Jump to content

Featured Replies

Nalazim se u malo cudnoj situaciji pa me zanima da li neko od vas mozda ima resenje ili makar ideju. Dakle, stvar je sledeca, fax sam zavrsila pre 8 meseci, nisam u nikakvom radnom odnosu, napisala sam roman koji je prihvacen u sad pre neki dan i ocekivace se da se u bliskoj buducnosti pojavim tamo. Pitanje je na koji nacin ja mogu da apliciram i za koju vizu? Pregledala sam koje se sve vize daju i za 'umetnike' je izgleda O-1, medjutim za tu vizu treba da postoji dokaz extraordinarnosti u zemlji, medjutim ja ovde nemam nista objavljeno.

any suggestions?

Nalazim se u malo cudnoj situaciji pa me zanima da li neko od vas mozda ima resenje ili makar ideju. Dakle, stvar je sledeca, fax sam zavrsila pre 8 meseci, nisam u nikakvom radnom odnosu, napisala sam roman koji je prihvacen u sad pre neki dan i ocekivace se da se u bliskoj buducnosti pojavim tamo. Pitanje je na koji nacin ja mogu da apliciram i za koju vizu? Pregledala sam koje se sve vize daju i za 'umetnike' je izgleda O-1, medjutim za tu vizu treba da postoji dokaz extraordinarnosti u zemlji, medjutim ja ovde nemam nista objavljeno.

any suggestions?

Gde si objavila roman u Srbiji ili USA?

Mislim da lepo sa nekim papirima kojima ces dokazati da si umetnik/pisac/... mozes da dobijes vizu bez problema

Viza O-1 se ne dobija bas lako, moja prijateljica je mislila da aplicira za to (studirala je inace opersko pevanje u SAD) ali je videvsi kolika je to papirologija i koliko treba da plati advokata, na kraju odustala. Sad, ne znam mozda postoji i jednostavniji nacin da se dobije.

- Naime 85-o sam godiste, u Novom Sadu sam na Visokoj Tehnickoj skoli na kojoj mi je ostalo jedan ispit i diplomski, sa tim da napomenem da sam overavao apsolventski staz 3 puta! i nisam zaposlen nigde. Imam prijatelja u Majamiju koji je spreman da mi pomogne bilo kako samo da dodjem kod njega da radim na jedno 5-6 meseci. E sad on moze da mi posalje garantno pismo. od nekretnina imam stan koji je na mamino ime, i primam porodicnu penziju u iznosu od nekih 25 hiljada dinara koja je isto na mamino ime, kola nemam.  imam crveni pasos, slabo sam igde putovao sem u Madjarsku tako da je skoro prazan  imam stari na kojoj je nemacka sengen viza ako to nesto znaci. Ako moze neko da mi kaze kakve su mi sanse za dobijanje bilo kakve vize za USA ? hvala!

Procesljala sam sve vase postove i uglavnom sve shvatila.Ali ne nadjoh nigde bas moj slucaj pa bih zamolila nekoga da mi pomogne i kaze svoje misljenje.Ovako...

Planirala sam da sa deckom odem za novogdisnje praznike U Miami na nekih 20 dana,imamo pozivno pismo,po 3000 $ na racunu,on je u radnom odnosu i ima sve sto mu je potrebno od tih papira,a ja sam student i to je ono sto me plasi...

Drugi put sam obnovila apsolventski i ostao mi je samo diplomski ispit.Vodila sam se nekom logikom da im to sto treba da dipolmiram uliva sigurnost da cu se vratiti, ali citajuci vase utiske mi studenti smo im nesto opasni :).Mada iako sam obnovila apsolventski na budzetu sam,svaki rok sam davala po neki ispit,poslednji sam dala pre mesec dana.Sad zanima me sledece:

1.Da li mogu da im kazem da mi je ostao jos 1-2 ispita i diplomski,radi kao neke vece garancije za povratak,da li mogu to da provere?

2.Da li mozemo zajedno da apliciramo za vizu i da li je to pametno (plan nam je da odemo samo ako oboje dobijemo vizu)?

3.Kolike su nam sanse i neki savet?

Unapred hvala :)

Nazalost moram da te razocarm, ove nedelje sam bio na sastanku sa konzulima u ambasadi i sad imaju stav ko je u obnovi godine ili u obnovi apsolventskog staza nije student za njih. Tako da bi trebala da vidis da svoj status resis na drugi nacin, tipa zaposlena, volonterka u nekoj organzaciji ili sl.

Hvala na odgovoru Slobo

Smrc  :cryy:

U svakom slucaju pokusacu pa sta bude...ne planiram da ostajem tamo,nadam se da cu uspeti u to da ih ubedim.

I u slucaju da se zaposlim negde sada,da li ce praviti problem to sto bih bila prijavljena mesec dana i odmah otisla na neplaceni odmor?Po meni je to mnogo sumnjivije od studenta koji je samo 6 meseci (jedan apsolventski staz) produzio, a pritom je redovan i budzetlija.Ali mene niko ne pita za misljenje :).

I bila bih jako zahvalna na nekom savetu ako vec odlucim da sa ovim mojim statusom studenta apliciram,na koji nacin da ih ubedim?

Postovani,

citam vas izvesno vreme i bas ste super.

Sad imam pitanja za vas jer vidim da poznajete materiju.

Imam 26 godina,bila sam u Americi 2 godine odakle sam se vratila u januaru 2010.

Pre sam bila student,ali sam vise nisam. Tata me je prijavio kod sebe kao radnika pre mesec dana na minimalcu dok ne nadjem drugi posao i da bi mi tekao staz. Volela bih ako je moguce da na prolece mart-april  2011 odem u Ameriku na turisticku vizu da obidjem prijatelje u NYC,Chicagu i jos nekim gradovima,ali najvaznije mi je da idem u NYC jer tamo je moja host porodica u kojoj sam bila 2 godine i koju zelim da iznenadim za rodjendan jednog od klinaca. Isla bi na 2-3 nedelje,max mesec dana.

Koja je procedura i koje papire treba da prilozim i koliko traje procedura od predavanja papira do odlaska?

Hvala puno

I bila bih jako zahvalna na nekom savetu ako vec odlucim da sa ovim mojim statusom studenta apliciram,na koji nacin da ih ubedim?

Ja da znam ja bih ti napisao. Nista te nekosta da pokususa sem 150usd i odbijenice u pasosu.

Koja je procedura i koje papire treba da prilozim i koliko traje procedura od predavanja papira do odlaska?

Hvala puno

Od poziva call centru za zakazivanje intervjua do intervju uobicajeno prodje 2-3 radan dana sem ako nije guzva a viza se dobija isto za dan dva, tako da za sve ukupno ti treba manje od nedelju dana.

Srecno  :mah:

Da, htela bih da pitam posto je navedeno da je moguce prilikom aplikacije za vizu navesti status volontera u nekoj organizaciji. Kakvoj, na primer i kako to utice na dobijanje vize kada volontiranje inje posao za platu? Pretpostavljam da to znaci da se moze priloziti dodatno ako ste apsolvent, na postdiplomskim ili..?

Hvala puno

Od poziva call centru za zakazivanje intervjua do intervju uobicajeno prodje 2-3 radan dana sem ako nije guzva a viza se dobija isto za dan dva, tako da za sve ukupno ti treba manje od nedelju dana.

Da, htela bih da pitam posto je navedeno da je moguce prilikom aplikacije za vizu navesti status volontera u nekoj organizaciji. Kakvoj, na primer i kako to utice na dobijanje vize kada volontiranje inje posao za platu? Pretpostavljam da to znaci da se moze priloziti dodatno ako ste apsolvent, na postdiplomskim ili..?

Mozes napisati ali neverujem da ce ti mnogo pomoci. Njih interesuje od cega zivis? Kako zaradjujes za zivot? Jedino da ti NVO izda potvru da si zaposlena kod njih na ugovor o delu na odredjenu sumu novca i da im ti posle prikazes da u banci imas dovoljno novca za boravak u USA. Npr za New York samtraju da ti treba oko 500 do 1000usd nedeljno za neki gradic u unutrasnjosti i 200usd/nedlejno im je OK.

dobar dan,htela bih da pitam koje su moje sanse napisali ste da i volonteri mogu da apliciraju za vizu.ja imam turisticku vizu i bila sam 2 puta u sad kod tetke u goste prvi put bila mesec dana drugi put 6 meseci ostala sam trudna i morala da ostanem zbog jakih mucnina koje sam imala vratila se na vreme viza mi je ok isla bih sada u goste kod tetke ali sa detetom nisam udata kod roditelja zivim dete je priznao otac imam njegovu dozvolu da mogu da  putujem sa detetom i on je u srbiji tako da svu dokumentaciju za dete imam jedino sto sam student medicine na porodiljskom sam ali sam laborant sa srednjom skolom  pa bih volontirala i zaposlila se nakon toga koje su mi sanse za vizu ostala bih 3 nedelje da obradujem tetku i vratila se jer bih pocela da radim u bolnici da li sa preporukom da me ceka radno mesto mogu  da dobijem vizu zivim sa roditeljima i sestrom majka mi je zdravstveni radnik  i sestra je zdravstveni radnik tako da mi finansije nisu problem a i u sad imam smestaj hranu rekli su mi da se tesko dobija ali ja zaista zelim turisticki da putujem jer nisam nikad bila zainteresovana da zivim tamo samo da putujem u goste

