Jump to content

Featured Replies

Planiram da zakazem razgovor za turisticku vizu za mozda nekih pola meseca,pa me muci dosta stvari!Kao prvo dal je rano da od poslodavca trazim potvrde sa posla vec sutra,zbog datuma koji ce da se vodi na 22.06.2010 a razgovor u ambasadi ce biti npr 10.07.2010,na potvrdi ce pisati da mi je odmor pocinje 01.08.2010 do 15.08.2010?Drugo posto nemam devizni racun u banci,mogu li da stavim ustedjevinu oko 2500eura na racun izvadim potvrdu i to je to,konkretno jel problem sto novac ne lezi neko vreme na racunu?Hvala  u napred!!!

Planiram da zakazem razgovor za turisticku vizu za mozda nekih pola meseca,pa me muci dosta stvari!Kao prvo dal je rano da od poslodavca trazim potvrde sa posla vec sutra,zbog datuma koji ce da se vodi na 22.06.2010 a razgovor u ambasadi ce biti npr 10.07.2010,na potvrdi ce pisati da mi je odmor pocinje 01.08.2010 do 15.08.2010?Drugo posto nemam devizni racun u banci,mogu li da stavim ustedjevinu oko 2500eura na racun izvadim potvrdu i to je to,konkretno jel problem sto novac ne lezi neko vreme na racunu?Hvala  u napred!!!

Nije rano.

Nemoraju pare da leze na racunu samo izvadi potvrdu da ih imas.

zanima me dali neko ima iskustva sa agencijama preko koih moze da se dobije viza za privremeni rad/ H-2B/

sta je potrebno od papira za ovaj tip viza,itd...

meni su pre par meseci trazili 2100$ za vizu na 6 meseci i posao na bazenu koji moras da radis,plata je 8$ na sat

kad na tu cifru dodas kartu,klopu i stan i platis porez ispada da si radio samo za lika iz agencije.............tako da trazim dalje neku bolju kombinaciju

Nama je nas supervizor rekao da su ove godine H2B vize bile besplatne

moguce je jer sam i ja cuo da su ameri zabranili naplacivanje agencijama za ovaj tip viza,mada je 2100$ mnogo za ovu uslugu

• 2 weeks later...

da li je dovoljan samo pasos sa vizom za ulazak u USA ili je potreban jos neki papir?

Zavisi koju vizu imas

da li je dovoljan samo pasos sa vizom za ulazak u USA ili je potreban jos neki papir?

Zavisi koju vizu imas

turisticka na 3 godine.

Zavisi koju vizu imas

turisticka na 3 godine.

U tom slucaju je dovoljno. Naravno, pod uslovom da putujes turisticki :) Budi spreman na pitanje gde ces boraviti, kojim povodom i koliko ces ostati, ali nikakav dodatni dokumen u principu nije potreban. Jedino ces popuniti obrazac I-94, ali njega ces dobiti u avionu...

Imam problem,na obrazcu DS 160 treba da stavim ime garanta kojeg ja nemam!Koliko ja znam on mi i nije neophodan!Mogu li to polje da preskocim?Isao bih turisticki na dve nedelje maksimalno nasao neki hostel i to je to!Sta da radim?

htela sam da pitam gde mogu da nadjem taj obrazac koji popunjavam u avionu ili na aerodromu I/94 ili da mi neko pojasni sta sve treba da stoji u njemu od podataka.Hvala unapred

htela sam da pitam gde mogu da nadjem taj obrazac koji popunjavam u avionu ili na aerodromu I/94 ili da mi neko pojasni sta sve treba da stoji u njemu od podataka.Hvala unapred

Dobices ga u avionu od stjuardese nista nebrini :)

Evo i link pogledaj kako izgleda: http://en.wikipedia.org/wiki/Form_I-94

jos jedno pitanje, ja sam trebala da putujem u junu za USA, medjutim, imala sam neke privatne obaveze i ostaje sada da idem krajem septembra, da li ja ponovo kada budem krenula, moram da imam novo resenje o odmoru, novu potvrdu o bankovnom racunu i da li moram isti broj dana da navedem, ili mogu par dana vise nego sto sam htela u junu. Molim te odgovori mi, s obzirom da mi u onom DS 160 stoji odmor u junu, i da li cu imati problema pri ulasku u USA, sto nisam tada otisla.

jos jedno pitanje, ja sam trebala da putujem u junu za USA, medjutim, imala sam neke privatne obaveze i ostaje sada da idem krajem septembra, da li ja ponovo kada budem krenula, moram da imam novo resenje o odmoru, novu potvrdu o bankovnom racunu i da li moram isti broj dana da navedem, ili mogu par dana vise nego sto sam htela u junu. Molim te odgovori mi, s obzirom da mi u onom DS 160 stoji odmor u junu, i da li cu imati problema pri ulasku u USA, sto nisam tada otisla.

Ako imas vizu u pasosu nista netreba da jos popunjavas sem I-94 u avionu.

• 2 weeks later...

PRE PAR DANA SU ME ODBILI ZA TURISTICKU VIZU,E SAD PRIMETIO SAM DA SAMO NEKE POZOVU NA RAZGOVOR U ONE DVE KABINE A OSTALIMA TO SAOPSTE NA SALTERIMA!U CEMU JE RAZLIKA I IMA LI JE U OPSTE?

U kabinama se obicno obavljaju duzi razgovori i tu obicno idu oni koji su aplicirali za imigraciju.

Mene i jos par njih su samo prozvali u tu kabinu,pitali me par pitanja,odbili i to je to!Pa mi bilo cudno!!!

A sta su ti rekli sto su te odbili?

Da li si student? (Ako jesi koja godina?)

Da li si zaposlen?

Nisam student,ali sam zaposlen!Sad mozda je problem sto radim u auto servisu,a to im nije neka garancija!Inace u radnom odnosu sam oko tri godine!Nosio sam sve potvrde o imovinskom stanju,auto se vodi na mene,kuca na cala,3000 dolara na racunu,roditeljska primanja,moja plata koja i nije toliko losa za Srbiju(oko 40000din)!Samo mi je dao neki papir na kome pored ostalih gluposti pise da sam potencijalni imigrant i da nemam dovoljno dokaza koji me vezuju za Srbiju,mislim da to svima daju...rekao mi da sam ovaj put odbijen!!!???Nisam imao garanta a tamo sam naveo da idem u hotel kao sto sam i stvarno hteo da uradim,nisam imao rezervaciju jer se placa,zasto bih bacao pare!Sad ne znam dal da uopste pokusam ponovo ili sta...

Pazi ne znam šta da ti kažem, moja drugarica je u radnom odnosu od aprila ove godine, i sad je išla u SAD na 2 nedelje, dobila vizu na 10godina bez problema ikakvih. Nosila je i garantno pismo, al joj nisu ga ni pogledali, samo su pitali da li mogu da kontaktiraju osobu koja je pozvala, ona rekla mogu, i nisu nikoga ni zvali... Ko zna zašto su te odbili.

Nisam student,ali sam zaposlen!Sad mozda je problem sto radim u auto servisu,a to im nije neka garancija!Inace u radnom odnosu sam oko tri godine!Nosio sam sve potvrde o imovinskom stanju,auto se vodi na mene,kuca na cala,3000 dolara na racunu,roditeljska primanja,moja plata koja i nije toliko losa za Srbiju(oko 40000din)!Samo mi je dao neki papir na kome pored ostalih gluposti pise da sam potencijalni imigrant i da nemam dovoljno dokaza koji me vezuju za Srbiju,mislim da to svima daju...rekao mi da sam ovaj put odbijen!!!???Nisam imao garanta a tamo sam naveo da idem u hotel kao sto sam i stvarno hteo da uradim,nisam imao rezervaciju jer se placa,zasto bih bacao pare!Sad ne znam dal da uopste pokusam ponovo ili sta...

Da li si doneo resenje o godisnjem odmoru?

Na koji vremenski period si trazio vizu?

Imao sam na jednom papiru resenje o god.odmoru na 21 dan i na istom tom prosek plate!Trazio sam samo 15 dana boravak!

E onda stvarno ne znam, cudime da su te odbli. Ako ti nije zao para pokusaj ponovo niko ti nebrani iako ce ti oni uvek savetovati da neapliciras ponovo u roku od 6 meseci ti mozes, samo moras ponovo da platis taksu za vizu u PIN.