Jump to content

Featured Replies

Dobar dan i postovanje svima!

Evo ovako stvari stoje gent

Hteo bih u septembru da putujem u Ameriku sa devojkom,imamo 26 godina,ja sam apsolvent(iz budzeta) a ona je na doktorskim studijama...Imam rodjake u Americi,hteli bi da ih posetimo i da malo turisticki svrljamo po Floridi...

Nemam nista na svom imenu ali ima mama dva stana,auto...devojka takodje nema nista,ona je i zaposlena(prva sansa) ali joj ugovor istice u oktobru.

moja pitanja su sledeca

Da li za vizu da apliciramo odvojeno ili zajedno?

Da li da nesto prepisujemo na svoje ime ili je dovoljno da odnesemo ugovore koji su na imenima matoraca?

Da li da rodjaci salju garantno pismo?

Da li je dovoljno da na racun stavimo sto vise para i da nam to bude glavni adut kod konzula?

Kada da krenemo sa zahtaevima ako planiramo da putujemo sredinom septembra?

Hvala svima na razumevanju

ako pretpostavimo da ti pitanja idu po brojevima, onda bi odgovori isli ovako:

1. mozda jedino sto ne bih znao sta da vam kazem

2. bilo bi pozeljno da imas nesto na svojem imenu, posebno nekretnine (tako su meni rekli u agenciji kada sam se prijavio na Work and Travel program, podvlacim "najvise gledaju nekretnine")

3. bilo je price u vezi garantnog pisma ovde na forumu, ispada da nije presudan faktor u odluci da li ce vam dodeliti vizu ili ne

4. kao i pod 2., bilo bi pozeljno

5. mozete i sada da krenete sa zahtevom, jer kada se i ako se odobri viza, ona se obicno dodeljuje na 3 godine

Generalno savet - mozda bi bilo dobro da budete iskreni, i da konkretno kazete sta ste i kako ste planirali + cela prica oko dobijanja vize se vrti oko toga koliko jake veze imate sa Srbijom.

Hvala na odgovoru!

Voleo bih da cujem misljenja i ostalih ljudi koji imaju iskustvo u ovoj oblasti.

Dobar dan i postovanje svima!

Evo ovako stvari stoje gent

Hteo bih u septembru da putujem u Ameriku sa devojkom,imamo 26 godina,ja sam apsolvent(iz budzeta) a ona je na doktorskim studijama...Imam rodjake u Americi,hteli bi da ih posetimo i da malo turisticki svrljamo po Floridi...

Nemam nista na svom imenu ali ima mama dva stana,auto...devojka takodje nema nista,ona je i zaposlena(prva sansa) ali joj ugovor istice u oktobru.

moja pitanja su sledeca

Da li za vizu da apliciramo odvojeno ili zajedno?

Da li da nesto prepisujemo na svoje ime ili je dovoljno da odnesemo ugovore koji su na imenima matoraca?

Da li da rodjaci salju garantno pismo?

Da li je dovoljno da na racun stavimo sto vise para i da nam to bude glavni adut kod konzula?

Kada da krenemo sa zahtaevima ako planiramo da putujemo sredinom septembra?

Hvala svima na razumevanju

26 godina apsolvent to znaci ako si isao sve redovno da si u obnovi apsolventskog staza. Posto su poostrili kriterijume kada si u obnovi godine ili apsolventskog staza smatraju te kao da nisi student nazalost. Tako da su tvoje sanse za vizu trenuto male jedino da ides kao zaposlen. Sto se tice devojke ona ce verovatno lako dobiti vizu.

A sto se tice prepisivanja nekretnina, kola itd... mislim da netreba da se cimate oko toga samo ponesi to sto imas od roditelja.

Inace za njih nije nesto bitno da li si budzet ili samofinansirajuci ili da li si na drzavnom ili privatnom fakultetu. Takodje racunaju da su sad svi po boilonji a po bolonji nema apsolvenata tako da je vrlo cesto slucaj da kad je neko prvi put apsolvent da ga odbiju.

Sve u svemu dosla nova administracija u Washington a sa njima i nova rigoroznija pravila na zalost.

Niko mi nista nije rekao da li mozemo zajedno da zakazemo razgovor i da li se to isplati ,kako je lakse da dobijemo vizu zajedno ili odvojeno?

Niko mi nista nije rekao da li mozemo zajedno da zakazemo razgovor i da li se to isplati ,kako je lakse da dobijemo vizu zajedno ili odvojeno?

Ne mozete zajedno sem ako niste vencani.

Dobar dan svima !

Ovde sam nova, i unapred se izvinjavam ako ponavljam pitanje.

Ja sam u Americi vec 2 1/2 godine. Dosla sam ovde na O3 vizu, tj kao supruga(bez prava na rad). Moj muz je imao O1 i bez problema sam ja sredila svoje papire. Sada, pre jedno 3 meseca sam dobila moju O1 vizu, ili vam Artist visa. S obzirom na okolnosti, jos nisam pocela da radim tako da jos uvek nisam kreditno stabilna , po njihovim uslovima  :dance:

Moja mama bi volela da dodje da me poseti. Ona je penzioner, zivi u zajednici sa mojim ocem, bakom i sestrom.

