Jump to content

Featured Replies

Pretpostavljam da clanstvo u Wizz Xclusive Clubu omogucava pristup snizenim tarifama t.j kupovinu karte po ceni umanjenoj za

10e na svim destinacijama gde Wizz leti u toku jedne godine  :dance: Trebalo bi !

Meni su dali jeftinije, al` po 5 E do Rima, kad su karte skuplje, onda ide 10-tak E popust...

+ ako imate Wizz Exclusive ispadne i do 50% popusta tako da je stvarno super povoljno :)

Htjela sam rezervisati kartu pa platiti preko bank transfera, ali sad pročitah ovo:

Reservations can be pre-booked online via wizzair.com for flights departing from:

United Kingdom

Ireland

Belgium

Bulgaria

Czech Republic

Finland

France

Hungary

Italy

Germany

Latvia

Netherlands

Norway

Poland

Romania

Spain

Sweden

Ukraine

All other reservations must be made via the call centre. 

Zar to znači da se ne može (više) rezervisati za letove iz Srbije, u ovom slučaju Beograd-Rim?

Ja sam se sinoc vratio iz Rima, a uplatio sam upravo preko bank transfera. Inace, uzivao sam u svakom trenutku, tako da se Rim ne sme propustiti. Wizz Air je opravdao sva moja ocekivanja, sve pohvale za njih :spot::LOLLL:clap.gif' alt=':clap:'>

Verovatno je to već neko napisao ovde, ali evo ja sad stigoh pa da ponovim. Rigorozna kontrola za kilažu ručnog prtljaga u ajndhovenu. Toleriše se do 10,99kg. Dimenzije sad nisu merili, ali su vraćali one koji su imali i neku torbicu malu uz sebe, tipa pederuše, fotoaprate.

Pa te torbice ili fotoaparate neka stave u dzep jakne koju nose na sebi i problem resen. :D

Problem je kad neko nosi foto aparat sa objektivima... ne moze sve da stane u jaknu

taj ko ima 1000 eura za fotoaparat sa objektivom neka doplati 30 eura za prtljag. imaju za aparat a ne daju za kartu..to je kao kad bi vozio hamera na butan  ::crazy:

Nije nikakav problem za objektive + DSLR za low-cost, svi stanu u ruksak (uvek vučem po tri komada + buster i putujem samo sa ručnim prtljagom, sve se lepo uklopi u 10kg i ostala ograničenja).

A ovo za 1000 EUR bolje da ni ne komentarišem. Opet predrasude, kao kad ljudi tvrde da ne mogu da putuju jer im trebaju hiljade istih tih... I otkud vam uopšte ideja da treba toliko novca za pristojan aparat, raspitajte se prvo.

ispod 500 eura nov se ne moze naci, a canon eos su i skuplji od 500. znam sta pricam. u svakom slucaju poenta je ista. ko ima 500 ima i 30 za doplatu ako mu je ranac mali  :mah:

A zašto bi kupovao nov aparat? To je čist luksuz...

E pa vidiš, ja nikada u životu ne bih doplatio za prtljag, niti bih se odrekao putovanja sa fotoaparatom i dodatnom opremom, dakle savršeno je moguće, to sam samo hteo da kažem  :)

I veruj mi, znam i ja sta pricam, jer govorim iz sopstvenog iskustva  :mah:

Sazeto, budze od aparata su skuplje od idiJota za bar 2,3 puta tako da sto danilokorac kaze.... 30e nije luksuz da bi nabijao objekive i kuciste sa gacama i carapama i pri tom izgubio pola dozvoljenih dimenzija ranca. Mada, ja da se pitam uvek bi u rucni stavila tehniku (aparate, laptop, HDD...)  jer sam gledala ophodjenje sa cekiranim prtljagom na Barajasu...

taj ko ima 1000 eura za fotoaparat sa objektivom neka doplati 30 eura za prtljag. imaju za aparat a ne daju za kartu..to je kao kad bi vozio hamera na butan  ::crazy:

Свашта. Ја сам за мој профи фотић скупљао новац пар месеци, али и даље немам тих 30 евра да доплатим пртљаг због њега. Потпуно је непотребно  размишљање да ако неко има добар телефон или фото или лаптоп, има и за све остало.

Samo sam rekao da je moguće nositi DSLR i ne doplaćivati za prtljag, a podrazumeva se da nipošto ne treba stavljati takvu opremu u čekirani prtljag upravo iz razloga koji si navela.

A taj princip da onaj ko je spreman da plati više kako bi mogao da donese što je moguće kvalitetnije fotografije sa mesta koja posećuje tokom putovanja treba da na račun tog po vama "luksuza" plaća veće troškove vam je u najmanju ruku bez veze, ali ne bih dalje da idem u digresiju, vratimo se Wizz-u.

Ukratko, leteo sam pomenutom aviokompanijom desetak puta tokom poslednje dve godine, nikada nisam placao doplatu za prtljag niti imao čekirani a uvek nosio "budžu" kako vi to nazivate koja bez problema staje u ruksak sa sve nekoliko objektiva.

I moje je pozitivno iskustvo što se tiče DSLR aparata i kompanije wizzair. Pre čekiranja aparat je bio samnom, kada sam došla na carinsku kontrolu, uredno sam prijavila njega i laptop, napisao mi je priznanicu da me ne bi posle teretili kada se budem vraćala i bukvalno sam imala ručni prtljag odvojen od njega. Niko ništa niti je zagledao niti je komentarisao ,niti je iko išta merio.

ne znam zasto se osecaju prozvani sada svi koji imaju DSLR aparate. Pa i mi cesto nosimo Canon 600D sa svim zezalicama koje MM "mora" da ponese iako ih pola i ne dotakne. Tada, za duza putovanja cena skace za cekirani prtljag jer jednostavno za put od 10tak dana ne mozemo sve da spakujemo u jednu preostalu torbu. Ali sto neko rece, wizz je flexi sto se toga tice. A i nisu zakerala kao u Ryanu i moze da se slika i po kabini  :)

A taj princip da onaj ko je spreman da plati više kako bi mogao da donese što je moguće kvalitetnije fotografije sa mesta koja posećuje tokom putovanja treba da na račun tog po vama "luksuza" plaća veće troškove vam je u najmanju ruku bez veze, ali ne bih dalje da idem u digresiju, vratimo se Wizz-u.

ja ne znam odakle ovaj zakljucak. niko nije rekao to. moja poenta price je bila, da kome je mali rucni prtljag za poluprofi i profi aparat plus odecu nek doplati 30 eura prtljag i odecu smesti tamo a elektroniku ostavi u rucnom prtljagu. takodje za kraca putovanja ni ne treba puno odece pa sve stane u rucni sa sve aparaturom. sad, ako neko bas hoce da nosi i stalak i dodatne objektive i filtere i dalje stojim pri tvrdnji Plati pa se klati :spot:

Пошто сам ја покренуо ову причу чисто мало објашњење. Ја сам сад први пут ишао са апаратом у торбици око врата плус ручни пртљаг. На Тесли ме нико није ни погледао али ми је ортак скренуо пажњу у повратку у Ајндховену. Успем некако да ставим апарат у ручни, добијем мало на тежини али прођем са 10,7кг. Међутим све оне са таквим торбицама су враћали било да су фотоапарати или обичне торбице за личне ствари.

E pa sledeći put pamet u glavu pa meti tu torbicu u ručni prtljag ta te ne bi zezali  ;D

Plati pa se klati  :spot:

Pa poenta i jeste u tome da klatis bez da platiš  :yok: Može, samo treba umeti a u tome nam ovaj forum i pomaže  :spot:  

Upravo sam se vratila sa puta, sve pohvale za wizz...!!! avion je star 6 meseci, srela sam drugaricu koja je stujardesaa.. pa sam imala i malo veci komfor.. uglavnom na nasem aerodromu tolerisu dve torbe ali u briselu nee.. ja sam cak i sesir morala da stavim u torbu sto je bas glupost.. 

Super sto je sve ispalo dobro.

Da ne bude zabune, avion je star preko godinu ipo.

Kakve dve torbe tolerisu kod nas... mene ni na jednom aerodromu nisu pustili sa 2 torbe a bila sam na 30tak razlicitih...

Btw, brisel i vazi za jedan od najpipkavijih...posebno onaj debeljko sto sedi odma na sec.gate-u... kada se provlaci kroz skener. Ide mi na nerve kad god ga vidim...