Jump to content

Featured Replies

Nista ne mozes da izgubis ako probas, ne vidim zasto

ne bi pokusao, a isto tako da te oni odbiju zato sto putujete kao par. Da neko hoce da zapali preko otisao bi bez devojke, ili hiljadu i jedna kombinacija.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa valjda nece kad vide stare i nove pasose ispecatirane od prve do poslednje strane :smile: 

Iskren da budem, hteli smo na Maldive ili tako nesto, medjutim, znam da cemo se smoriti za sve pare tamo, a u SAD nikad nismo bili, iaoko smo imali prilike x puta da idemo.

Jednostavno, direktna linija BG NY je otvorila i neke nove opcije (manje smo lenji).

U svakom slucaju cemo pokusati, ne kosta nista.

To sto jako cesto putujete nisi napomenuo, a to vam je svakako veliki plus i sigurno ce da znaci. To znacajno utice na promenu vaseg profila u pozitivnom smislu i imate znacajan pomak na skali od potencijalnih imigranata ka turistima, barem u mojim ocima :smile: Ja sam pre nekoliko meseci aplicirao za vizu, zajedno sa suprugom. Mi, takodje, dosta putujemo, ali, za razliku od vas, imali smo redovna primanja(stipendije) i imali cime to da dokumentujemo, iako nijedan papir nisu trazili. I razlika je sto nismo aplicirali u Srbiji.  Naveo sam da idem u posetu prijatelju, za njega me nista posebno nisu pitali, pitali su me samo cime se bavim, gde planiram da idem i koliko cu ostati. Isto su pitali i suprugu, zajedno smo aplicirali. Zato sam ti i rekao da mozda bolje da navedes gde zaista ides, da posetis prijatelje, izmedju ostalog, ali, to ne mora da bude presudno. Nezgodno samo moze da bude ako se spetljas pa kazes da nemas nikog, a u stvari ides kod nekog, e, to vec ne bi valjalo.

Razumem.

Zaista idemo turisticki a sa prijateljima cemo se videti usput. Smestaj smo nasli preko Airbnb.

Hvala ti sto me pripremas ovako konzule ;).

Najpre pozdrav svima :-)

Ukratko 23. punim 20 godina, devojka u Junu 19. Prosle godine sam zavrsio srednju i bez zaposlenja sam. Imamo druga koji je prosle godine u US otisao preko W&T, za vreme legalnog boravka (nije se vratio) podigao licnu kartu koja traje 5 godina, polozio vozacki i prijavljen na radnom mestu cak ima i zdravstveno pa planira da se ne vraca do pred kraj isteka licne.

Da ne duzim, na njegov poziv nas dvoje bi ga posetili pocetkom leta i ostali 15-ak dana nakon cega bi se vratili. Mesec dana visimo po forumima i citamo iskustva pa konacno resih da cujem necije misljenje o nasem slucaju. 

Pored toga da nema pravila, da li je za devojku bolje da aplicira za vizu sada dok nije zavrsila srednju kako bi imala kakav-takav razlog da se vrati. 

Na razgovoru verujem da ne bi bili toliko nesigurni i uplaseni jer nemamo razloga da lazemo, jedino sto ne znam da li je pametno uopste pominjati druga. Iz svega procitanog mislim da nije jer bi se preko njega lako snasli za ostanak. 

Svaki savet je dobrodosao :-)

Zdravo,čitala sam ostale postove ali nisam našla ništa slično mojoj situaciji.U martu punim 18 godima i kao poklon roditelja sam dobila put sa dečkom koji ima tetku u Los Angelesu koja već dugo radi tamo i živi,razlog zbog kojeg želim da odem Ameriku je jer želim videti kako je tamo jer želim otići na koledž i igrati tenis u Americi,ali on neće napuniti 18 godina do avgusta.Zanima me da li treba da navodim da mi je on dečko i razloge zbog kojih idem,i ja još nisam završila srednju školu,ostaje mi još četvrta godina gimnazije,da li će to biti problem jer mi roditelji sve plaćaju,da li ćemo zajedno ići na razgovor jer on neće imati 18 ili kako već,unapred hvala :smile:

Najbitnije ti je prilikom aplikacije za vizu IMHO da imas sredstva  za to putovanje, i dovoljno validan razlog da se vratis nazad u Srbiju..

Da li je neophodno bas resenje o GO ili je dovoljna potvrda u kojoj pise da sam u stal.rad. odnosu i da imam godisnji odmor u trajanju od tada do tada?

Da li je kao dokaz o vlasnistvu nekretnine dovoljan kupoprodajni ugovor ili mora list nepokretnosti? 

12 hours ago, SIRENAKG said:

Da li je neophodno bas resenje o GO ili je dovoljna potvrda u kojoj pise da sam u stal.rad. odnosu i da imam godisnji odmor u trajanju od tada do tada?

11 hours ago, Sanyaa said:

Da li je kao dokaz o vlasnistvu nekretnine dovoljan kupoprodajni ugovor ili mora list nepokretnosti? 

Iz mog iskustva sa intervjua, a imao sam ga skoro, nista nije neophodno. Ja sam imao papir da sam u stalnom radnom odnosu, da imam pravo na koriscenje GO a takodje sam nosio i list nepokretnosti. Doduse, imao sam i kupoprodajni ugovor, ali sam ipak vlasnicki list fotokopirao i poneo sa sobom. Naravno, da mi nista nisu trazili, niti uzeli od pomenutih papira, sem formulara DS 160 i pasosa. Prema tome, vazna je prica i razlog vaseg odlaska, a ako imate papire sa sobom, nista vam nece skoditi :-) Ali bez preterane gomile papira, njih to toliko ne zanima. Nadam se da sam vam bar malo pomogao :biggrin: Pozdrav i srecno na razgovoru :wink:

Edited by tarmi014

Zdravo svima, citao sam vasa iskustva i savete i pomoglo mi je dosta u pripremi za intervju. Zelim da podelim sa vama i svoj slucaj u nadi da cete mi nekako pomoci i samim tim povecati sanse da dobijem vizu.

Hteo bih da apliciram za turisticku vizu i odem u Ameriku kod devojke na nekih mesec dana preko leta. Zanima me da li je bolje da navedem da cu biti kod nje i njene familije ili  ime nekog hotela u kojem cu navodno odsesti? Da li da uopste spomenem da poznajem ikog u Americi? 

Takodje, posto imam 20 godina i student sam prve godine fakulteta, sta bi trebalo da ponesem od papira da bih bolje prosao?

Nemam nikakvu imovinu prepisanu na sebe, ali imam potvrdu da sam redovan student na samofinansiranju. Da li imovina mojih roditelja znaci nesto? Ne verujem da ocekuju da mladi ljudi vec imaju svoje kuce i kola. 
Stvarno nemam nameru da ostajem u Americi jer imam dosta obaveza u Srbiji, zelim da zavrsim fakultet i masters . Da li znate na koji nacin da ih ubedim u to, koje papire da ponesem itd.

Hvala unapred

Reci istinu, ides kod devojke i to je to. Poneses index, izvod polozenih ispita i mozda da te roditelji izdrzavaju, dosta ti je.

Slazem se.

Nemoj lagati reci istinu. Mozda je i bolje sto si SF student, pa ponesi i potvrdu o placanju skolarine,  navedi u DS 160 da ti roditelji finansiraju put. AKo budu trazili papire bilo kakve

Gde ces i koliko ostati i to je to.

Kolike su sanse ne znam ali bolje i to nego se upetljavati sa lazima.

Hvala vam na odgovorima, ako neko ima jos neku ideju, pisite slobodno

Edited by kjkszpj
izmena

• 2 weeks later...

Cao :smile: Kada popunjavam obrazac, sta da stavim u primanja ako sam student. U pitanju je 2nedeljni put u LA, isla bih kod tetke, a za ostalo bi mi roditelji obezbedili pare, ali takodje imam i stipendiju, (visoka skola je u pitanju i nisam zavrsna godina), koju planiram da ustedim ako dobijem vizu. Takodje, ako sam prethodno vec imala vizu, koja je istekla pre 5 godina, da li mi to daje kao vecu sigurnost da je ponovo dobijem? :biggrin:

• 2 weeks later...

Bejah u ambasadi pre par nedelja i cekajuci nekih 2 sata dok nismo sve zavrsili, posmatrao sam i slusao razgovore sa sluzbenicima ambasadi jer realno sta drugo raditi tamo da ubijes dosadu. I dodjoh do sledeceg zakljucka: vecina ljudi koji se ponasaju normalno (a da pri tome ispunjavaju uslove za vizu) dobiju vizu. 

Sta znaci normalno ponasanje? Bez preteranog smeha, price i lazne ljubaznosti ali opet ni bez preterane cutljivosti i ukocenosti, bez samoinicajitivnog davanja dokumenata sluzbenicima. Jednostavno, odgovorite na pitanja koja vam postavljaju, dajte im dokumente koje traze (ako uopste i traze). Momak koji je bio pre nas je odrzao vrlo lepo uvezbanu prezentaciju svo vreme nudeci dokumente koji bi potvrdili pricu, zena ga je pustila da zavrsi i na podebelu gomilu dokumenata koje je spremio dodala mu je i njegov pasos.

Eto mog saveta za mladje (a i starije) narastaje koji se spremaju da prvi put zakorace u tu strasnu zgradu na Dedinju :smile:

Srecno :smile:

Pozdrav drugari,zanima me da mi kazete aplicirao bi za turisticki vizu za usa,ovo mi je drugi put da apliciram za vizu,prvi put sam odbijen(ima vise od dve godine) ali nisam imao nesto konkretno posao,nekretninu i nesto slicno tome,sada imam vec godinu i nesto svoju privatnu firmu,kola na moje ime.motor,isao bi kod sestre turisticki samo,kakve su mi sanse i sta mi predlazete?

Na leto idem sa devojkom za Ameriku i zakazali smo intervju u ambasadi ali za vreme intervjua cemo i ona i ja biti maloletni,da li sa nama mora poci neko od roditelja ili ne? 

Hvala unapred

Da li neko ima iskustva sa iseljenickim vizama, vrstama za USA....kontaktirala bih ga privatno, hvala

Pozdrav drugari,zanima me da mi kazete aplicirao bi za turisticki vizu za usa,ovo mi je drugi put da apliciram za vizu,prvi put sam odbijen(ima vise od dve godine) ali nisam imao nesto konkretno posao,nekretninu i nesto slicno tome,sada imam vec godinu i nesto svoju privatnu firmu,kola na moje ime.motor,isao bi kod sestre turisticki samo,kakve su mi sanse i sta mi predlazete?

Vec si okacio post, a kako sam video na jos jednom drugom forumu samo pod drugim nikom. 

Niko ti ne odgovara jer nema odgovora na pitanje kakve su mi sanse za US vizu... Apliciraj i saznaces.

Pa ja sam zato i dosao ovde da bi mi neko rekao sta misli o mom slucaju,kao i sa drugima isto,svima je ovde potrebna pomoc savet sta da radimo kako i sta...zbog toga sam pitao opet ako neko nesto moze da kaze to je bi bilo dobro za mene kao i za ostale ljude sto traze pomoc i informacije.