Jump to content

Featured Replies

Ne razumem u kom sistemu imaju neciji broj pasosa ako ga nije sam upisao prilikom cekiranja?

Da nisu mozda zapamtili broj pasosa od prosli put ?  :D

Hekata, mislim da si u pravu. Javio se jos neko da prilikom cekiranja iz Budimpeste nisu trazili broj pasosa itd.

mozda sve zavisi da li su letovi unutar sengena ili ne, i da mozda sada ako su unutar sengena letovi da ne treba broj pasosa. znam da easu jet recimo, za neke destinacije trazi broj pasosa a za neke ne, cak nema veze da li je sengen ili ne.

Broj pasosa se valjda upisuje prilikom kupovanja karte pa ga zato imaju. Za putnike iz non EEA zemlja dokument s kojim se putuje je pasos pa zato na aerodromima ima poseban salter za non EU/EEA putnike gde se pregledaju pasosi i vize ako su potrebne (meni su prosle godine udarali neki pecat na boarding pass). E sad, kad ti rezervises let unutar Sengena oni verovatno ne znaju iz koje si ti zemlje pa dokument pregledaju na licu mesta/

Meni nikad nisu trazili broj pasosa prilikom kupovine karte,nego uvek prilikom cekiranja.

A kako onda znaju broj pasosa onoga ko putuje sa mnom ,ako nije do sad putovao wizz air-om?

Sad mi nista nije jasno....

Izgleda da si ipak u pravu. Bar kad je novi sajt u pitanju. :D Sad sam se malo igrao, prilikom kupovanja karte traze samo ime i prezime. Ipak nisam kupovao karte odavno pa sam malo zardjao. :D Ali sam i dalje ubedjen da sam morao da dam broj pasosa, mozda zato sto sam kupovao kartu za London. Moraju u svakom slucaju u nekom koraku traziti broj nekog dokumenta valjda. A i nije tako nemoguce da te prepoznaju od proslog puta posto  za vecinu ovde ni prosli put nije bio davno.  ;D

Da naravno da trazi samo ime, a prilikom cekiranja broj pasosa, datum rodjenja i slicno. Ono sto sam htela da kazem je da i ranije nisu bili na boarding pass svi podaci koje smo unosili prilikom cekiranja, ali , mislim da sam otisla u pogresnom smeru.... poenta je novi sajt i to sto nekome ne trazi nista a nekom trazi i da upise broj vize. bilo bi lepo kad bi oni koji su se cekirali na ova dva razlicita nacina kazu sa kojih aerodroma lete i kuda, pa bi misterija mozda i bila resena

Evo, ja sam se uspesno cekirala, letim iz Beograda za Malme, trazili su mi vizu, upisala sam sest nula i Svedsku kao zemlju izdavanja vize, bez problema mi je prihvaceno i tog podatka nigde nema na boarding pass-u :)

Nema ovih sto je danas trebalo da putuju da se jave  :D Sto znaci da su uspesno otputovali  ;D

znaci sest nula i to je to, e jadan narod koji ne zna za nas forum, mogu misliti kako su sludjeni...zaista nekorektno od wizza da ne postavi ikakvo objasnjenje na sajtu

Ma pola tih ljudi i ne zna da moze besplatno da se cekira preko neta,eno svaki put kad idem negde i stojim u redu da predam prtljag pola njih nema one istampane bording karte ...verovatno ih mrzi da se cimaju pa placaju na aerodromu/.

Najvece cimanje je sto moras na tom salteru da se prijavis zbog provere dokumenata jer nismo iz EU bez obzira sto imas odstampanu boarding kartu.Ja jedva cekam subotu,dan kad putujem,da objasnim neke stvari ovima iz wizzaira sto sede na aerodromu u kancelariji i ne dizu slusalicu  ! o:-)

Na kartama vecine kompanija pise da NON EU gradjani treba da odu na check in pult i pridrzavajte se toga ako ni zbog cega drugog ono da ne bi imali bespotrebnih neprijatnosti. Nije tesko, traje kratko a odradjujete formu koju su vas obavezali pri kupovini karte.

Meni je jasno da nama generalno sve nesto smeta i uvek smo jedni od, ako ne i jedini, koji se bune po aerodromima..gundjaju, proklinju Evropu....

Covek iz Svilajnca ispred Ajfelovog tornja objasnjava kako retardirani Francuzi ne znaju da naprave red i da mu je muka od cekanja... a oko njega Japanci, Ameri, Finci... cute ljudi, skljocaju, smeju se, grickaju cips i uzivaju u turizmu...

Norveska je spustila broj vracenih zahteva u drzavnoj upravi ispod 1% dok je u Srbiji preko 60% vracenih dokumenata (dopuna dokumentacije). To govori o drzavi ali i o nacinu na koji se gradjani ophode prema propisima.

Btw, u septembru wizz menja avion stacioniran u Beogradu za jedan od novih koji stizu iz Erbasa.

E da, ovaj post nije uvod u neku debatu nego cisto poziv da odlaskom na putovanje ostavite svu nervozu, napetost i predrasude na parkingu aerodroma Surcin i uzivate...  :party: :party: :party: :party: :party:

Btw, u septembru wizz menja avion stacioniran u Beogradu za jedan od novih koji stizu iz Erbasa.

Jos kad bi i stari ostao u Beogradu  :roll:

E da, ovaj post nije uvod u neku debatu nego cisto poziv da odlaskom na putovanje ostavite svu nervozu, napetost i predrasude na parkingu aerodroma Surcin i uzivate...  :party: :party: :party: :party: :party:

good.gif

janpi.gif

Stari ide u Lublin (Poljska) a pre zvanicnog starta ide na servis...rece mi stjuard na liniji Rim-Beograd

Kako funkcioniše uplata za kartu preko bankovne doznake? Je li to ona fora sa uplatnicom? Pošto bih leteo iz Budimpešte, kakva je procedura?

Kako funkcioniše uplata za kartu preko bankovne doznake? Je li to ona fora sa uplatnicom? Pošto bih leteo iz Budimpešte, kakva je procedura?

Ako imas platnu karticu, a kupujes malo karata ne isplati se bankovna doznaka. Prvo treba da u zadnjem koraku pre potvrde rezervacije prebacis iz horinti u dinare, gde cete wizz odrati za kursnu razliku. Onda moras da otvoris racun u Unicredit banci i da platis odrzavanje racuna, pa onda ceti naplatiti minimum 230din po rezervaciji... izgubices vreme, a neces nista dobiti... vidi ako nemas da ti neko kupi karticom ili u slucaju da kupujes vecu kolicinu karata na istoj rezervaciji onda idi preko banke.

izgleda da ne moze za lowcost, meni nije poslo za rukom za wizz ni za easyjet