Jump to content

Featured Replies

1 hour ago, mveruovic said:

Haha mislim da je ta brojka magicna :biggrin: Ja uzeo kartu juce idem za par dana, kupio sam je na 34 dana boravka, nadam se da me nece smarati za duzinu boravka.

Sretno i javi kako si prosao, mi sutra kupujemo karte, a nadamo se da cemo do kraja mjeseca vec biti tamo :smile: 

Napisao sam ti na prethodnoj strani, mislim da ne postoji  ni teooretska sansa da dobijes vizu tako sto ces aplicirati nakon dve nedelje. Imas ovde na temi nekoliko primera koji su dzabe bacili pare, aplicirali odmah nakon odbijanja.

On 6/16/2016 at 8:30 PM, marko13 said:

AJDE ljudi savet sestra mi poslala sve od tetke i tece brata i nje gde rade sta rade ulicu kontakt telefon.... posto su me pre neki dan odbili zbog toga sto je pogresno pisalo prezime i nije uneta ulica gde zivi .... i kada su me pitali nisam tacno znao da kazem gde mi radi tetka i teca.... hocu sada 1 jula da apliciram ponovo ima li kakve sanse da isto sve kazem samo sada da znam sve i imam stalan posao u drzavnoj firmi kola na mene racun i pare .... ???? :biggrin:

Ni mene nisi ubedio da ne želiš da ostaneš tamo, sorry :smile: 

Možda ni nećeš, ali verovatno plata koju imaš nije neka, verovatno ti je pasoš prazan, bez dalekih destinacija i to, ideš kod tetke koju nisi znao ni osnovne podatke gde živi, radi... 

Pozdrav ,

e pa ovako,kao i Vi i ja imam problem. Planiram sa momkom da idem njegovog ujaka u New York u oktobru. Do sada nisam aplicirala za USA vizu. Imam 25 godina,i jos nekih 14 ispita do kraja. Redovan sam student. Dosta sam putovala bas , imam i kanadsku vizu u pasosu.Garantno pismo nemam napravila bih vec  neku rezervaciju hotela ili sl. Htela bih da cujem Vase misljenje koje su sanse da dobijem vizu ? 

Cao svima,evo ovako imam 22 godine , sa 17 godina su me odbili za vizu hteo sam da idem kod ujaka u posetu. Sada je proslo 5 godina od tada ,planiram opet da posetim ujaka ,nadam se ovaj put uspesno.Sada sam student trece godine prava,sve sam u roku davao. U oktobru upisujem se u cetvrtu. Nemam nista na svom imenu. Hteo sam da vas pitam kolike su mi sanse za dobijanje americke vize iako sam vec jednom bio odbijan? Sada su malo drugacije okolnosti s obzirom da studiram, naravno imao bih ja i novca na racunu i sve sto je potrebno.hvala unapred

Da li se nekome desilo da prilikom razgovora za vizu zadrze pasos i potvrdu o zaposlenju i plati a ne daju papir da je dobijena viza i kazu da ce odgovor dobiti dhl-om?Sta li se u tom slucaju desava?

Konacno sam dosao u US, tu sam vec par dana. Sto se tice ulaska, odvojeno je za drzavljane i nas "boraniju". Cekao sam oko sat vremena na red. Kad sam prisao pultu, pita te gde ides, tj zasto si dosao. Uzmu otiske prstiju, fotografisu te i dobrodosao u US. Nikome nisu trazili pare ili zadrzavali ljude na ispitivanju. Moguce da je na bas velikim aerodomima drugacija situacija.

Sent from my iPhone using Tapatalk

8 hours ago, mveruovic said:

Nikome nisu trazili pare ili zadrzavali ljude na ispitivanju. Moguce da je na bas velikim aerodomima drugacija situacija.

Verovali ili ne, uglavnom oni kojima ne treba viza tu provedu više vremena nego mi smrtnici - jer su nas već pročešljali po konzulatima. Gledao sam par puta kako su ljude iz mog aviona slali na secondary ili vraćali nazad, i to su uvek bili državljani visa waiver zemalja (UK, Nemačka, Francuska...)

Cao svima, evo jos jedan update :wink:

Sinoc stigli u USA.. let Air Serbia za NY (odlican). Povratne smo uzeli na dva mjeseca ( iako smo za vizu trazili 3 nedelje) i nikakav problem sa imigracionom.. Pitao je samo da li stvarno imamo godisnji dva mjeseca i stavio nam boravak 6mj. Cekali smo 10min i razgovor je trajao svega 2min.  

Na JFK imate aparate za skeniranje pasosa i za slikanje i samo sa tim papiricem kod imigracione, jednostavno i brzo...

Pozdrav svima ?

