Jump to content

Featured Replies

Da, onda im kažem da imam sestru u SAD, a oni kao "To znači da ćeš ostati u SAD" i prc opet ne dobiješ vizu, a mene realno zabole plajvaz da ostajem tamo :). Samo bih otišao 2013. čisto da produžim ID i vozačku hahahah

Da, onda im kažem da imam sestru u SAD, a oni kao "To znači da ćeš ostati u SAD" i prc opet ne dobiješ vizu, a mene realno zabole plajvaz da ostajem tamo :). Samo bih otišao 2013. čisto da produžim ID i vozačku hahahah

Ako ti je sestra tamo legalno sto da je nespomenes, njima je mnogo bitnije sta te veze za Srbiju, da li imas cvrste dokaze da ces da se vratis posao, nekretnine i sl.

A sto se tice ID i vozacke (to je ustvari jedan isti dokument ne znam zasto si placao dva puta) to mozes da produzis (odnosno u vecini drzava samo trazis da ti izdaju novu i ona automatski vazi narednih 5 godina) preko interneta, kosta oko 25usd i stize na adresu na koju si se prijavio u USA.

Da li neko moze da potvrdi da sad izdaju B1/2 vize na 10 godina?

Upravo mi je istekla trogodisnja, pitam samo iz znatizelje...

Da li neko moze da potvrdi da sad izdaju B1/2 vize na 10 godina?

Upravo mi je istekla trogodisnja, pitam samo iz znatizelje...

U principu da ako ispunjavas sve uslove. Velika vecina dobije na 10 godina ali moze konzul da izda i na manje ako misli da postoji potencijalna opasnos da bravis duze nego sto bi trebalo u USA. Znam i za slucajeve koji su dobijali vizu i na samo 15 dana.

U principu da ako ispunjavas sve uslove. Velika vecina dobije na 10 godina

Hvala, na to sam mislio.

Ako ti je sestra tamo legalno sto da je nespomenes, njima je mnogo bitnije sta te veze za Srbiju, da li imas cvrste dokaze da ces da se vratis posao, nekretnine i sl.

A sto se tice ID i vozacke (to je ustvari jedan isti dokument ne znam zasto si placao dva puta) to mozes da produzis (odnosno u vecini drzava samo trazis da ti izdaju novu i ona automatski vazi narednih 5 godina) preko interneta, kosta oko 25usd i stize na adresu na koju si se prijavio u USA.

E vidiš to nisam znao, ma znam da je isti nego kad otvaraš račun traže ti 2 photo IDs, pa zbog toga, tako me je mila seja savetovala, pa ja reko što da ne :P Samo ne znam kako preko neta s obzirom da treba da se slikam, ili im ja šibnem neku sliku, ma nije ni bitno uostalom :). Jeste, jeste, legalno je tamo btw:)

Drugar je posle dve godine izgubio ID i platio je novi 18usd i napravili su mu sa istom slikom koja je bila i pre i poslali na kucnu adresu. Novi ID je vazio 5 godina od dana izdavanja. U pitanju je drzava Mejn

Citao sam poruke na ovu temu i imam pitanje, pa molim sve raspolozene za pomoc. Naime, ucesnik sam W&T programa i trebalo bi da idem u USA u Maju. Odlucio sam se za Self placement varijantu, gde sam ja nasao posao preko rodjaka iz San Diega. Iz agencije, preko koje idem, su mi preporucili da mi radnu ponudu posalje neki Amerikanac, sto sam i uradio. Tacnije, rodjak mi je poslao radnu ponudu na ime amerikanca, koji je direktor njegove firme. Za par dana bi trebalo da idem na intervju za vizu, pa me zanima da li da pominjem da imam rodjaka tamo, tj. da li uopste da navodim u VIza formularu da imam rodjake u US?  Da li americka ambasada proverava takve podatke po prijemu Viza formulara(aplikacije)? Inace, rodbina mi je odavno tamo, jos od 70-ih godina i drzavljani su SAD-a.

Dakle zanima me koliki je rizik navesti da nemam rodjake i da sam posao nasao preko prijatelja koji su prosle godine ucestvovali na W&T programu.

Hvala unapred!

Bio sam u USA prosle godine na work&travel programu J1 visa. Imam pool kompaniju u USA koja mi je popunila job offer. Studiram gradjevinu i sad sam upisao apsolventski po drugi put. Isao bih ponovo u USA ove godine (preko iste kompanije) ali sam cuo da cu tesko dobiti vizu s obzirom da sam apsolvent po drugi put.  Dajem redovno ispite i imam jos 7 do kraja. Prosle godine sam sve ispostovao i vratio se pre isteka vize. Sta mislite da li vredi konkurisati ili bi to bilo bacanje para?

Ima li koga za pomocccccc? :) Molim za savet, u vezi sa mojim prethodnim postom, jer mi je potreban sto pre! 

Ima li koga za pomocccccc? :) Molim za savet, u vezi sa mojim prethodnim postom, jer mi je potreban sto pre! 

Znam ljude koji su dolazili ciji su brat, sestra, sin...  ilegalno u USA. Oni nisu navodili da imaju nekog u USA a dobili su vize. Mislim da ne proveravaju ako nisi nesto sumnjiv. Da sam na tvom mestu ja ne bih prijavio da imam rodjake:)

@ nesa2010 Znam ljude koji su dolazili ciji su brat, sestra, sin...  ilegalno u USA. Oni nisu navodili da imaju nekog u USA a dobili su vize. Mislim da ne proveravaju ako nisi nesto sumnjiv. Da sam na tvom mestu ja ne bih prijavio da imam rodjake:)

Hvala za odgovor, ali molim jos nekog, ukoliko ima slicno iskustvo ili da je upucen u tu problematiku. Bas mi je frka za to. DA znam da se to ne proverava, ne bih navodio-naravno.

Slobo...

evo nesto vrsljamo po netu i gledamo kako bi bilo obici USA u nekih 20tak dana. Posto niti imamo rodbinu, prijatelje, poznanike i slicno u Americi - da li nam je potrebno da pri aplikaciji za vizu navedemo destinacije, hotele, nacin prevoza... Mislim, ne verujem da ce da nasednu tek tako na pricu "mi bi samo 20tak dana da vrsljamo po Americi...da vidimo Kolorado, Las Vegas, Floridu....i ne pada nam na pamet da ostanemo" jer im tu pricu servira 95% onih koji ostanu tamo. Plus, citam da ne mora da se za intervju donese avio karta na uvid....mislim, sve je prilicno fleksi pa da ne bude da nam fleksi odleti 300$....

Za te pare u Suncevom bregu bahanalisemo 10 dana....

Moj muz je skeptik....i meni bas nesto nije cista situacija.... pricaj Slobo sta da radimo?

Plus, pojma nemamo kada bi isli...mozda u septembru...mozda u novembru...mozda dogodine....jel i to problem? Btw, oboje smo zaposleni, muz je rukovodilac...roditelji su nam tu.....sva rodbina... stanovi na nase ime...

E,da....koliko zelenih mora da se ima na racunu u trenutku intervjua za ovakvu turisticku avanturu....da sprzimo sa svih kartica na jednu....da doguramo na 2000e nekako.

I, naposletku....da li ti kao nas forumaski konzul mislis da smo zasluzili vizu na 10god?

Falaaaaaa

klanj:: klanj:: klanj::

Citao sam poruke na ovu temu i imam pitanje, pa molim sve raspolozene za pomoc. Naime, ucesnik sam W&T programa i trebalo bi da idem u USA u Maju. Odlucio sam se za Self placement varijantu, gde sam ja nasao posao preko rodjaka iz San Diega. Iz agencije, preko koje idem, su mi preporucili da mi radnu ponudu posalje neki Amerikanac, sto sam i uradio. Tacnije, rodjak mi je poslao radnu ponudu na ime amerikanca, koji je direktor njegove firme. Za par dana bi trebalo da idem na intervju za vizu, pa me zanima da li da pominjem da imam rodjaka tamo, tj. da li uopste da navodim u VIza formularu da imam rodjake u US?  Da li americka ambasada proverava takve podatke po prijemu Viza formulara(aplikacije)? Inace, rodbina mi je odavno tamo, jos od 70-ih godina i drzavljani su SAD-a.

Dakle zanima me koliki je rizik navesti da nemam rodjake i da sam posao nasao preko prijatelja koji su prosle godine ucestvovali na W&T programu.

Hvala unapred!

WAT program je deo Exchange Visitor programa gde je cilj da se sto bolje upozna USA i njihova kultura, a rodjaci se bas i neuklapaju u taj cilj pa sad sama razmisli ;)

Bio sam u USA prosle godine na work&travel programu J1 visa. Imam pool kompaniju u USA koja mi je popunila job offer. Studiram gradjevinu i sad sam upisao apsolventski po drugi put. Isao bih ponovo u USA ove godine (preko iste kompanije) ali sam cuo da cu tesko dobiti vizu s obzirom da sam apsolvent po drugi put.  Dajem redovno ispite i imam jos 7 do kraja. Prosle godine sam sve ispostovao i vratio se pre isteka vize. Sta mislite da li vredi konkurisati ili bi to bilo bacanje para?

Ako si apsolvent II put bolje te pare utrosi negde na letovanje gde ne treba viza jer tesko (ili skoro nikako) da ces dobiti americku vizu

Slobo...

evo nesto vrsljamo po netu i gledamo kako bi bilo obici USA u nekih 20tak dana. Posto niti imamo rodbinu, prijatelje, poznanike i slicno u Americi - da li nam je potrebno da pri aplikaciji za vizu navedemo destinacije, hotele, nacin prevoza... Mislim, ne verujem da ce da nasednu tek tako na pricu "mi bi samo 20tak dana da vrsljamo po Americi...da vidimo Kolorado, Las Vegas, Floridu....i ne pada nam na pamet da ostanemo" jer im tu pricu servira 95% onih koji ostanu tamo. Plus, citam da ne mora da se za intervju donese avio karta na uvid....mislim, sve je prilicno fleksi pa da ne bude da nam fleksi odleti 300$....

Moj muz je skeptik....i meni bas nesto nije cista situacija.... pricaj Slobo sta da radimo?

Plus, pojma nemamo kada bi isli...mozda u septembru...mozda u novembru...mozda dogodine....jel i to problem? Btw, oboje smo zaposleni, muz je rukovodilac...roditelji su nam tu.....sva rodbina... stanovi na nase ime...

E,da....koliko zelenih mora da se ima na racunu u trenutku intervjua za ovakvu turisticku avanturu....da sprzimo sa svih kartica na jednu....da doguramo na 2000e nekako.

I, naposletku....da li ti kao nas forumaski konzul mislis da smo zasluzili vizu na 10god?

Falaaaaaa

Ako je sve kao sto si napisala trebali bi da dobijete vizu bez problema, verovatno na 10 godina. I potrudite se da imate vise od 2000e na racunu, bar po 2000.

Srecno  :mah:

Da li nekom ima slicna iskustva? Dakle, koliko je rizicno da navedem da nemam rodjake? DA li se to proverava u ambasadi?

Ja svojevremeno naveo da nemam nikoga tamo (a jesam, rođenu sestru) i dobio sam vizu i bio i vratio se. ;)

Slobo...

Falaaaaaa

Ako je sve kao sto si napisala trebali bi da dobijete vizu bez problema, verovatno na 10 godina. I potrudite se da imate vise od 2000e na racunu, bar po 2000.

Hvala unapred!

