Jump to content

Featured Replies

Posted

Ja sam prosle godine bio 22 dana u jevropi i potrosio 435 evra + 280 evra interrail karta! Ako se od ove sume oduzme 170 evra koje sam dao za karte za utakmice i jos 100tinak za ulaske u muzeje sirom jevrope onda ... da da ... moze da se prodj u jevropu i sa 300 evra u dzepu ... a i manje!

Elem, ne mogu a da se ne osvrnem na komentar da studenti kukaju za novac. To je delimično tačno, ali ja ne volim generalizovanje. Naime, ovo je forum ST-a, i poznato je da su ovde ljudi koji se uglavnom snalaze na razne načine tako da onakav komentar o mobilnom aparatu od €200  :shockkk: ne pije vodu.

nekako mi se čini da nisi shvatio ono što sam želeo da kažem. komentar se, što se podrazumeva, ne odnosi na forum.

Ja sam prosle godine bio 22 dana u jevropi i potrosio 435 evra + 280 evra interrail karta! Ako se od ove sume oduzme 170 evra koje sam dao za karte za utakmice i jos 100tinak za ulaske u muzeje sirom jevrope onda ... da da ... moze da se prodj u jevropu i sa 300 evra u dzepu ... a i manje!

može sa 300 evra ali u Evropi iz 1975 godine ili  da ti neko drugi plaća sve redom..... budi realan! ti si verovatno imao besplatan smeštaj i išao si pre svega zbog svetskog prvenstva u  fudbalu. da si kojim slučajem želeo malo više i detaljnije da obilaziš gradove u kojima si bio potrošio bi mnogo više para. a da ne pričam da je svake godine sve skuplje i skuplje.

a ove cifre koje si naveo....prosta računica 435+280-170-100= 445 :)

ova tema se pretvara u ko koliko ima para, ko nema, koliko para je potrebno za put i sl..

a tema je o vizama.. zato ljudi dosta vishe.. i dajte neke vizne olakshice vec jednom

pa onda stvarno nije bitno da li ko ima para.. ko ima, ici ce.. ko nema, nece.. i tachka!

ova tema se pretvara u ko koliko ima para, ko nema, koliko para je potrebno za put i sl..

a tema je o vizama.. zato ljudi dosta vishe.. i dajte neke vizne olakshice vec jednom

pa onda stvarno nije bitno da li ko ima para.. ko ima, ici ce.. ko nema, nece.. i tachka!

Skrenuli smo malo sa teme ali je prica o novcu indirektno povezana sa dobijanjem viza.

Vize nisu neophodne zato što nas neko voli ili ne nego zato što spadamo u rizičnu grupu zemalja po procentu imigranata. A isti beže zato što nemaju para pa se vlasti dotičnih zemalja nadaju da će time što aplikant pokaže da ima određenu svotu novca na računu svesti mogućnost na minimum da tamo i ostane.

Tema jeste bolna ali je veoma značajna i ne treba gurati glavu u pesak. Ne želim da ljudi koji čitaju ove poruke imaju pogrešne informacije vezane za to koliko je novca potrebno za jedno iole pristojno putovanje po evropi.

ovo nisu spamovi te nema potrebe za tako oštrim tonom.....

435+280-270(ajde da ostavimo muzeje i utakmice sa sa strane)=445 e

445-280(troskovi transporta) = 165 e za hranu,pice i spavanje.

165 / 22 = 7.5e po danu.

Ajde mi molim te objasni kako :o

Cak sam pokusavao da ukalkulisem da si sva spavanje imao kod prijatelja,pa mi je 7.5 e po danu za hranu tesko izvodiljivo sem ako nisi bas primenjivao neku tesku dijetu.

Nisam cinican,nego me stvarno zanima kako je to izvodljivo.

• Author

435+280-270(ajde da ostavimo muzeje i utakmice sa sa strane)=445 e

445-280(troskovi transporta) = 165 e za hranu,pice i spavanje.

165 / 22 = 7.5e po danu.

Ajde mi molim te objasni kako :o

Cak sam pokusavao da ukalkulisem da si sva spavanje imao kod prijatelja,pa mi je 7.5 e po danu za hranu tesko izvodiljivo sem ako nisi bas primenjivao neku tesku dijetu.

Nisam cinican,nego me stvarno zanima kako je to izvodljivo.

Pa couchsurfing i hospitalityclub su cudo. A sto se hrane tice ona uopste nije skuplja u jevropi nego kod nas ... naprotiv. Hranio sam se tako sto sam kupovao suhomesnato u velikim supermarketima i pravio sendvice. Jeo sam par puta i u mcdonaldsu a i ljubazni domacini su me cesto pozivali na rucak kao sto to i ja cinim kad mi neko dodje u goste. Znam da sam u Amsterdamu kupio najjeftiniji snikers. :-) No mislim da je wiskas u pravu i da smo se odaljili od teme ovog posta pa molim moderatore da ovu "raspravu" prebace na odgovarajuce mesto!

PS: Kontaktiraj slampija i marka ... mislim da su oni najveci majstori jeftinih putovanja ... bar sam takav utisak stekao (izvinite momci ako gresim) ... oni ce ti sve objasniti!

Hranio sam se tako sto sam kupovao suhomesnato u velikim supermarketima i pravio sendvice. Jeo sam par puta i u mcdonaldsu a i ljubazni domacini su me cesto pozivali na rucak kao sto to i ja cinim kad mi neko dodje u goste. Znam da sam u Amsterdamu kupio najjeftiniji snikers. :-)

lepo ja rekoh....teska dijeta  ;)