Pozdrav svima :smile:

Pre svega neizmerno hvala svim ljudima koji daju odgovore ovde...em što znače informacije, em se čovek napuni pozitivnom energijom kada neko javi da je dobio vizu.

Ja dobih vizu (mada još nemam pasoš kod sebe), brzo i rekao bih lako. Pa da dam i skromni doprinos ovoj temi svojim iskustvom.

Online obazac sam popunio u četvrtak popodne, platio karticom i odmah dobio slotove za zakazivanje razgovora. Prvi slobodni je bio četvrtak (za 7 dana), što meni nije odgovaralo jer tada krećem na more. Ima ona opcija da se zatraži ubrzano zakazivanje, pokušao ali nisam dobio odgovor na to.

U petak ujutru (sutradan), otvorim i pogledam da promenim vreme intervjua, i vidim slobodan utorak. Promenim i to je to.

Intervju kod glavnog čike trajao je 60 sekundi. Doduše, imao sam pozivno pismo od kompanije za koju radim i to je ujedno i jedino što je pogledao (a imao sam recimo i rezervisan hotel). Ništa nisam nudio od dokumenata, dao samo ono što je tražio.

Pitanja klasika, gde idem i zašto i jel imam firmu ovde pa radim za njih. Ništa žena, deca, imovina, lova, ništa vezano za firmu (iako sam imao sve to spremno). Razgovor bio pola na sprskom, pola na englskom...nekako smo sponatno prešli na engleski...mogao je i ceo na sprskom da bude.

Iznenadio me lik na prvom šalteru, naš, nije amer, gde se predaje pasoš i potvrda za DC 160. Rekao sam mu da sam programer, i da idem na neku konferenciju u Vegas, a on me pitao koji jezik koristim u programiranju...odgovorio mu, ali je sigurno video zbunjenost na mom licu :smile:

Dok sam čekao, video sam da je većina ljudi dobila vizu, mada je bilo i onih koju su uzeli pasoš nakon tog, trećeg, razgovora pa pretpostavljam da oni nisu dobili.

Sad još čekam da dobijem pasoš, i nadam se da ću ga dobiti do četvrtka kako ne bih kasnio na more :smile:

A imam i jedno pitanje :smile:

Za Vegas idem preko Londona, pa me interesuje, jel treba neka tranzitna viza ili šta god?

Ne treba ti viza za UK, osim ako ti presedanje nije duze od 24h, ili nije u 2 kalendarska dana, ili ako moras da prolazis border control da bi ponovo cekirao torbe. A verovatno nije nista od toga :smile: Mozes sve i proveriti na sajtu visa4uk.

Hvala na odgovoru.

Istog dana sletim u UK i letim dalje, tako da je u 24h i nije u dva kalendarska dana.

E sad, slećem na terminal 4 (Air Serbia) a idem dalje sa terminala 3 (BA). Pretpostavljam da neću morati da prelazim ni Border control :smile:

PS Stigao i pasoš. Na 10g, multi entries :smile:

Edited by centaur

Proveri samo kako ide konekcija sa T4 na T3 i da li se moze od jednog do drugog bez prolaska kroz border control, kao i da li ti prtljag ide direktno za SAD ili ne.

Edited by Dragance

Imas airside autobus za transfer izmedju svih terminala.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Možda je pisalo, ali ne uspevam da pronađem: koliko se čeka da stigne pasoš kada ti odobre vizu?

Ima li šanse da to bude jako ubrzano? :smile:  

Edited by Snezana011

Ljubazno Vas molim pomoć. Već nekoliko puta sam krenula ispunjavati DS obrazac za turističku vizu. Svaki puta nakon pitanja koje se odnosi na moje trenutno zaposlenje dogodi se da me izbaci iz obrasca uz tekst: session timed out. Isprva sam mislila da je proteklo 20 min, međutim nakon par pokušaja shvatila sam da nije prošlo toliko vremena već da se isto događa uvijek na ovom dijelu obrasca. I nakon toga ne mogu ponovo pristupiti obrascu pomoću identification broja, prvih pet slova prezimena, godine rođenja i security pitanja (mother's mother name). Probala sam prije nekoliko dana, pa danas ponovo - prvo kroz Internet Explorer, a sada kroz Google Chrome.  Ljubazno molim ako mi možete pomoći. Hvala.

I meni je često izbacivao, ali sam na kraju rešila to, samo se ne sećam tačno kako :sad: Znam da isto nije hteo da prihvati moj IDN, ali sam onda kliknula na neku drugu opciju i prihvatio je. Mislim da je ta opcija ispod slike, tj. onog uploada slike, proveri šta ima ispod dostupno. Kasnije imaš opciju da zapamtiš svaki korak, tj. stranicu, pa to radi stalno, jer kad te izbaci sledeći put, moći ćeš da se vratiš na poslednju popunjenu.