Jump to content

Featured Replies

@omerta bas mu rekli to je zato sto ti ostalo 7 ispita?

Da. Citiram: "Koliko jos imas do kraja? -7 ispita. Los si student, trebao si zavrsiti jos prosle godine. Odbijeno." 

Da. Citiram: "Koliko jos imas do kraja? -7 ispita. Los si student, trebao si zavrsiti jos prosle godine. Odbijeno." 

Može to i drugačije - nezainteresovan si za studije, možda si ih i napustio, umesto toga želiš u SAD gde imaš jake porodične i prijateljske veze... Ako već nećeš završiti fakultet, zašto ne bi ostao i radio u Americi, koju tako dobro poznaješ? Kakvu perspektivu imaš sa srednjom školom u HR?

Jel to vazi ako je neko odbijen za bilo koji tip vize, ili samo za B1-B2 ? 

Ako je odbijen za bilo koji tip vize, ne bi trebalo da rizikuje jer je velika verovatnoca da ce da ga vrate nazad sa aerodroma, cak i ako mu odobre ESTA. 

Meni su rekli, obzirom da sam odbijena za vizu, da ne mogu da putujem preko ESTA-e, vec moram ponovo da apliciram za vizu. 

• 2 weeks later...

Student sam prve godine. Imam polu brata i strica u Njujork, pa sam pozvan ovo ljeto kod njih. Naravno oboje imaju Americko drzavljanstvo. 

Stric bi mi poslao tu pozivnicu ili kako se vec zove, dje bi potvrdio da bi mi on platio sve. Naravno i brat bi mogao isto. 

Od nekretnina nemam nista da se vodi na mene, oca ili majku. Zivim sa babom, naravno u njenu kucu, ali ne vjerujem da ce im to znacit sto. 

Sad imam jedan problem, ja sam ovaj fakultet upisao prosle godine i stao odmah posle mjesec dana (zbog finansija), cuo sam da ce to predstavljati problem. Ove godine idem redovno, dao sam naravno ispite u zimskom roku. 

Takodje ovaj brat sto mi je tamo, ja se sa njim nikad nisam vidio i ovo ce da prvi susret lice u lice, ima li kakve pomoci od toga?

Trazio bih vizu na 3 mjeseca, od nedje 8 juna (6 mi se zavrsavaju ispiti), pa do prvog Septembra kad bi morao da se vratim na faks. 

Imam li kakve sanse?

Iskren da budem, mislim da su ti šanse minimalne. Pozivnica ti skoro ništa ne znači, bitno je da ti imaš jake veze sa matičnom zemljom, koje ti kao student 1. godine (2.put) - nemaš.  Da si druga-treća godina onda bi imao neke šanse, ovako... Ko im garantuje da ćeš se vratiti? Nemaš novac da platiš put - još jedna stvar koja te čini savršenim potencijalnim ilegalnim imigrantom u Americi. 
Ako će ti brat i stric poslati novac za viziranje, pokušaj, ništa ne gubiš. U slučaju da pokušaš, u elektronskoj prijavi navedi da ti plaćaš put, odnosno roditelji. Takodje navedi da ćeš ostati 2-3 sedmice. Vizu ako dobiješ, biće na 10 godina.
Srećno!

Iskren da budem, mislim da su ti šanse minimalne. Pozivnica ti skoro ništa ne znači, bitno je da ti imaš jake veze sa matičnom zemljom, koje ti kao student 1. godine (2.put) - nemaš.  Da si druga-treća godina onda bi imao neke šanse, ovako... Ko im garantuje da ćeš se vratiti? Nemaš novac da platiš put - još jedna stvar koja te čini savršenim potencijalnim ilegalnim imigrantom u Americi. 

Ako će ti brat i stric poslati novac za viziranje, pokušaj, ništa ne gubiš. U slučaju da pokušaš, u elektronskoj prijavi navedi da ti plaćaš put, odnosno roditelji. Takodje navedi da ćeš ostati 2-3 sedmice. Vizu ako dobiješ, biće na 10 godina.

Srećno!

Ne mora da znači da će dobiti na 10 godina, daju oni i na godinu dana.

