Jump to content

Featured Replies

Ja ne mogu da verujem .. samo reci hvale za belgijsku ambasadu  clap

Juce sam predala zahtev i sad su mi javili da su uradili vizu i da je pokupim kad stignem i to za 24h, a putujem tek 7. jula ... I da, Dule Meraklija je trazio 1 ulazak i boravak u sengenu 22 dana, onu mu odobrili multi i 30 dana u rasponu od 45 .... sjajno ....

e radosna vest i mene su zvali i rekli da mi odobrena viza za lux sutra izmedju 12 i 13 da dodjem i podignem vizu:) :blob:

• 3 weeks later...

Ja sam s Belgijskom ambasadom prosla super, nema potrebe smarati se po internetu u potrazi za informacijama kad su oni tako ljubazni i sve salju na e-mail.

:comp:

Ne znam kako idu obicne vize, ja sam dobila poslovnu u roku od 3 dana, ali je isto tako moguce dobiti je isti dan popodne. Ne postavljaju previse pitanja, ukoliko je dokumentacija uredna sve prodje kao caskanje.

Gospodje na salterima fine i ljubazne. Extra.

• 2 months later...

Pozdrav drustvo.

Zna li neko da li se viza u Belgijskoj ambasadi i dalje placa i da li traze pravu avionsku kartu ili moze predati samo potvrda o rezervaciji? Hvala na odgovorima.

ne placa se ako si npr. student;traze ti potvrdu o rezervaciji karte i od dok. dovoljno ti je ovo sa KPS sajta(mada ti salju na kucnu adresu spisak dokumenata koji treba da spremis u zavisnosti od tipa vize)

Hvala Dule.Ne verujek da cu dobiti pismo jer sam jako brzo dobio termin, za 2 dana.

Imam iskustva sa ambasadama ranije, pa sam samo hteo da vidim da se ne razlikuju ovi po necemu.

Mi Nislije Meraklije ne mozemo bez rakije!  ;)

Pozdrav!

Ja sam zadovoljan kako je sve islo u ambasadi Belgije i sad cekam odgovor.

A salter broj 2 i teta sa naocarima, sta je radila nekim ljudima  :o umalo ih je do suza dovela.Veoma stroga..

pazi prema meni je teta sa naocarima bila super znaci na salteru 2 extra je bila prema meni nije me puno pitala nije nista evo ja sam se vratio bio sam do lux....ali mozda je to sto sam dokumentaciju sredio uredno pa je rekla svaka cast za urednu i lepu slozenu dokumentaciju...i koliko sam mogo da provalim ako joj se neko smeska sta ja znam vec znas ono blago slihtanje onda nastupa njeno vec kako su neki naveli...sto se tice saltera 2 i tete sa naocarima sve pohvale njoj:)

uh, kad bi zeka_bg koristio zareze i tacke, a manje koristio extra i sl. mozda bih i razumela nesto. :(

ma ko jos to koristi zareze i tacke bitno je da sam rekao ono sto sam hteo neko ce razumeti:)

Pa ne moras da ih koristis, nije obavezno, ali je preglednije za citanje ..... Ovako se malo zanesem kad citam tvoj post i malo je tesko pratiti ga ...  :?

2 dana pred putovanje oni meni kazu da jos uvek nisu dobili odgovor iz Belgije i ne znaju kad ce biti izdata viza?

pa ja ne mogu verovati , ljudi i ja sam covek, sta mi radite to  :(

Ovo je sad vec preslo sve granice, ovo je presedan(o kako to poznato zvuci na ovim prostorima).

Aplicirao sam za vizu po ko zna koji put u zivotu, na vreme, 2 septembra.

Putovanje i kamp treba da mi pocne 17 septembra, dakle sutra u sredu.

Danas , 16 septembra u utorak, ja ne znam nista, nemam nikakvu informaciju.

12 septembra sam ih zvao i pitao sta se desava rekli su da ce mi javiti.

15 septembra sam ih zvao takodje 1 put i nisu mi se javili.

16 septembra sam ih zvao 2 puta i nisu mi se javili ni jednom.

Oba puta samo mogao samo preko call centra da im prenesem poruke da mi se jave a oni to nisu ucinili.Kuliraju me!  :?

