Jump to content

Featured Replies

Posted

Help

drugarica i ja idemo na volonterski kamp u neko selo pored Madrida(spansko selo  ::crazy: ), pa imamo zakazan termin tek za 23. jul, a krecemo 31-og. Da li ima sanse da dobijemo vizu u tako kratkom roku i imate li nekih saveta koji bi ubrzali i osigurali proceduru?

Takodje, jel neki student skoro vadio spansku vizu i da li se seca sta je tacno potrebno od dokumenata za roditelje - sa posla, porez, bla, bla...

pise na sajtu, al nije bas jasno a i plasim se da se ne ispalim, pa je svaka pomoc od koristi

hvala unapred  :mah:

Help

drugarica i ja idemo na volonterski kamp u neko selo pored Madrida(spansko selo  ::crazy: ), pa imamo zakazan termin tek za 23. jul, a krecemo 31-og. Da li ima sanse da dobijemo vizu u tako kratkom roku i imate li nekih saveta koji bi ubrzali i osigurali proceduru?

Takodje, jel neki student skoro vadio spansku vizu i da li se seca sta je tacno potrebno od dokumenata za roditelje - sa posla, porez, bla, bla...

pise na sajtu, al nije bas jasno a i plasim se da se ne ispalim, pa je svaka pomoc od koristi

hvala unapred  :mah:

Pre dve godine meni je trebalo od roditelja samo potvrda o zaposlenju,i prosek plate poslednjih 6 meseci.

Za ostala dokumenta mislim da je sve isto kao i za druge sengene,ali najbolje je da svratis do ambasade i uzmes kod portira papir na kom sve pise.

I ja sam proslog leta dobio termin "ne odgovarajuci" za mene, pa sam se snasao tako sto sam pustio poruku po yahoo grupama volonterskih saveza u Srbiji da zelim da menjam termin sa nekim, i na kraju se isplatilo.

Mozes i ti tako nesto pokusati, siguran sam da ima ljudi koji bi mozda isli kasnije u ambasadu  nego sto je njihov termin.

A koliko znam, da su prosle godine posle 1.jula(cinimi se) poceli da primenjuju sledece, kada dodjes u ambasadu po papiric ne dobijes termin na papiricu, vec kada im pokazes pozivno pismo ili nesto slicno oni tebi daju odgovarajuci termin.

Ali.. posto vise ne dele papirice vec treba da se zove telefonom, ne znam.

Meni su nudili da kupim za 20ak eura termin( :psuje:  :maddd:).. da covek ne poveruje

• Author

e pa, da poslusam ljude koji su me posavetovali da menjam termin  klanj::

drugarica i ja imamo termine za spansku vizu 23.jula, u 12:20 i u 12"30h

e sad, to nam je prilicno tesno, s obzirom da trebamo da krenemo 31-og za Madrid, pa ako neko moze da nam ustupi dva ranija termina, ili da se menja sa nama, neka se javi.

znacilo bi nam makar dva - tri dana ranije

:tt: