Jump to content

Featured Replies

uuff,ja nemam svoj racun a ni moji da mi  uplate,sve troskove snosi moja tetka koja bi mi i kupila kartu i sve,kao sto pise u garantnom..jel ce biti to veliki problem?? da li znate slucaj da neko isto nije imao taj papir a dobio je vizu?? pretpostvaljam da u slucaju da je neophodno da bi to bilo u spisku za potrebnu dokumentaciju....?

Evo ti nekoliko odgovora iz FAQ sekcije americke ambasade u Beogradu (http://belgrade.usembassy.gov)

P: Da li mi je potrebno pozivno pismo za neuseljeničku/turističku vizu?

O: Ne. Nije neophodno da imate pozivno pismo da biste išli u SAD kao turista. Mnogi donose pozivna pisma i garantna pisma na intervju, ali ona najverovatnije neće imati ni pozitivan ni negativan uticaj na ishod intervjua.

P: Ja živim u SAD i pozvao sam svog rođaka/prijatelja u posetu. Moj rođak/prijatelj je podneo zahtev za neuseljeničku vizu i ona mu nije odobrena. Ja sam dostavio informacije o svom državljanstvu, primanjima, imovini, itd. Zar to nije bilo dovoljno?

O: Svi podnosioci zahteva za neuseljeničke vize moraju se sami kvalifikovati za vizu tako što će pokazati da imaju čvrste društvene, ekonomske i porodične veze u svojoj zemlji. Važno je da shvatite da konzul ne može da odobri vizu na osnovu uveravanja ili garancija zainteresovane treće strane u Americi ili negde drugde.

P: Ja sam američki državljanin i želim da budem sponzor članu svoje porodice ili kontakt osobi da dođe u SAD. Ako platim njihov put i garantujem da će se oni vratiti, da li će im to obezbediti vizu?

O: Ne postoji način da garantujete ili sponzorišete podnosioca zahteva za neuseljeničku vizu. Svi podnosioci zahteva za neuseljeničke vize moraju sami ispuniti uslove za dobijanje vize tako što će pokazati da imaju čvrste društvene, ekonomske i porodične veze u svojoj zemlji boravka. Važno je da shvatite da konzul ne može da odobri vizu na osnovu uveravanja ili garancija zainteresovane treće strane u Americi ili negde drugde.

Dakle, savetujem ti da se potrudis i da ti licno ispunis njihove zahteve i ocekivanja. Idi u banku, otvori racun, pozajmi pare koje ces staviti na racun da bi dobio potvrdu ili izvadi fiktivnu potvrdu. Odnesi papire da posedujes nekretnine, automobile, da si zaposlen ili da studiras, i sve ostalo cime ces pokazati da si zadovoljan u Srbiji i da imas cemu da se vratis, tj. da neces ostati u Americi. Onda nemaju razloga da te odbiju.

Ako vec imas pozivno pismo, ponesi ga, ne moze da skodi, ali obrati paznju na savete iz Ambasade.

• 2 weeks later...

koliko je to normalno primanje kada odes na razgovor kao zaposlen da bi te uzeli u obzir i odobrili vizu?koliko je to bitno?

Ja sam isao bez primanja ali sa potvrdom da imam nekoliko hiljda ojra i dolarcica na racunu i to im je sasvim prihvatljivo.

A ljudi idu sa primanjima od 25.000din pa navise, vecinu za koju ja znam su isli sa 50-100.000din, u principu u firmi ti mogu napisati sta god zelis. I nek ti daju potvrdu kad imas godisnji odmor za taj termin kad hoces da ides u USA

Znaci ti nosis samo potvrdu iz firme,nikakav izvod iz banke o mesecnom primanju ili tako nesto?

Znaci ti nosis samo potvrdu iz firme,nikakav izvod iz banke o mesecnom primanju ili tako nesto?

Da

Izvini ako smaram!Zanima me koja je potvrda da si u radnom odnosu,jel isto uzimas sa posla ili mora i radna knjizica?hvala unapred

Da li je za usa vizu,potrebna potvrda o izmirenim porezima i doprinosima za radnju koja se vodila na meni i zatvorena je pre dve godine?HVALA!

i da li je potrebno na interviju poneti stari pasos,tj.sta se desava ako sam ga izgubila?HVALA

Da li je za usa vizu,potrebna potvrda o izmirenim porezima i doprinosima za radnju koja se vodila na meni i zatvorena je pre dve godine?HVALA!

Ne

i da li je potrebno na interviju poneti stari pasos,tj.sta se desava ako sam ga izgubila?HVALA

Ne

Sobzirom da bi moj prijatelj prvi put isao,da malo radi u Americi,da li mu je potrebna agencija za to,ili moze da se javi na interviju bez pozivnog pisma,i dobije multi vizu,tek tako.Ima suprugu i cetvoro dece,kola,imovinu,radnju koja se vodi ne suprugu,ali je to porodicni biznis u kome i on radi...

...a sobzirom na veliku porodicu ne mogu da izdvoje par hiljada dolara za agencijske usluge.I da dopunim,zeleo bi vizu za szonski posao,da vidi Ameriku i nesto zaradi..HVALA!

Kakva je to potvrda koju nosis u ambasadu da imas auto u vlasnistvu,da li se radi o saobracajnoj dozvoli?Hvala u napred

Samo kopija saobracajne.

I da napomenem nisu striktni da moras da im dones oreginal, njima vise treba neki dokumnt/kopija da vide sta imas pa da mozda malo prodiskutuju sa tobom na tu temu, jednom 2-3minuta ;)

Sta je potrebno za muzicku  :dance: vizu i da li sa muzickom vizom moze da se dobije socijalni broj?Hvala unapred!!!!!

Ako je Milna Mumin dobio SSN i radio onda bi valjda trebao/la i ti

Da li je neko upuce u Work and travel program!Sta je sve potrebno osim da si student?

Da budes redovan student, sto dalje pretpostavlja da redovno dajes ispite. Trebaju ti podacu o imovini, tj. nekretnine, auto... Najbolje bi bilo da je nesto od toga registrovano/zavedeno pod tvojim imenom. Ja nisam nosio nista u vezi banke, a izvod iz maticne knjige rodjenih koji sam predao datira jos iz 2003., jer nisam imao vremena da se cimam do grada u kojem sam rodjen pa sam predao ovaj stari.

Znaci da proveravaju da li dajse ispite?Nije izvodljivo da ove godine upisem visu pa da pokusam,jer sam batalio jos 2006 skolu?

Bolje da se manes ideje da ides kao student prve godine jer su ove godine poostrili kriterijum za studente

Imam problem posto mislim da moj polsdavac kada cuje moju ideju o putovanju nece hteti da  mi popuni sve sto je potrebno! :?