Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,

Interesuje me da li postoji zainteresovanih saputnika za Brazil?

Kad?  Kad se dogovorimo ? Postoji doduse vremenski intervali kada je optimalno krenuti u Brasil u smislu vremenskog doba i kolicine turista. Imam kontakt u Riu, nasu osobu, koja bi mogla da nas uputi u neke stvari da lutanja ne bude previse, barem u Riu, mada je ideja da se obidju i ostali krajevi, Sao Paolo, Bahia .. itd.

Vremeski okvir ? Eee , sad ... mislim da nema smisla u Brazil krenuti ispod mesec dana posebno ako se malo i trenira, koja interesuje kapuera, jos bolje, dobrodosao je da ode na neki trening sa mnom. Govorim portugalski, da si dam malo reklame, kao neko sa kim nije bas besmisleno krenuti na proputovanje Brazilom, posto je znanje tog jezika dosta retko u nasim krajevima.

Axé!

• 2 weeks later...

Super je ideja... Da li ponuda jos vazi?

Ja sam zainteresovan isto za Brazil, oduvek sam hteo da ga vidim al nije bilo prilike a ni para. Mene recimo zanima brazilska (BJJ), pa bi voleo to da vidim kako se tamo radi a i da odradim par treninga sa majstorima  :banana:  Jedino je problem je vreme odlaska, jer ja imam odmor tek u julu i to 15 dana (mozda bi mogao i ranije neki termin)? Al dosta zaisi i od love  zvizhd

• 2 weeks later...
  • Author

Cool :-) Idemo da treniramo i BJJ i capoeiru ! Sto da ne .. E, ovako, ovo je put koji se po meni temeljno i ozbiljno planira. Nisam planirala nikakvo odredjeno vreme, nego sam imala ideju da nadjem zainteresovanu ekipu ljudi , sto vise to bolje pa da lepo sednemo i krenemo da se dogovaramo, temeljno. U ovom trenutku, nemam uopste toliko vremena na raspolaganju koliko bih volela da provedem tamo, tako da sam ja takvo putovanje planirala verovatno tek naredne godine, jer bih morala mnogo drugih, poslovnih pre svega, aktivnosti da uskladim sa vremenskim periodom koji bih volela tamo da provedem i sve druge potencijalne odmore i sva druga potencijalna putovanja. Izmedju ostalog volela bih period odlaska da uklopim sa nekim capoeira dogadjajem koji se tamo organizuje u perspektivi tipa vadiacao. 

Gde treniras BJJ ?

Pretpostavljam da znas da je Nascimento otvorio Gracie akademiju kod nas (pod uslovom da ne treniras sa tom ekipom). 

Moj poslednji susret sa BJJ mi je napravio gadne probleme sa kolenom .. 

Au pa ti kao da oces da se preselis tamo. Sta ima toliko da planiras ozbiljno? ja sam hteo samo odmor da provedem tamo, pa da vidim sve sto me interesuje i provedem se lepo. Meni bi odgovarao onaj datum koji sam napisao, jer tad imam odmor (mozda i neki drugi termin). Kakva sledeca godina kakvi bakraci , ko jos planira nesto toliko unapred u zivotu?  :hihi:  Ja uglavnom planiram stvari za sad i za sto pre, tako sam i navikao  ::)

Ne treniram trenutno nista duze vreme, trenirao sam MMA... i BJJ mi je kao segment borbe u MMA najomiljeniji i najzanimljiviji, pa bih voleo da vidim kako se to radi u brazilu. Nisam cuo iskreno za to, al kad mi ti rece proguglao sam malo i video da je to u principu sve isto kao kod svih, samo sto taj klub nosi njegovo ime (a njega nema nigde koliko sam skont'o). Nego pobegosmo sa teme  :spot:

Uglavnom... ja sam za, samo prvo da preracunamo koliko kosta to zadovoljstvo, pa da pricamo dalje o terminu itd...

Samo da dodam da se Brazilci jako loze na MMA, kad ima neki vazan mec, to je skoro ravno euforiji oko fudbala. Svi zivi gledaju i komentarisu. Ali, otkad je onaj Silva slomio nogu u borbi, cini mi se da nekako vlada zatisje.

Ja se inace grozim takvih sportova, ali, hteo ne hteo, cujem i vidim ponesto, jer je nemoguce izbeci.