Ni jednu zamerku oko papira nisu imali, niti prvi put idem u kamp ni slicno..Razgovor je trajao 10 minuta bez jedne primedbe i pitanja sa njihove strane.

Za nekih 16 sati bi ja trebao vec da sam u avionu, ali naravno da ni avionsku kartu eto nisam kupio i rezervacija je propala.

Sada je ocigledno da kasnim na kamp a pitanje je koliko dana i da li cu opste i otici.

Bas me zanima da li ce me i sutra kulirati ili da li da se licno pojavim tamo?Ipak moj pasos je kod njih a oni mi se ne javljaju.Pa to je kradja pasosa, ja ne znam sta drugo da kazem.

Jako mi je neodgovorno i neozibljno da mi se ne javljaju, kao dam sam im neka bivsa dosadna ljubomorna devojka.Ne spavam nocima, ne funkcionisem preko dana kako treba sve od stresa koji su mi naneli, ne mogu da planiram nista u narednim danima, ogromne probleme su mi napravili!

Ambasade treba :psuje:

edit: uklonjeni nepristojni izrazi

Ako ides na kamp, zamoli organizaciju koja te salje da sutra ujutro kontaktira belgijsku organizaciju koja je domacin kampa. Neka im objasne situaciju i neka insistiraju da Belgijanci direktno nazovu ambasadu. I neka ti jave kakav su odgovor dobili. Znam da je kasno, ali mislim da i dalje vredi probati.

Drzim ti fige.

Ako ides na kamp, zamoli organizaciju koja te salje da sutra ujutro kontaktira belgijsku organizaciju koja je domacin kampa. Neka im objasne situaciju i neka insistiraju da Belgijanci direktno nazovu ambasadu. I neka ti jave kakav su odgovor dobili. Znam da je kasno, ali mislim da i dalje vredi probati.

Drzim ti fige.

Uradicu to, hvala na savetu, to sam i mislio da i njih ukljucim.Takodje sam poslao i mail ambsadi sad gde sam im rekao da mi se e javljaju i da je jako bitno da mi se jave sa mojim statusom, ne samo zbog mene nego i zbog organizacije koja je na gubitku ako ja ne dodjem.

Znaci na dan kada sam trebao da krenem ja nemam odgovora, strasno!

Samo se bojim da Belgijanci njih ne nazovu i dobiju call centar kao ja i da ih kuliraju tako kao i mene..

Bas cudno ... Meni su oni javili istog dana, ali da ne poverujes, a pritom nemam nikakvu vezu, formulari su bili tu i tamo uredni (malo su bili sumnjivi datumi, nisu se poklapali sa pozivnim pismom), samo me je nazvala na mobilni neka belgijska teta da me pita zasto idem na kamp na temu arheologije kad studiram pravo ... I to je to, javili mi posle 4 sata da mogu sutra da pokupim vizu ... I jos mi dali M i vise dana nego sto sam trazila ....

Ocigledno nema pravila, napomenite to za B ambasadu ....

Nema ga mns da raportira izgleda da ga pustili?  :P

Nadajmo se da je tako...

eh da je tako  :(

Naime urgirali su iz organizacije i odavde i iz Belgije i rekli su da ce biti OK, a sada je cetvrtak sati je 13:30, u subotu bi vec trebao da krenem..nista nema jos, nikakvog poziva, znaka..

mns imas znaci jos 24 sata fore da se sve sredi, drzimo ti palceve.

Eh ta Belgija bas su opasni sa vizama a kod kuce samo sto se ne  :death:.

• 1 year later...

da vas sve pitam treba mi pomoc?  treba mi viza o sklapanju braka zvao sam i belgijsku ambasadu u sarajevu ...i belgijsku ambasadu u zagreb moze se reci sve sto postoji.....daju mi neku stranicu da vidim koja dokumenta da vadim ali ta stranica nije u funkciji....dali ko zna da mi kaze koja potrebna dokumenta da izvadim i kako doci do ugovaranja termina supruga mi je tamo belgijsko drzavljanstvo ima.... nezaposlen sam tek sam zavrsio skolu...molim ako ko zna kako i sta da odgovori bilo bi od velike pomoci.....................UNAPRED HVALA ;)

Kontaktiro sam Ambasadu i dobio sve faxom koja potrebna dokumenta da izvadim....HVALAAAA NA LJUBAZNOSTI