Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li su strogi, da li zakeraju itd. Treba mi neciji utisak iz neposrednog iskustva, formalne stvari znam. hvala

@danilokorac

u ambasadi Belgije. (zasnovao sam temu o Belgiji, al me stavise ovde medju vize)

Dakle, kakva su vam isjustva sa belgijskom ambasadom?

Ja mislim da se druzim sa belgijskom ambasadom ovog leta.

Mog oca su prosle godine vise nedelja mandali zbog nekog papira od domacina u Briselu. Inace, moze se reci da nisu strashni u poredjenju sa drugima, ne traze brdo papira ali traze povratnu kartu. Problem sa njima je sto ti ne kazu da dodjes za tolko i tolko dana da podignes vizu nego kazu da ce te zvati kad bude gotova. Takvo ishchekivanje moze biti frustrirajuce  :bang:

• 6 months later...

Imam zakazan sastanak u Belgijskoj ambasadi za 10-tak dana... Idem na vizu za posetu prijateljima, dobila sam spisak potrebne doc:

1. pasos

2. fotografije

3.Garantno pismo

5. potvrda iz skole

6. zdravstveno osiguranje

7. karta ako dobijem vizu

Sva doc moraju biti prevedena na francuski...

Mene sada interesuje da li prevod mora biti sa pecatom sudskog tumaca, ili...?!

Da li mi treba neka potvrda o novcanim sredstvima uzevsi u obzir da sam student i da mi sve placaju osobe koje garantuju za mene...?!

I sta bi bilo pozeljno jos da ponesem od doc...?!

Pozdrav...

• 2 weeks later...

Dragi moji...

Pre dva dana sam bila u Belgijskoj ambasadi i mogu Vam reci da kako cete biti tretirani tamo zavisi na kom ste salteru... Naime, ako ste na salteru No.1 gde je neka fina crna teta nece Vas pitati apsolutno nista, uzece fino doc. i biti jako prijatna... Ali ako Vas "sreca" odvede ka salteru No.2 gde radi neka teta u naocarima, onda Vam treba jako visok stepen koncentracije jer je ona u stanju cak i detektoru lazi da Vas podvrgne...

Ja sam zakazala za salter No. 1, fino prosla  i cekam odgovor, nadam se da ce biti pozitivan...

Pozdrav...

• 4 months later...

Da li je neko ove godine pokusao da dobije belgijsku vizu, za koliko dana je izdaju i dajte sve saveta koje imate ... ;D

• 3 weeks later...

Evo ja sam bio  30 aprila  u konzulatu belgije i bas sam imao zakazno na salteru broj 2 gde je radila ona teta sa naocarima i bas je bila ljubazna. Samo je pitala koje osoba sto mi salje garantno pismo i ja odgovorio kuma sto i jeste tako.....Procedura i nije tako teska sve ide preko telefona na kome se javi neka od sluzbenica i ostavis svoje podatke ulicu i broj  telefona  ime prezime i nakon par dana stize pismo ili papir na kome ti pise sta treba da izvadis koje papire da odneses. Evo i jos jedna korisna informacija nisam nista preveo na  njihvo jezik sve je na srpskom i nije bilo problema....E sada cekam naravno zakacili me ovi praznici pa evo nadam se zvace me u ponedeljak i reci da im donesem povratku kartu..... Srecea me posluzila valjda pa sam otisao na salter 2 dok na salteru jedan gde je ona crna tete bila ona je bas ispitivala i trazila razlog putovanja tako da sve zavisi od dana do dana....P.S. Veliki pozdrav svima samo koncetracija neka vas sluzi

Oh, meni zapao salter 1 :shockkk:

a jel ti nosis bas povratnu kartu ili moze i neki inter rail ili neka sklepana povratna, recimo iz Pariza  :music:

Pazi pazi iskljucivo nosis press tako receno odes u agenciju i kazes treba mi press na uvidjas.....Znaci karta mora da bude povratna obavezno....Kada si bio i jesi bio kod one crne tete? Salter 1

Ne, imam tek zakazano za 16. jun, ali bih ja malo d skoknem tu i tamo do Pariza .... i jos gledam kako najeftinije i najbezolnije d stignem do Belgije .... Imas neki savet ....

Cekaj cekaj kako za 16 jun? Zasto toliko dugo kada si navela tvoje putovanje.... Pazi mozes ako dobijes vizu ja cekam odgovor mozda sutra ili prekosutra....Naj brze je da odes avionom do dizeldorfa i odatle za belgiju...A mozes isto tako iz minhena kazem ti vidi sa nekom agencijom koja ima takve letove....Potrudi se da ima sve papire ako si zaposlena ako si student ako to nemas nema sansi da dobijes...Gledaj da budes tacna u vremenu na koji su ti zakazali i max budi skoncentirasa nemoj da se kezis glumis nesto normalno se ponasaj i gledaj da tvoji odgovori budi sto kraci a znacajni....

Idem na kamp u BE i cekam pozivno pismo .... kamp je u julu ... Hvala na savetima, ali nenormalno sam tacna i ne bi mi palo na pamet da se kreveljim po ambasadi :party: a sad, nerviram se SAD oko prevoza jer necu biti u BG i u blizini kompa dobar deo maja i do 16 juna pa da imam plan u glavi kako-kad i sa cim .... gladela sam voz, ali inter rail je za ono sto meni treba skup (399eura nono) a ne znam tj, ne snalazim se bas sa trazenjem jeftinih letova ili bar ne nalazim one koji meni trebaju, isla bih i busom, ali drug sa kojim ide nece ... Nista, onda mi ostaje da  .... nemam pojma sta :pij:

Jbg....Zelim ti srecu da dobijes.....Evo ako zelis naso sam ja jednu agenciju koja ima let za belgiju kao gore sto sam naveo i mene karta kosta sa placenim taxama negde oko 200 evra povratna..Ako ides busom to je mnogo lose moraces tranzitne vize da imas i da placas (ali koliko cujem ukinuce nam placanje viza) tako avion je avion 2h leta uzivas i bas te briga....

ok ajde danas cu uzeti telefon od njih  dacu ti pa ih kontaktiraj..evo ja sam se probuo i cekam poziv valjda bi trebali danas da zovu....postajem nervozan pomalo:)

Evo ti broj agencije sa njima je vrlo povoljno i imaju let za lux ali,preko minhena i vrlo fer sa cenama...        011/3444-630 i  2440-527  agencija se nalazi kod Hrama Svetog Save na vracaru  ulica je: BRANICEVSKA BR 9. Javi mi sta si uradila?

Hvala ti, sad sam ih zvala i vrlo su ljubazni ....

Ej, ti meni javi kad se budes vratio iz ambasade sve detalje :party:

nego, onaj izvod ili kako vec u novcana sredstva .... Ja sam studentkinja i ne radim .... sta bi to trebalo za mene da bude? Da uplatim nekih par stotina eura na racun, uzmem izvod ili ili .....

ej..evo me pa pazi neznam koje detelja zelis da znas ....ok super znaci zvala si..ne to ja mislim za nas nevazi to je za turiste znaci onaj koji je uplati turisticku vizu barem tako mislim i za privatnike koji imaju preduzece...ja sam ih danas zvao da proverim sta je sa mojom vizom kazu da je zahtev predat i u toku dana ili ove nedelje zvace me...ipak se malo duze ceka za vizu...

Zvala sam i stvarno su ljubazni, ali mi ne odgovara jer je karta  21 000din, povratna, najjeftinija i najbliza i .... potrazicu nesto drugo, nekog magarca ....

Nego, ti znaci nisi nosio taj novcani izvod? Ok, javi da li je proslo bez toga ili su te zvali za dodatna dokumenta ....

Evo danas me zvali i rekli da ce moj pasos biti gotov za 15 dana vidis koliko se ceka ipak se znaci dugo ceka viza..zvali me i rekli pasos vam je na obradi za 15 dana cemo vam javiti kada da dodjete po njega....daj boze da dobijem da odem malo u goste da vidim svet heheheh pozeli mi srecu:) i ja tebi drzim palceve za juni mesec...kissss

za 15 dana!!! :shockkk:+ nedelju cekanja kad predas dok.!!! ja imam razgovor za 16.6. a kamp mi pocinje 11.7.,znaci bice cupavo,a extra sto ne znam za kad da rezervisem let :psuje:

pa rezervisi za taj dana kada treba da poletis ali nemoj da kupujes kartu samo im donesi  o rezervisanom letu..

Kakav uzas .... ako ne izmisle teleportaciju do jula  :maddd: zamrzecu Belgiju .... Nista, jedino da pokusamo da pomerimo datum u ambasadi za ranije, moze li to? Zna neko?