Edited by grujica91

Uglavnom daju ili na 3 ili n 10. Samo znam jednu osobu koja je dobila na godinu dana.

Moja sestra je dobila na 3 meseca, 1 ulazak, i to u situaciji kada bih je ja odbio glatko. Međutim, znam dobro koliko je ubedljiva, izgleda da su joj poverovali i dali joj makar kakavu vizu uz tekst "inače ti ne bismo dali, ali evo, ako dokažeš da ćeš se vratiti sledeći put ćeš dobiti na više". I vratila se, i posle dobila na 10 godina...

Mogu da ti daju i na 5 dana, njima to nista ne znaci, ti ako si se nameracio da ostanes dzabe im sve. Jednom udjes, posle 5-6 godina sredis boravak.

Isto mi je iskreno ako dobijem na godinu, tri ili 10. Narednih par godina sigurno necu dolazit u SAD, tako da ako bi mi dali i na 3 mjeseca jedan ulazak, ja bi bio prezadovoljan. 

U svakom slucaju hvala na odgovorima, pokusat cu pa sta bude.

Je l' ima neko iskustvo sa dobijanjem vize iz treće zemlje u kojoj nije državljanin (nema prijavu boravka)?

Zemlje iz kojih bih mogla da apliciram su: Indonezija, Malezija, Japan, Koreja - da li možda neka od njih ima prednost za lakše dobijanje?

I kakvi su mi izgledi kao nekome sa 40+ ko putuje nekoliko godina bicklom po svetu, radi kao freelence writer, ima neuknjižen stan na svoje ime i solo je?  :-\ 

Verovatno može samo da se nagađa, ali možda ovi upućeniji mogu da kažu nešto izvesnije. 

Ne mora da znači, ali otkako su uveli da se može dobiti na 10 godina, uglavnom daju na taj period. Znam preko 30 ljudi koji su aplicirali za turističku i svi su dobili na 10 godina, a većina je navela da ide na 2-3 sedmice.

Imam pitanje, da li je neko imao slicno iskustvo. Dobila sam datum za intervju sad u februaru, inace radi se o bracnoj vizi, samo da odem na intervju, ali sam ja u medjuvremenu odustala, i predala za razvod, zanima me da li cu moci da opet dobijem vizu u buducnosti, zato sto sam odbila da odem sada?

Udala sam se za americkog drzavljanina u Srbiji, dobila sam datum za intervju u Beogradskoj Ambasadi za 25 februar, ali sam odustala od odlaska na intervju jer sam pre 2 nedelje predala za razvod, sad me zanima da li cu moci u buduce da apliciram za bilo koju vizu, posle ovoga?

Naravno da ces moci da apliciras, to je potpuno druga procedura. A mozes da se pojavis na intervjuu i da kazes svoju sadasnju situaciju. Koliko si cekala na intervju od pocetka proocedure- ovo pitam zbog mene?

Godinu dana sam cekala. Brinem, jer sam pocela vezu sa nasim covekom koji zivi u USA, i planiramo da predamo verenicke u toku leta, pa se brinemo da nam ne ospore zbog mog predhodnog braka sa americkim drzavljaninom, s obzirom da n isam ni usla u USA, nijednom, i nisam podnela zahtev za razvod braka sa USA tla, vec odavde, nadam se da mi nece smetati da dobijem verenicke papire.

Tacnije proces u USCIS je trajao 4 meseca, i NVC proces traje 60 dana, plus mesec dana da iz NVC posalju papire u USA Ambasadu u BG, plus mesec dana da zakazu intervju. Nadam se da sam priblizno pomogla.

Hvala, jesi. Pa prvo moras da se razvedes, a ako bi isla za K verenicku vizu taj proces traje skoro ko pa cekanje za ovu useljenicku. Ja sam mislio da pitas da l ces imati problem sa turiistickom, al ovo tvoje je bas komplikovano na kraju.

Je l' ima neko iskustvo sa dobijanjem vize iz treće zemlje u kojoj nije državljanin (nema prijavu boravka)?

