Jump to content

Featured Replies

• Author

Gledaj platu od 4000 eura nemaju sigurno,jer ti je plata građevinskog radnika u Nemačkoj 1500 eura i TO ZA NEMCA tako da Srbi,Rumuni itd itd sigurno nemaju koliko i on!! Moja devojka radi u Nemačkoj kao zastupnik kompanije za istočnu Evropu i Veliku Britaniju pa ima platu od 1100 eura i sa tom njenom platom nas dvoje lagano živimo(iznajmljujemo stan i kad platimo sve račune imamo laganih 400-500 eura za život)!! A što se tiče tih pravilnika i naslova daj bre ljudi jel vas stvarno ne mrzi da takve banalne gluposti spominjete...

Ako dozvoljavasu postavio bih ti par konkretnih pitanja?

Pitaj sta te zanima ono što znam reći ću ti sigurno!! Gledaj ja imam drugara on radi u Rusiji kao šef varilačkog tima i ima platu od 3500 dolara i takođe je radio u Kazakhstanu!! Norveška je bajka koju su servirali naši mediji niti je tako lako dobiti posao tamo  a i kad ga dobije ta plata od 4000 eura će ti otići na hranu i stanovanje tako da ti je isti đavo zarađivao tamo 4000 eura i sve potrošio na to ili zarađivao 300 eura ovde i takođe trošio na isto...

• Author

E ovako posto sam vec postavljao neka pitanja i u pojedinim situacijama nisam se izrazio dobro,ne zamerite mi,da se ne bi ponavljao i na taj nacin bio banovan,zelim da postavim par konkretnih pitanja,posto to  nisam uradio,pa da pocnem.

Imam iskustva u gradjevinskim poslovima,znam odlicno Engleski jezik,standardne programe ono tipa Word,Excel bla bla,ali danas poslodavci traze znanje nekih drugih programa nije vise samo to dovoljno,za pocetak kao nekog ko nikad nije radio u inostranstvu plata mi nije toliko bitna samo da nije 200,400 evra ili ti 400,600 dolara kao sto su mu nudili za rad na preko okenaskim brodovima.Zatim zanima me koliko su pouzdani sajtovi Linkldn gde mogu da se oglasim sam,i Indeed.com.Evo na primer znam stolarski posao(nisam expert),znam moleraj,lepljenje plocica,farbanje,zidarski radovi i da ne nabrajam sta sve jos,zavrsio sam Srednju Masinsku skolu,tehnicar za kompijutersko konstruisanje i koliko znam moj profil vise se nigde ne trazi.Imam 7 godina vozackog iskustva,ali koliko sam cuo to tamo u inostranstvu to ne priznaju,ne znam kako i da im dokazem da imam radno iskustvo koje oni traze.Za agencije koje su pouzdane ne znam stvarno jer one sto sam pokusao nisu bas nesto pouzdane,pa bi i to dobro doslo kao odgovor,sve sam trazio po forumu i citao mada nemam vremena da po ceo dan ovde visim,tako da ako neko ima nesto zanimljivo neka baci link.

Eto konkretnih pitanja,pa kritike i saveti su dobrodosli,ako mozete odgovorite.

• Author

Pitaj sta te zanima ono što znam reći ću ti sigurno!! Gledaj ja imam drugara on radi u Rusiji kao šef varilačkog tima i ima platu od 3500 dolara i takođe je radio u Kazakhstanu!! Norveška je bajka koju su servirali naši mediji niti je tako lako dobiti posao tamo  a i kad ga dobije ta plata od 4000 eura će ti otići na hranu i stanovanje tako da ti je isti đavo zarađivao tamo 4000 eura i sve potrošio na to ili zarađivao 300 eura ovde i takođe trošio na isto...

