Viza za SAD

2,896 posts in this topic

On 5/6/2016 at 10:01 PM, mveruovic said:

Следеће недеље када покупим пасош ћу погледати на колико сам добио. Моја нека процена у најгорем случају 6 месеци, у најбољем 3 године, за 10 година нема теорије.

Expand  

Ja sam prilično siguran da je to 10 godina. Obično kažu kada je manje i takvi intervjui su malo povuci-potegni. Javi u svakom slučaju!

U nedoumici sam, putujem za Ameriku a imam pasos za koji nije potrebna viza za Ameriku. Sta da ocekujem na granici prilikom dolaska u Ameriku? Da li da obezbedim dokumenta koja dokazuju da idem u posetu prijateljima, dokumenta o stanju na tekucem racunu itd, itd? Jednostavno receno, koja dokumenta da obezbedim na uvid policiji na granici kako ne bih imala problema oko ulaska u Ameriku? Radi se zaista o turistickoj poseti i nemam nameru ostati u Americi. Bilo bi odlicno ako neko ima iskustvo sa ulaskom u Ameriku na ovaj nacin. Hvala unapred!

Edited by marina94

Moras da se registrujes prvo ba sajtu, to znam. Moj prijatelj je monah u Grckoj i kada je isao, morao je neki obrazac da popuni. A nosio je normalno para i samo podatke gde odseda. Mada mozda on nije relevantan primer, mozda ima protekcije.

On 5/7/2016 at 3:35 PM, marina94 said:
U nedoumici sam, putujem za Ameriku a imam pasos za koji nije potrebna viza za Ameriku. Sta da ocekujem na granici prilikom dolaska u Ameriku? Da li da obezbedim dokumenta koja dokazuju da idem u posetu prijateljima, dokumenta o stanju na tekucem racunu itd, itd? Jednostavno receno, koja dokumenta da obezbedim na uvid policiji na granici kako ne bih imala problema oko ulaska u Ameriku? Radi se zaista o turistickoj poseti i nemam nameru ostati u Americi. Bilo bi odlicno ako neko ima iskustvo sa ulaskom u Ameriku na ovaj nacin. Hvala unapred!

Ako ti treba ESTA, apliciraj za istu bar 3 dana pre puta, mozes slobodno i vise.

Ponesi sva ta dokumenta koja si navela - mogu da ti ih traze, a ni ne moraju.

Najbitniji su dokazi o povratnoj karti i smestaju/finansijama dok si tamo. A ni putnicko osiguranje ne bi bilo naodmet.

@mveruovic @jms_uk hvala na brzim odgovorima. Aplicirala sam online za ESTA i odobrena mi je viza. Ponecu sve papire koje sam navela, papire koje je naveo jms_uk a i vise od toga. ESTA isto kao i klasicna viza ne garantuje ulazak u Ameriku.

If approved, does my travel authorization guarantee me admission to the United States?

If your electronic travel authorization is approved, this approval establishes that you are eligible to travel to the United States under the Visa Waiver Program, but does not guarantee that you are admissible to the United States. Upon arrival in the United States you will be inspected by a Customs and Border Protection officer at a port of entry who may determine that you are inadmissible under the Visa Waiver Program or for any reason under United States law.

Pročitala sam dosta informacija na ovom forumu i verujem da će mi dosta pomoći,ali kao i svaki drugi nesigurni građanin pitala bi za vaše mišljenje.Ovog mesece treba da diplomiram.Završavam studije Visoke škole i planiram da upišem četvrtu godinu studija na fakultetu. Zaposlena sam u jednoj firmi, ali sam pod ugovorom koji se produžuje na svakih šest meseci.Tamo radim tačno godinu dana.Nemam od imovine ništa na moje ime,ali ima moj otac stan. Majka mi je nezaposlena,a otac radi privatno i nije prijavljen. Prosek plate mi je od 32000rsd-40000rsd. Planirala sam da apliciram za vizu negde u septembru,da još malo uštedim i stavim neki novac na račun. Po vašem mišljenu da li bi mi to bilo dovoljno za dobijanje vize, s tim da bi ,uz navedenu dokumentciju izvadila i potrvdu za godinji zimski odmor kada bi i otišla na odmor na nekih 10-tak dana. Hvala unapred.  

Edited by BranaR

@meelosh Хвала н позитивним мислима, ладно 10 година :smile:

@BranaR Нико то не може да ти каже, конкретно сам пар постова изнад обраложио своју ситуацију, и ситуације неколико људи. Значи нема уопште правила, а нема шансе да ти неко овде каже да имаш мање или веће шансе. Ја сам отишао опуштен са мислима да ћу бити опет глатко одбијен, па на крају 10 година што нисам заиста и у најоптимистичнијем развоју ситуације очекивао.

Zdravo svima,

Imam mali problem i bilo kakvo misljenje ili pomoc bi mi puno znacila. 

Ukraden mi je pasos sa tek zalepljenom (i nikad iskoriscenom) vizom za SAD (dobila sam je 2. maja) :blink: Vizu sam vadila u ambasadi SAD u Parizu. Sad pocinjem proceduru za izdavanje novog pasosa, ali me zanima da li je moguce da objasnim svoj slucaj ambasadi i da mi ponovo zalepe vizu u novi pasos (kad ga dobijem) bez ponovnog zakazivanja intervjua i placanja (posto su mi je vec izdali).

Takodje, prijavila sam kradju u policiji u Parizu i imam izjavu i potvrdu iz policije i ambasade Srbije o nestanku pasosa.

Hvala svima unapred :smile:

P: Moj pasoš je ukraden sa važećom američkom vizom. Da li mogu da prebacim vizu u novi pasoš?

O: Ne, viza se ne može prebacivati u novi pasoš. Morate podneti novi zahtev za vizu i platiti novu taksu za obradu vašeg zahteva. Policijski izveštaj o izgubljenom ili ukradem pasošu se mora doneti na uvid na dan intervjua.

S tim da ti uopste nov zahtev ne garantuje novu vizu, bio je pre par god odgovor na fbu. Sto je sranje, mogu da ti odbiju vizu iako su ti dali 10 dana pre toga... Ne znam koja im je logika to, bila si kvalifikovana a sad nisi

Upravo sam na ovom sajtu: https://travel.state.gov/content/visas/en/general/lost-or-stolen-travel-documents.html videla da je moguce prijaviti nestanak pasosa i popuniti neke dodatne formulare i tako se prijaviti za "visa reissue". Ali me zbunjuje sto je na sajtu ambasade u Srbiji naznaceno drugacije. Verovatno cu morati da kontaktiram direktno ambasadu u Francuskoj koja mi je izdala vizu. Hvala jos jednom :smile:

On 5/13/2016 at 2:00 PM, anjajankovic said:

Upravo sam na ovom sajtu: https://travel.state.gov/content/visas/en/general/lost-or-stolen-travel-documents.html videla da je moguce prijaviti nestanak pasosa i popuniti neke dodatne formulare i tako se prijaviti za "visa reissue". Ali me zbunjuje sto je na sajtu ambasade u Srbiji naznaceno drugacije. Verovatno cu morati da kontaktiram direktno ambasadu u Francuskoj koja mi je izdala vizu. Hvala jos jednom :smile:

Expand  

Izgleda da ovo ipak vazi samo ako ti ukradu pasos sa vizom u Americi

...

Therefore, in that situation you must apply for a new visa at the U.S. Embassy or Consulate.

Applying for a Replacement U.S. Visa

Lost or stolen U.S. visas cannot be replaced in the United States. For replacement of a visa, you must apply in person at a U.S. Embassy or Consulate abroad. When applying for the replacement of a visa, you will need to provide a written account documenting the loss of your passport and visa. Include a copy of the police report.

Expand  

@anjajankovic Sa tog istog linka koji si okačila :smile:

Cao svima:smile:

Imam pitanje vezano za Ameriku.Ja sam bila u Los Andjelesu prosle godine 4 mjeseca.Na ulasku su mi stavili 6 mjeseci.Izasla sam ranije da ne prekoracim vizu.I vec sam u Crnoj Gori 6 mjeseci. Sada me zanima da li je turisticka viza mogla tamo da se produzi pa da se ne izlazi  i da li je moguce da je ne produze? Ako je produze npr 6 mjeseci mora li se prije isteka produzetka izaci iz zemlje ili se moze opet produziti.Neke sam nase ljude upoznala gore, mnogi su me savjetovali da izadjem ,neki da ostanem, ne znam sada sta je pravilno.Neki kazu nista da se ne radi ilegalno,tj rad na crno dok ga hiljade ljudi  po Americi radi i nisu deportovani,ukljucujuci meksikance i razne druge nacije.Da li je moguce da se dobije zeleni karton nakon 5 ili 10 godina neprekidnog boravka ili ne ?Hvala puno .

Narode super ste. Procitao sam dosta stranica na ovoj temi i stvarno sve pohvale, ima gomila odgovora i korisnih saveta.

Imam samo jedno pitanje, koja je procedura ako se ne dobije viza, da li pasos ostaje kod njih pa opet salju DHL-om ili na licu mesta dobijas pasos u ruke ?

Treba da putujem za SAD ali ako ne dobijem vizu onda bih promenio planove i trebao bih pasos u roku od par dana pa mi je ovo izuzetno vazna informacija da znam sta mi je ciniti Unapred se zahvaljujem.

Pozdrav.

Pasoš uzimaju samo ako odobre vizu. Ako je odbiju dobija se odmah nazad u ruke.

Ako ti odobre i treba ti hitno pasoš. U 95% slučajeva bude isti danu u glavnom DHLu u Novim Banovcima posle 19h.

