Jump to content

Featured Replies

zarko, to za tecnosti se odnosi na besplatan prtljag, na ono sto nosis sa sobom u avion. za torbu koju platia, ona ide u trup aviona, e tu vec mogu tecnosti (pa sta mislis kako nosim lozavacu sa sobom), samo razlikuje se od zemlje do zemlje pravila sto se tice unosenja hrane, a to vec nema veze sa pomenutim restikcijama za tecnost, nego sa carinskim propisima. sto se tice svedske, tu vec nisam ekspert, nadam se ca ti se vec neko javiti, a i sam bi mogao da pogledas na svedskom sajtu carine, pa vidi pravila

Људи имам ја једно питање. Ако се доплати та једна торба пртљага а пише у правилима да је забрањено у њој имати "течности и лако кварљиве намирнице" да ли се ту рачунају и готова јела? Да ли је неко пробао да путује са њима у торби? Планирам пут у Скандинавију, а ношење хране из Србије у виду готових јела би у многоме спасило и потпомогло одржавање мог тананог буџета.

off

Ne znam kako je u Švedskoj, ali u Parizu je (kad sam ja bio) gotova hrana u konzervama bila najmanje duplo jeftinija od ovih naših Carnex/Premia/ostalih pasuljčina...

/off

Evo posto sam bio u Stokholmu (skavsta) mogu reci da sam uneo gomilu hrane u Svedsku,sto kuvana jela ,sto razne keksove,pastete ,cokolade i nisam imao nikakav problem ,zavrsio sam carinu za manje od minut.

Sad kad sam bio u Madridu ista prica.Cak sam neku hranu nosi i u rucni prtljag niko mi nikad nije praivo problem,pogotovo ako je hrana u cekiranom prtljagu.

Sto se tice Svedske veruj mi bolje ponesi sto vise hrane mozes odavde da ne bi morao da prodas bubreg tamo jer si sve pare potrosio :D

Samo da se prijavim, kako sam i najavio u vezi jednog posta od pre 2 meseca: https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2584.msg77594#msg77594

Dakle, Wizz mi je otkazao let mesec dana ranije zbog komercijalnih razloga. Trebalo je da letim 5. novembra, a oni mi otkazali negde ranog oktobra. Rešenje sa kojim sam se ja saglasio kad su me pozvali telefonom je bilo da mi uplate 120 posto novca na wizz air račun koji tog trenutka nisam imao. Otvorio sam račun i čekao, čekao, a ovde mi je rečeno da prođe i mesec dana od datuma kada je trebalo da letim dok mi ne uplate novac. Kad je prošlo mesec dana, dakle 5. decembra, poslao sam im poruku (claim) i žalio se, a oni su me sutra zvrcnuli da mi ispričaju nešto i imao sam utisak da devojka nije ni znala o čemu baš priča jer je izgledalo kao da oni mene zovu isključivo zbog claima, a ne zbog same teme o kojoj sam tamo pisao - dakle o tome da treba da mi uplate neke pare. Sve je dobro što se dobro svrši, i danas, 7. decembra su mi uplatili novac + nešto preko, ali to nije 20 posto nego nekih 15 posto. Ali dalje neću da se cimam, sigurno imaju neko glupo obrazloženje za to. Eto, samo rekoh da podelim svoje iskustvo... Sa drugim prevoznikom bih se verovatno cimao kraće ili manje, ali nema veze, Wizz je jeftin a to je glavna stvar za niskobudžetnog putnika kao što sam ja.

ОК ево искористих понуду ову данашњу и купих карту за Стокхолм, односно назад из Малмеа. Ставио сам опцију БЕЗ ТОРБИ, да ли ћу моћи ако се предомислим, пре него што чекирам карту, да ово променим, па платим тих 2200 РСД на аеродрому или некако другачије или је ово сада дефинитивно. Да ли је банковну доплату и даље најбоље радити у Уникредиту? Неко да препоручи неку другу банку?

Za kofer mislim da možeš da menjaš do čekiranja. Posle čekiranja je definitivno.

Kofer mozes da dodas do momenta cekiranja, i ne placas naknadu za placanje karticom. Ako platis na aerodromu, to zadovoljstvo ce te puno kostati

Након извршене уплате добио сам потврду резервације и тако је и на званичном сајту а сада ми wizzair послао на мејл неки е-invoice. За шта конкретно служи то?

Након извршене уплате добио сам потврду резервације и тако је и на званичном сајту а сада ми wizzair послао на мејл неки е-invoice. За шта конкретно служи то?

