Jump to content

Featured Replies

Drugari eto mene opet da podsetim bio sam polovinom jula ove godine na intervjuu za turisticku vizu i odbili su me iako imam stalan posao,solidna primanja,zenu i dvoje male dece.Sada sam bio 25.10.2016 opet i objasnio lepo sto sam se zbunio prvi put i razgovor je bas fino tekao i ona ljubazna teta mi dade zuti papir i uze pasoš i potvrde iz firme da sam stalno zaposlen i da imam godišnjeg odmora i kaže mi da ću morati da sačekam da urade dodatne provere(administration proces).

Odma sutradan su zvali u firmu gde im je koleginica potvrdila da sam stalno zaposlen i da imam godišnjeg odmora neiskorišćenog.

Danas mi je stigao mail od ambasade gde piše da su mi dokumenta prosleđena u dhl službu i da će biti na adresi u roku od dva radna dana.

Ono što mene zanima jesam li ja dobio vizu ili nisam :-)

Hvala unapred na odgovorima

Pozdrav! :smile: Imam jedno pitanje... Dobila sam vizu koja važi do 25. januara, a na njoj piše "two week planned stay". Da li znate da li smem da kupim kartu na više od dve nedelje npr. 3 nedelje i da li će mi to praviti problem? Ili je samo važno da se vratim kući pre isteka vize? Želim da ostanem malo više od dve nedelje pa me zanima da li je to moguće.

46 minutes ago, Pusheen said:

Pozdrav! :smile: Imam jedno pitanje... Dobila sam vizu koja važi do 25. januara, a na njoj piše "two week planned stay". Da li znate da li smem da kupim kartu na više od dve nedelje npr. 3 nedelje i da li će mi to praviti problem? Ili je samo važno da se vratim kući pre isteka vize? Želim da ostanem malo više od dve nedelje pa me zanima da li je to moguće.

A gde tacno na vizi pise to "two week planned stay" ?

Ja mislim da ce biti problem ako ostanes duze, jer su ocigledno to eksplicitno naveli. A i rok trajanja vize je dosta kratak.

Ako je prva poseta u pitanju, ja ih ne bih testirao.

Prilikom ulaska, imigracioni ce da napise koliki boravak ti je dozvoljen.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja na njihov sajt za proveru statusa vize i pise ISSUED  znaci izdata:-) samo neznam na koliko 

HVALA SVIMA NA POMOĆI

• 2 weeks later...

Cao ljudi treba mi vase misljenje. u braku sam od maja meseca muz i ja imamo 23 i 25 godina. Oboje imamo poslove. Ja u svojoj firmi radim od 2012 a on radi 6 godina u svojoj firmi ali se pre 6 meseci promenio vlasnik po drugi put i vodimu se da radi 6 meseci u sadasnjoj firmi. Imamo prosek 30 hiljada ja i on 38 hiljada platu. u maju smo pravili svadbu pa na racunu imamo 4000 eura. Nemamo nista na sebi i nismo bas puno putovali samo par puta. Isli bi u Ameriku za novu godinu, ja imam godisnji od 23 decembra do 8 janura a on bi za te dve nedelje isto uzeo godisnji odmor. Sta mislite da li uopste vredi da pokusamo s obzirom da su nam plate male i da se njemu vodi da radi 6 meseci iako ima u radnoj knjizici da je radio godinama za firmu ali se samo promenio vlasnik a i nismo puno putovali. Da li mislite da je moguce da nam odobre vizu? Hvala puno

10 minutes ago, tt22 said:

...Nemamo nista na sebi...

Mislis, kuckate ovaj post bez odece? Ne morate i intimu deliti sa nama :LOLLL:

12 minutes ago, tt22 said:

Da li mislite da je moguce da nam odobre vizu? 

Ako ne probate, nikad necete saznati. Ako su vam namere casne i ako imate dobar plan i lepo to ispricate na intervjuu, verujem da mozete dobiti vizu.

