Jump to content

Featured Replies

Posted

sta mi treba da odem u poljsku? njihova viza, tranzitna za mađarsku...jos? kako se dobijaju tranzitne vize? koliko kostaju? koliko pre puta treba da se vize vade....ovo mi je teze jer sam daleko od bg-a,,imate jos neku informaciju?

Poljska viza je od nedavno besplatna, i mozes da je koristis za tranzit kroz Madjarsku, Slovacku i Cesku.

Izdaje se u roku od 7 dana, a postoji i neka mogucnost da ako ti se zuri, da je za 20 Eura dobijes kroz 2 radna dana.

Poljska viza je od nedavno besplatna, i mozes da je koristis za tranzit kroz Madjarsku, Slovacku i Cesku.

Izdaje se u roku od 7 dana, a postoji i neka mogucnost da ako ti se zuri, da je za 20 Eura dobijes kroz 2 radna dana.

Samo da razjasnimo: Da li je dovoljno imati Poljsku vizu u pasosu da bi prolazio kroz Slovacku, Cesku i Madjarsku ili treba ici u svaku od tih ambasada i traziti tranzitne na osnovu Poljske vize?

Samo da razjasnimo: Da li je dovoljno imati Poljsku vizu u pasosu da bi prolazio kroz Slovacku, Cesku i Madjarsku ili treba ici u svaku od tih ambasada i traziti tranzitne na osnovu Poljske vize?

ako imash poljsku, dovoljna ti je samo poljska i ne trebaju ti nikakve tranzitne..

• 4 weeks later...

ako imash poljsku, dovoljna ti je samo poljska i ne trebaju ti nikakve tranzitne..

Da se i ja ukljucim, posto cu na leto verovatno skoknuti do Poljske.

Koliko vazi taj tranzit kroz Madjarsku i Slovacku, odnosno, da li mogu da napravim stopover od npr 2 dana u Budimpesti i 2 dana u Bratislavi?

Hvala dobri ljudi :)

Tranzit moze da traje do 5 dana, znaci bez problema mozes da pravis stopovere i u odlasku i u povratku.

5 dana u jednom prolazu? Znaci recimo dobijes poljsku vizu i prvo okadis u Madjarskoj 4 dana recimo pa u Slovackoj 4 pa u Poljskoj 10 pa jos u povratku u Slovackoj jos 4 i jos 4 u Madjarskoj i eto lepog putovanja od 26 dana?  ;D

Dali slovačke vlasti još uvek stvari tumače ovako:

"Ako neko iz Srbije sa jednokratnom češkom vizom putuje u Češku, njemu nije potrebna viza i bez problema prolazi kroz Slovačku u Češku, ali kada želi da se vrati preko Slovačke, ne može bez tranzitne vize, jer slovačke vlasti računaju da mu češka viza više ne važi."

http://www.b92.net/srbija2020/vesti/srbija.php?yyyy=2006&mm=11&dd=14&nav_id=230177

neeeee!!! te su vesti iz novembra 2006.

nova pravila su stupila na snagu 01. decembra 2006.

i sigurno 100% provereno ne treba nikakva tranzitna niti slovachka, niti madjarska..