Jump to content

Featured Replies

Posedujem americku c1\d vizu(pomorska viza), pa me interesuje, da li mogu sa tom vizom uci u ameriku, ili bilo koji(najlaksi nacin da udjem u ameriku) :bang:? Citao sam na nekom forumu da sa ovom vizom mogu uci u mexico na 6 meseci, a prilikom prelaska granice iz usa u mexico ne podlezete nikakvim proverama, ili da cak i prilikom provere su granicari dosta fleksibilni, pa me interesuje da li je isti sistem i prilikom prelaska iz mexica u usa? Hvala unapred

Takodje me zanima to sa studentima koji su apsolventi/pri kraju studija, velvetgirl i ostali, javljajte kako ste prosli!

ja to ovako malo se raspitujem samo  smartass cisto da znam kako stvari stoje  ::crazy:

obratila  bih se slobi665 a i svakome ko moze da mi da neki savet . bila sam u ambasadi  i odbili su me. pisala sam sam vam ranije da zelim sa detetom da putujem  kod tetke. podnela sam ugovor o radu jer sam se zaposlila u video klubu  i dokumenta sa fakulteta sa medicine  da sam na porodiljskom i rekla im da planiram na visokoj da se prebacim cim mi istekne porodiljsko.necete verovati dali su mi vizu bez problema jer sam vec ispostovala vizu i onda me zvali nakon sat vremena telefonom i rekli da sam odbijena zato sto nemam status da sam student ne racunaju mirnu godinu i da mi je dete jedina veza sa zemljom.da li da apliciram bez deteta jer sam vec uzela odmor od dve nedelje zaista bih samo u goste.imam ugovor o radu, ugovor o godisnjem odmoru, novac na racunu  i dete bih ostavila sada kuci da mi ne propadne odmor a i isplanirala sam putovanje bas mi je zao.naravno i dokumenta sa fakulteta imam nisam jos pocela da staziram kao laborant tako da to nisam pominjala to jer cu najverovatnije da nastavim studije u skorije vreme tj ove godine.

a prilikom prelaska granice iz usa u mexico ne podlezete nikakvim proverama, ili da cak i prilikom provere su granicari dosta fleksibilni, pa me interesuje da li je isti sistem i prilikom prelaska iz mexica u usa? Hvala unapred

Ja sam proslog meseca isao iz US u Mexico i nazad [san Diego area]: nikakva pasoska kontrola naizlazu, samo meksicka vojska nam je pregledala kombi.

Na povratku, propisna kontrola, CBP sluzbenik koji je svasta pitao i pasos pregledao i u komp ukucavao.

obratila  bih se slobi665 a i svakome ko moze da mi da neki savet . bila sam u ambasadi  i odbili su me. pisala sam sam vam ranije da zelim sa detetom da putujem  kod tetke. podnela sam ugovor o radu jer sam se zaposlila u video klubu  i dokumenta sa fakulteta sa medicine  da sam na porodiljskom i rekla im da planiram na visokoj da se prebacim cim mi istekne porodiljsko.necete verovati dali su mi vizu bez problema jer sam vec ispostovala vizu i onda me zvali nakon sat vremena telefonom i rekli da sam odbijena zato sto nemam status da sam student ne racunaju mirnu godinu i da mi je dete jedina veza sa zemljom.da li da apliciram bez deteta jer sam vec uzela odmor od dve nedelje zaista bih samo u goste.imam ugovor o radu, ugovor o godisnjem odmoru, novac na racunu  i dete bih ostavila sada kuci da mi ne propadne odmor a i isplanirala sam putovanje bas mi je zao.naravno i dokumenta sa fakulteta imam nisam jos pocela da staziram kao laborant tako da to nisam pominjala to jer cu najverovatnije da nastavim studije u skorije vreme tj ove godine.

Kako si ti aplicirala kao zaposlena ili kao student?

pa kao zaposlena ali i dokumenta sa fakulteta sa recima da cu nastaviti studije  i nije bilo problema jer sam ispostovala vizu medjutim vratili su me za sat vremena  i rekli da mirna godina ne moze da prodje sada i da je moja veza sa zemljom moje dete.sta da radim da li da apliciram sada bez deteta ja bih samo na odmor?

rekao mi je konzul da necu imati problema za vizu kad pocnem da studiram jer oni ne smatraju da ja sada studiram jer sam na porodiljskom ili kao zaposljena sa stalnim zanimanjem jer ovo nije moje stalno zanimanje i da jesada jedina veza sa zemljom moje dete cvrsta veza.da li da apliciram bez deteta i kako da objasnjavam moju situaciju ja sam samo rekla istinu

Ako si rekal da si na porodiljskom onda su te gledali kao nekoga ko nije zaposlen, pa su onda gledali da li si student a posto ti je zamrznuta godina ti za njih nisi student a posto si na porodiljskom nisi zaposlena.

rekla sam da sam uzela mirnu godinu zbog porodjaja sto u molbi koju imam sa fakulteta i pise.a ja jesam zaposljena jer mirna godina na fakultetu i posao nema veze imam pravo na to.gledali su na posao kao da nije to moje stalno zanimanje sobzirom da planiram da studiram.pa kad ponovo krenem da  studiram kao da  apliciram za sebe i dete.jer sada je moja jedina cvrsta veza sa zemljom moje detetako kazu. veruju oni meni da radim ali to nece biti moje stalno zanimanje to kazu jer cu nastaviti studije.a ja to kazem porodiljsko u molbi pise mirna godina zbog porodjaja.ne znam da li da apliciram samo za sebe?

a ja jesam zaposljena jer mirna godina na fakultetu i posao nema veze imam pravo na to.gledali su na posao kao da nije to moje stalno zanimanje sobzirom da planiram da studiram.

podnela sam ugovor o radu jer sam se zaposlila u video klubu  i dokumenta sa fakulteta sa medicine  da sam na porodiljskom i rekla im da planiram na visokoj da se prebacim cim mi istekne porodiljsko..... dokumenta sa fakulteta imam nisam jos pocela da staziram kao laborant tako da to nisam pominjala to jer cu najverovatnije da nastavim studije u skorije vreme tj ove godine.

hvala vam puno,pokusacu sa ugovorom i reci da sam napustila fakultet.pa pisalo bi mi da staziram u bolnici a da me nakon toga ceka stalni radni odnos ja sam vec praksu kod njih i odradila i tako i dobila ponudu za posao.hvala puno veliki pozdrav vama slobo 665

ovako imam multi vizu na 3 godine bila sam 2 puta u usa kod tetke u goste prvi put mesec dana ostala drugi put 6 meseci jer sam ostala trudna i morala da ostanem toliko zbog mucnina.vratila se u srbiju i porodila.

Draga Milena ja stvarno ne znam sta da vam kazem, sem da sam ja konzul i da ste mi dosli sa ovakvom pricom i ovakvim papirima ja bih vas isto odbio.

Prelistao sam sve vase i moje poruke i jasno je bilo receno da vam treba potvrda za stalno zaposlenje i bilo je reci o bolinici ili nekoj labaratoriji a vi na kraju odnesete ugovor o radu iz video kluba!? pa normalno je da ako ste rekli da cete da nastavite studije da vam to nece biti stalno zaposlenje (da niste spominjali fakultet mozda bi i dobili vizu)

Drugo naveli ste da ste drugi put ostali u USA 6 meseci, da li vam je bio odobren ostanak 6 meseci kad ste ulazili u USA? Ako nije onda ste verovatno jos pod zabranom uslaska u USA zbog ilegalnog produzetka boravka.

Ima jos par nelogocnosti u vasim postovima.

I pre sam vam dao moje misljenje da su vam male sanse da dobijete vizu a posle ovoga mislim da su nikakve.

Ne zna sta da vam kazem sem puno srece drugi put jer ce vam stvarno trebati.

jao ja se izvinjavam sto sam tako konfuzno pisala da slazem se sa vama da sam pogresila nisam trebala da prilazem dokumenta sa fakulteta.laboratorija je otpala jer tamo ne mogu jos uvek za stalno da se zaposlim pa sam se zaposlila u video klubu.u ambasadi sam prilozila dokumenta za dete,ugovor o radu ,o godisnjem odmoru i dokumenta sa fakulteta o mirnoj godini.vizu sam ispostovala sa vizom je sve u redu.rekli su mi da ce mi dati vizu za sebe i dete tek kad nastavim studije ili sebi nadjem stalno radno mesto i rekli su mi da je moja jedina veza sada trenutno sa zemljom moje dete.da li ja mogu da dobijem vizu ako apliciram bez deteta jer ja zaista zelim samo u goste toliko mi je zao zbog toga sto sam odbijena ali sama sam kriva.ja vam se jos jednom izvinjavam i nadam se da sam sada jasnija.hvala vam puno puno!

Dete ti ima par meseci a ti bi bez njega u goste preko bare!? :bag:  Nije moje da se mesam nekom u licni zivot ali mi nije jasno kako neko moze da ostavi svoje dete, odnosno bebu, nekoliko nedelja ili mozda duze da bi isao u goste!?  :bang: Jos ako i znamo da ta poseta ne moze biti jeftinija od 1000eur (makar to platili i rodjaci kod kojih se ide) a koliko vidim iz postova finansijska situacija nije sjajna, sta reci a nezaplakati  :bag:

Mogu da razumem ljude koji na taj nacin obezbedjuju puku egzistenciju radeci na crno (sto mi se cini bar po pisanju da ovde nije slucaj) ali sve ostalo mi je neshvatljivo.

jao postoji jedan problem zbog kog bih ja i putovala ali je moja svrha putovanja turistickog tipa samo neprijatno mi je da pisem o tome pa da ljudi citaju,a  ja sam od puta odustala.s pravom ste mi ovo napisali ali verujte nije tako kao sto izgleda.veliki pozdrav vama!

e ovako da izlozim slucaj u nadi da neko moze da pomogne: (jeste malo duzi ali bolje da dam odgovore unapred)

muzicar sam, pravim elektronsku muziku, sa drugarom koji svira gitaru cinim duo (pravimo svoju muziku i pustamo svoju muziku - nismo dj-evi, da odmah objasnim), u maju treba da nam izadje album za americku izdavacku kucu, za njih smo potpisali i ugovor.

e ovako, u maju nam izlazi album, i vec imamo nekoliko poziva da nastupamo po americi i kanadi, nasli smo i agenciju koja bi nam sredila te nastupe, i koja bi mogla da nam organizuje turneju, i sve bi bilo legalno, preko menadzera, agencija je poznata u svetu zastupa jos desetine muzicara i dj-eva iz celog sveta.

sad mene zanima koju ja vizu da trazim jer ja bih da tamo legalno nastupam? nisam clan ni jednog naseg udruzenja muzicara (puno sam citao i o tome i tu postoje razne peripetije ko se smatra muzicarom itd itd), bukvalno sto se tice srbije nemam nikakav dokument da sam muzicar. imam ugovor sa izdavackom kucom, tom za koju izdajem album, i imam jos 2 sa drugim izdavackim kucama za koje sam pre izdavao muziku.

imam sajt, fejsbuk, tviter, socijalne mreze, fanove, 50ak sajtova iz celog sveta je pisalo o nama, u srbiji se i ne trudim da se promovisem niti da radim nesto jer se ta muzika kod nas ne slusa, uglavnom hiljade ljudi zna ko smo i sta radimo :)

da li da trazim poslovnu vizu? ja mogu da nadjem neku muzicku konferenciju na kojoj se skupljaju i muzicari, i promoter i izdavacke kuce, jednom recju svi iz muzickog sveta, mogu li da trazim poslovnu vizu i kazem da idem tamo na pregovore, razgovore sa ljudima iz tog biznisa, ili da trazim O1 vizu (za koju sam ovde procitao da trebaju advokati, nacionalna priznatost i svasta drugo)?

Poslovna viza mi nekako najlogicnije dodje, mogu da nabavim pozivno pismo i od izdavacke kuce i sa neke muzicke konferencije, ali je ovo problem:

""# Izjavu od institucije/kompanije iz Srbije ili iz Crne Gore koja finansira put; izjava treba da bude napisana na memorandumu i da sadrži poziciju zaposlenog, visinu zarade, dužinu staža, razlog za putovanje i dokaz da će pomenuta institucija-kompanija da pokrije troškove putovanja;

# Originalnu radnu knjižicu podnosioca zahteva; ""

Nemam radnu knjizicu jer nigde ne radim, sedim kuci i pravim muziku. Ziveo bih od prodaje te muzike i od tih nastupa, ali nekako imam utisak da bi predstavljalo problem sto bi mi ti prvi nastupi bili po Americi, a meni to najvise odgovara jer bi posle te turneje stigli pozivi za nastupe i po evropi i aziji.

Sta mi vi predlazete, posebno slobo665?