WAT program je deo Exchange Visitor programa gde je cilj da se sto bolje upozna USA i njihova kultura, a rodjaci se bas i neuklapaju u taj cilj pa sad sama razmisli ;)

Ako si apsolvent II put bolje te pare utrosi negde na letovanje gde ne treba viza jer tesko (ili skoro nikako) da ces dobiti americku vizu

Slobo...

Falaaaaaa

Slobo, hvala na odgovoru, ali neka iskustva agencija koja rade na W&T programu su da studenti na Self placement opciji pronalaze posao uz pomoc rodjaka iz SAD. Ja mogu da navedem da nemam rodjake, ali velika je podudarnost podataka koje bih podneo i koji ukazuju na to da imam rodjake. Razmisljam da navedem da imam rodjake, jer ipak su oni drzavljani US-a jos od 1970-ih.  Rodjaci su mi malo dalje od tog grada gde ja idem, tako da cu se nesto cupati ne bi li dobio vizu. U svakom slucaju, nikad se ne zna... Mozes proci dobro ovako ili onako ili cak da te nista ne pitaju.

molim vas za informacije.

naime, planiram da u toku godine odem u sad. aplicirao bih za turisticku vizu. imam u vlasnistvu 2 stana,zivim od rente, jer sam trenutno nezaposlen. rente iznose 550 eura mesecno. na racunu imam oko 6000 eura. nikad osudjivan, roditelji isto imaju 2 stana i automobil. u pasosu iskorisceno dosta viza, izmedju ostalog 2 engleske,maksimalno ispostovane,nikad ni jedan prekrsaj. isao bih u posetu prijateljici (udatoj). nema lazi, nema prevare.

da li po vasem iskustvu postoje neke sanse da mi bude odobrena turisticka viza?

unapred zahvalan

E ovako.Molim vas za savet.Dilpomirao sam pre 2 meseca na ekonomskom tako da vise nisam student,nemam stalan posao,nisam ozenjen ali isao bi na leto u posetu kod rodbine u Cikago na 2-3 meseca...Oni imaju neki auto servis pa bi i malo radio kod njih,naravno na crno i zanima me kakva je mogucnost da dobijem turisticku vizu ili bilo kakvu drugu vizu na 2-3 meseca,Vratio bi se ovde.Od imovine ovde imam samo auto na moje ima,kuca se vodi na tati...Inace ovde mi je sva rodbina.Na racun bi mogao da stavim par hiljada eura(naravno to ne bi trosio jer bi pozajmio :) )...Hvala unapred

naime, planiram da u toku godine odem u sad. aplicirao bih za turisticku vizu. imam u vlasnistvu 2 stana,zivim od rente, jer sam trenutno nezaposlen. rente iznose 550 eura mesecno. na racunu imam oko 6000 eura. nikad osudjivan, roditelji isto imaju 2 stana i automobil. u pasosu iskorisceno dosta viza, izmedju ostalog 2 engleske,maksimalno ispostovane,nikad ni jedan prekrsaj. isao bih u posetu prijateljici (udatoj). nema lazi, nema prevare.

unapred zahvalan

Mislim da su u Vasem slucaju sanse da dobijete vizu dobre.

E ovako.Molim vas za savet.Dilpomirao sam pre 2 meseca na ekonomskom tako da vise nisam student,nemam stalan posao,nisam ozenjen ali isao bi na leto u posetu kod rodbine u Cikago na 2-3 meseca...Oni imaju neki auto servis pa bi i malo radio kod njih,naravno na crno i zanima me kakva je mogucnost da dobijem turisticku vizu ili bilo kakvu drugu vizu na 2-3 meseca,Vratio bi se ovde.Od imovine ovde imam samo auto na moje ima,kuca se vodi na tati...Inace ovde mi je sva rodbina.Na racun bi mogao da stavim par hiljada eura(naravno to ne bi trosio jer bi pozajmio :) )...Hvala unapred

Ako nisi zaposleni, nisi student, nemas izvore prihoda pa jos trazis vizu za par meseci onda bolje te pare potrosi za letovanje jer su sanse da te odbiju 99%

cao svima totalno sam neupucena jer nigde dalje iz ove "nase" Juge nisam putovala, stric me zove u USA i sta je potrebno da mi posalje od papira i sta da je izvadim,inace sam student u Republici Srpskoj sa srbijanskim pasosem. hvala unapred

unapred zahvalan

Slobo,hvala ti. ali ako bi mogao da mi kazes okvirno sta bih trebao da spremim za ambasadu? vlasnicki list da sam vlasnik stanova, vlasnicki list za stanove roditelja. izvod iz banke. sve je to ok, (ali sta da im pokazem za prihode?) da li je dovoljno usmeno da im objasnim da zivim od rente,ili? sta mi ti savetujes?

hvala ti puno unapred

edit: quote

Bitna im je veza sa Srbijom. Meni su na call centru rekli da mogu da donesem samo izvode iz maticnih knjiga blizih clanova familije, i kopije njihovih pasosa, i da to moze biti dovoljno.

Mnogi su odbijani samo zato sto su pokusavali da ih slazu sa koje kakvim pricama. Uverio sam se da ljuti pricaju suvisne stvari. Pa ja prvi ne bih poverovao u te price, a tek ne oni, koji toliko godina rade na izdavanju viza i koji su odlicni psiholozi, verujte mi. Na njihova pitanja odgovarajte jasno i kratko, bez ikakve tenzije i kukanja pred sluzbenicima.

Niti sam zaposlen za stalno, niti imam nekretnine na svoje ime, niti sam ozenjen , a nemam ni racun u banci.

Doneo sam jednu najobicniju potvdu da sam angazovan u jednoj firmi honorarno, nesto nalik posla preko omladinske.

U formularu sam naveo da su moja mesecna primanja 18 hiljada dinara i da ce me finansirati prijatelji kod kojih idem, naveo njihovu adresu, telefon i to je sve.

Vizu sam dobio , apsolutno bez ikakvih problema.

Koliko mi ovaj forum zna pomoci,  toliko mi zna i odmoci, kao sto je to bio slucaj sa apliciranjem za USA vizu.

Da sam uvazio komentare, nekih forumasa, i da nisam bio dovoljno tvrdoglav, ili ne bih ni pokusao, ili bih trosio vreme i novac na prikupljanje nekih tamo potvrda, kad one nisu ni potrebne.

Znaci, budite iskreni prema njima i sve ce biti okej.

Glavu gore :)

unapred zahvalan

Slobo,hvala ti. ali ako bi mogao da mi kazes okvirno sta bih trebao da spremim za ambasadu? vlasnicki list da sam vlasnik stanova, vlasnicki list za stanove roditelja. izvod iz banke. sve je to ok, (ali sta da im pokazem za prihode?) da li je dovoljno usmeno da im objasnim da zivim od rente,ili? sta mi ti savetujes?

hvala ti puno unapred

edit: quote

Pa ako nemas nikakvo zaposlenje onda im objasni da zivis od rente stanova i ako radis jos nesto honorarno (jer moras da prikazes neki izvor prihoda). E sad sto se tice rente tu bi trebali da im pokazete neki ugovor o rentiranju, nemorate overavati u sudu nego ga samo napravite na papiru i potpisite.

@amai

Tu potvrdu o zaposlenju su prihavtili kao potvrdu da radis, bez nje sigurno nebi dobio vizu. Ako si trazio vizu na 3 meseca i dobio onda si ti prvi takav slucaj (a da nisi penzioner) za koji ja znam a znam hiljade slucajeva jer mi je posao kojim se bavim vezan i za izdavanje USA viza. S obzirom da svake godine najmanje dva puta godisnje imam sastanke sa USA konzulima vezano za uslove izdavanja vize i spremanje (prevashodno studenata) da apliciraju za istu ono sto vam ovde pisem su njihove preporuke i ocekivanja od aplikanata.

U svakom slucaju drago mi je da ste dobili vizu i zelim vam lep provod u USA  :mah: