Jump to content

Featured Replies

Kolosus hvala za info. Ja sam bio tamo u konzulatu maja 2008. i licno sam pitao. Sluzbenica mi je tada savetovala da idem u BG po vizu ili da ostavim dokumentaciju kod njih jer su prenatrpani radom oko nekih dokumenata (izvodi, umrlice, itd). Doduse nije mi eksplicitno rekla da tamo u konzulatu ne daju vize posto ti kazes da si uzimao tamo. Posto povremeno idem u Vrsac kada mi bude trebala viza planiram da trazim tamo posto daju istog dana a u BG mora da se ceka.

NL:

pretrazi malo po forumu, o rumunskim vizama je pisano X puta.

Moguce je da su bas tada kada si ti bio tamo bili pretrpani. Konzulat je maltene prazan. Bio sam tamo 3 puta i nikada nije bilo vise od 3 ljudi. Pored toga, portir vrlo ljubazan i usluzan. Ne secam se da sam u bilo kom konzulatu prijatnije docekan.

Planiram da letim Wizzom na liniji Temisvar-London, pa me zanima da li je neko skoro vadio rumunsku tranzitnu. Vidim da treba karta do Rumunije i rezervacija smestaja, ali ne planiram da provedem nijednu noc u Rumuniji. Da li mogu da je dobijem na konto kupljene karte iz Temisvara i britanske vize u pasosu?

Kad sam se poslednji put raspitivao oko tranzitne vize bilo je potrebno:viza zemlje krajnjeg odredista,slika,fotokopija pasosa,osiguranje i rezervacija karte (u tvom slucaju avionska karta plus eventualno povratna do temisvara za voz koju posle razgovora u ambasadi mozes vratiti).Nemoj mnogo da se uzdas u ovo, bolje sam proveri preko telefona ili licno (nemaju bas obicaj da se javljaju na telefon).

Planiram da letim Wizzom na liniji Temisvar-London, pa me zanima da li je neko skoro vadio rumunsku tranzitnu. Vidim da treba karta do Rumunije i rezervacija smestaja, ali ne planiram da provedem nijednu noc u Rumuniji. Da li mogu da je dobijem na konto kupljene karte iz Temisvara i britanske vize u pasosu?

Ako nije tajna, koliko ce kostati karta sa svim taksama iz Temisvara do Londona? Hvala.

Ako nije tajna, koliko ce kostati karta sa svim taksama iz Temisvara do Londona? Hvala.

56 evra sa taksama i prtljagom.

Old School,

Ja putujem za mesec dana, a idem po tranzitnu za 3-4 dana kad mi bude bio gotov pasos, pa cu ti reci sta sve treba.

Svaka cast za kartu, mene je kostala 47evra ali bez prtljaga.

I meni ce uskoro biti potrebna tranzitna viza pa ako neko zna sta je sve potrebno.....letim iz Temisvara wizz-om za Barsu krajem februara za 57e (povratna sa prtljagom)

Zvao sam konzulat u Vrscu i za tranzitnu vizu treba ovo:

- viza zemlje krajnjeg odredista (ja sam se raspitivao za Ukrajinu tu moze vaucer a za Sengeniju naravno viza).

Potrebno je da se viza nalazi u pasosu pre nego sto se trazi rumunska tranzitna.

- fotografija na kojoj najvecu povrsinu zauzima lice, i ono standardno na beloj pozadini

- fotokopija pasosa (odnosno fotokopija stranice sa fotografijom i podacima)

- putno osiguranje (za period od 5 dana koliko traje rumunska tranzitna viza)

- karta (ako se ide avionom iz Rumunije mora karta valjda da im se pokaze, za voz moze i rezervacija karte, mesta ili kako se to vec zove)

Popuni se obrazac i to je to.

Rekli su mi da su ovo uobicajne stvari, mada i to zavisi ponekad ne traze bas sve.

Jedino mi nije jasno ovo oko pokazivanja karte, jer postoji sansa da se karta uopste i ne dobije ali ako neko ide u EU preko temisvarskog aerodroma podrazumeva se da ima sengensku vizu pa to verovatno i nije problem.

Vi koji uskoro idete po rumunsku tranzitnu vizu javite kako je bilo.

Imajte na umu da je ovo za Vrsac a ne za BG, tamo se obicno ne javljaju na telefon.

Tako da u BG moze da bude ovo isto ali i ne.

I meni ce uskoro biti potrebna tranzitna viza pa ako neko zna sta je sve potrebno.....letim iz Temisvara wizz-om za Barsu krajem februara za 57e (povratna sa prtljagom)

Zar sama Sengen viza ne omogucuje tranzit kroz Rumuniju u trajanju od 5 dana?

Ne ... to vazi sledece .. recimo da hoces da budes u Barsi od 1.2. do 10.2. sengen mora da ti vazi od 1.2. do 15.2.! To je slucaj sa rumunijom a sa bugarskom ne mora da vazi jos 5 dana jer u bugaeskoj svakako ne smes da se zadrzis duze od 24 casa.

u vezi sa pozivnim pismom, tj. rezervacijom hostela: posto nas ide desetak, da li ja mogu da rezervisem odmah 10 mesta i na osnovu tog jednog papira da svi dobijemo vizu, ili svako mora da ima rezervaciju za sebe na svoje ime?

Mislim da ne mora svako da ima na svoje ime, ali iskopiraj u 10 primeraka, pa nek svako preda za sebe. Tako sam ja radio. Glupo bi bilo da svako pojedinacno placa.

a kakva je kazna ako sletim u rumuniju poslednjeg dana sengena i izadjem iz rumunije poslednjeg dana sengena? zna li neko?

Danas mi je bas drugarica to spomenula, zadrzali su je pola sata na aerodromu u Temisvaru kad se vracala  iz Italije, ali ne zbog toga sto joj je to bio poslednji dan sengena, vec zbog toga sto su je ubedjivali da ne moze sa sengenom u Rumuniju?!? Na kraju su je pustili. Ne znam samo da li ce imati posledica ako bude opet konkurisala za rumunsku vizu, npr.

najgore od svega cesto bude sto ni oni sami ne znaju sta moze, a sta ne moze. mene su bugari pustili sa sengenom, a za rumuniju ne znam... sada bas ne mogu da ih zovem tel jer sam u portugalu, a mail mi se vratio jer je njihov email neispravan.... ako neko zna nesto...

I kroz bugarsku i kroz rumuniju mozes tranzirati sengen vizom koja vazi do izlaska iz rumunije, odnosno bugarske. Po bugarskom zakonu tranzit traje 24 sata, dakle u bugarsku mozes uci poslednjeg dana vazenja sengena, ali po rumunskom tranzit traje 5 dana i sengen mora da vazi jos 5 dana od dana povratka u rumuniju. Neces snositi nikakvu kaznu vec je velika verovatnoca da te nece pustiti u rumuniju. Najbezbolnije je uzeti rumunsku tranzit vizu jer je besplatna i dobija se u roku od 1 dan!

Zvao sam konzulat u Vrscu i za tranzitnu vizu treba ovo:

- viza zemlje krajnjeg odredista (ja sam se raspitivao za Ukrajinu tu moze vaucer a za Sengeniju naravno viza).

Potrebno je da se viza nalazi u pasosu pre nego sto se trazi rumunska tranzitna.

- fotografija na kojoj najvecu povrsinu zauzima lice, i ono standardno na beloj pozadini

- fotokopija pasosa (odnosno fotokopija stranice sa fotografijom i podacima)

- putno osiguranje (za period od 5 dana koliko traje rumunska tranzitna viza)

- karta (ako se ide avionom iz Rumunije mora karta valjda da im se pokaze, za voz moze i rezervacija karte, mesta ili kako se to vec zove)

Popuni se obrazac i to je to.

Predala sam dokumenta malo pre. Sve gore navedeno bez osiguranja, zato sto sam zvala konzulat juce da pitam na koliko dana da uzmem, zena mi je rekla da mi osiguranje uopste nije potrebno ako imam zdravstvenu knjizicu. Odnela sam im samo kopiju knjizice i to je to.

Guzve nema uopste, cak je i onaj cikica bio toliko ljubazan da je popunio 4 strane formulara umesto mene :)

Inace, vize su gotove za oko 3 dana.

Треба ускоро да путујем у Румунију. Дошао сам на идеју да на основу ваучера за украјину кога бих купио у оној агенцији добијем румунску транзитну визу. Не бих ишао у Украјину већ би се у Румунији задржао 2-3 дана.

Е сад питање је да ли ће ми Румуни правити проблеме приликом изласка из Румуније кад виде да сам имао транзитну визу а нисам отишао у земљу крајњег одредишта, тј. Украјину. Хвала.

Mislim da ce to predstavljati problem. Svesno cinis prekrsaj. Ja se licno ne bih igrao sa tim stvarima. Jeste da Rumuni nisu u Sengenu, ali vodi racuna da sengenska baza sigurno ima neku povezanost sa rumunskim sistemima, pa posle ta glupost moze da ti se obije o glavu i za vadjenje drugih viza.

Neverujem da bi bilo problema. Uvek mogu da postoje opravdani razlozi sto se putovanje prekida, bolest, saobracajka, pljacka i da ne nabrajam dalje moguce ruzne stvari. Rumuni nisu jos povezani (umrezeni) sa "sengenom". Sretan tebi put Miloica.