Jump to content

Featured Replies

HUH! Prvo putovanje Wizz-om i odmah BINGO! :potty:

Otkazase mi povratni let iz Temisvara za Barcelonu. Odlazak trebao da bude 18.01. povratak 25.01.

Putuje nas troje. Naravno imamo hotel vec uplacen za taj period.

Nude mi karte za druge termine, odlazak 15.01. i povratak 22.01.

I nemam ja problem sa tim da pomerim put za 3 dana, ali je cancellation policy hotela u kome odsedam takav da nema niti delimicnog povracaja novca pa cela njihova akrobacija treba da me kosta oko 150eur!

Sta da radim?

Cujem da je moguce da vrate i do 120% na cene karata ali tek tako sam u gubitku zbog hotela (koji je naravno bitno skuplji od 120%*cene karata).

Da li ima nade da im na osnovu Regulative 261/2004 trazim da mi daju karte za 15.01 i 22.01 i da plate tu razliku od 150eur ili da mi vrate maximalnih 250eur i da odustanem od puta posto cu tako biti najmanje u gubitku.

Hvala.

HUH! Prvo putovanje Wizz-om i odmah BINGO! :potty:

Otkazase mi povratni let iz Temisvara za Barcelonu. Odlazak trebao da bude 18.01. povratak 25.01.

Putuje nas troje. Naravno imamo hotel vec uplacen za taj period.

Nude mi karte za druge termine, odlazak 15.01. i povratak 22.01.

I nemam ja problem sa tim da pomerim put za 3 dana, ali je cancellation policy hotela u kome odsedam takav da nema niti delimicnog povracaja novca pa cela njihova akrobacija treba da me kosta oko 150eur!

Sta da radim?

Cujem da je moguce da vrate i do 120% na cene karata ali tek tako sam u gubitku zbog hotela (koji je naravno bitno skuplji od 120%*cene karata).

Da li ima nade da im na osnovu Regulative 261/2004 trazim da mi daju karte za 15.01 i 22.01 i da plate tu razliku od 150eur ili da mi vrate maximalnih 250eur i da odustanem od puta posto cu tako biti najmanje u gubitku.

Hvala.

Super!  :bang: :bang: :bang:Da odgovorim sam sebi posto sam prekopao po internetu.

U slucaju otkaza vise od 14 dana pre leta (kao sto je u mom slucaju) u obavezi su da mi ponude druge datume ili refundaciju karata ali ne i naknadu na osnovu Regulative 261/2004.

Sto ce reci da cu po svoj prilici putovanje platiti bar 150eur vise nego sto sam planirao. CRKLI DABOGDA!

Sad mi dodje da ni ne idem ali tako bi bio u minusu oko 300eur.

Moracu da prihvatim pomeranje i da se nadam da ce leta zaista i biti. S tim da se ovog puta necu kockati sa odgovornoscu ove glodarske kompanije vec cu 3 prva dana u hotelu (15-16-17.01) da bukiram tek posle 01.01.

Pa ako nekome treba extremno povoljan apartman u Barceloni od 22-25.01. moze da se obrati na PP jer ce placeni smestaj zvrjati prazan!

A što ne nazoveš hotel i probaš sa njima da se dogovoriš da ti pomere rezervaciju? Objasni im problem sa letovima, možda ti izađu u susret.

A što ne nazoveš hotel i probaš sa njima da se dogovoriš da ti pomere rezervaciju? Objasni im problem sa letovima, možda ti izađu u susret.

Jok. Probao naravno, ali nece da moze. Bukirao sam po special price uz uslov da nemam pravo na cancellation (kako to obicno biva kad su akcijske cene u hotelima u pitanju).

Sad ce biti super ako posle otkazu i ovaj drugi let sto mi nude i ponude mi neke trece datume (pa mi propadne i preostalih 4 dana).

Nista me ne bi cudilo s obzirom na istocnoevropski profesionalizam.

Mislim da ti se najvise isplati da uzmes pare od Wizza i trazis let preko neke druge kompanije bas za datume za koje si rezervisao hotel. Pogledaj kombinacije iz BGa Wizzom(ako uopste hoces da sa njima petljas :)), pa vidi sa nekim presedanjem. Ili, ne znam da li ima tog dana iz Temisvara za neki Milano, ili Veneciju, pa odatle gledaj Ryanairom. Sad ti je jos ok vreme da prodjes relativno povoljno sto se letova tice. Probaj da pogledas i vueling, i oni lete za Barsu iz par gradova iz Italije, Praga, Minhena...