Ja mogu da spremim papire i od izdavacke kuce, i poziv od neke konferencije, i papire od agencije koji bi sredjivala te nastupe, imao bih posle i ugovore o tim nastupima, ali ne mogu da krenem da ih ugovaram kad ne znam ni koju vizu da trazim :)

Jedan kolega me je savetovao da trazim poslovnu vizu ali da ne spominjem da cu da nastupam po Americi, da tako nadjem neku muzicku konferenciju i prijavim se za poslovnu vizu. O1 je tesko izvodljivo da dobijem jer ne ispunjavam taj zahtev da sam poznat i priznat u Srbiji.

Jel postoji neka radna dozvola ili nesto slicno?

Pozz i izvinite na duzem postu, hteo sam detaljno da objasnim situaciju da ne bi eventualno odgovarao na pod- pitanja

e ovako, u maju nam izlazi album, i vec imamo nekoliko poziva da nastupamo po americi i kanadi, nasli smo i agenciju koja bi nam sredila te nastupe, i koja bi mogla da nam organizuje turneju, i sve bi bilo legalno, preko menadzera, agencija je poznata u svetu zastupa jos desetine muzicara i dj-eva iz celog sveta.

Sami si dao odgovor na tvoje pitanje :) Ako je to ozbiljna agencija oni ce vam zavrsiti sve papire.

Ako slucajno agencija neseredi (ma da si naveo da saradjuje i sa jos nekim strancima koji nastupaju u USA) po mom misljenju ako je sve kako si napisao mogao bih da ides na obe opcije, s tim sto je O1 bolja ali teza a B1 nisam siguran da mozes legalno da nastupas to moras da proveris.

Narode molim za pomoc.

Planiram put u USA krajem aprila meseca.

Planiram da apliciram za vizu pocetkom marta.

Imam status zaposlenog lica, ali na odredjeno vreme(ugovor od 3 meseca), koji istice krajem marta.

Posto cujem da traze potvrdu da imam cvrste veze sa zemljom, tj.garanciju da cu se vratiti, od firme mogu da dobijem istu, da me opet ceka posao kada se vratim na leto ....

Idem u posetu rodjaku, koji ce mi poslati garantno pismo. Isao bih na period od tri meseca.

Mene bi zanimalo sledece:

1. Sta mi je sve potrebno od dokumenata u mom slucaju;

2.Da li je garantno pismo koje ce mi rodjak poslati ustvari kopija njegovog pasosa(kao sto mi on kaze) ili on mora da popunjava isto neki formular, koji ce poslati ambasadi;

3.Da li je potrebno da on garantuje da ce me finansirati ili ne;

4.Da li se aplikacija vrsi preko sajta ambasade;

Kada sam pokusao da pozovem call centar, oni mi traze da ukucam pin.

Samo sam hteo da se informisem o dokumentima koja su mi potrebna za vizu, ali ocigledno ne mogu dok ne uplatim pin u banci.

Hvala unapred

Narode molim za pomoc.

Planiram put u USA krajem aprila meseca.

Planiram da apliciram za vizu pocetkom marta.

Imam status zaposlenog lica, ali na odredjeno vreme(ugovor od 3 meseca), koji istice krajem marta.

Posto cujem da traze potvrdu da imam cvrste veze sa zemljom, tj.garanciju da cu se vratiti, od firme mogu da dobijem istu, da me opet ceka posao kada se vratim na leto ....

Idem u posetu rodjaku, koji ce mi poslati garantno pismo. Isao bih na period od tri meseca.

Mene bi zanimalo sledece:

1. Sta mi je sve potrebno od dokumenata u mom slucaju;

2.Da li je garantno pismo koje ce mi rodjak poslati ustvari kopija njegovog pasosa(kao sto mi on kaze) ili on mora da popunjava isto neki formular, koji ce poslati ambasadi;

3.Da li je potrebno da on garantuje da ce me finansirati ili ne;

4.Da li se aplikacija vrsi preko sajta ambasade;

Kada sam pokusao da pozovem call centar, oni mi traze da ukucam pin.

Samo sam hteo da se informisem o dokumentima koja su mi potrebna za vizu, ali ocigledno ne mogu dok ne uplatim pin u banci.

Hvala unapred

Ajmo redom

Prvo ovo sa ugovorimo o radu mozda i prodje ali nisam siguran u ovoj varijanti od samo tri meseca.