14 hours ago, tt22 said:

Cao ljudi treba mi vase misljenje. u braku sam od maja meseca muz i ja imamo 23 i 25 godina. Oboje imamo poslove. Ja u svojoj firmi radim od 2012 a on radi 6 godina u svojoj firmi ali se pre 6 meseci promenio vlasnik po drugi put i vodimu se da radi 6 meseci u sadasnjoj firmi. Imamo prosek 30 hiljada ja i on 38 hiljada platu. u maju smo pravili svadbu pa na racunu imamo 4000 eura. Nemamo nista na sebi i nismo bas puno putovali samo par puta. Isli bi u Ameriku za novu godinu, ja imam godisnji od 23 decembra do 8 janura a on bi za te dve nedelje isto uzeo godisnji odmor. Sta mislite da li uopste vredi da pokusamo s obzirom da su nam plate male i da se njemu vodi da radi 6 meseci iako ima u radnoj knjizici da je radio godinama za firmu ali se samo promenio vlasnik a i nismo puno putovali. Da li mislite da je moguce da nam odobre vizu? Hvala puno

lepo vam rekao dragance...ako oni tamo provale da imate neke druge namere, onda vam nece dati...ali ako ste iskreni, oni ce i to izvaliti...dobri su to psiholozi...

btw, ima boljih mesta da se provede nova god za 4000 evra, mozda da pokusate tamo gde ne treba nikakva viza, a i jeftinije je :smile:

Ali bas nam je zelja da provedemo tamo novu godinu i medeni mesec jer smo se uzeli krajem maja pa jedino sada mozemo dobiti godisnji odmor pa bi bas voleli da to bude Amerika. Samo neka mi neko kaze da li je uopste iko ikada dobio turisticku vizu bez pecata u pasosu, mi nismo puno putovali samo smo bili 2 puta u Crnoj Gori i jednom u Bosni i to sve na licnu kartu nemamo pecata u pasosu a pravila sam novi zbog promene prezimena. Da li ja mogu reci da smo izgubili prethodne pasose i slagati da smo putovali verujem da oni to mogu nekako proveriti da li smo ih imali pa zato ne bih lagala. a da li postoji sansa dobiti vizu ako pre toga niste putovali? :/

23 hours ago, Dragance said:

Ako su vam namere casne i ako imate dobar plan i lepo to ispricate na intervjuu, verujem da mozete dobiti vizu.

Ja lepo napisao, a vi vec u najavi hocete da lazete... :bang: :maddd:

Mozda da ipak idete negde gde ne trebaju vize i gde necete morati da lazete. Ima toliko lepih, romanticnih i jeftinijih mesta za provesti medeni mesec.

13 hours ago, tt22 said:

Ali bas nam je zelja da provedemo tamo novu godinu i medeni mesec jer smo se uzeli krajem maja pa jedino sada mozemo dobiti godisnji odmor pa bi bas voleli da to bude Amerika. Samo neka mi neko kaze da li je uopste iko ikada dobio turisticku vizu bez pecata u pasosu, mi nismo puno putovali samo smo bili 2 puta u Crnoj Gori i jednom u Bosni i to sve na licnu kartu nemamo pecata u pasosu a pravila sam novi zbog promene prezimena. Da li ja mogu reci da smo izgubili prethodne pasose i slagati da smo putovali verujem da oni to mogu nekako proveriti da li smo ih imali pa zato ne bih lagala. a da li postoji sansa dobiti vizu ako pre toga niste putovali? :/

iskreno da ti kazem, evo i meni deluje kao da idete tamo da ostanete, a kamoli njima....

ako bas nigde niste putovali, i odma bum -u ameriku, definitivno je vise nego sumnjivo......tako da, ne znam sta da kazem...pokusajte, nemate sta da izgubite, sem 300 $ :smile:

al ko sto vec jednom rekoh, i dragance, ima toliko lepih mesta po svetu gde mozete da proslavite medeni mesec, za te pare koje cete potrositi u americi za novu godinu, jer mozete da racunate na dosta vece troskove nego bilo kad drugo u godini, prevashodno zbog smestaja...

imate bali, sri lanku, rio, buenos aires, bankok....sve divna mesta u to vreme, leto, a daleko manje para cete potrositi nego u americi, bez cimanja za vizu, duplo jeftinije avio karte itd....evo imate sad akciju qatar airways-a....do bankoka za 350 evra povratna, singapur, kina, sve 350-400...juzna afrika 450 evra....to su odlicne cene...razmislite jos malo...

sanse po ovom sto ste ispricali, su vrlo male....al da ne mracim, nikad se ne zna...

