Jump to content

Featured Replies

Posted

Hteo sam da se raspitam koje kompanije jeftino lete po USA, s' obzirem da je karta iz manjih mesta bash dosta skuplja.Ja sam trenutno u Severnoj Dakoti i gde god bih hteo da se maknem odavde,karta nema ispod 400$..chak i do susedne Minesote.Razmishljam da skoknem do Kalifornije za koji mesec,pa bih gledao da prodjem shto jeftinije sa kartom..hvala unapred..

Pre dve godine sam pisao tekst za sajt koji radim sa drugarima, a tiče se putovanja po Americi. Namenjen je studentima koji su na Work and Travel programu.

Evo ti adresa tog teksta: Priprema za putovanje po Americi

Ukratko, postoje:

JetBlue, Virgin, Spirit i najstariji Southwest airlines.

Nijedna od njih nije lowcost nalik Evropskim ili kompanijama u jugoistočnoj Aziji. Njihove karte su za vreme promocija od 90 dolara po pravcu i prtljag se kod svih plaća od 25 dolara pa na više. JetBlue je ranije imao foru sa 1. prtljagom gratis, ali ne znam da li je tako i dalje.

Moje iskustvo je pokazalo da su najpovoljnije karte kod JetBlue-a na istočnoj obali, Virgina na zapadnoj, Southwest na jugu, a Spiritom nisam leteo jer imaju nešto komplikovaniji sistem za kupovinu jeftinijih karata za koji tada nisam imao vremena da mu se posvetim.

Edited by elefteros

• 2 weeks later...
  • Author

Sa JetBlue-om sam leteo po Evropi,tachnije Budimpeshta-Barselona..Pri polasku nisam imao problema sa rancem,iako je bio malo vecih dimenzija,ali pri povratku sam morao da doplatim 50 evra za ranac,jer je prelazio dozvoljene dimenzije prtljaga za par cm..tako da me je ta doplata koshtala skoro kao i karta..Sve osim toga je bilo ok shto se njih tiche..

Ako mislis na americku kompaniju JetBlue, tesko da si njima leteo unutar Evrope.

Ja sam njima leteo Njujork-Čikago i bilo je dosta jeftino (nisam cekirao prtljag). Prosle godine leteo AirTran-om koje je kupio SouthWest u medjuvremenu (istocna obala 60-ak dolara one way all in, isto samo rucni prtljag).

Nemoj se vezivati samo za LCCs, nekad i legacy carriers imaju jeftine karte. Ne znam koji ti je aerodrom najblizi, ali pogledaj i neke pored njih (razlicita trzista diktiraju razlicite cene). Proveri sajtove tipa farecompare, airfarewatchdog i kayak za nekoliko blizih aerodroma.

Mala ispravka/dodatak za post br. 2 - Virgin America je u pitanju.