Jump to content

Featured Replies

Ljudi pomagajte!Da li bi bio problem na primer ako mi poslodavac napise na potvrdi da sam na odmoru npr od 15 do 30 avgusta i nekim slucajem u ambasadi mi odobre  vizu na tri godine,a ja se tamo na granici pojavim npr tek za sest meseci,mogu li zbog toga da me vrate?

Jos nesto...Gde se popunjava ovaj DS-160 obrazac?Cije podatke stavljam u DHL tovarni list? :-[

Ljudi pomagajte!Da li bi bio problem na primer ako mi poslodavac napise na potvrdi da sam na odmoru npr od 15 do 30 avgusta i nekim slucajem u ambasadi mi odobre  vizu na tri godine,a ja se tamo na granici pojavim npr tek za sest meseci,mogu li zbog toga da me vrate?

Jos nesto...Gde se popunjava ovaj DS-160 obrazac?Cije podatke stavljam u DHL tovarni list? :-[

Nema nikakvih problema kad god se pojavis na granici.

DS160 popunjavas na sledecem linku: https://ceac.state.gov/genniv/

A na DHL tovarni list stavi adresu i kontakt na koju hoces da ti stigne pasos

za koju vrstu vize? Sam razgovor u ambasadi je 131 dolar (citaj 135);

Za turisticku vizu.Inace sam student pa me zanima,posto su neki rekli da su poostrili kriterijume u vezi cega to?I da jos jedno pitanje ja kao student nisam zaposlen,e sad me zanima dal se uopste isplati placati i cimati se za vizu.I sta treba za mene studenta da ponesem tamo od paprirologije i svega ostalog?posto nemam iskustva sa njihovom ambasadom tj.nisam nikad aplicirao za vizu (americku)?Neki savet od iskusnih?

pozdrav

Vidim da ima dobrih ljudi koji znaju odgovore na pitanja,pa bih zamolio za pomoc.

Elem,isao bih da radim na bazene u usa,preko jedne agencije,ali me muci da li da pisem da sam se 2003 vratio iz Italije sa kaznom od 5 godina zabrane ulaska u italiju,jer sam ostao duze 12 meseci nego sto sam imao vizu(to se desi jednom od milion ljudi,al na zalost ja sam bio taj jedan).Posle tog nisam do danas isao nigde u inostranstvo,sto znaci da je proslo vec 7 godina od zabrane.

Zanima me da li USA ambasada u srbiji moze da nadje te podatke u kompjuteru i odbiju me zbog toga?Imam novi pasos,i ne bih im pokazivao stari!

HVALA!

kkonacno opet ja. Da li moze neko da mi pomogne oko agencije koja se nalazi blizu USA ambasade u Beogradu, br. telefona i da li oni mogu da mi popune onaj DS 160 obrazac i da platim, s obzirom da moje znanje engleskog nije bas tako dobro. Molila bihodgovor sto pre,jer 02.06.juna idem u Beograd. Pomozite molim vas.Hitno je.

:?Ljudi zna li neko da li se u ambasadu nosi fotokopija radne knjizice ili orginal?I na kakvom formularu se popunjava da si na godisnjem odmoru?

uzmes resenje regularno za godisnji odmor, ili na potvrdu u zaglavlju naziv firme, a dole da se na zahtev tvoje ime i prezime, izdaje potvrda da si na godisnjem odmoru od tada i tada i dole potpis ovlascenog lica. Ja imam i jedno i drugo za ambasadu, imam intervju 3.06. u 8,45 ujutru.

Ok!Ali da li da se obratim poslodavcu za taj formular ili ga je negde kupim pa nosim njemu da mi ga popuni i overi?Kako izgleda formular?Nikad ga nisam vadio!Hvala unapred!

evo sta ti sve treba od dokumenata

Dokumenta koje nosite> da ste u stalnom radnom odnosu, resenje o god.odmoru na mesec dana, potvrda o  deviz.racunu 5000$, potvrdu o plati, potvrdu da niste osudjivani, listing iz PIO, radnu knjizicu, uverenje o imovnom stanju,izvod,drzavljanstvo, M-4 obrazac, potvrda iz Banke

sutra u 8 idem na razgovor za vizu , prikupila sam valjda sve sto treba..

stalno sam zaposlena izdali su mi potvrdu sa posla , imam pare na racunu 3500$, izvode o plati(primanja su mi prosecna za Srbiju) nosim radnu knjizicu i pasose svojih roditelja na uvid. navela sam u prijavi da idem u hotel u NY koji nisam rezervisala jer novac ne vracaju.. idem sa drugaricom koja je u istom statusu kao i ja,..ne poznajemo nikoga tamo , da li ce nam verovati..navele smo u aplikaciji da turisticki posecujemo na 2 nedelje..vita jela zelen bor, cekam brzi odgovor :))

hocu, samo razmisljam da li sam prikupila sve sto treba...obzirom da je turisticka ne bi trebalo da bude problem...

imamo posao ovde i dovoljno para, da li im je to dovoljan dokaz?

ma da, u hotel na dve nedelje, ali nismo rezervisale, jer ako nas odbiju pare od rezervacije hotela ti ne vracaju...

Pa nije lose poneti i ovo sto je gore navedeno,npr imovinsko stanje,uverenje da nisi osudjivana,uverenje o godisnjem odmoru,mislim da je obavezno!

Jutros sam razgovarao sa Biljom57 gore i ona je super prosla,ponela je ovo sto je gore navela i dobila je turisticku na 10 godina!

clap clap clap clap clap clap clap clap clap clap clap clap clap clap

dobile smo vizu na 10 godina

Amerikanci su jako ljubazni,  :mrgreen: :mrgreen: nasi su polu- neljubazni, ali njih ignorisati..nemojte da vas to smori...

promenili su cenu takse na 140$

pitali su nas samo zasto idemo i cime se bavimo..inace, nismo imale niti rezervaciju hotela, ni pozivno pismo

ni resenje o godisnjem odmoru, ni potvrdu da nismo osudjivane, dakle , imale smo samo potvrdu o stalnom radnom odnosu, izvod sa bank racuna, i pasose roditelja ..to je to.. savet, samo opusteno i ljubazno...

Srecno :)

ja sam dobila vizu i samo da pitam da li ima veze sto jos nisam na odmoru a u resenju mi pise od 7.06. jer nemogu do 15.06.daidem za USA dali  to ima neke veze ili nema. Please help me.Thanks.

Kao i svi i ja imam  pitanje :). Brat hoce da putuje u avgustu u Ameriku kod familije  u Las Vegas na par nedelja,maksimum dva meseca.  Student je druge godine,hteli smo da ide preko Work and Travel programa na self program posto bi mu rodjaci nasli da raducka nesto,ali koliko sam ja upucena vec je zakasnio sa prijavama. Interesuje me kakve su mu sanse za dobijanje vize, i da li moze sa tom vizom da radi tamo neke studentske poslove?

pozzz

Uskoro cu zakazati intervju za turisticku i nadam se da cu je dobiti. Mene zanima da li postoji jos ona diskusija da kada te odbiju moras cekati 6 meseci pre novog zakazivanja intervjua? Na sajtu ambasade pise da ne mora da se ceka vec mozete kada vi zelite opet. Hvala

ja licno mislim da ces bez problema dobiti, a ako ne dobijes nemoj bas pokusavati odmah, a ako imas sve papire i bitan ti je racun u banci da imas devize, bar jedno 5.000 dolara i da si u stalnom radnom odnosu, bez problema dobijas, a ako si student, opet moras da dokazes da se vracas posle trazenog vremena i nemoj traziti vise od 2/3 nedelje