Jump to content

Featured Replies

Kolike ste pauze pravili izmedju poseta Americi i kolike ste boravke dobijali prilikom narednih poseta? 

@Dragance

Ali ako su ti dali na manji vremenski period, i da ti istice viza dan nakon leta nije problem, jer imaju drugaciji sistem, onaj na granici odredjuje vreme boravka.

Pozdrav svima:)  Nikada nisam bila u USA, a sada mi se pruzila prilika. Naime, idem kod prijatelja koji zivi  tamo (iz Engleske je), student sam 4god , ostalo mi je 14 ispita do kraja fakulteta nadam se da ce im to biti dovoljan dokaz da cu se vratiti, sta mislite? 
Da li da napomenem da mi prijatelj nije amerikanac, on je 6 meseci u LA, 6 meseci u Engleskoj.. ?

Hvala vam 

Pozdrav svima :)
Nikada nisam bila u U.S sad mi se pruzila prilika da odem tamo na 3 nedelje.
Otac bi za mene platio put to mi je poklon za rodjendan.
Trenutno sam ne zaposlena ali bavim se povremeno marketingom,
ponekada radim kao sanker i kao bebisiter.
U kuci imam malu privatnu antikvarnicu ali firmu kao firmu jos nismo registrovali trebali bi uskoro.
Pa me zanima sta mi je od dokumenata potrebno za intervjuj za vizu?

Hvala vam :)

Hvala ti puno na odgovoru!

Ipak sam se odlucio za hotel, stavio sam adresu jednog hotela u Majamiju, pa videcu da li cu stvarno tamo odsesti. U svakom slucaju je ceo proces bio bukvalno bez ikakvih problema. Pitali su me samo zasto i gde putujem u Ameriku, sta studiram, kada cu zavrsiti faks, koliko ostajem i posle nepunog minuta mi je sluzbenica na salteru odobrila vizu. Ne znam kakva je procedura u Beogradu (verovatno ista), jer sam aplicirao u Becu, ali stvarno nije nista strasno, jer sam ceo intervju mnogo gore zamisljao. Prekjuce sam imao razgovor i danas je vec stigao pasos sa odobrenom vizom do 2026. godine. Pre mene su imali jedno desetak ljudi intervjue sa razlicitim razlozima za put (studenti, radnici, turisti itd.) i svima su odobrili vizu. Nadam se da ce ovo moje veoma lagano iskustvo nekom pomoci. :D

Pozdrav svima ,:smile:                                                                                                                                                         Citam vec dva dana razne komentare i nisam naisla na slicnu situaciju kao sto je moja .:smile:Naime putovala bih u US. prvi put kod roditelja ,tamo su vec 12 god i imaju njihovo drzavljanstvo...sve regularno.Ja sam ovde udata imam dvoje dece (11-7)  god,povela bih mladju kcerku...nisam zaposlena ...da li imam neke sanse za vizu s obzirom da bi mi ustvari bila jedina veza sa Srbijom dete koje ostaje sa ocem,isla bi samo na dve nedelje ne vise i naravno vratila se ovamo..?                                                                                                      HVALA VAM :smile:                                                         

Planiram da odem turisticki u USA,tacnije Majami kod druga,imam sve uslove za vizu,barem tako mislim. Stalno sam zaposlen vec 8god,imam dobru platu,auto na sebe,stan,plantazu voca...e sad gledao sam i neke ponude iz turistickih agencija pa ne znam da li da uzmem od njih rezervaciju za aranzman ili da pominjem da idem kod druga? Plasim se da ce me odbiti ako pomenem nekog kod koga mogu ostati tamo

Ne moras ni druga ni agenciju da pominjes kada ides da trazis vizu. Ako imas dobra primanja dobices bez problema na 10 godina vizu. Kazi da zelis samo da ides da obilazis turisticki na 2-3 nedelje,sam,hoces da vidis Ameriku blabla

Koja glupost da ako imas dobra primanja dobijes na 10 godina, mozes da imas i avione i kamione pa da ne dobijes. 

Ako uzimas aranzman u agenciji nece ti dati recervaciju za dz, nego moras da platis jedan deo programa ako ides preko njih organizovanim putovanjem.

Brdo ljudi koje poznajem,a da imaju dobra primanja i da nema bilo cega sto bi se moglo smatrati kao problem,je dobilo vizu na 10 godina. Pojasni sta si hteo da kazes?

Procitaj celu temu pa ces videti da ima ljudi koji su imali sve pa su bili odbijeni, i nisu imali nikakve probleme. Jednostavno, kako te proceni covek tako dobijes, ima i onih koji su dobili vizu a bili  nezaposleni. Uopste nema nikakvih pravila, a pogotovo da ti je zagarantovana viza ako imas velika primanja... 

1 hour ago, Lokvanj said:

Brdo ljudi koje poznajem,a da imaju dobra primanja i da nema bilo cega sto bi se moglo smatrati kao problem,je dobilo vizu na 10 godina. Pojasni sta si hteo da kazes?

Hteo bih sigurniji way za dobijanje vize pa sam u nedoumici da li da idem organizovano ili solo

Uzmi procitaj celu temu oko vize za SAD,tako ces videti sve sto su ljudi imali da kazu na ovom forumu.

Pozdrav svima :biggrin:

Nikad nisam bio u U.S , pa bi hteo da podnesem za vizu. Citao sam po forumima, najpre bi probao za turisticku. Zanima me sta je sve potrebno od dokumenata? Kao prvo jos sam maloletan, i jos idem u srednju skolu, hteo bi samo da znam da li bi imao ja tu neke sanse?

On 2/15/2016 at 6:51 PM, Digimon32 said:

Pozdrav svima :biggrin:

Nikad nisam bio u U.S , pa bi hteo da podnesem za vizu. Citao sam po forumima, najpre bi probao za turisticku. Zanima me sta je sve potrebno od dokumenata? Kao prvo jos sam maloletan, i jos idem u srednju skolu, hteo bi samo da znam da li bi imao ja tu neke sanse?

mi smo danas imali razgovor za vizu,ali kod nas je bilo 2 maloletne dece koja su trebala putovati sama.jedna je 17 godina srednja skola a druga ima 10 godina.nista od papira koje je imala nisu hteli da pogledaju ,ali su uredno odbili vizu sa obrazlozenjem da deca koja putuju bez roditelja lako mogu da ostanu tamo.tako da ne znam sta da ti kazem

Imam vizu u starom pasosu koju nikada nisam koristio (imam je vec ~2god), jel dovoljno da ga samo ponesem? Ne moram da vadim novu vizu, znaci nosim stari (sa vizom) i naravno novi pasos! Hvala unapred ako neko ima iskustva.

1 minute ago, mveruovic said:

Ako je u novom sve isto onda samo poneses stari uz novi, i njega pokazes kada traze vizu.

da sve je isto, cak je i slika ista, naravno broj pasosa je drugaciji. valjda ce sve biti OK, hvala na odgovoru!

Ljudi interesuje me sta je ono najbitnije sto se gleda za turusticku vizu ? Zaposlen sam ali na ugovor koji vazi tri meseca koji mi stalno produzavaju.Da li to moze da bude smetnja ? Posedujem vise nektretnina  na svoje ime sto je mozda plus.Imam drugara u USA  ali mozda je pametnije da to ne pominjem? Ne znam vise sta bih vas pitao :).Cilj mi je samo odlazak i odlazak..

Najbitnije je da dokazes svoje veze sa zemljom i da imas razlog da se vratis. A to podrazumeva da si redovan student, ili imas posao, porodicu, neku nekretninu na svoje ime, itd. I vazno je da imas dovoljno sredstava da finansiras sopstveni put i da to dokumentujes izvodom iz banke. Ako zaista ides u posetu prijatelju, nema razloga da to i ne pomenes. Jer, cim nesto pocnes da mutis, muljas, to se lako primeti. Ukoliko si i dosad putovao puno i postovao pravila boravka u zemljama u kojima si bio, to moze da ti bude jos jedan plus.

Pozdrav ljudi, potrebna mi je pomoc u vezi sa apliciranjem za turisticku vizu nakon povratka iz Amerike. Naime, ja sam se pre mesec dana vratila iz Amerike gde sam bila godinu dana kao AuPair na J1 vizi. Ispostovala sam je uredno, kao i J1 (Work and Travel) pre 4 god. Sada me interesuje da li, i koliko vremenski moram da cekam pre nego apliciram za turisticku kako bih isla da posetim porodicu sa kojom sam zivela i radila.

Hvala unapred

Pozdrav ljudi, potreban mi je savet. Naime prethodne 3 godine provodio sam leta na J1 work and travel programu. Sada bih hteo da apliciram za turisticju vizu. Trenutno sam apsolvent, 8 ispita do kraja. Planiram i zelja mi je posto se aktivno bavim atletikom da ucestvujem na nekom od najvecih maratona na svetu (NY, Boston, Cikago)  , klub bi mi finansirao startninu oko 200$. Kolike bih sanse imao uzimajuci u obzir da sam bio 3 puta i vracao se, i da bih doneo sa sobom prijavu sa uplacenom startninom za maraton. Imao bih i nesto novca na racunu. Takodje na koliko god. bi dobio vizu?

Moje mišljenje je da su ti male šanse. 

Drugo, ako se baviš maratonima, trebao bi da znaš koliko je zeznuto upasti na maratone u Americi, posebno za Boston i NY. Za Čikago sam čuo da nije problem.

Za Boston i NY treba da se kvalifikuješ sa vremenom na jednom od poznatijih maratona u svetu ili da prikupiš određene pare preko jedne od dostupnih humanitarnih organizacija koje su registrovane preko sajtova Maratona, i to se meri hiljadama dolara.

I velika je razlika između maratona - Boston otvara čini mi se u aprilu, a NY zatvara tamo u sept ili oktobru, mrzi me da proveravam...