Daj nemoj da ih mracite sa tim pricama, stvarno je neverovatno da ce da ih smaraju zato sto nigde nisu putovali... Po toj logici nikad niko ne bi putovao prvi put u US, mogli bi da navedu u aplikaciji, bez 5 eu drzava ne apliciraj. Ako ocete da idete tamo, jedino mozete na razgovoru da saznate za vizu da l ce vam dati ili ne. Preko neta je samo nagadjanje. Srecno, i bez lazi.

2 hours ago, mveruovic said:

Daj nemoj da ih mracite sa tim pricama, stvarno je neverovatno da ce da ih smaraju zato sto nigde nisu putovali...

Niko i nije rekao da ce da ih smaraju zato sto nisu nigde putovali. Problem je u stavu, da tek sto su poceli da planiraju, vec smisljaju da nesto slazu. A to ce tesko proci. To sto nisu putovali svakako nije plus, ali nije ni razlog da budu odbijeni.

Citam ovu temu vec dve godine i dugo sam se  lomila da li da podnesem zahtev jer svakakvih slucajeva ima i meni vise nista nije jasno po kom modelu oni odobravaju vize
Elem, radi se o ovome: Oba deteta su mi u USA.....Ilegalno!!!
Prvo je 2013 godine, jedan klinac otisao posle prve godine fakulteta na W&T i ostao.....Sledece godine, 2014, odlazi drugo dete isto na W&T i naravno ostaje....Svi su nam prognozirali da ovaj drugi nece dobiti vizu jer mu je brat ilegalno tamo, medjutim on prolazi bez ikakvih problema.
U februaru 2015, moj muz dobija poziv od americke firme za koju radi vec deset godina, da prisustvuje nekom seminaru, bukvalno sve bi mu oni platili. U ambasadi ga resetaju, traze prosek plate, dokumenta o firmi koju ovde ima, dokaz o uplati za taj seminar....svasta nesto. Zadrazavaju mu pasos, mi mislili da, to je to, dobio je vizu. Medjutim, posle 3 dana ga zovu da dodje u ambasadu i vracaju mu pasos bez vize i bez ikakvog objasnjenja!! Napominjem da je on ocuh mojoj deci i da nisu mogli da ga povezu sa njima, pa da eto, pomislimo da zbog njih nije dobio vizu.
Ove godine u junu on ponovo aplicira i dobija B1B2 vizu bez problema. Pitali su ga ona standardna pitanja, kod koga ide, koliko planira da ostane i  da li jos uvek saradjuje sa istom firmom iz Amerike i da li ga jos uvek isto placaju....
Ja se lomila dugo da li da apliciram. Plasila sam se da ne naudim deci, da im ne navucem imigraciono ....jer sam ubedjena da oni sve znaju ....ma, svasta mi se motalo po glavi. Medjutim, nisam mogla da izdrzim vise, morala sam da probam da odem kod njih.
Isla sam ne intervju, odobrili su mi!!! Cekam pasos!!!!    U ambasadi sam bila
 skroz iskrena rekla sam da su mi oba deteta tamo ilegalno, da ne mogu vise da izdrzim i da moram da ih vidim, pa kud puklo. Da zlo bude vece, vec dve godine sam i bez posla....domacica sam
Pitali su me kada bi da idem, sa kim idem, koliko ostajem, da li sam negde putovala ( imala sam ispored sebe 2 stara pasosa, ali nije ih uzimala, nudila sam joj....) Delovala mi je baksuzasto, ali mi se na kraju osmehnula i rekla, dobili ste vizu, srecan put!!
Ne znam prosto kako sam prezivela i nasla put da izadjem odande. Deci jos nisam rekla, cekam taj pasos jer zelim da budem 100% sigurna.....Pa onda odoh!!!