Mislim da je taj invoice za firme - pravdanje troskova i sl ali nisam siguran.

E-invoice ti je elektronski racun, kao sto mu i samo ime kaze. To ti je kao kad kupis kiflu u pekari i dobijes fiskalni racun, kao potvrdu placanja, samo u ovom slucaju si sve obavio elektronskim putem pa dobijes i elektronski racun ili ti, e-invoice :) A sta ces sa njim da radis, pa, isto sto i sa fiskalnim racunom za kiflu iz pekare :D

Zarko, posle kog vremena si dobio potvrdu , od momenta uplate i kako je potvrdjeno, mailom ili drugacije?

Zarko, posle kog vremena si dobio potvrdu , od momenta uplate i kako je potvrdjeno, mailom ili drugacije?

Резервисао сам прошлу среду, уплатио у четвртак, потврда стигла у понедељак.

Pozdrav ljudi...

Rezervisao sam povratnu kartu  Dortmund-Beograd 5.1-14.1,registracija je izvrsena 14-og Decembra a uplatio sam sutradan,i jos uvek je status rezervacije na cekanju.Da li je to standardno da se ceka 5-6 dana dok se ne potvrdi rezervacija.I posto dobih jos par slobodnih dana.Da li se moze promeniti datum povratka?

Ja sam cekao samo dan od uplate, moguce da nekad kasne, zovi ih u ponedeljak ako ne posalju nista na mail. Kad si uplacivao, da li si im poslao sestocifreni broj (kod), ako ga nemaju nece proci uplata. Ja sam zbog toga imao problema.

Malopre sam dosao sa aerodroma, na salteru za cekiranje su mi rekli da iako nismo rezidenti EU ne moramo ici na chek in kod njih, vec direktno sa pasosem i boarding kartom u red, pa na avion. Dva puta je pitam i dva puta ponavlja da to pise na wizz sajtu, ali da nema nikakvih problema:)))

Ja sam cekao samo dan od uplate, moguce da nekad kasne, zovi ih u ponedeljak ako ne posalju nista na mail. Kad si uplacivao, da li si im poslao sestocifreni broj (kod), ako ga nemaju nece proci uplata. Ja sam zbog toga imao problema.

Da,poslao sam taj kod.Evo pronadjoh na njihovom sajtu da se za uplate bankovnom doznakom ceka 5 dana,pa nakon toga ako ima problema da se okrene kol centar :) Hvala na odgovoru  :pivoooo:

ne mozes da promenis let bez doplate...u vecini slucajeva se to ne isplati, jer je cena za promenu leta 60 eura.....

ne mozes da promenis let bez doplate...u vecini slucajeva se to ne isplati, jer je cena za promenu leta 60 eura.....

Pogledao sam tamo kod njih na stranici  i promena leta je 30e,posto menjam samo datum povratka.Da li mozda znas,da li je to sveznaci nema placanja za prtljak i ponovnog cekiranja,i svih tih ostalih zajebancija?Izvini zbog gusenja ali debitujem sa ovim internet narucivanjima,letenjima...Uzdravlje

Nisam siguran za prtljag. Ako menjas datum leta, a vec si imao i placen prtljag, valjda ga onda ne placas opet. Ali, to je samo  pretpostavka. Saznaces tako sto odes na "manage bookings", ukucas podatke o svom letu, ulogujes se, nadjes vec opciju za promenu datuma leta, izmenis sta mislis, odes do poslednjeg koraka gde ce ti pisati koliko treba da platis. Ako ti odgovara, ti klikni i plati, ako ne, vrati se nazad.

U zavisnosti od toga gde letis, nekad je jednostavnije i povoljnije samo kupiti novu kartu za za 2-3 dana pre ili kasnije, kad ti vec odgovara, a sa ovom starom nista ne raditi.

Wizz u januaru, februaru a delom i u martu ima veliki broj datuma gde se karta za Rim/Memingen/Malme moze uzeti za 590 dinara.

Bez problema se moze izboksovati ova cena za oba smera.

Kad se doda bank transfer povratna karta izadje 20 evra  :spot:

Naravno, ovo je cena za clanove exclusive cluba.

Kada je ono beše bila akcija za Wizz ekskluziv? Onda, kada je mogla da se kupi za 10 evra?

uuu, pa tamam tamam, rađa se ideja (mesto za smajli sa sijalicom) :D

Možda bi taj Rim mogao da se poseti... Kakvo je vreme u okolini Memingema krajem februara?