Jump to content

Featured Replies

OK evo i ja da pitam slobu666 za savet pošto je stručnjak :) Evo ovako druže ja sam u Americi bio na Work and Travel programu tri godine za redom 2006, 2007, 2008 i sada sam na Internship  programu 2009-2010 do 20 Oktobra. Znači kad sve sabereš u Ameriku sam dolazio zadnjih pet godina. E sad fora je što sam diplomirao ono završio višu i sad treba da se vraćam!!!! Ne vraća mi se nikako. Našo nekog našeg lika koji ima firmu ono mašinac kako i ja čovek hoće da me primi. E sad ako ja upušem fax sad da produžim  za master dal će da mi prave problem da mi izdaju ponovo vizu. Jer mogu kod ovog lika da radim opet na Internship programu a posle bi ga obradio da mi sredi H1B vizu :)) Ono ako hoćemo pravo ko je to sigurniji od mene da će da se vrati i sve ispoštuje kad sam zadnjih 5 godina odlazio i vraćao se na vreme!! Plaćao uredno porez i bio uzoran i primeran Amerikanac :)))

Jesam ja 4 puta bio u ambasadi i nikad mi nisu pravili ni najmanji problem da mi izdaju vizu ali mi uvek seca dupe šta će da bude!!!! Drugo čuo sam da ima ono fora "E bre dosta si ti išo tamo aman. Ispade da više vremena provodiš u USA nego ovde. Ajde sad pusti malo druge!!"

Jel neko čuo za takav slučaj ili je to samo paljevina.

Pozdrav iz sunčane Kalifornije, ali još smao mesec ipo dana :((((

Ako nisi nista prekrsio nema cega da se brines :)

Inace moj ti je savet radi papire dok si u USA mnogo je lakse i brze (negubis vreme na cekanju) potpuno je svejedno gde ces ih raditi (pod uslovom da u tom momentu imas regulisan status u USA). Viza ti je potrebna za ulazak u USA a status za boravas (sem ako nisi turisticki ili poslovno)

pred polazak htela sam jos jednom da proverim, da li ima veze u DS 160 meni pise da sam u junu na odmoru, a ja tek sada letim za USA 27.septembra, da li treba da menjam DS 160 ili da pozovem ambasadu i da ih pitam. Mozda sam malo dosadna, ali imajte razumevanja jer prvi put letim i u glavi mi je strasna zbrka i frka. Hvala unapred.

pred polazak htela sam jos jednom da proverim, da li ima veze u DS 160 meni pise da sam u junu na odmoru, a ja tek sada letim za USA 27.septembra, da li treba da menjam DS 160 ili da pozovem ambasadu i da ih pitam. Mozda sam malo dosadna, ali imajte razumevanja jer prvi put letim i u glavi mi je strasna zbrka i frka. Hvala unapred.

DS 160 je aplikacioni formular za vizu. Ako si vec zavrsila intervju i dobila vizu, onda nema sta da se menja, samo putuj normalno. Ako nisi jos bila u ambasadi, tu izmenu mozes da objasnis licno na intervjuu, nije problem.

ma ja sam zavrsila u ambasadi i dobila vizu, ali ja sam trebala u junu da putujem, a 3.juna sam dobila vizu, medjutim, zbog zdravstvenih razloga nisam i tek sada putujem 27.septembra. i zato pitam da li ce biti problema ili ne.

zanima me da li neko zna zasto mi je udaren pecat CANCELL VITHOUT PREJUDICE na postojecu i vazecu vizu.Naime bila sam po vizu za bebu i oni umesto da mi daju samo tu njoj,oni meni udare na moju vizu taj famozni pecat i kazu ako zelim da putujem sa bebom da moram ponovo da apliciram.pomoc!!!

sta da radim sad?   H I T N O

zanima me da li neko zna zasto mi je udaren pecat CANCELL VITHOUT PREJUDICE na postojecu i vazecu vizu.Naime bila sam po vizu za bebu i oni umesto da mi daju samo tu njoj,oni meni udare na moju vizu taj famozni pecat i kazu ako zelim da putujem sa bebom da moram ponovo da apliciram.pomoc!!!

U principu to znači da je viza poništena iz administrativnih razloga a bez tvoje krivice ili da si uradila nešto pogrešno. Uglavnom nije dozvoljeno da imaš dve važeće vize u istom trenutku, pa ako su ti rekli da apliciraš za novu vizu verovatno su zato poništili staru.

Nema razloga za brigu, nisi uradila ništa pogrešno, to i znači "without prejudice".

Zvanično objašnjenje: http://travel.state.gov/visa/frvi/glossary/glossary_1363.html#C

Da se aplicira za novu vizu - zajedno sa bebom.

ma ja sam zavrsila u ambasadi i dobila vizu, ali ja sam trebala u junu da putujem, a 3.juna sam dobila vizu, medjutim, zbog zdravstvenih razloga nisam i tek sada putujem 27.septembra. i zato pitam da li ce biti problema ili ne.

Ma ne, nema nikakvih problema oko toga, slobodno putuj :)

Dal je neko dobio turisticku vizu a kao dokaz da je zaposlen je stavio samo papir na memorandumu firme gde pise da radi tu i tu i da koristi godisnji odmor?

Pre 3 godine sam dobila J1 vizu samo sa tim dokazom o zaposlenju, i to nije bio ni preveden papir, pa me zanima dal je mozda za turisticku B1 vizu to malo drugacije..

Znaci samo dokaz na memorandumu bez onih stvari koje sam negde ovde procitala tipa M obrazac, pio listing, radna knjizica itd…-to mi deluje kao suvisno I ne interesantno za ambasadu..

Dostavicu jos I papir o posedovanju imovine, para na racunu, potvrdu da sam aktivni volonter…

A sto se tice para na racunu bilo je reci I na forumu al se ne secam gde, o banci koja daje potvrdu o posedovanju para bez para na racunu, znaci daje potvrdu ali ne treba da prebacite pare…Ako neko zna ime banke?

ja sam u junu dobila turisticku B1/B2 vizu i za ambasadu ti treba, if Penzionog listing o radnom stazu, radna knjizica na uvid kao i fotokopija, resenje o godisnjem odmoru , potvrdu o primanjima , ja sam kod Vojvo]anske banke imala na racunu 5000 dolara i od njih potvrdu da posedujem novac taj, uverenje o imovnom stanju, ako imas nesto sto se vodi na tebe , uverenje da nisi osudjivana, izvod i drzavljanstvo, to je to sto ti treba, ako hoces pozovi me na 0637459424 pa cu ti sve objasniti, ja letim 27.09. za USA, ako se do tada necujemo srecno u ambasadi.

Pozdrav svima!

Procitala sam skoro sve postove ali nisam nasla informaciju koja bi mi pomogla.

Podnela bih zahtev za americku turisticku vizu, htela bih da posetim prijatelje, ostala bih oko mesec dana. Nemam nameru da emigriram ili ostanem ilegalno, svakako bih se vratila.

Nisam stalno zaposlena, radim na crno ali sam upisala doktorske studije i imam oko 3500E na racunu.

Kakve su mi sanse da dobijem vizu? Da li je ovo dovoljno, po vasoj proceni? Sta bih trebalo da kazem na razgovoru, ako me pozovu? Koliko se ceka na termin za razgovor, koliko ranije treba da zovem da bih zakazala (nekoliko dana, nedelja, meseci?)

Hvala vam unapred na informacijama, savetima, sugestijama :)

To sto si upisala doktorske znaci mnogo. Ta kolicina novca je minimum za mesec dana po njihovoj internoj skali. A ja bih ti preporucio da netrazis vizu na vise od 15dana a sigurno ces je dobiti na mnogo duzi period.

Razgovor se zakazuje preko call centra obicno imaju slobonih termina u roku od par dana jedino tokom maja je malo guzva.

dobar dan....nadam se da mozete da mi pomognete!

naime,imala sma turisticku vizu  na tri godine,bila sam u memfisu kod rodjaka  i vratila se ovde.tamo sam bila trudna i u medjuvremenu sam se porodila ovde,gde i zivim.kada sam ponovo trazila vizu za bebu,jer bih ponovo isla oni su mi moju vizu ponistili bez predrasuda!i rekli da moram ponovo da apliciram.problem je izmedju ostalog bio zasto dete u krstenici nema ime oca i zasto sam ostala tri meseca ,a u aplikaciji sma napisala da cu ostati tri nedelje.ostala sam jer sam bila na trudnickom bolovanju.a,bebin otac nije u moucnopsti da je prijavi zbog svojih licnih problema.A,ja necu da ga tuzim jer bih posle morala od njega da trazim dozvolu cak i ako hocu da je vodim na letovanje,a alimenytacija ovde je toliko bedna ,a meni ne treba jer sam preduzetnik i sama finansiram sve.a,mislim da su oni posumnjali da je njen otac ustvari u memfisu gde sam bial.zar bih se vracala ovde da jeste????

planiram ponovo da podnesem zahtev ali em zanima da li ste imali takvih slucajeva i sta bih jos od papira mogla da odnesem.hvala vam unapred

To sto si upisala doktorske znaci mnogo. Ta kolicina novca je minimum za mesec dana po njihovoj internoj skali. A ja bih ti preporucio da netrazis vizu na vise od 15dana a sigurno ces je dobiti na mnogo duzi period.

Razgovor se zakazuje preko call centra obicno imaju slobonih termina u roku od par dana jedino tokom maja je malo guzva.

Slobo, hvala ti mnogo, ovo su divne vesti za mene.

• 2 weeks later...

Zdravo svima,

Juče sam pozvana za SAD na mesec dana  clap.gif' alt=':clap:'> i sada me sve zanima.

• Prvo, tamo bih išla maksimalno na mesec dana.
  • Ovde radim, stalno zaposlena, plata oko 750evra.
  • Nemam nekretnine.
  • Imam kredit za auto i još jedan mali kredit.(mislm da ove info nisu uopšte relevantne za vizu, da li se varam)?
  • Jedini način, jer mislim da odmor od mesc dana nema šanse da dobijem, je da uzmem neplaćeno.(JAKO me zanima da li bi ovo bio problem)
  • Da li, iako se navede garantor, moraju da se pokazuju dokazi o posedovanju oko 3000evra iz banke?(nije problem, samo pitam)
  • Ja sam neudata.
  • On je neoženjen i sam je svoj gazda.

Potreban mi je savet, da li uopšte govoriti da idem kod njega?

Imam prijatelje sa radnim vizama, tamo su on desetak ona jedno pet godina, imamju decu i dobra primanja - da li reći da idem kod njih?

A imam još jedan par...američko/srpsk,i pa da li preko njih?

I drugaricu koja se poradja sa trećim detetom, ali niko joj ne dolazi u pomoć...majke su sprečene i iskreno će biti u problemu...da li reći da idem na ispomoć kod nje(mada mi je ovo bila solucija kako dobiti mesec dana neplaćeno  :shh:)

Koja varijanta je najsigurnija, pitam jer me već boli glava od pomisli na maltretiranje za dobijanje ovih mesec dana odmora u firmi..., i pomisao da bi me odbili je  :(

Veliko hvala unapred svim znalcima!

Moje iskustvo je od 23.9. kad sam bila na intervjuu u ambasadi i ponela sam:

- potvrdu o zaposlenju na memorandumu

- na sledecem memorandumu potvrdu o koriscenju godisnjeg odmora (mada to sve moze I na jednom, nego ja volim da imam gomilu papira

- orginal na uvid I kopija radne knjizice ( ne treba kopija da bude overena u opstini ), barem moja nije bila…(mada sam videla ljude koji je ni ne kopiraju vec samo donesu orginal na uvid..

- ako nemas imovinu na svoje ime stavi imovinu roditelja, ja isto nisam imala nista na svoje ime pa sam stavila papir od stana koji se void na tatu. A ti mozes I saobracajnu ali im ne pokazuj te potvrde o kreditima za kola itd..

- pare na racunu I kopiranu deviznu karticu

- plan puta sa navedenim hostelom i atrakcijama koje zelim da obidjem..

To je sve sto se tice pokazivanja tvog statusa ovde, pored popunjenog DHL obrasca, DS 160, uplate 140$ I slike.

Pisano je na forumu kako trebaju i Mobrasci, PIO listinzi, drzavljanstvo ili potvrda da nisi osudjivana ali meni nije trebalo niti sam to vadila...I mislim da je nepotrebno posto oni nepotrebne papire odmah vrate..

Ako si citala po forumu nemoj uopste da spominjes da imas rodbinu, prijatelje ili vec, da ne zakomplikujes, najbolje ti je da kazes da nemas tamo nikoga I da ides u neki hotel, hostel koji vec nadjes na netu..

A mozes da navedes da imas 21 radni dan godisnjeg odmora, sto ti sa vikendima dodje oko mesec dana, ali to ti nije ni bitno posto ako dobijes turisticku vizu vazice ti 10 godina I isprva ces moci da ostanes 6 meseci  ili manje …I ne moras se striktno ni drzati datuma polaska…

Da li neko moze da mi kaze koliko se obicno ceka na razgovor u ambasadi od dana zakazivanja istog??

Ukazala mi se mogucnost da odem za 2-3 nedelje do Amerike, pa me interesuje da li bih mogla do tada da pokusam da dobijem vizu?

Unapred hvala.

Da li neko moze da mi kaze koliko se obicno ceka na razgovor u ambasadi od dana zakazivanja istog??

Ukazala mi se mogucnost da odem za 2-3 nedelje do Amerike, pa me interesuje da li bih mogla do tada da pokusam da dobijem vizu?

Unapred hvala.

Mozes. Kad nije guzva razgovor se zakazuje za par dana kad je guzva onda oko 10 dana se ceka. Viza se dobija odma sledeceg dana ali racunaj da sad salju DHLom pa to traje jedan dan dodatno

• 2 weeks later...

Zdravo svima,

imam jedan problem, molim vas moze li neko da mi pomogne ili me uputi sta da uradim..

Rec je o tome da imam sutra zakazan razgovor u ambasadi za vizu al sam sprecena da dodjem, ne mogu da otkazem isti jer mi je PIN istekao a za aktivaciju novog se ceka 24h, drugog nacina za otkazivanje razgovora nema. Sta da radim? Da li mogu ponovo da zakazem razgovor bez da se pojavim sutra??

Unapred hvala.

Zdravo svima,

imam jedan problem, molim vas moze li neko da mi pomogne ili me uputi sta da uradim..

Rec je o tome da imam sutra zakazan razgovor u ambasadi za vizu al sam sprecena da dodjem, ne mogu da otkazem isti jer mi je PIN istekao a za aktivaciju novog se ceka 24h, drugog nacina za otkazivanje razgovora nema. Sta da radim? Da li mogu ponovo da zakazem razgovor bez da se pojavim sutra??

Unapred hvala.

Mozes

Zdravo svima,

Unapred hvala.

Mozes

Mislis da me niko nece zabeleziti sto se necu pojaviti sutra, i da mi nece praviti problem kad ponovo budem pokusala da zakazem isti razgovor? Bas sam ocajna..

Hvala ti jos jednom!!