Au millena, molim te da sledeci put koristis znakove interpunkcije, ja nista nisam razumeo tvoj post.

izvinjavam se zbog znakova interpukcije,beba mi ne da mira ni minut pa sam jedva stigla i to da odkucam.ovako imam multi vizu na 3 godine bila sam 2 puta u usa kod tetke u goste prvi put mesec dana ostala drugi put 6 meseci jer sam ostala trudna i morala da ostanem toliko zbog mucnina.vratila se u srbiju i porodila. sad bih u goste kod tetke sa detetom na 3 nedelje kazu mi da je tesko ja sam student medicine na porodiljskom  i imam srednju medicinsku laborant sam pa bih nakon puta pocela da radim tj volontiram prvo ali me ceka i stalan posao ne znam koje su mi sanse za vizu plasim se zato sto me izdrzavaju roditelji sestra sve drugo imam od dokumentacije  za dete i dozvolu da mogu da putujem sa njim od oca jos jednom se izvinjavam ali nemam mnogo vremena da pisem molim vas pomozite mi.moja viza jos uvek vazi ali nemam vizu za dete.zaista sam iskrena  i ne zelim da zivim tamo vec da odputujem u goste.da li ce mi praviti problem sto nisam jos uvek zaposljena .da sam htela da ostanem dete bih tamo rodila.jos jednom se izvinjavam zbog znakova interpukcije

nadam se da ste me razumeli sada nisam zaposljena volontirala bih u bolnici i zaposlila se nakon puta. u ambasadi bih imala bih dokumentaciju da me ceka stalni radni odnos nakon puta i zavrsenog volontiranja pa pitam koliko tako nesto moze da prodje s obzirom da sve drugo od dokumentacije imam bar mislim tako ako ne gresim negde.ne znam da li bih tako mogla da dobijem vizu za dete  i sebe ako mi ne poniste moju jer sam citala da su zeni ponistili postojecu vizu

Pozdrav svima.

Posto sam procitao sve postove i dosao do vrlo znacajnih informacija, hteo bih da postavim par pitanja.

Planiram da sledeceg leta odem za SAD sa svojom izabranicom na medeni mesec.

Da li je procedura oko dobijanja turisticke vize ista ili ima nekih izmena, dodatnih papira i sl.?

Naime,ja sam vec dva leta bio na Work and travel program, imam SSN, ali moja saputnica nije izlazila iz srbije.

Ja sam stalno zaposlen, nemam problema oko tih papira, posedujem stan, auto i nisam osudjivan. Ona je 4 godina studija.

Da li je sa svim papirima koje ste pomenuli, sto za mene sto za nju, dovoljno da popunimo DS 160 i samo na razgovoru napomenemo da idemo na medeni mesec, ili je procedura komplikovanija?

Da li ce biti problema sto ona nije isla u SAD a ja jesam?

Da li je rano da se zakaze putovanje u januaru, ili mora da sacekamo maj/jun? Volim sve na vreme da organizujem, bez tenzije i jurnjave.

Voleo bih da cujem misljenja i iskustva drugih.

Hvala unapred

Mislim da ce sve biti OK, takodje mislim da je mesec dana pred put sasvim dovoljno za aplikaciju za vicu.

evo mene opet. Da li neko zna da li mogu sa vizom B1/B2 da radim u USA, ako moj garant kod koga sam bila ne moze naprimer da me izdrzava 6 meseci, ako odem sledeci put. Da li postoji neka varijanta ili samo brak. Pomozite mi hvala unapred.

evo mene opet. Da li neko zna da li mogu sa vizom B1/B2 da radim u USA, ako moj garant kod koga sam bila ne moze naprimer da me izdrzava 6 meseci, ako odem sledeci put. Da li postoji neka varijanta ili samo brak. Pomozite mi hvala unapred.

Zvanicno ne mozes da radis sa B1/B2 vizom

Ajde da se preciznije izrazim, legalno ne mozes da radis u SAD sa B1/B2 vizom jer je ona posetilackog karaktera, da bi legalno radio moras da imas SSN a on se dobija preko statusa (imas vise vrsta statusa, mislim da bi ti mogla da ispunis uslov za H2B ali ne znam ko u Srbiji trenutno ima poslove za H2B i drugo je sto si onda vezan za tog poslodavca)

na ovu drugu vizu ne verujem da mogu zbog godina, a za druge varijante neznam s obzirom da imam 53 godine

Ovog cetvrtka imam zakazan inetviju u americkoj ambasadi,ali mi je na zalost iskrso neki problem i bojim se da necu moci da odem.

Da li u tom slucaju ima sanse za dobijanje vize,naravno,zvala bi i objasnila kakva je situacija i zakazala novi interviju... ;)