Zemlje iz kojih bih mogla da apliciram su: Indonezija, Malezija, Japan, Koreja - da li možda neka od njih ima prednost za lakše dobijanje?

I kakvi su mi izgledi kao nekome sa 40+ ko putuje nekoliko godina bicklom po svetu, radi kao freelence writer, ima neuknjižen stan na svoje ime i solo je?  :-\ 

Verovatno može samo da se nagađa, ali možda ovi upućeniji mogu da kažu nešto izvesnije. 

Niko nema nikakvu pretpostavku? Ideju?

Snezo znajuci iz svog i iz iskustava bliskih ljudi dosao sam do zakljucka da nema pravila . e jesam otkrio toplu vodu . . prijatelji kojima su djeca vec americki drzavljani , penzioneri , dvije kuce na svoje ime i ona dobija redovno vizu on uvjek odbijen . bez ikakve logike -

a vec moj slucaj da ne spominjem . trazio vizu sa nas dvoje uz obrazlozenje da mi treba za posjeti Meksiku jer mi je Meksicka ambasada u Beogradu a njihova pred nosom . i dobili .

sto opet znaci da niko ne moze reci sigurno hocete li dobiti ili ne . nazalost tako je . moze im se pa to koriste .

Hvala, jesi. Pa prvo moras da se razvedes, a ako bi isla za K verenicku vizu taj proces traje skoro ko pa cekanje za ovu useljenicku. Ja sam mislio da pitas da l ces imati problem sa turiistickom, al ovo tvoje je bas komplikovano na kraju.

Nisi me mozda dobro shvatio. Ja sam se vencala sa njim u Srbiji, on je predao za bracnu vizu tamo, u medjuvremenu sam ja odustala jer sam podnela za razvod u Srbiji gde smo se i vencali. I zelim da otkazem moj intervju koji je zakazan za 25 februar. Ja nisam ni usla na USA tlo ja sam fakticki odbila da udjem. Ja nisam njih time nicim obmanula. Mene samo zanima da li je neko imao slicna iskustva, da je odbio green card i da je kasnije zeleo opet da aplicira za vizu i da li je imao probleme.

Snezo znajuci iz svog i iz iskustava bliskih ljudi dosao sam do zakljucka da nema pravila . e jesam otkrio toplu vodu . . prijatelji kojima su djeca vec americki drzavljani , penzioneri , dvije kuce na svoje ime i ona dobija redovno vizu on uvjek odbijen . bez ikakve logike -

a vec moj slucaj da ne spominjem . trazio vizu sa nas dvoje uz obrazlozenje da mi treba za posjeti Meksiku jer mi je Meksicka ambasada u Beogradu a njihova pred nosom . i dobili .

sto opet znaci da niko ne moze reci sigurno hocete li dobiti ili ne . nazalost tako je . moze im se pa to koriste .

Jasno. Hvala, budva. 

A da li ovo pravilo da nakon odbijanja terba sačekati oko godinu dana važi i ako se aplicira iz neke nove zemlje? Naime, meni se dešavalo a znam i za brojne slučajeve kada su odbijeni u nekoj zemlji aplicirali iz neke druge (treće... pete zemlje) i odande dobili vizu. Da li postoje neke, uslovno rečeno, 'lakše' zemlje za dobijenje američke vize? 

Jasno. Hvala, budva. 

A da li ovo pravilo da nakon odbijanja terba sačekati oko godinu dana važi i ako se aplicira iz neke nove zemlje? Naime, meni se dešavalo a znam i za brojne slučajeve kada su odbijeni u nekoj zemlji aplicirali iz neke druge (treće... pete zemlje) i odande dobili vizu. Da li postoje neke, uslovno rečeno, 'lakše' zemlje za dobijenje američke vize? 

Ne verujem da postoji mogucnost da u nekoj drugoj zemlji lakse dobijes americku vizu nego kod nas, svi oni rade po istom principu. To ti se mozda cini, ako su te osobe u inostranstvu dobile neki posao kasnije pa zato dobile vizu iz drugog pokusaja. Moguce je da za drzavljane razlicitih zemalja imaju razlicite kriterijume, s obzirom na ekonomsku situaciju, itd...