Edited by deleter

Hvala puno za info deleter.

p.s. javljam vam svoje iskustvo i kako sam prosao.

Edited by Karo

Mali update za moj slucaj s izgubljenim pasosem i vizom za USA: kontaktirala sam ambasadu i rekli su mi da ne moram da se prijavljujem ponovo ispocetka nego da ce samo da mi odmah zalepe novu vizu u novi pasos kad ga budem dobila, kao i da se javim nacelniku odeljenja za zakazivanje posebnog intervjua. Tako da ipak mislim da vredi pitati i insistirati ukoliko je posredi specifican slucaj :smile:

Drago mi je da si uspela, mislio sam da nema sanse. ali si u pravu, uvek treba pitati i pokusati.

Pozdrav. Zanima me mišljenje.
Bila sam već jednom u Americi preko W&T  J1 viza i dobila sam je opet, idem sad i planiram se vratiti. Ali sljedeće godine sam planirala aplicirati za turističku vizu. Kad se vratim ove godine biću apslovnet po prvi put, sa 9 ispita do kraja. Planiram položiti 2-3 prije viziranja. Šta mislite kolike su šanse? Mislim da mi je prednost to što sam bila i vratila se, ali opet imam taj SSN sa kojim se radi. Imala bih auto na sebi i navela bih šta mi roditelji rade i novac svoj na račinu. Ne znam kolike su mi šanse.

Za vikend sam pricao sa prijateljem, on je u martu aplicirao za vizu i odbili su ga. Ovde ima zenu i dvoje dece, on ima 35 god. Ima lik stan, kola, para, firmu, u jos jednoj je zaposlen i ima do jaja platu, zena vrhunski posao. Jos je kupio i kartu za Njujork unapred kad je bila akcija. I odbiju ga. Eto jos jedno iskustvo. A pitanje kakve su

mi sanse je zaista suludo...

Pozdrav svima, vidim da je ovo najažurniji sajt po pitanju viza, a do sada sam ih bezbroj pregledala....

Moje pitanje: Decko i ja planiramo ovih dana popuniti aplikaciju i zakazati razgovor sredinom juna i ako odobre palimo, naravno turistički. Situacija je takva da smo zajedno preko 6 god. i živimo zajedno u njegovom stanu, putovali smo zajedno po Evropi bezbroj puta....on je zaposlen u državnoj firmi u struci i za njega se mnogo ne brinem oko vize, a moj problem je da sam zaposlena honorarno vec 8 godina kao novinar, ali plata ide na ruke :sad: od imovine imam auto i motor. Od novina sam dobila papir da radim honorarno i koliko dugo već. Na računima cemo oboje imati oko 2000e. Ostali bi dva mjeseca kod moje kume i njenog muza koji su državljani amerike i zaposleni, naravno imamo i garantno pismo. Dakle, da li ima neko sa sličnom situacijom, ili eventualno neki savjet za mene.... kakve su mi šanse... 

P..S... On se naravno vraća zbog svog posla koji obožava a ja obožavam njega :biggrin:

Dva meseca odsustva sa posla, pa makar bio i drzavni-mnogo je, tu padate na poligrafu :biggrin: Dakle, smanjite taj period boravka u zahtevu. Gledajte i da broj dana boravka bude u skladu sa kolicinom novca koji posedujete na racunu. 2000 evra jeste mnogo para za Srbiju(ili BiH, ili koju vec zemlju Balkana), ali, za USA, to je nekih 10ak dana boravka za vas dvoje. Garantno pismo takodje nije od presudnog znacaja, cak mislim da i nista ne znaci i bolje ga i ne podnositi sa ostalom dokumentacijom. Ako idete samo turisticki, bilo bi dobro da barem u glavi imate plan sta i kad zelite da obidjete i koliko dana da ostanete na kom mestu, ako budete trebali to da obrazlazete prilikom intervjua. Naravno, niko vam ne moze reci da li cete dobiti vizu ili ne, osim sluzbenika ambasade :smile: Zato, pokusajte i srecno!

Pozdrav,

nesto slicno je bilo i u mojoj situaciji. Djevojka i ja dugo u vezi, sigurni poslovi na racunima novca vise nego sto treba. Za razgovor u ambasadi u Sarajevu nam je trebalo citavih tri minuta. Pitanja: gdje idete, koliko ostajete, sta ste po zanimanju i koliko dugo radite, to je sve . Dokumentaciju i potvrde nije pogledao, samo je rekao odobrio sam vam vize. Da li se nesto provjerava preko DS-160 (zakazan razgovor 20 dana prije), ili je cisto lutrija, koja najvise zavisi od raspolozenja konzula, ne bih znao reci. S obzirom na to da su ljudi dobijali odbijenice sa perfektnim uslovima. I da vize smo dobili na 10g ME, sutradan.U svakom slucaju to je moje (pozitivno) iskustvo.

Puno srece