Drugo cim budes trazio vizu na 3 meseca sansa da te obiju je 99% jer sta ces ti da radis i cime da se finansiras kod nekoga u poseti tri meseca kad prosecan amerikanac ima godisnji odmor 18 dana!?

Trece garanto pismo nepostoji za USA, oni nepoznaju instituciju garantnog pisma, to ti nista nevredi sem eto da mozda lakse ide razgvoro u ambasadi kad budes objasnjavao kod koga ides.

Cetvrto nikakva garancija da ce te neko drugi finansirati ti nece pomoci (sem garancije tvoje firme ako ides na poslovni put) to ce samo da im pomogne da te odbiju jer ce im biti ocigledno da nemas novca.

I na kraju preslistaj prethodne postove manje vise na sva pitanja imas odgovore i detaljna objasnjenja.

Srecno

molim narod za pomoc,

ovako ja sam juce bijo u americkoj ambesadi i dobijo sam odbijenicu za turistiku vizu

ovo je moj slucaj, ja sam u stalnom radnom odnosu i imao sam sve dokaze u vezu mog posla kao sto traze i potvrdu od godisnjem odmoru znaci izvadijo sam sve dokumentaciju sto sam morao i cak vise. ja sam mislijo ici kod zenine familije u posjetu s zenom kao ima americko dzzavljanstvo i djetetom koji je tog iztog dana nakon moga razgovora dobijo americkoj drzavljanstvo oboje borave odve iz toga razloga ja necu da idem tamo zivljeti. zenina faelija je poslala meni garantno pismo i sponsor formular i svu ostalu dokumentaciju sto su trebali poslati. ja kad sam oso sve je islo po normali i kad sam doso na razgovor meni je u pitala zasto ja zelim ici tamo ja sam odgovorio zelim ici u posjetu kod zenine famelije jer nisu vidleli zenu njenu kcerku 2 godine a naseg sina nisu nikako ona je onda upitala kolika ti je plataja sam odgovorio onda je ona pocela malo grublje mene pitati kako ja mogu zivljeti od te plate s zenom i djetetom ja sam fino odgovorio ljepo ja zivim kod roditelja i nemam nikakvi racuna i ona je nakon toga meni dala odbijenicu nije me pitala za nikakve papire ni dokumente od posla ama bas nista meni sad nije jasno dali sam ja naletijo na mrsku osobu ili sam negdje pogresijo hvala vam unapred

Nisam bas najbolje razumeo post ali pretpostavljam da vas je odbio jer su vam primanja veoma mala a niste prikazali da imate ustedjevinu od koje bi finansirali put i boravak u USA. A jos ako ste i rekli da hocete da ostanete vise od mesec dana to vam je najgora kombinacija.

moze to biti da nisam im pokazoali ja imam stednje vako a ne na banci a nisam njima rekao da cu biti duze posto ja imam pravo samo na 24 dana godinsje to mi je i sef napiso.. a bil to igralo ulogu ako pokazem ocevnu imanje posto zivim kod njega stvarno neznam kakvi jos dokaza da im pruzim a vezom ovde koji su na moje ime osim posla i auta i slucaj je hitan zenina je baka bolesna imam i pismo od doktora ako postoji ikakve sanse ja bi iduce sedmice opet isao jer moram ici podiganti od sina pasos

a i oni znaju ako hocu ja tamo mogu ici ziveti preko zene nebi na ovaj nacin nikad pomislio da idem tamo za posve ako bi to odlucijo isao bih pravilnim putem ma da ja nemogu pomisliti da tamo zivim  :o

Ne znam sta da Vam kazem, kad Vas jednom odbiju nije preporucljio ici narednih 6 meseci sem ako se situacija nije drasticno promenila. E sad ako zelite opet da idete onda obavezno da prikazete da u banci imate nekoliko hiljada EUR ili dolara + dajte papire od doktora za baku pa sta bude.

Ako Vam nije zao 150usd pokusajte ponovo iako Vam sanse nisu velike nikda se ne zna. Srecno!

Cao,

imam par pitanja i molbi za pomoc sto se tice vize.

prvo trenutno sam cetvrta godina studija na drzavnom faxu(elektrotehnika) ali mislim da nisam jos apsolvent(nisam odslusao sve, tek sam upisao godinu). da li oni mene u ambasadi vode kao apsolventa ili kao regularnog studenta cetvrte godine?

imam devojku amerikanku iz LA-a koja je na razmeni studenata u Evropi. sve to ide lepo i ozbiljno i pocinjem da se pripremam za master studije u USA(od januara sledece godine ako bude srece) ali imamo dogovor da ja odem kod nje u avgustu da se upoznam sa njenima i sl(i ona se vraca sa razmene u avgustu).

imam i kuma u USA koji je u Chikagu.

da li je pametnije u ambasadi da navedem da idem kod kuma u chikago ili da kazem da idem kod 'drugarice' u LA?(posto je najgora opcija da kazem, jeste imam verenicu iz USA, dajte mi vas pasos).

'dobra' vest je da mi je ostalo 13 ispita do kraja godine, a prosle sam dao 7, sto znaci da nema sanse da ocistim sve do avgusta pa pretpostavljam da je to dovoljna garancija da cu da se vratim da zavrsim studije?

takodje mogu da imam 9000eura na racunu ili racunu roditelja jer roditelji me finansiraju i sl... da li je to dovoljno ili bi bilo dobro da uzajmim jos nesto pa da stavim na racun kao garanciju da imam za putovanje i sl?

hteo bih u avgustu da ostanem 9 ili 10 dana a posle, u novembru jos jednom po nedelju-dve.

da li imam nekih prepreka sto se toga tice?

u sustini, ja sam potpuno nezainteresovan da sada ostajem tamo jer sam pri kraju studija i bilo bi mi idiotski da odem u USA bez diplome a da mi fali 6-8 ispita do kraja studija.

da li je to dovoljno ovima u ambasadi i kako bih mogao da povecam svoje sanse za dobijanje vize?

hvala,

poz!

Sta pise na zadnjoj overenoj strani indeksa i na potvrdi sa faxa? (ako ti nije problem skeniraj mi i pusti na e mail pa cu ti reci kako ce te gledati) Ako pise II put ili obnova ili istekao to nije dobro.

Mislim da je bolje da kazes da ides kod drugara jer se cesto ljudi zapletu sa drugaricom/devojkom pa kad krene resetanje sa pitanjima prvi wrong answer i dobijes odbijenicu.

9000 eur je vise nego dovoljno, bilo bi lepo da je bar pola te sume na racunu sa tvojim imenom.

Dosta je da jednom trazis 15dana vizu u verovatno ces je dobiti na par godina multi pa onda putuj kad god zelis ;)

Srecno

Slobo expertu, koliko baš oni proveravaju da li ti je zaista neko u SAD, meni je sestra npr tamo, a ja sam pri apliciranju naveo da nije i dobio sam (doduše J1 vizu) a npr ukoliko bih naveo da idem kod druga u NYC i tražio turističku, a pri tom sam redovan student, jel bi bio problem ;). E da, takođe, imam sirijsku i libansku vizu u pasošu, kao i možda (Inshallah) iransku :)

Kad vidim da deliš brzo odgovore, moram i ja da se raspitam, just in case :)

Slobo expertu, koliko baš oni proveravaju da li ti je zaista neko u SAD, meni je sestra npr tamo, a ja sam pri apliciranju naveo da nije i dobio sam (doduše J1 vizu) a npr ukoliko bih naveo da idem kod druga u NYC i tražio turističku, a pri tom sam redovan student, jel bi bio problem ;). E da, takođe, imam sirijsku i libansku vizu u pasošu, kao i možda (Inshallah) iransku :)

Kad vidim da deliš brzo odgovore, moram i ja da se raspitam, just in case :)

Jos ti fali samo viza za Severnu Koreju i postaces pocansi clan kluba "americkih" prijatelja :D

Salu na stranu, sto se tice provera oni to rade random i kad im se ucini neko sumnjiv. Ali ako te uhvate zavrsio si karijeru sa USA a jos gore je ako te uhvate dok si u USA jer tada ce biti pravac federalni zatvor (u odnosu na americke federalne zatvore nasa Zabela i Mitorvica dodju kao decije zabaviste), zbog davanja laznih podataka da bi mogao stupiti na americko tle, a onda deportacija.

Sto se tice tih viza koje imas imali su i drugi pa su dobili americku vizu da ce da te dodatno ispituje verovatno hoce tako da ces do detalja da im objasnjavas zasto si isao tamo i sta si radio.

Srecno  :mah: