Jump to content

Featured Replies

Ma gde spijuniraju mailove, budimo racionalni... Niste neki kriminalci koji trguju oruzjem, drogom, ljudima, pa da vas obavestajne agencije prate... A kako bi drugacije znali koji mail da "prisluskuju" ? Otvoris dva naloga, jedan im navedes u app. form-u, a drugi koristis zapravo za komunikaciju sa ljudima i dogovore u vezi sa putovanjem u USA...

I kako da saznaju koji su sve tvoji nalozi? Jos ako hoces da budes 100% siguran, aplikaciju popunis na fakultetu, poslu, ili negde, a ne kod kuce, da ne bi ostala ulogovana ista IP adresa, i ne vidim kako da te isprate... Znate koja se kolicina mailova posalje dnevno u svetu ... ne prate to ljudi, to prate kompjuteri, i fokusiraju se na terorizam...

Ja sam mailom i preko MSN-a dogovorio sa rodjacima u USA da cu navesti njihovu adresu jer oni imaju americko drzavljanstvo pa deluje ozbiljnije od posete nekom tamo studentu koji gleda kako da ostane u Americi kad zavrsi fax :) I nije bilo problema...

Nema nikakvih provera nikakve fame. Samo ispostujte sta traze u aplikaciji i velika je verovatnoca da cete dobiti vizu.

• 1 month later...

Caos svima!

Super je forum i saznao sam mnogo stvari o vizi, medjutim ja sam malo komplikovanija situacija...

Leti idem u Kanadu da radim na 2 meseci, jul i avgus(doduse vizu jos nemam,ali vec skupljam potrebne papire, poslodavac u Kanadi je vec sredio papirologiju...itd). Dok sam tamo ne bih hteo da izostavim ni SAD.

Radna dozvola da se odobri traje do 6 nedelja, pa ne znam da li pre da sredim Americku vizu ili posle?

Nisam video informaciju o tome koliko cekas na vizu, tj koliko traje od dana kad ih nazoves?

Imao sam vec 4-5 Shengenskih viza, i vizu za UK, ne znam da li to pomaze?

pozz

Caos svima!

Super je forum i saznao sam mnogo stvari o vizi, medjutim ja sam malo komplikovanija situacija...

Leti idem u Kanadu da radim na 2 meseci, jul i avgus(doduse vizu jos nemam,ali vec skupljam potrebne papire, poslodavac u Kanadi je vec sredio papirologiju...itd). Dok sam tamo ne bih hteo da izostavim ni SAD.

Radna dozvola da se odobri traje do 6 nedelja, pa ne znam da li pre da sredim Americku vizu ili posle?

Nisam video informaciju o tome koliko cekas na vizu, tj koliko traje od dana kad ih nazoves?

Imao sam vec 4-5 Shengenskih viza, i vizu za UK, ne znam da li to pomaze?

pozz

Bolje ti je posle dobijanje kanadske vize. I samo kazes da dok si u Kanadi zelis da posetis i USA, dobices vizu najverovatnije na 3 godine.

Od momenta zakazivanja do dobijanja USA vize treba ti trenutno 3 dana.

Hvala ti puno na odgovoru! Nadam se da ce sve biti u redu.

USA vize su uglavnom multi, jel da? I onda svaki put kad ulazim moram imati neki dokaz kad cu da napustim zemlju i oni ce mi odobriti koliko tacno mogu da ostanem?

Hvala ti puno na odgovoru! Nadam se da ce sve biti u redu.

USA vize su uglavnom multi, jel da? I onda svaki put kad ulazim moram imati neki dokaz kad cu da napustim zemlju i oni ce mi odobriti koliko tacno mogu da ostanem?

Uglavnom su multi. Za ostalo vidim da si informisan ali uglavnom kad vide da imas vizu samo te pitaju koliko ostajes i to je to.

Da  ja izlozim svoj problem.. U maju punim 25 godina, i jos nisam diplomirala (bukvalno treba da zakazem odbranu, al ne znam sta mi je ciniti dok ne vidim sta ce biti s vizom..). Imam srpski i hrvatski pasos i solidno sam putovala (da sam htela da emigriram mogla sam odavno)... OVo oko imovine - roditeljska kuca, auto, ok za racun ce nesto fiktivno... Fora je sto sam zadnji ispit dala ptre godinu dana (al bi mogla da opravdam jer sam radila na nekom projektu koji je toliko trajao i na kome sam jos uvek angazovana, iako to nisu neke pare).. Zackoljica je sto bi isla u posetu decku u ameriku koji tamo ima dobar posao i radnu vizu. Trazila biih turisticku vizu na 15 dana - nismo se videli 7 meseci i zelimo da zajedno proslavimo rodjendane... Sta mi je ciniti? Ima li ko kakav pametan savet ili slicno iskustvo, jako se plasim da ce me odbiti? :?  :o

Da  ja izlozim svoj problem.. U maju punim 25 godina, i jos nisam diplomirala (bukvalno treba da zakazem odbranu, al ne znam sta mi je ciniti dok ne vidim sta ce biti s vizom..). Imam srpski i hrvatski pasos i solidno sam putovala (da sam htela da emigriram mogla sam odavno)... OVo oko imovine - roditeljska kuca, auto, ok za racun ce nesto fiktivno... Fora je sto sam zadnji ispit dala ptre godinu dana (al bi mogla da opravdam jer sam radila na nekom projektu koji je toliko trajao i na kome sam jos uvek angazovana, iako to nisu neke pare).. Zackoljica je sto bi isla u posetu decku u ameriku koji tamo ima dobar posao i radnu vizu. Trazila biih turisticku vizu na 15 dana - nismo se videli 7 meseci i zelimo da zajedno proslavimo rodjendane... Sta mi je ciniti? Ima li ko kakav pametan savet ili slicno iskustvo, jako se plasim da ce me odbiti? :?  :o

My two cents - ako si putovala, bila redovan student i sve to, ja bih rekao istinu, onako kako pise tu. I za diplomski i za decka i sve ostalo. Ono sto u tvom postu ne pise, a svakako ces dobiti kao pitanje na intervjuu, je sta ti planiras u zivotu posle fakulteta i tog putovanja - mislim da ti je upravo taj odgovor najvazniji i odlucujuci. Ako imas konkretan plan, nastavak studija, posao koji te ceka, privatno preduzetnistvo, sta god, to je okej. Ako si u fazonu ne znam, videcu, bojim se da bi to moglo biti sumnjivo.

Nema potrebe da se plasis, je obicno oni taj strah namirisu pa onda to izgleda njima kao da ti zelis tu vizu i da se nikad ne vratish sto oni ne vole.

Jednostavno im reci da ovde imas porodicu i kucu i sve i kad budes htela da apliciras za radnu vizu, ti ces aplicirati za radnu vizu. Za sad samo zelis da odes tamo i vidis decka.

Opusteno

;D

e, puno vam hvala... i ja sam u fazonu da kazem istinu - nemam sta da lazem, namere su mi casne. sto se tice plana kad se vratim, da zavrsim fakultet, nasstavim rad na projektu na kome sam trenutno angazovana i upisem master studije... valjda ce biti dovoljno.  :102:

e, puno vam hvala... i ja sam u fazonu da kazem istinu - nemam sta da lazem, namere su mi casne. sto se tice plana kad se vratim, da zavrsim fakultet, nasstavim rad na projektu na kome sam trenutno angazovana i upisem master studije... valjda ce biti dovoljno.  :102:

meni to nije bila prva americka viza, ali pre nekoliko meseci sam aplicirao sa devojkom (koja je prvi put isla u usa), oboje smo sveze diplomirani masteri a tada jos nismo bili upisali doktorske, za turisticku vizu - eto ti primer rizicne grupe iz udzbenika :) medjutim, normalno smo sve rekli i dobili smo trogodisnje vize.

e hvala, jos jednom  klanj:: uffff.. nadam se da ce tako i na mene gledati. verovatno ce biti najjproblematicniji deo to sto idem kod decka. on, pretpostavljam, treba da mi posalje neko pismo - kako to treba da izgleda, ima li neko iskustva s tim ? sorry, ja bas nemam nikakvog iskustva sa usa vizom, pa sam istripovana.. :-\ al cim budem imala iskustva - podelicu ga rado  :angel:

Bice bolje  ovo sto kaze Slobo. Ameri su paranoicni, mogu da pomisle da ces da se udajes tamo :kamp:   nono

Inace, skoro svi koji apliciraju dobiju vizu. Tako da, no sweat  gent

• 3 weeks later...

evo da obavestim da sam dobila vizu  :D rekla sam sve istinu i stvarno je bilo opusteno i bez ikakvih bitnih podpitanja, posle bukvalno minut intervjua su me pustili.. stvarno je ovako kako kazete, da sam znala da ce sve ovako proci ne bi se onoliko cimala.. hvala vam puno svima na umirujucim savetima, mnogo su mi znacili!!! a ukoliko nekom bude trebalo bicu rada da podelim svoje iskustvo  :)

Htela sam da putujem u junu u Ameriku. Treba mi turisticka viza. Ne bih trazila za duze od 2 nedelje.

Zaista nemam nameru da tamo ostajem. Problem je sto sam diplomirala u oktobru i nisam nasla posao jos uvek.

Sta mislite kakve su mi sanse da dobijem vizu i sta da im prilozim od dokumenata kao dokaz da cu se vratiti?

Inace tamo bi se nasla sa drugaricom koja je dobila stipendiju za neku konferenciju od par dana, ona je vec dobila vizu. I da li im to uopste spominjati?

Molila bih vas da mi sto pre odgovorite.

Unapred hvala.

Kao nezaposlena sa zavrsenim fakultetom, tesko mozes da dobijes vizu. Mogu pomoci potvrde o vlasnistvu nekretnina ako ih posedujes, ali ni to nije nikakva garancija.

Ako dobro spremis dokumentaciju da imas cvrste veze sa Srbijom i da ces se vratiti mislim da ces dobiti vizu.

Ne mislim da je problem to sto si bez posla. Naravno, bilo bi lakse da nisi, ali kao sto Sloba rece, ako se dobro pripremis, sve moze da prodje kako treba. Najbolje da pazljivo iscitas ovu temu od pocetka, mislim da je tu sve receno.

• 3 weeks later...

Ljudi,pomagajte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cryy:

Ja treba danas da zovem da zakazem razgovor,putovala bih pocetkom jula,pa me zanima da li sam malo zakasnila s obzirom da bi trebalo planirati put sto ranije??? Meni je garantno pismo doslo od rodjake pre neki dan tek,pa sam zato cekala.. E sad,ja sam student prve godine,dala sam do sad 4 ispita od 10,planiram  u junu da dam jos 4,pa onda da odem u Ameriku,budem mesec dana i vratim se da zavrsim ispite do kraja usseptembarskom roku. E sad,ja ne znam sta mogu da prilozim od dokumentacije kao dokaz da cu se vratiti s obzirom da nemam neku posebnu imovinu(osim stana u kojem zivim sa mamom gde posedujem cetvrtinu)..da li je dovoljno da donesem samo potvrdu da sam student,indeks,i sta jos...mnogooo sam nervozna i kao na iglama ne mogu da docekam razgovor  :cryy:  :potty:

sta mislite,koje su mi realne sanse??? unapred zahvalna

joooj,i zaboravih da dodam ,moja mama je bila kod iste rodjake u januaru,ima vizu na tri godine,bila je normalno i vratila se...ja tad nisam bila u mogucnosti zbog fakulteta i predavanja,i konkretno jul je jedini period kad uposte mogu da idem jer tad nemam predavanja. da li vredi da spominjem ove detalje?? ja mislim da da,s obzirom da nemam neku pozamasnu dokumentaciju...

Sve ovo sto si ovde napisala kazi i u ambasadi i sve ce biti OK. Potrudi se da imas i nekih 2000eur/usd na racunu da se vdii da imas sa nekim novcem da odes i boravis tamo nekoliko nedelja.

a da li je to neophodno,jer imam garantno pismo i oni mi sve placaju??? hvala puno

Ipak ti se potrudi da imaš lovu na računu ;) Bolje sprečiti nego lečiti ;)