Eto, kako se kome zalomi :smile:

Znaci, svi porodicno odoste na Work & Stay forever :biggrin:

Mislim da niko ne moze da zna da li ce dobiti vizu, dok ne pokusa. Dakle, svakako treba pokusati, sem novca se ne gubi nista. I svakako uvek treba posteno reci kako stoje stvari, tad je sigurno veca sansa nego da se nesto mulja, jer se to lako primeti. Da li ce oni odobriti vizu ili ne, to vec ni oni nisu uvek sigurni sta i kako. A da li cete vi sad zlupotrebiti njihovu dobru volju, to je sad na vama. U svakom slucaju, srecan put i uzivajte :smile:

Evo ja cu da podelim svoje utiske vama o mojoj vizi. 

Termin mi je bio 27.oktobra i citaju postove ovde i svuda po netu pocela je glava da me boli!

Prvo savetujem kada aplicirate za vizu da budete samouvereni-cak i ako ima potrebe za laganjem i to morate nauciti kuci,kada dodjete u ambasadu da imate u glavi da ste vec dobili vizu i da na taj nacin odgovarate na njihova pitanja..Oni vam dodju prijatelji koji vam pomazu da odete u ameriku a ne neprijatelji.

Ja sam imala valjda srecu ali samo sam predala pasos, sela, fingerprints,sela i na kraju me je pitala cime se bavim i da li imam rodjake u Americi, ja sam odg ne i to je to. Roze papir.

Ja nekako kontam da je sve to zbog pecata u pasosu,imam preko 100,putovala sam radeci na kruzeru u 90% zemalja, cak i turisticki u australiju i u indoneziju,znaci imam vize i za to. 

Od dokumenata sam imala apsolutno sve,spremala sam ih 3 nedelje,izvod iz banke,pismo zasto zelim u ameriku, garantno pismo,formular iz amerike od prijatelja, njegove izvode iz banke,drzavljanstvo,iz supa da nisam osudjivana,apsolutno sve,sok mi je bio kada sam izasla i one papire pogledala tuzno,pa meni niko ni jedan jedini papir nije trazio jbt!

Zelim da vam porucim samo hrabro ave planirajte unapred, ja nisam lagala ni za sta ali ako vas Zivot natera da lazete gledajte u oci ne pipajte nos kosu ne cesite se ne drmajte se levo desno,to su sve psiholoski znaci nervoze nesigurnosti i laganja.

Nadam se da sam vam pomogla bar malo,ja odoh u decembru za Ameriku da popijem kafu sa Trumpom ?

Pozz svima ne ustrucavajte se da pitate bilo sta !

Ljudi,imam adresu daljih prijatelja u NJeresy  a nemam pozivno pismo od njih dali mi je bolje da stavim neki hotel sa Trivaga ili ipak tu adresu da navedem 

Pozdrav svima, ovde je sve lepo opisaono i receno, ali bi mi znacio neciji savet, iskustvo, misljenje u mom slucaju. Imam 23 godine zeleo bih da odem za Novu u  Miami kod drugara na dve nedelje stim sto njega ne bih pominjao u aplikaciji vec bih bukirao hotel, stalno sam zaposlen sa dobrom visinom primanja (62.000din -70.000din), imam na racunu novca dovoljno da sam isfinasiram sve komple, nikada osudjivan, imam i resenje o godisnjem, automobil se vodi na mene, sto se tice ne kretnina sve se vodi na majku kasnije bi i stan i zemlja bilo prepisano na mene tako da stambeno nisam nikako ugrozen. Naveo bih da bi zeleo da odem za novu i da se upoznam sa njihovom kulturom i lepotom kako bih stigao u opste do tamo. Znanje jezika na nekom srednjem losijem nivou. Molim vas za neki savet, na sta trebam da obratim paznju, sta nikako ne smem da kazem, kako da se ponasam. Znacila bi mi svaka pomoc, hvala u napred :smile:

Kao sto si i sam rekao sve je lepo opisano i receno, jedino ko moze da ti kaze da li dobijas vizu ili ne je konzul :smile: Dzabe da razglabamo kolike su ti sanse kad to niko ne zna

Nema  pravila, sad su bila dva drugara imaju sve komplet papire i nisu ih pustili, pritom su isli preko agencije, kazu da su sve mlade odbili, a pustali samo babe, jbg..