Pretpostavljao sam da je bajka,mada kad slusas ljude koji su se vratili odande ili TV onda nije tako,mnogi su u fazonu da lazu kako su ziveli u nekom satoru i vratili se sa 24000 evra posle 6 meseci,sve u svemu hvala na odgovoru

E pa odakle da ti počnem... Vozačka dozvola ti za poslove na građevini nije toliko bitna,Linkedin ti je skroz ok i pouzdan! Za prekookeanske brodove ne znam kako su ti nudili tako malo kad ja imam 2 dobra druga koja rade na takvim brodovima(jedan konobar drugi šanker) i imaju 1500 eura platu,ali se zaista ubijaš od posla... I ja sam takođe završio tehničar za kompjutersko kontstruisanje ali sam nastavio fakultet tako da sam sad završio programiranje,a ovaj drugar što je šef varilačkog tima u Rusiji je išao sa mnom u odeljenje i on je završio isti smer i TREBA mu to iz srednje jer ponekad radi na CNC mašinama.. Ti ako baš hoćeš građevinu ne gine ti Rusija ili Kazakhstan jer iskreno negde drugde da radiš građevinu u Evropi nemaš šanse..

• Author

za brod je bilo Utilty cleaner i tu ne daju platu vise od 600 dolara sto je oko 430 evra,mislim gde da steknem iskustvo kao sanker kad nece nigde u Beogradu da te prime ako prethodno nigde nisi radio,to je vrzino kolo.

Pa gledaj u Nemačkoj im ne trebaju građevinci jer im dolaze konstantno iz Rumunije i Poljske koje on plaća isto koliko bi plaćao i tebe al bi za tebe morao da prolazi kroz GADNU papirologiju i druge gluposti!! Za Kanadu ne znam baš nemam neki primer ali svi ti poslovi koji se ne plaćaju mnogo tj koliko neki drugi poslovi za njih je skoro nemoguće dobiti ponudu!! Npr Nemci traže ljude van Evropske Unije za poslove koji su im deficitarni (IT stručnjaci,Medicinski radnici itd itd.. i za neke posebne građevinske poslove,tipa diplomirane električare)..

Nemam preporuku iskreno,rekao bih ti da ideš u Rusiju ali vidim da ti se ne ide.. Jer za Rusiju su ti najveće šanse!

За Канаду види ово:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp#immigration

http://www.elitesecurity.org/t473436-Pomoc-za-dolazak-Kanadu

За Аустрију види и питај овде:

http://www.elitesecurity.org/t432571-Austrijanci-rasirili-ruke

За Немачку види и питај овде:

http://www.elitesecurity.org/t449705-Nemacka-Blue-Card-EU-imigracioni-zakon-konacno-usvojen-detalji-unutra

За Норвешку види и питај овде:

http://www.elitesecurity.org/t282324-Zivot-Norveskoj-kako-otici-kako-se-zivi-tamo

За Швајцарску види и питај овде:

http://www.elitesecurity.org/t407127-Emigracija-Svajcarsku

За Шведску види и питај овде:

http://www.elitesecurity.org/t327520-Posao-Svedskoj

За остало:

http://www.elitesecurity.org/f237-Vodic-za-emigraciju

Доста људи ће радо помоћи/је помогло, па тако и ти кад се снађеш немој постати као ти које кудиш... Срећно  :)

Ja koliko znam, za brodove ti nije bas neophodno iskustvo...dovoljno je da napises da si negde radio, a tamo svakako prolazis obuku...s obzirom na napisano, verujem da ti je to dobro resenje, jer nije tesko kao gradjevina, a u sarenom si okruzenju...

• Author

Pa jel imas neki link ili savet,koliko secam znam sta su mi ljudi rekli iz Cruise Employment Agency Belgrade,ne znam sta bih dobio time ako bih lagao da sam radio negde kako konobar a nisam,a opet to je smesan posao kao i bartender ali meni fizicki napor ne predstavlja problem tako da je bih isao bilo gde samo da ne dozivim ono ko oni nasi radnici u Soci.

Pa jel imas neki link ili savet,koliko secam znam sta su mi ljudi rekli iz Cruise Employment Agency Belgrade,ne znam sta bih dobio time ako bih lagao da sam radio negde kako konobar a nisam,a opet to je smesan posao kao i bartender ali meni fizicki napor ne predstavlja problem tako da je bih isao bilo gde samo da ne dozivim ono ko oni nasi radnici u Soci.

За бродове иди у Safe Cruise, у Београду, ако знаш енглески искрено попричај с ликовима, смислићете нешто.

ako oces na brod ima agencija u Novom Sadu,rade sa onima Royal i sa nekim englezima sta ja znam,ja sam 2011 otisao na razgovor a znam engleski iz filmova pa mozes misliti koliko ga znam,uradio intervju sa zenom i otisao kuci.Posle mesec dana me zovu jel mogu u julu da pocnem da radim,a veruj mi iz zajeba...je sam otisao jer nisam znao sta cu sam sa sobom i prosao,plata mi je trebala da bude za pocetak 650e.Ja prihvatim da pocnem i u medjuvremenu upoznam sadasnju suprugu i odustanem zbog nje.Heto sam da ti kazem da nadjes tu firmu u Novom Sadu i konkurises,veoma brzo ti odgovore.Nemoj me pitati koja je to agencija jer sam i zaboravio uzmi i iizguglaj i naces,znam da ne smes da imas vise od 29 god

Da ti budem iskren, prebacio sam temu u ovaj potforum (bila je originalno u "Evropi"), a naslov nisam hteo da menjam a) da bi je autor uopšte našao i B) zato što, u ovom potforumu, tema s ovakvim naslovom otprilike i može samo da sadrži "nađite mi posao napolju". Lično, mislim da takvim temama uopšte i nije mesto na KP(S), ali mi deluje da uredništvo ima nešto liberalniji stav (ne da je o tome pričano, nego sam samo iščitao između redova).

I ja imam isto misljenje sto se tice ovakvih tema,a sto se tice onog sto si naveo pod a),ima i za to resenje:prebacis temu gde vec treba,a coveku posaljes PM sa linkom gde ce naci svoju temu;)

Inace,bolje i takav naziv teme "Nadjite mi posao napolju" (ma koliko bezvezan bio),nego ovakav (jos bezvezniji) :)

(note:mozes sad da obrises onaj zaostali link na Evropi ka ovoj temi)

Sto se naslova tice mislim da to nije toliko bitno,drugo sto se tice "tih"koji bi mogli da mi kazu kako su otisli veruj mi ni ljudi sa fakultetskom diplomom ne zele da pricaju i da dele svoje iskustvo pa zasto bi neki dundjer,trece:nisu to nikakve poluinformacije,niti sam bio u stanju da saznam proceduru jer nasi ljudi su obicno zatvoreni po tom pitanju,svi ce da pricaju "ah tamo radim 4000 evra plata",bla bla a procedura kad ga pitas on ti kaze"brate pa snadji se"to bi bilo isto kao da ti cekas na posao a ja ti kazem pa "ko te J....snadji se"jer tako ili recimo klosaris a ja ti kazem "nadji posao",znaci pricas na pamet,ne ljutim se za ono sto si rekao za komsiej jer verujem da je tako ali citaj malo moje prethodne postove i nemoj da se vatas za moderatore,jer nisam ni troll niti sam dosao ovde da se svadjam,a sto se konkretnih pitanja tice ,mogu ja da pitam kolika je plata gradjevinskog radnika i koja je procedura za papire i dokumenta,ali ako mi neko ne da odgovor nego ovako kao ti se sprda onda koja je poenta ovog foruma,jos jednom i necu da ponavljam ne zelim niko nista na tacni da mi da,ali neka mi bar kaze gde,sta i kako umesto da mi pametuje.

Gresis,bitan je naslov teme.On treba da odslikava/predstavlja ono sto se nalazi/o cemu se pise u temi.To je neko uopsteno pravilo svih foruma.

Drugo,ne sprdam se ja.Ne znam odakle ti takav zakljucak.

Lepo ti kazem da mi deluje da te ovi sto ti pricaju vise zezaju nego sto su ozbiljni sa tim njihovim lovackim pricama.Jer ako je neko nesto na POSTEN nacin stekao/uradio,ne vidim razlog zasto ti ne bi to i rekao (bar u kratkim srtama)?Evo,ovde su ti ljudi na forumu verujem dosta pomogli bar delimicnim odgovorima i linkovima,iako te ne poznaju.A ako neko ko te poznaje (bar iz vidjenja) i nece da ti kaze sta i kako uraditi...ponavljam,to mi deluje prilicno sumnjivo (da ne kazem da lazu).

Inace,apropo onoga sto je Duya rekao (a ja se slozio) - APEL sivim eminencijama ovde:

Ako cete vec da odrzavate ovaj segment foruma u zivotu (zivot i posao u inostranstvu) - napravite im bolje onda neki vodic za nalazenje posla tamo.Nesto kao sto ste uradili za autostoperski vodic.

Mislim,vidite da se sve teme ovde manje-vise svode uvek na isto - nadjite mi posao napolju.I onda postoji milion otvorenih tema,a uvek sa jednim te istim pitanjem/ciljem.

Zato predlazem da im napravite neki vodic.Da ne kukaju toliko vise :)

Nije ni posao u inostranstvu kao jedna tema pozeljna stvar po meni.

Jer raditi `van` moze biti zbog milion razloga.

Neki rade samo da bi pokrili troskove i produzili putovanje. Za njih postoje sajtovi za volontiranje, na primer radis na farmi 4 sata dnevno za besplatan stan i hranu. To je volontiranje bez novca.

Drugima treba novac da bi produzili putovanje i onda rade neke casual poslove tipa konobarisanja.

Treci idu radi sticanja radnog iskustva na intershipove i cak neki placaju sve iz svog dzepa samo da bi ga stekli dok je nekima delimicno ili potpuno placeno.

Cetvrti idu iz profesionalnih razloga, na primer diplomirani japanolozi u Japan.

Peti idu kao imigranti i tu imamo privremene imigrante uglavnom u Evropi koji svako malo idu u Srbiju i tamo grade i ulazu i prave hard core imigrante na Novom Zelandu, Australiji i slicno.

Da ne duzim dalje, razloga ima jako mnogo i to bi sve trebalo da bude podeljeno u kategorije.

Da,treba podeliti sve to u kategorije,slazem se.

Iako bi neki opsti uslovi (gde je dobro potraziti,prijave,preporuke i slicno) bili zajednicki.

Aleksandar1986mighty:

Za poslove u Kini (poludeli su za tičerima) pogledaj ovde:

http://jobs.echinacities.com/

http://www.shenzhenparty.com/jobs

Posao tičera je najlakše naći (ko ima stomak za tičingovanje u Kini), treba samo malo da se organizuješ i potrudiš  ;)

Nadam se da će profesor uskoro završiti `vodič` za tičingovanje u Kini, i da će okačiti link ovde na forumu. Nema potrebe za ljubomorom i ostalim ljudskim glupostima, ima mesta za sve  ;) Opušteno :pivoooo:

Nadam se da će profesor uskoro završiti `vodič` za tičingovanje u Kini, i da će okačiti link ovde na forumu. Nema potrebe za ljubomorom i ostalim ljudskim glupostima, ima mesta za sve  ;) Opušteno :pivoooo:

Ar ju toking tu mi!?  :D

Cimeru, nemoj preterivati - "vodic", "profesor", pa cemu tako teske reci?  :P

Uostalom, to pisanje poruke mojim drugarima je zavrseno, nego se bojim ako stavim ovde da ne ostanem bez posla  :ll::hihi: da sacuvam edukaciju milijardu kineza samo za sebe  teg:shockkk: