Jump to content

Featured Replies

Malopre mi je devojka koju sam davno davno hostovao preko CS-a, rekla da u Poljskoj postoji jedan sajt gde vam kupuju karte po onim cenama koje su samo za vlasnike wizz kreditnih kartica. Pošto znam za uslove da je neophodno da i vlasnik kartice bude putnik, kažem ja to njoj. Međutim, ona reče da je probala, uzela preko tog sajta za 80 centi, i letela od Gdanska do nekog drugog grada u Poljskoj. Nisu je ništa pitali... Sajt je inače na poljskom, a pustiće mi ovih dana (u putu je od pre nekih 10 minuta)...

čoveče jedva čekam da vidim dal to ,,radi,, pogotovo što poljaci imaju svaki  peti let po 1e,

Krajem avgusta putujem u Barselonu iz Pešte.... Sad je karta u jednom pravcu najpovoljnija oko 15000 forinti.

Vidim da za april i maj imaju i za 7-9000.

Da li ima smisla čekati da se možda spusti cena ili pazariti već danas, pogotovo što je danas popust od 20%?

Nisam pratila ovaj sajt redovno pa ne znam kakva im je poslovna politika....

Hvala svima na odgovoru unapred....

Ok ljudi priznajem ovaj Wizzair nista ne mogu da ukapiram i glup sam sto se toga tice :maddd: ... Prvi put letim avionom ali ja nemam strah od letenja vec od dodatnih troskova i nameta koji mogu da me stignu zbog mog neznanja. Ajde ovako da krenem sa pitanjima pa neka mi dobri ljudi odgovore :

1. Dakle procedura je sledece ja uplatim na internetu kartu (tj. rezervisem je sa visa-master karticom ili kako god) i koliko sam razumeo posle odredjenog vremena na upisani e-mail dobijam taj boarding pass koji moram da odstampam na dve stranice sa bilo kojim stampacem ? Da li ujedno dobijam u tom mail-u i povratni boarding pass za povratni let ili to ide drugacije nekako ?

2. Prtljag je za mene najveci rebus od svega. Dakle kada bi sa sobom poneo obican ranac (skolski) i jednu putnu torbu sa tockicima do 10 kg-a koliko bi me to izaslo i da li bi placao naknadu. Da li se ona placa na sajtu direktno ili ? Koliko sam razumeo taj ranac u kome bi imao vodu neki sendvic mozda neki manji duks ili sta vec bi bio dz a za tu putnu torbu bi placao nadoknadu ? Ja sam citao na sajtu ali tamo pise samo da se valjda putna torba dodatno naplacuje e sad me zanimaju vasa iskustva posto i tamo ima razlicitih cena od 10 pa do 60 e sto mi opet nije jasno.

3. Sta je dozvoljeno uneti u avion tokom voznje ? Koliko sam shvatio mobilni je zabranjeno koristiti ali to znaci da valjda mogu da ga nosim sa sobom u malom rancu kao i mp3 plejer ili sta vec  :102: ?

4. Planirao sam da letim u Brisel i videh da i tamo po sletanji imaju milion nekih dodatnih stvari (citao sam neka vasa iskustva) pa me zanima da mi kazete eventualno nesto vise sto bi trebao da znam za taj let.

Ovde se toliko ponavljamo da je vec postalo degutantno, o ovome sto ti pitas pisano je milion puta. Ali, ajde, da ne budem zakeralo pa da ponovimo:

1. Uplatom ne dobijas boarding pass nego "plan puta", to je ujedno i potvrda da si kartu platio. To ne moras da stampas. Boarding pass se moze odstampati sedam dana pred pocetak leta, najkasnije  tri sata do pocetka leta, i to tako sto ces se ponovo logovati na wizz sajt i otici na deo "cekiranje putem interneta" i tamo odraditi proceduru, ubacivanje podataka o broju pasosa, do kada pasos vazi, datum rodjenja i eventualno dodavanje dodatnih usluga (dodatni prtljag, vise mesta za noge i slicne gluposti koje nikom zivom nisu potrebne) i kad zavrsis proceduru dobices mogucnost: stampa na mrezi ili pdf, odnosno boarding pass mozes odstampati odmah ili snimiti u pdf. format negde na disk i stampati kasnije. U svakom slucaju svejedno je jer boarding pass mozes posle uvek pronaci na svom nalogu. Cekiranje mozes obaviti i na aerodromu, ali se to dodatno placa. Tako da, ako na desitinaciji na koju putujes ostajes duze od sedam dana, ne mozes stampati i povratni boarding pass nego to mozes uraditi tokom putovanja sedam dana pred let.

2. U osnovnu cenu karte uracunat je i JEDAN komad rucnog prtljaga dimenzija 55x40x20cm do 10 kg tezine, nebitno da li je ranac kofer ili torba, kesa... Kad kazu jedan komad prtljaga onda se na to zaista i misli, znaci nema torbe za laptop, kese sa bilo cim, sve mora da stane u tu jednu torbu.  Ukoliko imas nameru da nosis jos jednu torbu, toplo ti preporucujem da to ubacis odmah u kartu, jer cena po letu za dodatnu torbu je 1650 dinara ako platis preko wizz sajta, na aerodromu ili putem call centra moze da bude 3300 dinara po torbi po letu, a ako utvrde da si prekoracio tezinu (ponekad i to rade) mogu da te "navataju" na vratima za ukrcavanje i tamo je  placanje karte 6600. Ovo su cene za letove do 2 sata leta, za one duze cena je visa.  Pominjes vodu u rancu, e to zaboravi za rucni prtljag (u onaj drugi prtljag ti i ne treba jedino ako nije rakija :))). Dozvoljene su tecnosti do 100 ml, i to ukupno zapremine 1 litar. u tecnosti spadaju i kaladont i kreme i sampon, i gel za tusiranje...

3. normalno mozes uneti telefon laptop player itd ali se ne mogu koristiti tokom poletanja i sletanja, jer (bar oni tako kazu) telefoni mogu ometati komunikaciju aviona, ali posle mozes koristiti tokom leta ali u "fly mode".

4. Za Brisel nisam letela, ali ovde umem da koristim "search" za razliku od tebe kojeg to mrzi, i pozeljno bi bilo da ukoliko ostajes duze od sedam dana i naravno ne mozes da uzmes boarding pass da odstampas onaj "plan puta" (uzmi opciju na engleskom) jer postoji velika verovatnoca da ce da ti pri ulasku u sengen da ti traze povratnu kartu . Ne znam kod koga ides, ali pozeljno je da imas na papiru rezervaciju hotela i slicno, podatke o tom nekom kod koga ces da budes, i da pokazes novac , jer mogu i to da ti traze. Toliko od mene i sledeci put koristi opciju search, jer ces dobiti zaista puno dobrih informacija

inspectore: isprazni mali ranac i stavi ga u (malu) putnu torbu, tako imaš dva prtljaga kad stigneš na odredište a ništa ne doplaćuješ:)

Cao, jel putovao neko skoro iz Budimpeste ili Madrida? Zanima me koliko su strogi u vezi sa licnim prtljagom? Posedujem torbu koja je ispravnih dimenzija kada se meri santimetrom, medjutim zbog tvrdih ivica i tockica ne moze da udje u kalup. Da li ce da mi tolerisu zbog tockica, jel ima neko iskustva sa takvim slucajem? Pozdrav

Tockici takodje moraju da se uzmu u obzir, rucke, dzepovi sa strane itd. Sve je pitanje srece da li ce da te puste ili ne, ali sa tim se nije kockati ili mi je hazardersko srce nestalo sa godinama :)

Cao, jel putovao neko skoro iz Budimpeste ili Madrida? Zanima me koliko su strogi u vezi sa licnim prtljagom? Posedujem torbu koja je ispravnih dimenzija kada se meri santimetrom, medjutim zbog tvrdih ivica i tockica ne moze da udje u kalup. Da li ce da mi tolerisu zbog tockica, jel ima neko iskustva sa takvim slucajem? Pozdrav

Putovao sam u decembru iz Madrida ,i nisu bili strogi.Samo neke torbe koje su bas mnogo vece od predvidjenih dimenzija su merili.Ako ti je malo vece torba verovatno ti nece nista ni reci.

Od poslednjih 7 letova wizz air-om samo sam jednom doziveo da mere (i to tezinu) prtljag.

Hmmm... Imam nekih 40 evra na WizzAir računu i ne znam kako da ih iskoristim. Mislio sam da će taj novac da mi automatski skinu kad plaćam neke karte, a da eventualno ostatak ide sa VISA kartice, ali nije bilo tako. U Payment Methods ne vidim mogućnost da platim novcem sa Wizz Account-a. Šta vi kažete?

Kako neće? Kad se uloguješ pod svojim imenom, u meniju levo gore ima opcija Book with Wizz account? I onda imaš mogućnost izbora i u Payment methods.

Ako ne može da uđe u kalup nije ispravnih dimenzija.

Ispravnih je dimenzija, 55x40x20, ali tockici vire manje od pola cm, a ivice su tvrde i zbog toga ne moze da udje u kalup, napominjem da nije neki kineski kofer pa da su se zeznuli oko mera, vec Samsonite koji je predvidjen za rucni prtljag, ali pre nego sto su ovi izmislili gvozdeni kalup!

Ispravnih je dimenzija, 55x40x20, ali tockici vire manje od pola cm, a ivice su tvrde i zbog toga ne moze da udje u kalup, napominjem da nije neki kineski kofer pa da su se zeznuli oko mera, vec Samsonite koji je predvidjen za rucni prtljag, ali pre nego sto su ovi izmislili gvozdeni kalup!

Opusti se ,morali bi da budu veoma zaludni na aerodromu da broje svaki santimetar,to jos nikad nisam video.Ljudi su unosili kao rucni prtljag kofere od skoro metar pa im niko nije nista rekao...

Opusti se ,morali bi da budu veoma zaludni na aerodromu da broje svaki santimetar,to jos nikad nisam video.Ljudi su unosili kao rucni prtljag kofere od skoro metar pa im niko nije nista rekao...

Hvala Zare, jel ima neko skorasnjieg iskustva sa Budimpestom?

sve je to individualno, zavisi ko radi na aerodromu u tom momentu, kakvog je raspolozenja. kao i sa svima nama, kad smo srecni i zadovoljni mnogo sta moze da prodje na poslu, kad si nadrndan onda i zakeras. jedino ti ne mogu nista ako postujes propise, za sve ostalo je kocka

Moja taktika posle ne-malog iskustva...uvek sacekam lagano sa strane, s obzirom da uvek krenu lagano i opusteno, na kraju obicno kasne sa ulaskom i onda krene guzva i pozurivanje...to je pravi trenutak  :D ili snimiti kad nekom drugom nahvataju veci prtljag, pa onda odmah proci pored, jer su zauzeti... zvizhd

Jel se jos nekom danas desava da mu se cena povecava kad klikne da oznaci let, prvo stoje jedne cene a kad kliknem u onaj kruzic da naznacim koji od ponudjenih dana zelim cena se poveca ???  :?

Jest' da dugo nisam bila, i sad ili se nesto menjalo pa nisam u toku ili je kod njih neka greska na sajtu