Jump to content

Featured Replies

Imam vizu B1/2.-multi. U toku boravka /20dana/u Americi posetila bih neko od turistickih mesta u Mexicu. Da li je potrebna viza za ulazak u Mexico i da li bih pri prilikom povratka u Ameriku imala nekih problema, tipa onemogucen ponovni ulazak.?

Unapred hvala

Mislila sam da je neko putovao iz USA za Mexico i nazad. Naravno da na granici znaju pravi odgovor!!!!!

Ja sam pre neku godinu isao kolima iz Kalifornije za Meksiko i nazad (US viza u YU pasosu, ja putujem sa srpskim) i nije bilo problema sa ponovnim ulaskom (San Diego prelaz).

Sent from my iTelephone using Tapatalk

jms_uk hvala puno na odgovoru. Mislim da idem avionom iz LA na par dana do Cancuna, pa prosto pitam zbog eventualnih komplikacija pri povratku u LA. Inace isto imam USA vizu. Znam da nije potrebna pri ulasku u Mexico ali posto imam povratnu kartu za SRBIJU iz LA, vrlo mi je vazno oko ponovnog ulaska u USA.

Ako tebi viza dozvoljava vise ulazaka u US, mislim da nije bitno da li ulazis iz Meksika, Francuske, Kanade ili Brazila..,

Sent from my iTelephone using Tapatalk

3 hours ago, Sensa said:

jms_uk hvala puno na odgovoru. Mislim da idem avionom iz LA na par dana do Cancuna, pa prosto pitam zbog eventualnih komplikacija pri povratku u LA. Inace isto imam USA vizu. Znam da nije potrebna pri ulasku u Mexico ali posto imam povratnu kartu za SRBIJU iz LA, vrlo mi je vazno oko ponovnog ulaska u USA.

ne brini nista...u skorije vreme dvaput sam isao avionom iz usa za juznu ameriku, i vracao se nazad jer sam imao povratni let iz amerike do bga...

niko me nista nije pitao, nijednom

• 2 weeks later...

Ljudi sta mislite kakve su šanse da moja mama dobije vizu, ja sam ovde godinu dana legalno,e sada ono sto mene brini je njen posao koji nije nesto.. Dakle ona je dugo radila u jedno firmi koja se zatvorila, a poslednjih par meseci radi u velikom lancu marketa, neću sada da pišem ime, dakle ima platu oko 26000 hiljada sto znam da je malo, ali ona bih stvarno dosla turisticki i plus sto me jos brine moj tata radi, ali nije prijavljen sto je za njih isto kao i da ne radi.. Mislim ako je budu pitali to.. Sta mislite kakve su šanse i koliko treba da se saceka da bi se aplicirala za vizu? Posto ja sam cula da treba da prodje bar 6 meseci od novog posla, da li je to tačno? Izvinite ako ima gramatickih gresaka kucam sa telefona ?

Pozdrav svima.....Htela bih jednu informaciju ako je neko raspolozen da mi odgovori....Ako vam je termin za razgovor u 8:30 do kada najkasnije zavrsite, odnosno izadjete iz ambasade? Pitam zato sto jako zurim da stignem na posao :smile:

Racunaj da moze da se otegne na 3 sata sve ukupno ako je guzva. Imas taj termin ali moze da se desi da si 40. na spisku za to vreme.

Sta znam, moje iskustvo, doduse, ne u Beogradu, je sasvim drugacije. Stigao sam pola sata pre zakazanog termina, misleci da sacekam svoj red, medjutim, pustili su me odmah, usao, razgovor trajao jako kratko, manje od 5 minuta i viza odobrena. U Srbiji to izgleda malo naopako, ma da, ne verujem da je pravilo da se ostaje 2-3 sata nakon zakazanog termina.

Pozdrav ljudi,

Imam pitanje kao i svi do sada, zelim da idem u Ameriku iskljucivo turisticki. Zadrzao bi se 14 dana. Iskljucivo zadovoljstvo. Radim skoro tri godine, primljen sam na neodredjeno.  Plata mi je na minimalcu . Devizni racun nemam otvoren, imam 3500 evra u kesu. Da li treba da otvorim devizni racun i ubacim pare ili nije potrebno? To mi je bilo malo nejasno u celoj prici jer kako oni mogu da znaju da li imam 100 miliona u kesu ili ne? Zasto bi uopste isao u Ameriku ako nema preko 2000 evra. Znam da je cudno pitanje jer kao pa ides da radis ali ne idemo svi na taj razgovor da bi tamo ostali. Bavim se borilackim sportom i zelim da posetim seminar.To mi je glavni cilj putovanja.

