Jump to content

Featured Replies

da li bih mogla turisticki kod tetke  u goste sa detetom,ako na racunu u banci imam 1500E,ugovor da pocinjem da staziram u bolnici i da me ceka stalan posao.imam vazecu multi vizu b1/b2, 2 puta sam bila u usa i ispostovala vizu.da li da pominjem da sam student medicine na porodiljskom da planiram da se prebacim na visoku medicinsku skolu ili ne ali to me sve vezuje za ovu zemlju  i u planu mi je ali ne u skorije vreme.nadam se da neko bar nesto moze da mi kaze ili da uopste  ne pokusavam.

Ovog cetvrtka imam zakazan inetviju u americkoj ambasadi,ali mi je na zalost iskrso neki problem i bojim se da necu moci da odem.

Da li u tom slucaju ima sanse za dobijanje vize,naravno,zvala bi i objasnila kakva je situacija i zakazala novi interviju... ;)

Mozes opusteno samo nazovi call centar i pomeri termin.

da li bih mogla turisticki kod tetke  u goste sa detetom,ako na racunu u banci imam 1500E,ugovor da pocinjem da staziram u bolnici i da me ceka stalan posao.imam vazecu multi vizu b1/b2, 2 puta sam bila u usa i ispostovala vizu.da li da pominjem da sam student medicine na porodiljskom da planiram da se prebacim na visoku medicinsku skolu ili ne ali to me sve vezuje za ovu zemlju  i u planu mi je ali ne u skorije vreme.nadam se da neko bar nesto moze da mi kaze ili da uopste  ne pokusavam.

Ne znam sta da ti kazem ali tvoja trenutna situacija mi nedeluje bas sjajno. Kad si vadila prethodnu turisticku vizu i koji si status tad imala u Srbiji (studen/zaposlen)

vizu sam dobila 2008 godine pocetkom godine kao student  ali sada bih da se zaposlim i sve mi je ugovoreno ne znam da li bi to proslo a studije bi nastavila na visokoj ipak sam se godinama skolovala i ne bih da to tek tako propustim

vizu sam vadila2008 godine i imala status studenta tada.ja i sada imam status studenta ali bi pocela da radim. mozda je pametno da ja tamo odem sa jednim od ova dva statusa. da ne pokazujem ugovor da cu da se zaposlim i kazem da sam student sto i znaju jer sam vec dobila vizu ili da kazem da cu da se zaposlim i da sam napustila fakultet.znam da je komplikovana moja situacija ipak hvala sto mi odgovarate jer ja ne znam sta da radim mozda je bolje i da ne pokusavam neodlucna sam

vizu sam dobila 2008 godine pocetkom godine kao student  ali sada bih da se zaposlim i sve mi je ugovoreno ne znam da li bi to proslo a studije bi nastavila na visokoj ipak sam se godinama skolovala i ne bih da to tek tako propustim

Ako nemas potpisan ugovor o zaposlenju mislim da su ti sanse da dobije ponovo vizu jako male.

hvala vam puno,pokusacu sa ugovorom i reci da sam napustila fakultet.pa pisalo bi mi da staziram u bolnici a da me nakon toga ceka stalni radni odnos ja sam vec praksu kod njih i odradila i tako i dobila ponudu za posao.hvala puno veliki pozdrav vama slobo 665

da li neko moze da mikaze do kada traje prijavljivanje za zelenu kartu i ako je zavrseno za 2011, kada pocinje prijava za 2012.

da li neko moze da mikaze do kada traje prijavljivanje za zelenu kartu i ako je zavrseno za 2011, kada pocinje prijava za 2012.

Prijava za 2012 godinu je zavrsena 3. novembra a za 2013. godinu prijava ce biti tek otvorena tamo negde u oktobru 2011. godine. Vise informacija mozete naci na sledecem linku: http://serbia.usembassy.gov/news20101004.html

pozdrav svima!

imam pitanje,aplicirao sam pre sest meseci za turisticku vizu i nisam je dobio pa me zanima da li ima neki vremenski period kada ne mogu da apliciram i da li postoji nacin  da saznam kako oni mene sada tretiraju? :102:

Nema ogranicenja, teoretski mozes da apliciras svaki radni dan u godini ali ako se nije promenilo nesto u tvom statusu (zaposlenje ili studije) bolje nemoj jer je to bacanje novca

Zasto su te odbili?

ja bih da izlozim svoju situaciju pa se nadam da neko moze da mi odgovori. i unapred se mnogo zahvaljujem.

2009. sam bila na work and travel programu u SAD, J1 viza. nisam imala nikakvih problema i na vreme sam se vratila kuci. 2010. sam aplicirala za istu vizu ali sam odbijena jer sam bila drugi put apsolvent, sto od ove godne po amerima nije status redovnog studenta. sada sam upisala master i imam status redovnog studenta. da li mi preporucujete da se opet prijavim na work and travel program u 2011. i kolike su mi sanse da dobijem vizu?

ili je mozda bolje da probam sa turistickom. :)

eto, malo je dugacko

hvala!

ja bih da izlozim svoju situaciju pa se nadam da neko moze da mi odgovori. i unapred se mnogo zahvaljujem.

2009. sam bila na work and travel programu u SAD, J1 viza. nisam imala nikakvih problema i na vreme sam se vratila kuci. 2010. sam aplicirala za istu vizu ali sam odbijena jer sam bila drugi put apsolvent, sto od ove godne po amerima nije status redovnog studenta. sada sam upisala master i imam status redovnog studenta. da li mi preporucujete da se opet prijavim na work and travel program u 2011. i kolike su mi sanse da dobijem vizu?

ili je mozda bolje da probam sa turistickom. :)

eto, malo je dugacko

hvala!

