Jump to content

Featured Replies

Bmwgoran

Od troskova imas 140$ za troskove obrade vize i 10$ za PIN.Placa se u dinarima po kursu koji je na taj dan kad uplacujes.Onda imas troskove izrade slike i put za BG kao i DHL ako ti je odobrena viza.To su obavezni troskovi.Troskove za papire isto racunaj.Potrvda o nekaznjavanju iz SUP-a je oko 500 din npr.Viza se izdaje na 10 godina.

Evo i mog slucaja,..

ja radim na turistickim brodovima od 2001 godine,..i imala sam do 2010 c1d vizzu,..2004 sam aplicirala za b2 jer sam isla na krstarenje na kompaniji na kojoj radim,a 2007 sam produzila b2 vizu na jos 3 godine tako da je istekla 2010.Bila sam 2 puta u ameriku turisticki na krstarenje.Sad trenutno ne radim jer sam 2009 dobila dete i samohrana sam majka,otac nije upisan ni u krstenici.Trenutno sam nezaposlena jer cuvam dete ,zivim od ustedjevine koju sam zaradila na brodu,.ali planiram kad ono jos malo poraste da opet idem da radim na brod.

U maju planiram da idem opet na krstarenje isto na kompaniji na kojoj radim sa mojim detetom koje ima 18 meseci.Imam bankovni racun na kome imam oko 30,000 dolara.Imam auto na moje ime,a stan se vodi na tatu,..imamo i porodicnu kucu u drugom gradu,koja se isto voddi na mog tatu...U pasosu pored B2 americke vize koju sam dobila 2 puta i uvek ispostovala,imam i par sengen viza,imam vizu za Egipat i za Indiju gde sam putovala turisticki.|Dobicu od kompanije papir da sam platila krstarenje..Sta mislite da li cu imati problema sa vizom?I sta sve da ponesem od papira?

Pozdrav svima a narocito Slobi,.ocekujem tvoj odgovor

Nema nam Slobe da nam odgovori, a njegov se odgovor ceka  :cry22: .

E vala dopi, ako ti ne dobijes vizu, onda niko nece! Mada laik sam za to, ali eto, kazem čitajuci po forumima i znajuci neke slucajeve.

Poz.

Napisano je vec gore-kod Amera nema garantnog pisma.Ja sam npr.nosio sestrinu potvrdu iz firme da je zaposlena i njen ugovor o kupovini kuce.

Da li je potrebno nesto od dokumenata tih ljudi kod kojih se putuje. Ja sam student i idem kod drugarice koja je amerikanka i studira tamo ?ja imam njenu adresu i broj telefona jel mi je potreno jos nesto ?

Ako ima ugovor o iznajmljenom stanu,to bi bilo dobro.Zena pre mene u redu je rekla da ce tamo biti u stanu koji ce iznajmiti i dalje je o tome nije pitao.Sto se tice vremena izmedju poziva i intervjua postoji info na site-u.Ja sam zvao u cetvrtak i rekao da mi od ponedeljka odgovara bilo kad i zakazala mi za utorak.Dakle ide brzo.

A da li ako sam student i  na svom deviznom racunu imam oko 1500 eura, mi je potrebno da budem ovlasecna i na tatin racun, ili je to dovoljno ?

Za svaki dan boravka se trazi 100us$,tako je zvanicno.Sama izracunaj koliko je to u eurima i koliko ostajes.

Dobila sam I-20, ali su mi pogresno upisali datum rodjenja  :o sta sad da radim, da trazim da mi izdaju novi?

Evo da podelim moje iskustvo oko dobijanja vize

Danas sam bila u ambasadi i dobila sam turisticku vizu bez problema,inace sam student , tako da su bas ljubazni nikog ne smaraju puno, vazno je samo da niste nesto slagali u onom online formularu i da niste kontradiktorni

stvarno je opusteno

eto :)

Planirao sam ove godine da idem u USA po drugi put.Hteo bih da se posavetujem sa vama da li bih imao problema i na koji nacin bih lakse dobio turisticku vizu.Posedujem firmu koja postoji malo vise od godinu dana ali mi izvodi sa racuna za poslednja tri meseca i nisu najbolji(jedan licni dohodak 44.000 din) a mogao bih da apliciram i kao student ali mi je ostao samo jos diplomski rad do kraja pa me zanima na koji nacin bih imao vise sanse da dobijem vizu.Takodje imam i pozivno pismo od coveka iz Amerike kod koga sam radio pre tri godine pa ne znam da li bi mi to pomoglo ili odmoglo s obzirom da oni imaju informacije da sam bio i radio u USA sa J-1 vizom kod istog coveka.

Hvala unapred.

Da li neko moze da mi kaze da li mi je potrbna potvrda o zaposlenju roditelja, student sam, hteo bih da idem kod tetke na mesec dana ali su moji na birou? Da li mogu dobiti vizu? Hvala unapred

zdravo na site .. treba mi vasa pomos ... mojot soprug je u amerika ,toj ima green card ...i vencali smo se vo 2009 i vo juni 2009 mi gi pocna knigite.... sada tie pobarali su garancija za mene i sve drugi dok.. jos koliko treba da cekam da me viknat za viza vo ambasada ..jos koloko vreme ce trae ova procedura za da ma viknat za viza??? molim vas ako ima nekoj odgovor da mi objasne :(((

vidim da sloba ne odgovara, ne znam da li bi neko drugi znao da mi pomogne. moj brat je danas odbijen za j1. a konzul mu je rekao da je jedini razlog zato sto mu u indexu i na transkriptu s ocenama pise da je polozio ispit ovog meseca,a ambasada je nazvala njegov fax gde taj ispit jos nije prosao kroz studentsku sluzbu i oni to nemaju evidentirano. ispada da je moj brat podneo na uvid lazan papir i da zbog toga ne moze da dobije vizu. bratmu je onda to objasnio i konzul mu je rekao da je sve ostalo ok i da slobodno dodje sl. god. brat ga je pitao da li da dodje za mesec dana kad ispegla to na faxu a konzul mu je rekao NE. da li ipak treba probati??  :-\

Jel mozda neko zna odgovor za ovo? Ja hocu da apliciram za ono cuvanje dece u Americi il za W'nT (al za to sam sada zakasnila), pa me zanima kako da resima ovaj problem. Moja mama je zaposlena al nije prijavljena, nije ni insistirala na tome jer joj je bilo vaznije da ima veliku platu, a sama uplacuje neko privatno osiguranje. Tata je poceo raditi  na novom poslu pre mesec dana, pa ce biti prijavljen tek za mesec ili 2 dok prodje valjda neki rok nzm ni ja. Mi imamo kucu, stan i neko veliko imanje na selu (koje ne vredi, al dobro), pa oce li mi to biti dovoljno ili da cekam tatinu prijavu.

Znaci student sam i nece biti problem sa bilo cim sem sa tim zaposlenjem....

Dragi forumasi,..

evo ja nazalost nisam dobila vizu,...mozete videti u ranijim postovima moj slucaj...bas mi je zao :cry22:,...planirala sam samo tamo da budem 3 nedelje,...ali nista od toga...ali ne odustajem,..mozda cu probati opet sledece godine,..amerika je divna