Jump to content

Featured Replies

Ma znam da se placa, nego da li je baš potrebno iz banke, ili se može priložiti izvod koji mivsalju na mail.

Edited by Nale4

Ok, hvala ti.

Mislim da imam problem. Naime, popunila sam aplikaciju, pregledala i isla na submit. Nakon toga sam kliknula e mail confirmation gde mi je pisalo da će mi stići popunjena aplikacija na e mail. Aplikacija ne stize na mail. U uputstvu kako popuniti pise da se klikne save ako ne planirate u narednih 30 dana da popunite, a posle upload aplication. Ja to nisam uradila, dosla sam do kraja i isla na submit. Kapiram da cu morati sada sve iz pocetka sa istim podacima.

Takodje sam zeznula puno ime osobe kod koje idem, ima srednje ime za koje nisam znala.

I na pitanje *Is the address of the party paying for your trip the same as your Home or Mailing Address?* prvo stavim No i izadje mi da kucam adresu, logicno osoba ne zivi sa mnom, i ja stavim Yes jer sam mislila da je to vezano za prethodno polje tj da li cu ja biti na nekoj drugoj adresi tamo kada odem u odnosu na onu adresu gde ta osoba zivi....

Please help :(

Ima li neko da je skoro išao na turističku? Zanima me šta pita CBP officer pri ulasku u zemlju? Sve češće čujem priče kako nekog nisu pustili da udje u Ameriku i vratili ga kući... Idem za dva dana pa mi prpa...

Kakve price? Daj neke detalje...

Popuni novu aplikaciju, pa im objasni da si pogresila ili zovi kol centar pa ih pitaj. Mislim da nije problem da popunis jos jednu aplikaciju.

Hvala, bas sam se uspanicila. Poslala sam im e mail, Dobila sam automatski odgovor gde navode ukoliko moje pitanje nije u čestim pitanjima na koje su poslali odgovore, odgovorice mi.Kada idem na retrieve imam opciju da krenem od confirmation page ili da popunim ponovo sa istim id brojem. Pošto ne znam da li smem da promenim to što sam zeznula, nazvacu ih u ponedeljak.

Kakve price? Daj neke detalje...

Recimo, vratili su njih cetvero iz Banja Luke sa aerodroma u Bostonu. Pitali ih koliko ostaju, oni rekli 3 sedmice, a imali identične povratne karte na 5 mjeseci. (I ja bih ih vratio) Svi su ranije bili na J-1 vizi a sad su dobili turističku.

Zatim, momak iz Srbije, petljao je nešto sa J-1 vizom, na kraju dobio turističku. Pri ulasku u Ameriku odvojili ga u posebnu sobu gdje su ga 3 sata ispitivali o razlogu dolaska, gdje ide, kod koga i sl. Na kraju su ga pustili da udje. To su prijatelji od prijatelja. Kontam da ima mnogo više sličnih priča.

Recimo, vratili su njih cetvero iz Banja Luke sa aerodroma u Bostonu. Pitali ih koliko ostaju, oni rekli 3 sedmice, a imali identične povratne karte na 5 mjeseci. (I ja bih ih vratio) Svi su ranije bili na J-1 vizi a sad su dobili turističku.

Zatim, momak iz Srbije, petljao je nešto sa J-1 vizom, na kraju dobio turističku. Pri ulasku u Ameriku odvojili ga u posebnu sobu gdje su ga 3 sata ispitivali o razlogu dolaska, gdje ide, kod koga i sl. Na kraju su ga pustili da udje. To su prijatelji od prijatelja. Kontam da ima mnogo više sličnih priča.

Pa ok, to su u pitanju bile neke muljaze.

Ako si stvarno turista, ne bi trebalo da se brines.

Naravno da ce da ih vrate kada lazu, tri nedelje a karte na 5 meseci. Mogli su da kupe na 3 nedelje pa posle da promene datum.

• 2 weeks later...

Evo da napisem moje iskustvo oko turisticke vize, mozda nekom bude od koristi. Razlog odlaska je bilo vencanje brata koji zivi tamo. Nikada ranije nisam bio. Dakle popunio online formular, uplatio 18.000 za intervju (isto online), sve je to trajalo nepunih 10 minuta. Izabrao termin za razgovor. Spremio hrpu papira, od potvrde da sam zaposlen, 800 evra na deviznom racunu, izvode iz maticne, vencani list, decije izvode, uzeo radnu knjizicu na revers, potvrdu o godisnjem odmoru i pozivnicu za vencanje koju sam sa maila odstampao. Odem na razgovor, nas 100 ispred ambasade, uglavnom studenti. Sve je organizovano i ide relativno brzo. Prozovu te sa spiska, stanes u red. Udjes u onu manju prostoriju, skines kais i ostavis elektroniku kao sto je mobilni i uzmes karticu da mozes to da podignes kasnije. Onda udjes u drugu prostoriju i uzmes broj. Ima nekih 10 saltera, na jednom se uzimaju otisci na drugom se predaje pasos na trecem je intervju itd. Sve je trajalo nekih 20 minuta max. Dolazim na treci salter, amerikanac srednjih godina. Pita me gde idem i zasto idem. Gde radim i koliko dugo. Kad planiram da se vratim. Pogleda me i pita da li sam nekad imao problema sa zakonom, reko ne. Nisi nikada hapsen, reko ne. Da li si nekada putovao u inostranstvo. Kazem da sam odstampao pozivnicu za svadbu, kaze daj da vidim. Pogleda ono, vrati mi i kaze viza je odobrena evo instrukcije kako da je podignes. To je bilo to, sva ona papirologija koju sam spremio, novac koji sam prebacio na devizni...sve je bilo dzabe. Nista sem pozivnice nije trazio. Da li oni imaju u nekoj bazi podataka gde ko radi ili ne, ne znam ali sem moje reci nista drugo nisam morao da prilozim da bi dokazao da sam zaposlen. Posle 2 dana stize mi mail da je pasos sa vizom spreman i da mogu da ga podignem u DHL-u. Odem tamo, pitam koliko sam duzan, kazu nista. Viza na 10 godina.

Povratna karta za Chicago preko Amsterdama izasla me je 560 evra. U odlasku i povratku apsolutno me niko nije cimao ni najmanje. Gledam kako neke starije zene teraju da se izuvaju, kako ljudima otvaraju torbe i preturaju po stvarima kako ih rucno pretresaju do gole koze. Mene nista. Nisam otvarao torbe, nisu me rucno pretresali nisu mi postavljali pitanja, znaci sve lagano i normalno.  :spot:

Dobro vece, dragi ljudi...samo da znate da sam sve, ali bukvalno sve postove procitala I mogu vam reci da su me neki od njih podosta ohrabrili a neki I bas onako smorili.

Naime, imam zakazan razgovor za vizu 1-og jula I bas imam tremu.

Ovako, od dokumentacije imam garantno pismo od (rodjene) babe, u kojem pise da zeli da me ugosti, da je stara I da zeli da vidi svoju unuku, njen izvod iz banke I potvrdu sa posla. Od onoga sto mene vezuje za ovu zemlju jeste to da imam potvrdu da sam zaposlena u jednoj privatnoj firmi od novembra u kojoj stoji da mi je odobren godisnji odmor u tom I tom periodu. Takodje imam I devizni racun sa 2700€. Da napomenem da sad imam 25 godina I da sam pre 9 godina vec bila kod babe, sto znaci da su mi vec izdavali vizu.

Sta mislite koje koje su mi sanse da dobijem vizu?

Dobro vece, dragi ljudi...samo da znate da sam sve, ali bukvalno sve postove procitala I mogu vam reci da su me neki od njih podosta ohrabrili a neki I bas onako smorili.

Naime, imam zakazan razgovor za vizu 1-og jula I bas imam tremu.

Ovako, od dokumentacije imam garantno pismo od (rodjene) babe, u kojem pise da zeli da me ugosti, da je stara I da zeli da vidi svoju unuku, njen izvod iz banke I potvrdu sa posla. Od onoga sto mene vezuje za ovu zemlju jeste to da imam potvrdu da sam zaposlena u jednoj privatnoj firmi od novembra u kojoj stoji da mi je odobren godisnji odmor u tom I tom periodu. Takodje imam I devizni racun sa 2700€. Da napomenem da sad imam 25 godina I da sam pre 9 godina vec bila kod babe, sto znaci da su mi vec izdavali vizu.

Sta mislite koje koje su mi sanse da dobijem vizu?

Mislim da nemaš problem. Takođe, to što si bila u USA ranije moraš da navedeš u aplikaciji i to ti je ogroman plus, jer si se uredno vratila. Nemoj to da "reklamiraš" i rizikuješ da zvučiš "očajno" da dobiješ vizu - to je prva stvar koju će videti i čak i ako te ništa ne pitaju na tu temu imaće to u vidu. Imaju u sistemu tvoju prethodnu vizu, tako da će biti svesni ko si i šta si radila.

Takođe mi se čini da su bakini izvodi iz banke i potvrda sa posla potpuni overkill. To koliko je ona situirana tamo nikoga ne zanima, naprotiv - ti si tema. Znam da je teško prešaltati se sa Šengen logike gde su ovakve stvari i rezervacije hotela glavna dokumenta; Amerikanci hoće da vide ovo što si kasnije pomenula, da radiš ovde, imaš stabilan posao, lep život i nije ti zanimljivo da ostaješ tamo na crno.

Elem, samo pozitivan stav i nastup kao da je razgovor samo formalnost i da svakako treba da dobiješ vizu. Kao što i treba :)

Pozdrav svima,nekoliko pitanja za vas iskusne....planiram da predam za vizu jer bi voleo otici kod druga na 15 dana u USA...moja situacija je ovakva,zivim sa bratom,mamom i tatom imam 24 godine, brat mi je milicajac,majka radi u modnoj konfekciji, a otac u gradjeviskoj firmi,ja se bavim fudbalom,profesionalno igram fudbal...nisam zaposlen,nemam nista na mene i nisam student, moji papiri koje imam i koje bih predao su ovi pa mi recite kakve su mi sanse....izvadicu iz banke izvod o uplatama, i da na racunu imam 1000€, garantno pismo deuga iz Amerike kojim me poziva da dodjem kod njega,on ce platiti sve troskove, i poslace mi da je zaposlen i da prima redovno platu, predao bih dokumenta da se bavim fudbalom da od 2010 sam imao dva profesionalna ugovora gde sam primao platu itd,2011,2012 sam bio i u radnom odnosu klub mi je uplacivao radni staz, predao bih razne slike,isecke iz novina da je fudbal moj zivot i da je to moj posao i ono sto ja volim i od cega zivim, predao bih i potvrdu od kluba da moram da se javim u klub na prozivku 25 jula jer mi pocinju pripreme za narednu sezonu,predao bih od kluba uplatnice od 2500€ na period od 6meseci recite ji kakve su mi sanse ds odem za Ameriku na 15 dana i neki savet..hvala unapred svima.

http://www.natlawreview.com/article/overseas-processing-us-passports-and-visas-hold

The Department of State (DOS) has announced that its overseas embassies and consular posts halted the issuance of passports and visas on Friday, June 12, 2015 due to technical problems with its Consular Consolidated Database.  Until this is corrected, U.S. passport applications accepted overseas on or after May 26, 2015, and U.S. visa applications of individuals who either submitted applications online or were interviewed on or after June 9, 2015 will not be issued except in cases of an emergency or urgent humanitarian need.  This problem prevents the completion of required security checks and affects all U.S. embassies and consular posts and all visa categories.  Domestic issuance of U.S. passports is not affected. 

Limited provisions exist to assist those affected by this suspension or delay in service.  For those with passport applications accepted on or after May 26 who have imminent travel plans, DOS suggests applying for an Emergency Passport at the embassy or consulate where the application was filed.  Affected nonimmigrant visa applicants with an urgent humanitarian need to travel to the U.S. are urged to contact the closest U.S. embassy or consular post to request special assistance.

At this time, DOS does not have a timeline for fixing the problem but is “working urgently” to getting passport and visa processing back to normal. 

Not entirely true :)

Jedna poznanica je bila na razgovoru u ponedeljak i juce preuzela viziran pasos.

Mozda je sad i vec bajata vest, pa su regulisali u medjuvremenu.

Posted Today, 09:49  -  Report

Pozdrav svima,nekoliko pitanja za vas iskusne....planiram da predam za vizu jer bi voleo otici kod druga na 15 dana u USA...moja situacija je ovakva,zivim sa bratom,mamom i tatom imam 24 godine, brat mi je milicajac,majka radi u modnoj konfekciji, a otac u gradjeviskoj firmi,ja se bavim fudbalom,profesionalno igram fudbal...nisam zaposlen,nemam nista na mene i nisam student, moji papiri koje imam i koje bih predao su ovi pa mi recite kakve su mi sanse....izvadicu iz banke izvod o uplatama, i da na racunu imam 1000€, garantno pismo deuga iz Amerike kojim me poziva da dodjem kod njega,on ce platiti sve troskove, i poslace mi da je zaposlen i da prima redovno platu, predao bih dokumenta da se bavim fudbalom da od 2010 sam imao dva profesionalna ugovora gde sam primao platu itd,2011,2012 sam bio i u radnom odnosu klub mi je uplacivao radni staz, predao bih razne slike,isecke iz novina da je fudbal moj zivot i da je to moj posao i ono sto ja volim i od cega zivim, predao bih i potvrdu od kluba da moram da se javim u klub na prozivku 25 jula jer mi pocinju pripreme za narednu sezonu,predao bih od kluba uplatnice od 2500€ na period od 6meseci recite ji kakve su mi sanse ds odem za Ameriku na 15 dana i neki savet..hvala unapred svima. 

Koliko je potrebno da stigne potvrda na gmail da bih to istampao? Tu prvu stranu obrazca ds160

• 2 weeks later...

Pozdrav svima, pročitao sam dosta korisnih stvari na forumu, ne znam koliko ima slučajeva kao moj ali 

bi mi svaka pomoć dobrodošla. Bio sam dva puta na J1 u USA, a pre 2 godine odbijen za turističku. 

U medjuvremenu sam dobio drzavljanstvo zemlje EU koja se nalazi na Visa Waiver Programu gde je potrebno

popuniti online aplikaciju koja se zove ESTA gde ima jedno pitanje koje se odnosi na odbijanje za USA vizu. Zanima me da li ima neko ko je odbijen sa srpskim pasošem a da je  otišao turistički u Ameriku preko ESTE ? Hvala unapred