Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav prijatelji  :)

Onako malo glupo, ali zanimljivo pitanje. Gdje biste zeljeli ici kada bi mogli? Neka posebno zanimljiva destinacija koja vas privlaci, neki nacin putovanja, određena tura o kojoj sanjate?

Vec 4 mjeseca radim u jednoj internacionalnoj kompaniji I stvarno me ubise od posla. Ali konacno imam određeni budžet da mogu otputovati gdje mi je, manje vise, zelja. Jedina caka je sto moram paziti na dane godisnjeg odmora, tako da ne mogu otici na round trip na mjesec dana. Planiram putovanje u junu ili septembru.

Imam 22 godine (za par dana 23  :'( ) I do sada sam bio u nekim top destinacijama kao Istanbul, Berlin, Pariz, Barcelona...

Imate li mi preporuciti nesto sto vas je ostavilo bez daha? Ili neko vase putovanje koje vam je ostavilo poseban šmek?  :)

Hvala vam :)

• Author

Hvala ti puno I izvini sto nisam napisao pitanje u temi koju si postavio. Citam forum godinama I nisam znao da taj dio uopste postoji  :bang:

Sto se tice budzeta, zaista nisam nesto posebno ogranicen. Vece mi je ogranicenje vrijeme jer mi je maksimalan godisnji odmor nekih cca 15 dana. Samim tim izbacujem mogucnost da cu ici na Koraljne grebene jer se ne isplati samo radi par dana. Isto tako moj veliki san (tura po cijeloj Aziji, posebno Nepal, Sri Lanka i Tajland) otpada.

Kao tip putovanja uzivam u hostelima, mrzim agencije, volim neobicne destinacije i maksimalno izbjegavam napuhane turisticke krajeve. Do sada sam stopao po juznom dijelu Turske, i nesto po Evropi.

Jedna od zelja mi je Ukrajina, Rusija, Estonija, Mongolija, ali tamo sada ne bih isao ni za dzaba  :D

Eto, ne znam vise sta da napisem ;D Da sumiram: sta se najvise isplati obici u 10-15 dana, neovisno od toga koliko novca kosta  ;D

Dobro, evo ja ću da budem hodajući flow-chart, kad sam već krenuo... :)

Znači: vuče te manje-više na istok, 15ak dana, da ne bude suviše turistički..

Više gradova ili više pustinje? Ili kombinacija?

Klima bitna, nebitna?

A zasto ne Mongolija? U junu i septembru bi trebao imati dobru klimu... Tajland, Sri Lanka mogu i kada je sneg na Balkanu... 15-tak dana je sasvim dovoljno, pa cak mozda imas i 2-3 dana viska koje mozes ili u Pekingu ili u granicnim delovima Rusije (Bajkal ili Altaj).

Mozes u junu i za Brazil...tamo ce biti ludnica i verujem prava prica kasnije za unuke :)

• 3 weeks later...

Irački Kurdistan. Pegasus airlines leti od Istanbula do gradova na istoku Turske, okvirno 30ak evra u jednom pravcu. Onda busom ili stopom odeš u Irački Kurdistan. Podseća na Siriju, dosta je tradicionalno, couchsurfing funkcioniše, cene su okej a ima mnoštvo zanimljivih stvari. Evo ti jedna fotka iz prestonice:

33_0.jpg

Pisao sam o tome jedan putopis pre par godina, doduše samo o jednom mestu, pa možeš pogledati

Key West, najjužnija tačka kontinentalnog dela Sjedinjenih Američkih Država. Rečeno mi je da kada prodrmaš Ameriku, sav društveni otpad se spusti na Floridu. A kada prodrmaš Floridu, isti ti se spuste na Key West.

Dobar je tamo život, čini mi se. Nosio bih bermude i japanke tokom cele godine. Opijao bih se svako veče u poznatom Green Parrot baru: www.greenparrot.com. Vozio bajs, duga brada, bole me brige! ;)

Gotovo sam siguran da bi se tamo svidelo i gosn.šoferšajbni.

Groblje na Key West- u je takođe jako zanimljivo, gde se mogu pročitati epitafi poput:

- I told you I was sick

- At least I know where he's sleeping tonight

- A good citizen for 65 years (čovek je navodno živeo 108 godina)

Haha, dobar humor!

Edited by Behemot