Jump to content

Featured Replies

:(Moju prijateljicu interesuje ako neko ostane znatno duze u USA od obodrenja u pasosu, (npr. 3 god i pri tome je radio na SSN) , koliko dugo je zabrana za dobijanja sledece vize. Ona je cula da sledecih 5 god. ne moze da se dobije viza.

moja slobodna procena je bar 5 godina.

Samo me interesuje kako je ostala u USA 3 godine bez papira a nije nista uradila po pitanju da regulise svoj status (produzi ili predje na drugu vizu/status ili se bar uda :roll: )

Hvala na odgovoru. Zena  ima 57g. i nema nameru da ostane, vec da poseti kcerku, koja ima USA pasos. Morala je , zbog bolesti roditelja da napusti USA, i sad , ako bude srece , za neko vreme moci ce  , preko kcerke da sredi papire. Samo se plasi da je  ne vrate sa granice.

Postovanje!

Imam 23 god.Imam SZR vec 3 god.1/2 kuce na sebi 2 auta,ali do sada nisam nigde putovao van ex/yu.Kakve su mi izgledi za dobijanje turisticke vize.

I da planiram ostati u SAD 1 mesec,i dali je tacno da za svaki dan boravka treba imati 100$?

Hvala unapred!

Sanse su ti dobre samo lepo spremi sve papire,

Pa tebi za mesec dana boravka realno treba da prikazes da imas toliko novca, ako ides u NY treba ti i vise.

Hvala na odgovoru.

Da,planiram u NY.Interesuje me dali prilazem papire da sam u stalnom radnom odnosu ili jos trebaju izvodi o poslednje tri plate itd?Posto sam prijavio minimalac,pa se namece pitanje okle mi novac.

Hvala

Treba ti radan knjizica, potvrda o godisnjem odmoru i izvod sa racuna u banci (ne izvod plata to ih nezanima, znimai ih koliko realno imas novca), resenje o godisnjem odmoru a na tom resenju mozes da napises kolika ti je realna plata

Dobila sam turisticku vizu pre pre desetak dana  clap, ali samo do 15. februara 2011.  :psuje:!

Zbog iznenadnih obaveza ne mogu jos da putujem, a zelala sam da maksimalno iskoristim vizu...

Zna li neko postoji li mogucnost da tamo produzim vizu (cula sam da je tamo lakse nego ovde) ili mi mozda na granici odmah mogu lupiti pecat da ostajem par meseci meseci iako dodjem krajem januara???

Dobila sam turisticku vizu pre pre desetak dana  clap, ali samo do 15. februara 2011.  :psuje:!

Zbog iznenadnih obaveza ne mogu jos da putujem, a zelala sam da maksimalno iskoristim vizu...

Zna li neko postoji li mogucnost da tamo produzim vizu (cula sam da je tamo lakse nego ovde) ili mi mozda na granici odmah mogu lupiti pecat da ostajem par meseci meseci iako dodjem krajem januara???

Americka viza u pasosu oznacava samo datum do koga mozes da se pojavis na granici SADa a koliko mozes da ostanes ce odrediti sluzbenik DHS, najverovatnije ce ti dati koliko trazis ali ne vise od 3-4 meseca. Ja da sam na tvom mestu nebih trazio vise od mesec dana, cim su ti dali vizu na krace znaci da si im pomalo sumnjiva.

Pa 3-4 meseca bi bilo odlicno!Ne bih se uopste bunila!

I ja sam mislila da datum na vizi znaci do kada mogu stici u SAD, ali drug koji se vratio pre par meseci me ubedjuje u suprotno,tako da sam bila jako zbunjena.Ako je sigurno to sto kazes Slobo, to u mnogome menja moje planove, ne moram da zurim.

Znaci iako planiram da ostanem duze, da im ipak kazem mesec dana ne bi li mi dali vise?

Vidi ja ne znam tacno tvoj plan, ako ti nije problem izlozi mi sve detlaje pa cu ti reci sta bih ja uradio. U principu koliko ces ostati znaci od sluzbenika DHS-a na ulasku u USA, on odlucuje hoce li to biti mesec, dva ili mozda citvaih 6 (to je ujedno i max).

Da li ti nesto pise na vizi pod stavkom Annotation: ?

Moj plan je da ostanem tamo bar 2 meseca i da krenem krajem januara.Kada sam podnosila vizu ostao mi je samo dipl. ispit i to je razlog zbog kojeg sam dobila samo na 3 meseca.Sluzbenik u ambasadi mi je rekao da cu zbog toga moci samo jedanom da udjem i izadjem i ako zelim opet da dodjem ponovo konkurisem.

Plan mi je i da diplomiram pre nego sto odem,ali zaista ne planiram tamo da ostajem,ovde  cekam master u oktobru.Zato sam ranije i podnela zahtev, dok sam jos uvek student.Da ocistim obaveze onda uzivam tako koliko god mogu,jer sada mi tamo radi drug i sve bi bilo uglavnom na njegov racun :).

E sada nadam se da ne proveravaju moje stanje kada sletim tamo, onda bi mi sanse bile jako male.U Annotation mi ne pise nista.

Zdravo,

Zanima me malo vise o tom statusu studenta. Da li neko sa ponovno upisanom godinom Master studija moze da aplicira za turisticku, kao student u Srbiji + vecina ispita polozeni, sve desetke itd. ?

hvala unapred:)

Moj plan je da ostanem tamo bar 2 meseca i da krenem krajem januara.Kada sam podnosila vizu ostao mi je samo dipl. ispit i to je razlog zbog kojeg sam dobila samo na 3 meseca.Sluzbenik u ambasadi mi je rekao da cu zbog toga moci samo jedanom da udjem i izadjem i ako zelim opet da dodjem ponovo konkurisem.

Plan mi je i da diplomiram pre nego sto odem,ali zaista ne planiram tamo da ostajem,ovde  cekam master u oktobru.Zato sam ranije i podnela zahtev, dok sam jos uvek student.Da ocistim obaveze onda uzivam tako koliko god mogu,jer sada mi tamo radi drug i sve bi bilo uglavnom na njegov racun :).

E sada nadam se da ne proveravaju moje stanje kada sletim tamo, onda bi mi sanse bile jako male.U Annotation mi ne pise nista.

Verovatno ce ti na ulasku odobriti tri meseca. Inace kad dobijes vizu nikoga vise neiteresuje tvoj status da li si student ili nisi, videces vec kad odes u USA.

Srecan put  :mah:

Zdravo,

Zanima me malo vise o tom statusu studenta. Da li neko sa ponovno upisanom godinom Master studija moze da aplicira za turisticku, kao student u Srbiji + vecina ispita polozeni, sve desetke itd. ?

hvala unapred:)

U principu ti si u obnovi godine, ono to gledaju kao da nisi student ali nikada se nezna konzul ima diskreciono pravo i da ti da i da ti neda sve zavisi kako mu objasnis svoj status i sta te veze za domovinu. Znaci skoncentrisi se da objasnis sta te to sve veze za Srbiju i zasto ces se vratiti.

Ja sam bio pre 10ak dana u US i prilikom ulaska su mi dali 6 meseci, iako mi viza istice za manje od dve nedelje.

Bio i u Meksiku tokom ovog US boravka, ali to nije imalo nikakvog uticaja na vizu/boravak.

Ja sam bio pre 10ak dana u US i prilikom ulaska su mi dali 6 meseci, iako mi viza istice za manje od dve nedelje.

Bio i u Meksiku tokom ovog US boravka, ali to nije imalo nikakvog uticaja na vizu/boravak.

Da li imas mozda americku vozacku dozvolu ili ID?

Gde si bio u Meksiku? Koliko daleko od granice sa USA?

Hvala !Sada se lakse dise :D!

Javljam se kada sletim,nadam se sa lepim vestima o ostanku bar 3 meseca!

Pozdrav  :mrgreen:!

Da li imas mozda americku vozacku dozvolu ili ID?

Gde si bio u Meksiku? Koliko daleko od granice sa USA?

Nemam nikakva americka dokumenta, ali sam proverio na sajtu MX ambasade u Londonu da sa vazecom US vizom mogu i kod njih.

Pasos Srbije kao vazeci putni dokument i ponisteni pasos SRJ sa vazecom US vizom.

U Meksiku sam bio stotinak kilometara od granice sa USA - nije bilo nikakve [meksicke] pasoske kontrole ni prilikom ulaska, ni izlaska - samo military checkpoint kratko posle ulaska gde su pogledali u unutrasnjost kombija.

US pasoska kontrola na ulasku: samo par pitanja koliko ostajem u US i koliko smo bili u MX...

Pitanje za slobu(i ostale naravno) ;D

U Americi sam sa sestrom od maja 2010-dobile b1/b2 na 3 godine,i u procesu smo za produzenje iste jer sam ovde ostala trudna i udala se(ne jos kod maticara).

E sad, moja mama je aplicirala pre mesec ipo dana(hoce zena da vidi prvo unuce koje treba da se rodi uskoro :P), i odbili su je :roll:

Penzioner je sa dobrom penzijom(40.000), ona i tata imaju dva stana i dve kuce na njihova imena, imaju neke pare na racunu-sve je to dokumentovala i odbili je sto me je jako iznenadilo.

Navela sam u obrascu(bila sam iskrena sto mi je sada zao jer mislim da je bas to razlog odbijanja) da ovde ima cerku koja je u neimigracijskom statusu(kao sto i jesam).Pitali su je za mene, kako to da sam tako dugo ostala, rekla je da sam upisala neke kurseve za engleski i da su mi produzili boravak.

Uglavnom, zelimo ponovo da pokusamo.

Da li je realno navesti da prvi put aplicira a da oni to ne provale?

Odn.ne znam da li za svakoga proveravaju iako napise da prvi put aplicira-da li je ipak nekada aplicirao?

Ako i navedem da je aplicirala-ne zelim vise da navodim da ovde ima cerku, nego da eto kao ide turisticki u neki hotel, ili moze i da navede neke nase prijatelje ovde da ce kao kod njih boraviti dve nedelje.

Sta mislite sta je najbolje da uradim?

Tata nije jos aplicirao,a hoce i on(mada ne zelim da zajedno to rade, kako bi sanse bile vece bar da jedno od njih dodje), i naravno necu nikakve cerke spominjati.On je takodje penzioner za jos vecom penzijom(55.000 din).

Jesam zakomplikovala? ;D

Pa jeste sad je zakomplikovano. Nema sanse da ponovo aplicira a da oni nevide sto je prethodno odbijena. Ime i prezime, datum rodjenja i JMBG cine svakog aplikanta jedinstvenim (ili samo ime i prezime i datum rodjenja ako se ne navede JMBG) tako da pri sledecem apliciranju sta god da navede njima ce u racunaru izaci i kad je pre aplicirala i sto je odbijena jer konzul dopise u aplikaciji kad te obija zasto te je odbio.

Da li ti je majka rekla sta joj je konzul/konzulka rekli za razloge odbijanja?

Pitala je i rekli su joj da ih nije ubedila da nece tamo ostajati :?

Inace ona ima staru majku o kojoj se stara, i zbog koje bi i zaista mogla ostati samo2-3 nedelje maximalno.Milsili smo da i to navedemo...da damo babin odrezak od penzije, njene dokumente da se vidi da je ona mama mojoj mami, i sl...nalaze od dr...

A jel mislis da ne moze da upali fora da se na pitanje da li je do sada aplicirala-napise da nije?

Htela sam posto-poto da budem sa njima iskrena, ali vidim da nisam trebala.

Amerikanci drže evidenciju svih aplikacija što znači da svaki put kada ti ili bilo ko aplicira, oni vide svaku njihovu prošlu aplikaciju (da li je odbijena, ako jeste, piše razlog odbijanja od strane konzula), tako da tako nešto skoro sigurno ne bi prošlo. Kao što je sloba rekao u svom prošlom postu

Pa jeste sad je zakomplikovano. Nema sanse da ponovo aplicira a da oni nevide sto je prethodno odbijena. Ime i prezime, datum rodjenja i JMBG cine svakog aplikanta jedinstvenim (ili samo ime i prezime i datum rodjenja ako se ne navede JMBG) tako da pri sledecem apliciranju sta god da navede njima ce u racunaru izaci i kad je pre aplicirala i sto je odbijena jer konzul dopise u aplikaciji kad te obija zasto te je odbio.

:roll:

E hvala vam, onda cu ipak napisati da je aplicirala.Ali sigurno necu napisati da ima ovde cerku, ako je pitaju valjhda moze da kaze da sam otisla u Kanadu, Mexico..ma gde god.

I uostalom ne razumem zasto je problem doci cerki u posetu???

I uostalom ne razumem zasto je problem doci cerki u posetu???

Nije to problem, problem je ako oni misle da ce majka da ostane kod cerke.