Ljudi, evo i da ja podelim moje iskustvo sa intervjua na koje sam isao sa suprugom. Prvo, da se zahvalim svima na ovom forumu, jer sam ovde pronasao sve sto me je zanimalo za sam intervju, a takodje mi otklonilo neke nedoumice koje sam imao :smile: Necu biti puno detaljan da ne smorim bezveze. Ja i supruga smo imali zakazan termin za 8.30 ali smo dosli vec oko 8h. Malo je kisica rominjala pa smo jedva cekali da nas lik iz obezbedjenja pocne prozivati, da bi sto pre otisli pod trem da se sklonimo :tongue: Sve u svemu, oko 8.10 je poceo da proziva ljude. Prvo je prozvao njih 10. Svakom od njih je uzeo pasos da pogleda i skenirao ih rucnim detektorom za metal. Mi smo bili u sledecoj turi. Sve u svemu, u roku od 20 minuta smo vec usli u samu zgradu. Prvo se prolazi kroz skener, ostavljaju se svi elektronski uredjaji, a ja sam cak morao da ostavim i moju torbicu. Supruga se prosvercovala sa zenskom torbom :rolleyes: Posle smo napustili tu prostoriju i kroz dvoriste usli u konzularni deo gde se sve desava :smile: Na samom ulazu nas je devojka pitala (nase gore list) jel idemo turisticki i pogledala je pasose kao i DS 160. Usput mi je cestitala rodjendan (namerno sam birao da nam razgovor bude za moj rodjendan :smile:) i uputila da uzmemo svoj redni broj. Kada je nas broj dosao na red, ustali smo i otisli kod nekog naseg tipa koji nam je uzeo pasose, pitao nas je gde idemo, koliko ostajemo, jel smo nekad odbijeni za vizu, gde radimo itd. Maltene nas je sve ispitao kao da nam on odobrava vizu :smile: Nakon toga smo se vratili i sacekali red da nam uzmu otiske prstiju. Tu nas je sacekala Amerikanka i na finom srpskom zamolila da pristupimo davanju otisaka. Da ne zaboravim da napomenem da mi je i ona cestitala rodjendan :smile: Ipak sam se uverio da sve gledaju i zapazaju :biggrin: Na kraju smo ostali da obavimo i sam razgovor za vizu. Na salteru nas je sacekala jos jedna Amerikanka i pitala kako smo. Nakon tog neformalnog dela nas je pitala gde radimo, na kojim pozicijama i koliko dugo, gde idemo u USA i koliko ostajemo. Pitala nas je imamo li dete i koliko je staro. Tu je malo zapela sa srpskim ali sam ja kao pravi dzentlmen pritrcao sa engleskim pa smo razgovor nastavili na njenom maternjem jeziku :rolleyes: Pitala nas je koliko je star i kada je cula da ima 14 meseci onda nam je rekla kako je i njeno dete toliko staro i da razume  sto idemo samo na 7 dana jer ne moze dete duze da bude bez mame i tate :smile: Da napomenem da sam u samom obrascu stavio ime hotela sa booking-a i okvirne datume. Nakon toga nam se nasmejala i rekla, viza vam je odobrena klanj:: Dobili smo roze papiric i srecno napustili ambasadu. Prvi rodjendanski poklon za taj dan :smile: Ceo proces smo obavili za jedno sat i 45 minuta. Vrlo lepi utisci iz ambasade, sve korektno i maximalno profesionalno. Samo da kazem da je pre nas samo jedna devojka dobila zeleni papiric :sad: a mi ostali roze :tongue: Sve u svemu, dobra prolaznost i vrlo kratki razgovori sa samim sluzbenikom. Sve je brzo islo. Nijedan papir koji smo supruga i ja nosili, a nosili smo samo osnovno, nisu nam trazili niti su nam pogledali. Iskljucivo pasos i nista vise. Razgovor je bio u ponedeljak a vec sutradan je pasos mogao da se podigne. Vizu smo dobili na 10 godina klanj:: Eto, toliko od mene, a rekao sam da necu biti detaljan :biggrin: Ako nekom treba neka pomoc neka se slobodno javi. Veliki pozdrav !!!

Cao, citam ovaj ovaj forum vec neko vreme no tek sada sam se registrovao da postavim par pitanja. Pa za pocetak kada bi mogli da birate radnu vizu za Ameriku (bili kvalifikovani ili ne) koju bi ste odabrali i zasto? Koje radne vize se izdau na 5+,10+ godina? Sa kojom vizom osim J1 mogu da izvadim SSN? I na kraju sa kojom vizom mogu da radim u Americi par meseci, pa malo kuci pa opet nazad? Takodje ne bilo vam zapovedjeno, top 3 useljenicke i neuseljenicke vize po vasem misljenju? Mozda vam izgleda glupo ovako sve hipoteticki, ali imam dobar razlog zasto sve ovo ispitujem :smile: Hvala unapred!

On 9/29/2016 at 10:12 AM, marcelo said:

Pozdrav ljudi,

Imam pitanje kao i svi do sada, zelim da idem u Ameriku iskljucivo turisticki. Zadrzao bi se 14 dana. Iskljucivo zadovoljstvo. Radim skoro tri godine, primljen sam na neodredjeno.  Plata mi je na minimalcu . Devizni racun nemam otvoren, imam 3500 evra u kesu. Da li treba da otvorim devizni racun i ubacim pare ili nije potrebno? To mi je bilo malo nejasno u celoj prici jer kako oni mogu da znaju da li imam 100 miliona u kesu ili ne? Zasto bi uopste isao u Ameriku ako nema preko 2000 evra. Znam da je cudno pitanje jer kao pa ides da radis ali ne idemo svi na taj razgovor da bi tamo ostali. Bavim se borilackim sportom i zelim da posetim seminar.To mi je glavni cilj putovanja.

Ne bi bilo lose da imas pozivno pismo ili neki dokaz da ides zbog seminara. Takodje pasos igra bitan faktor mada generalno NEMA PRAVILA.

Da li je procedura jednako slozena za tranzitne vize i na koliko se one obicno izdaju?

Edited by Zoki28

Ne znam za sta ti konkretno treba, ali sestra kada je uzimala za brod tranzitnu, dobia je svaki put na 3 godine.

Max. trajanje C vize (tranzitne) je 3 godine i procedura jeste jednako složena, mada ja se uopšte ne bih složio da je procedura složena (poredeći, recimo, sa Schengen vizama). To je i njeno uobičajeno trajanje, mada uvek ima izuzetaka, isto kao što se većina B1/B2 viza izdaje na 10 godina, ali poneke ne. Zavisi od ličnih okolnosti.

Hvala, iz Srbije sam. Ima dosta povoljnih letova za srednju Ameriku preko USA pa mi zato treba.

Medjutim to mi se jedino isplati pod uslovom da je tranzitna viza besplatna i da ne traze neke nenormalne dokumente posto ne idem toliko cesto u tom smeru. Da li je tako?

Edited by Zoki28

Ja bih radije trazio redovnu turistisku vizu i posle bio miran 10 godina za bilo kakav tranzit kroz SAD. Ne znam gde tacno putujes, ali, recimo, kad imas americku vizu, ne treba ti viza za Meksiko. Mozda ima nesto slicno i za neku drugu centralnoamericku zemlju.

Verovatno cu onda traziti obicnu vizu ... za par letova nema ni smisla ako nije besplatna i traje 3x manje a kosta isto.

Pozdrav svima, Procitao sam veci deo kometara na ovoj temi ali nisam primetio ono sto mene zanima. Ne kazem, mozda sam nekako propustio...Ima li iko nekakvih iskustava sa novinarskom vizom? Ili je upucen malo bolje, ako licno nema iskustva bas sa tom. Inace na turistickoj sam vizi, trenutno sam u US i uskoro se vracam za Srb. Nemam overstay prilicno se puno krecem po istocnoj obali i video sam mnoga mesta. Ako neko ima ikakva saznanja molim da mi odg, pa cu ga malo smoriti sa par pitanja. Hvala unapred.