J-1 vizu (viza koju dobijas za Work & Travel) je uvek mnogo lakse dobiti nego turisticu. Ako si sad na masteru i das neki ispit mislim da neces imati problem oko vize.

Srecno  :mah:

Dodao bih na ovo sto Sloba kaze jos i da nije potrebno imati polozene ispite kada si na masteru, posto svaki Univerzitet/Fakultet ima drugaciji pristup. Kod mene je bio slucaj da sam imao pristupne radove ali me niko nije pitao da li sam ih radio ili ne posto se oni ne upisuju u indeks, vec se vice konzul vise interesovao za temu mog rada. Ovo sto sam gore naveo NIJE SAVET. Nije potrebno, ali je pozeljno!

hvala puno na odgovorima.

ja na momo masteru nemam te radove sem jednog na kraju, na koji mi se nastavlja master rad. ali imacu polozeno nekoliko ispita. i znam da tu nema problema. nego se ja samo bojim da ce me odbiti samo zato sto ce videti da su me vec jednom odbili. jos sam ja njih 5min ubedjivala kako sam ja redovan student, pa da nisu negde zabelezili da im se ne svidjam bas... :(

Ima zabelezeno zasto su te odbili ali tad nisi bila redovan student (jer obnova za njih nije redovan) a sad jesi tako da nema sta da brines + nisu uopste emotivni ili da su zlopamtila, jednostavno ih samo zanima da li ispunjavas uslovi ili ne i to je to.

hvala slobo,

mnogo ste me ohrabrili!

nadam se da ce sve proci ok, javljam se za koji mesec da kazem kako je bilo

pozdrav svima  :mah:

Moze li mi neko reci kako se popunjava DHL tovarni list? Ako dobijem vizu, 2,3 dana nakon toga necu biti kod kuce, pa bih htela da moj otac to primi umesto mene. Da li u tom slucaju treba da napisem svoje ime kao primaoca, a ocevo ime za kontakt osobu, sa kucnim brojem telefona, ili kako?  Ako napisem svoje ime na oba mesta, da li moj otac moze da primi posiljku kad ja nisam kod kuce? Bojim se da ne pogresim nesto...Unapred hvala!!! : :-\ :mah:

Moze li mi neko reci kako se popunjava DHL tovarni list? Ako dobijem vizu, 2,3 dana nakon toga necu biti kod kuce, pa bih htela da moj otac to primi umesto mene. Da li u tom slucaju treba da napisem svoje ime kao primaoca, a ocevo ime za kontakt osobu, sa kucnim brojem telefona, ili kako?  Ako napisem svoje ime na oba mesta, da li moj otac moze da primi posiljku kad ja nisam kod kuce? Bojim se da ne pogresim nesto...Unapred hvala!!! : :-\ :mah:

Moze i otac da primi posiljku samo mora da pokaze svoju licnu kartu, ali ako si sigurna da neces biti kuci stavi odma oca.

I kao primaoca, i kao kontakt osobu? Izvini, Slobo,sto sam dosadna,  bojim se da nesto ne pogresim! Panicarka...

I kao primaoca, i kao kontakt osobu? Izvini, Slobo,sto sam dosadna,  bojim se da nesto ne pogresim! Panicarka...

Pa ako ce ti otac biti sigurno kuci stavi njega.

Hvala najlepse, Slobo! Jos jedno pitanje, molim te...Posto nemam stampac, da li mogu kad popunim DS160 da ga posaljem sebi na mail, pa naknadno stampam?Dosadna i neobavestena...  :-\ :?:-[:mah:

drugari

šta mislite o sledećem:

planiram da idem sledećeg leta u NY na neko vreme. E sad, tada ću (nadam se) diplomirati. A sad sam još uvek student. Da li je pametnije da vizu tražim što pre, drugim rečima - dok sam još uvek student ili da je tražim neposredno pred put? Šta vi mislite?

I koju vrstu vize da tražim? Nemam pojma šta bih tamo radila, znam samo da mi se ide malo.

Hvala najlepse, Slobo! Jos jedno pitanje, molim te...Posto nemam stampac, da li mogu kad popunim DS160 da ga posaljem sebi na mail, pa naknadno stampam?Dosadna i neobavestena...  :-\ :?:-[:mah:

Naravno. I nemoj da stampas sve listove nego odstampaj samo onaj formular sa bar kodom ovo ostalo je visak jer oni sve to imaju u racunaru i treba im samo taj bar kod da im se sve to prikaze sto si unosila.

Srecno  :mah:

drugari

šta mislite o sledećem:

planiram da idem sledećeg leta u NY na neko vreme. E sad, tada ću (nadam se) diplomirati. A sad sam još uvek student. Da li je pametnije da vizu tražim što pre, drugim rečima - dok sam još uvek student ili da je tražim neposredno pred put? Šta vi mislite?

I koju vrstu vize da tražim? Nemam pojma šta bih tamo radila, znam samo da mi se ide malo.

Pa ako se neces momentalno zapsoliti posle zavrsitke studija i odma imati 6 meseci radnog iskustva (sto je nemoguce) onda je najbolje da trazis vizu odma dok jos imas neki status (u ovom slucaju studenta, nadam se samo da ti nije istekao apsolventski jer u tom slucaju nisi vise student za njih)