Evo, bas za 25. januar:

Barselona-Rim(Fiumicino), VUELING, polazak u 7:15, dolazak u 9:00   ===>  35 evra

Rim(Fiumicino)-Beograd, WIZZAIR, polazak 15:55, dolazak u 17:25      ===> 20 evra  (samo danas su karte na popustu 20%!!!)

Ili, kombinacija 2:

Barselona-Venecija(Marko Polo), VUELING, polazak u 9:45, dolazak u 11:30    ===>20 evra(samo js 3 karte po toj ceni!!!)

transfer busom do aerodroma u Trevizu, to ne bi trebalo da je mnogo,max 20 evra, mada mislim da je i manje

Venecija(Trevizo)-Temisvar, WIZZAIR, polazak u 17:30, dolazak u 19:55           ===>16 evra(danas na popustu 20%!!!)

transfer do BGa

Biraj i brzo delaj dok jos ima povoljnih karata :)

Prva kombinacija ti je skroz povoljna i opustena.

to se i meni desilo, za wizz beograd rim, i da mi ne bi propale karte za rim lisabon uzela sam karte temisvar rim, a wizz mi je nadoknadio karte u iznosu od 120% , ali da znas da ne daju novac za 120% ako ces na kreditnu karticu, nego ti ostave 120% samo ako prihvatis da ti stave na "wizz account" tako da posle mozes za taj novac da putujes sa njima, sto ti preporucujem jer u slucaju rezervisanja karte preko njihovog accounta ne  moras da placas takse od 6 eur po letu, tako da to ispadne i vise od 120%

DA li je neko imao slicnu situaciju:

prilikom on line cekiranja greskom sam u polje "vaznost pasosa" MM upisala 10 umesto 11 mesec.

Da li neko zagleda i da li ima vajde da popunim onaj obrazac za reklamaciju na sajtu ili da se pravimo ludi i racunamo da niko nece provaliti...

Generalno, kada okrenem film niko nikad nije zagledao to papirce tj uporedjivao sa pasosem. Cak pasos uzimaju samo pro forme..

Ako neko ima neki savet, ideju....

Ako ti je bas stalo da promenis to, mozes pozvati call centar i oni ce besplatno ispraviti, pre nego sto odradis web check-in. Samo ces, naravno, platiti telefonske troskove.

Obzirom da sam imao situaciju da sam pogresio jedno slovo u imenu putnika i nisu nista zamerali, cak ni u Nemackoj, mislim da mozes da budes opustena.

Izvinjavam se ako je pitanje vec bilo, trazim, ne uspevam da nadjem info:

1. Da li se u odlasku moze putovati samo sa rucnim prtljagom, a u povratku doplatiti za onaj koji se cekira?

2. Kolika je maskimalna tezina po koferu koji se placa? I koliko je maksimalno prtljaga dozovljeno ukupno?

Hvala unapred

1.Kupis odvojeno karte za tamo i nazad.

2. 32kg je dozvoljena tezina za cekiranje.

Dozvoljen je 1 i samo 1 komad rucnog prtljaga - do 10 kg

Ako ti je bas stalo da promenis to, mozes pozvati call centar i oni ce besplatno ispraviti, pre nego sto odradis web check-in. Samo ces, naravno, platiti telefonske troskove.

Obzirom da sam imao situaciju da sam pogresio jedno slovo u imenu putnika i nisu nista zamerali, cak ni u Nemackoj, mislim da mozes da budes opustena.

Dakle,

vratili se iz "prokletog" Portugala. Sto se tice pomenute greske...hm, nije bila jedina, totalno sam sve izbrkala tako da sam i godinu vazenja pasosa stavila 2020 umesto 2019. I....nista se nije desilo.... proslo sve glatko.

Samo da potvrdim za Brisel...bas zakeraju. Nevazno kojim avionom idete....Wizz, Ryan ili Jetairfly... Znaci, 100grama i prepakivanje. Ne ulazi u kalup...prepakivanje. Veci od dimenzija, naplata. 3 puta sam gurala kofer u kalup i svaki put borba za goli zivot...

wizz Bg-Memmingen 147 putnika.

wizz Brisel-bgd 162 putnika.

off topic.  Ryan Memmingen-Porto 181

Ryan Faro-Brisel 184 putnika

Pozdrav wolfbgd

Koje su bile cene avio karti i kolike su pauze između letova?

Sta vredi videti u Portugalu?

Bg-Memmingen 560din

Memmingen-porto 6e

Faro-Brisel 14,99e

Brisel-Bgd 1090din

plus takse za placanje karticom/bank transferom.

Sta vredi videti u Portugalu?.... imas posebnu temu sa puno informacija i predloga sta obici. mi smo ovaj put sleteli u Porto, bili 2 dana pa se vozili preko Aveira, Tomara  do Lisabona. Onda preko Setubala, Sagresa isli u Faro.

Za prvi odlazak, ipak....moj predlog je Lisabon i Sintra...

Prouci temu i sve ce ti se samo reci....

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=3888.0

Desila mi se zanimljiva stvar sa wizz air .Naime,leteo sam iz Temisvara za Madird ( i nazad) i na ulasku u avion kazem stjuardesama 'good evning" i jedna me pita dal znam engleski,i posto sam rekao da znam stavi me da sedim u prvom redu ,tamo gde su mesta rezervisana za one koji doplate za vise mesta za noge :D Ako niko ne kupi ta mesta onda stavljaju ljude koji znaju engleski na ta mesta (nemam pojma zasto:D) .Isto mi se desilo i u povratku :D Inace se placa 10 evra,a ja dobio za dz .S obzirom da u wizz avionima uvek imam problema da smestim noge ovo nije bilo lose :D

Mislim da je to mesto gde se nalazi izlaz za specijalane situacije i da zato tu treba da sede oni koji znaju engleski da bi pratili instrukcije letackog osoblja ako let krene po zlu, ako gresim, ne zamerite mi

Mislim da je to mesto gde se nalazi izlaz za specijalane situacije i da zato tu treba da sede oni koji znaju engleski da bi pratili instrukcije letackog osoblja ako let krene po zlu, ako gresim, ne zamerite mi

I ja mislim da je nesto u vezi sa tim:) A posto je avion bio pun Rumuna koji ne znaju engleski sedeo sam sam na prva tri sedista :D milina :D

Desila mi se zanimljiva stvar sa wizz air .Naime,leteo sam iz Temisvara za Madird ( i nazad) i na ulasku u avion kazem stjuardesama 'good evning" i jedna me pita dal znam engleski,i posto sam rekao da znam stavi me da sedim u prvom redu ,tamo gde su mesta rezervisana za one koji doplate za vise mesta za noge :D Ako niko ne kupi ta mesta onda stavljaju ljude koji znaju engleski na ta mesta (nemam pojma zasto:D) .Isto mi se desilo i u povratku :D Inace se placa 10 evra,a ja dobio za dz .S obzirom da u wizz avionima uvek imam problema da smestim noge ovo nije bilo lose :D

Koliko znam to je uobicajen nacin da dodjes do tih mesta,tako sam i ja prosao kad sam isao za Barsu, tako da jedno ljubazno dobro vece ili dobar dan na Engleskom, i eto baskarenja na tim sedistima :)

I ja mislim da je nesto u vezi sa tim:) A posto je avion bio pun Rumuna koji ne znaju engleski sedeo sam sam na prva tri sedista :D milina :D

Jeste, i ja sam imala istu situaciju po povratku iz Valensije za Temisvar...  U pravu si Hekata... E sad da je ne daj Boze let posao po zlu, ne bi im mnogo pomoglo moje znanje engleskog jer bih se verovatno onesvestila od straha... :shockkk:

Људи имам ја једно питање. Ако се доплати та једна торба пртљага а пише у правилима да је забрањено у њој имати "течности и лако кварљиве намирнице" да ли се ту рачунају и готова јела? Да ли је неко пробао да путује са њима у торби? Планирам пут у Скандинавију, а ношење хране из Србије у виду готових јела би у многоме спасило и потпомогло одржавање мог тананог буџета.