Izvadila je papir sa deviznog racuna koliko ima para(ima dovoljno  ;D)

Dokaz da je stan njen

Kola su na njeno ime

Da zivi u stanu sa svima njima( tj kopije njihovih licnih karti)

Odstampace formuram sa neta....

e sada...NAPOKON pitanje  zvizhd

Na zvanicnom sajtu ambasade pise da garantno pismo nije potrebno-tj da nece ni uticati ni skoditi :) Da ne bi davali prostora za dodatna pitanja, moj suprug bi joj poslao, ali da li NEKO moze da mi kaze kako to treba da glasi-izgleda, i da li treba da se pise na engleskom ili srpskom( s obzirom da je intervju za turisticku vizu na srpskom)...

Da li da za svaki slucaj posaljemo izvod iz banke sa zajednickog racuna?

Hvala unapred na odgovoru svakom koji se prvo potrudi i procita ovoliki post :(

Majka ti je penzioner i ide kod cerke i zeta u posetu, dobice vizu bez problema, jos nisam cuo da su nekog penzionera odbili. Samo nek nekaze da ce da ostane godinu dana nego standardno nekoliko nedelja i to je to.

Hvala Vam puno na ovako brzom odgovoru.

Jedino me jos zanima da li znate nesto o garantnom pismu i kako bi ono trebalo da glasi/izgleda?

Hvala Vam jos jednom najlepse !

Hvala Vam puno na ovako brzom odgovoru.

Jedino me jos zanima da li znate nesto o garantnom pismu i kako bi ono trebalo da glasi/izgleda?

Hvala Vam jos jednom najlepse !

Kako god da ga napisete bice dobro, napisi na engleskom da bude lakse da razumeju u ambasadi.

Napisala GARANTNO pismo, poslala, mama ce odstampati,pa ce,nadamo se, zvati sledece nedelje da zakaze intervju.

Javicu ishod.

Hvala jos jednom na pomoci.

:pivoooo:

Mozes im poslati bukvalno e mail samo nek ga odstampaju i ponesu u ambasadu, nemoras se cimati sa slanjem obicne poste.

Ovo je odlicna vest

jer budimo realni kad bi kojim slucajem Srbiji bile ukinute

vize za US, u veoma kratkom periodu bi nastala prava opsada

ljudi sa srpskim pasosima Amerike i prava navala zahteva za azil.

Imam jos par pitanja pa ako je neko voljan bio bih zahvalan!Ako mi poslodavac  napise potvrdu da sam na odmoru dve nedelje na koliko je verovatnoca da oni mogu da mi izdaju vizu?Druga stvar je posto imam renoa starog bukvalno dvadeset godina koji se vodi na mene da li bi znacilo da tu potvrdu nosim u ambasadu,mislim zbog njegove kataloske vrednosti?

Imam jos par pitanja pa ako je neko voljan bio bih zahvalan!Ako mi poslodavac  napise potvrdu da sam na odmoru dve nedelje na koliko je verovatnoca da oni mogu da mi izdaju vizu?Druga stvar je posto imam renoa starog bukvalno dvadeset godina koji se vodi na mene da li bi znacilo da tu potvrdu nosim u ambasadu,mislim zbog njegove kataloske vrednosti?

U 90% slucajeva ako trazis na nedelju-dve dana dobijes na 3 godine :) a koliko cujemo od danas vrelo verovatno na 10 godina :)

Nema veze koliko je star samo iskopiraj saobracajnu oni ne zagledaju u model kola a i cisto sumanjam da znaju sta je to Reno toga nema u USA :D

jer budimo realni kad bi kojim slucajem Srbiji bile ukinute

vize za US, u veoma kratkom periodu bi nastala prava opsada

ljudi sa srpskim pasosima Amerike i prava navala zahteva za azil.

Neverujem, vidis da sad moze da se ide u sve Shengen drzave pa opet nema toliko nasih azilanata (bilo samo ona frka sa albancima iz presevske doline ali i to se brzo sredili). Drugo amerika je toliko velika i prostrana da sutra emigrira citava Srbija ne bi to ni osetili, pa oni sluzbeno imaju oko 15.000.000 ilegalnih imigranata (obrati paznju na ono "sluzbeno") a u praksi veroavatno jos toliko. Jedan gospodja koja radi u imaigracionom u Washington DC mi je rekla da imaju na dnevnom nivou priliv od 5.000 ilegalnih imigranata (to su oni so ilegalno predju granicu) a ko zna koliko onih koji cute i rade a nemaju sve ili bas sve papire ;)

Jel moze neko da mi objasni sta znaci kada ti izdaju  vizu tri godine turisticki,da li to znaci da tamo mozes da se zadrzis tri godine i da li za to vreme trajanja vize imas pravo ulazka i izlaska iz USA?

Americka viza se razlikuje od viza koje izdaju Evropske zemlje.

Americka viza koja je izdata npr na 3 godine znaci da ti u te 3 godine mozes da se pojavis na granici Sjedinjenih Americkih Drzava a koliko dugo mozes da ostanes u SAD ce odrediti DHS officer na granicnom prelazu (to ti ja kao nasa pogranicna policija sto radi na granicnom prelazu). Obicno ti daju mesec duze nego sto trazis. Ali racunaj da je maksimum za turisticki ostanak u SAD 6 meseci, s tim da ako kazes na ulasku u SAD da zelis da ostanes 6 meseci vrlo lako se moze desiti da ti traze da im dokazes da po mesecu boravka u USA imas oko 4000usd kod sebe a ako nemas samo te vrate kuci.

Hvala Slobo,pomogao si mi dosta!Zanima me jos oko avionskih karti!Kako da dodjem najpovoljnije do njih i koliko bi kostale!

Molila bih ako neko moze da mi pomogne u sledecem.Moj suprug he muzicar,i ima obezbedjen angazman sa orkestrom u usa,ali mu je problem viza.Da li postoji neka agencija u srbiji koja bi mogla da mu "zavrsi" vizu,tj da mu obezbedi garantno pismo da bi je dobio?Moze i bilo koja druga vrsta vize sa kojom bi dobio ssn,da bi mogao da radi i drugi posao tamo?Ako ne,kapiram da za turisticku vizu nije potrebna nikakva garancija vec samo interviju,pa da li je pametno da ide na tu varijantu,sobzirom da zeli da radi jos nesto pored muzike,ali ga muci sto nece moci da izvadi ssn?Molim vas za odgovor...HAVALA!

Ne znam kako funkcionise to za takozvane "umetnicke vize", znam da je Milan Mumun dobio takvu i da je radio u USA legalno.

Nek ti se muz raspita medju ljudima koji imaju takvu vizu kako su dosli do nje i sta im sve ta viza omogucava. A mozda i da pita poslodavca u USA da se on tamo raspita ima sigurno neki kontakt telefon.

Evo spiska svih USA visa pa nek pronadje njemu koja mu najvise odgovoara: http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_visas

A moje misljenje je da to moze biti neka: O-1 (http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_visas) ili eventualno P-3 ma da mislim da je Mumin otisao na O-1

Evo da se ja na kratko javim ...pratim postove, pa rekoh ...i ja mogu da pomognem nekom  :dance:

odgovor neci-pereci :)

O 1 viza je najbolje resenje.

Ne verujem da iko moze u Srbiji da ti pomogne, ali ja znam resenje, jer smo i moj muz i ja na istoj toj vizi ovde u Americi.

Ako te zanima odgovor, pisem ti kasnije, jer sada jurim na svirku.

puno pozdrava i srece svima :)

Evo i mene opet ;)

Ono sto ja znam vezano za O 1 vizu , je da je nemoguce sam podnositi papire (sto je moguce samo zabluda  :) ), vec je pametno naci nekog advokata, koji ce ti spremiti celu papirologiju, i pregledati tvoj portfolio koji se mora podneti za ovu vizu. Mozda nisam u pravu za advokata, ali je najbolje malo procesljati net i dobiti sve bitnije informacije. Ovaj sajt je dobar za to http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.eb1d4c2a3e5b9ac89243c6a7543f6d1a/?vgnextoid=b9930b89284a3210VgnVCM100000b92ca60aRCRD&vgnextchannel=b9930b89284a3210VgnVCM100000b92ca60aRCRD  .

Za ovu vizu se mora podneti portfolio gde ces dokazati da si " najbolji " , i da "od tebe nema boljeg" u struci u kojoj si. Isecke iz novina gde se spominje tvoje ime, programe i flajere gde si nastupao, slike, snimljene cd-e ( kopije omota). Potrebno ti je i oko 10 ak preporuka uglednih ljudi koji te podrzavaju u dobijanju ove vize. Najbolje je da sve te novinske clanke, slike itd. imas iz raznih zemalja, ali NIJE NEOPHODNO, cak i ne treba da ih imas iz Amerike. Niko od tebe ne ocekuje da si ovde ( u Americi) priznat , ali zele da vide da si BOLJI od ovih ovde, i da zasluzujes tu vizu.

Potrebno ti je da imas i sponzora, tj nekoga ko ce te zaposliti, ili  agenciju koja ce ti nalaziti svirke, koncerte...(pricam vezano za muzicare).

Kada dobijes ovu vizu,dobijas SSN, ali LEGALNO mozes raditi samo usko za struku.

Meni je bilo lakse,s obzirom da sam vec bila ovde, da predam advokatu svoje papire, i spremljen portfolio, i da on sredi sve. Tako da,ponavljam,ne znam kakva je situacija,i da li je moguce bez advokata.

Da ne bih duzila dalje ovde, ako ikoga zanima vise, neka pita ovde, ili u mailu,rado cu pomoci. Ako nekome treba i dobar advokat, i njega imam  :)

Srecno, i nadam se da nisam isla preopsirno u ovom postu  :party: