Jump to content

Featured Replies

@Leherin

Ako ides iz Beograda i Temisvara ne sekiraj se. Na oba aerodroma sam imala bas velike greske  (MM sam umesto Vuk upisala Muk a dva puta sam ukucala pogresan rok vazenja pasosa i jednom broj pasosa) i niko me nije ni pogledao.

Za Brisel ti vec ne mogu garantovani jer oni uspeju da nadju problem kada sam najispravnija.

Naucena tim greskama i patoloskom strahu da ce da nas izdvoje sa strane i u najmanju ruku obese za primer drugima... u word dokumentu sam ispisala sve podatke tako da sada svaki put copy-paste i nema sekiracije.

Kako uspete da pogresite nesto ,ja proverim 20 puta broj pasosa ,ime i prezime i sve to :D

Pozovi call centar i ispravi i problem resen. U Briselu su bas rigorozni i bas dave. Recimo, pre manje od mesec dana, drugara su zadrzali, jer se zove Đorđe, a na karti mu je pisalo Djordje. Izgleda da je trebalo da napise Dorde  :D I tako, zadrzali ga u redu, da bi ga na kraju, kao poslednjeg, pustili da udje u avion. Da ne pricam kako su pretresali rucni prtljag, vadili sve stvari iz ranca, sve detaljno pregledali, potom sve pedantno vracali, detaljno ispipavali sve koji su iz nekog razloga "pistali" na metal detektoru... Naravno, svaku, i malo sumnjivu torbu, sto se dimenzija tice, morali smo da stavimo u onaj kalup.

Isla je grupa nas i svi smo imali samo rucni prtljag i svi smo otisli na salter da nam provere pasos, jer, eto, nismo iz EU. I neposobnjakovici koji rade tamo, iz nekog razloga, nisu bili lupili pecat na kartu nekim drugarima. Prilikom ukrcavanja, istocno pitanje, gde je pecat? Opet, posle zadrzavanja, ipak su pustili ljude da udju.

Na ulazu u zemlju, takodje je bilo par pitanja, gde idete, koliko para imate i to. Nisu trazili da se pare i pokazu...

Pridrzavajte se svih pravila kad idete u Belgiju, to vam je moj savet.

Ili bolje nemojte da idete u Belgiju da vas ponizavaju na aerodromu i ispituju da nemate mozda nesto sakriveno u cmarnom otvoru

potpisujem.

treba sačuvati svoje dostojanstvo,a putovanja su predivna situacija za to.

Ja sam uvek saopštavao svoj politički stav odlaskom na godišnji odmor, i mogu saopštiti da sam uživao u tome i svaki put sam dobijao maksimalno za svoj novac i nisam bio frustriran nepostojanjem političke moći. tj. niko me pita ko će biti ministar saobraćaja ili direktor JAT-a ali bar zato ja odlučujem gde na godišnji.  :LOLLL:

Yes I can

tako sam ja to u životu doživeo.

Ja prvi put letim wizzom za Memingem.. ima il neko da mi kaze nesto o onim aerodromskim taksama, da li se to uopste placa ili doplacuje.. i ako se doplacuje jel mnogo para preko cene karte...  :-\

Sve je uracunato u cenu karte tako da, ukoliko putujes samo sa rucnim prtljagom, ne treba nista da doplacujes. Placas onu cenu koja je prikazana na sajtu i to je to.

Hvala na savetima, divni ste.  :) Ja sam im poslala mail sa zahtevom da mi isprave gresku, posto kada zovem coll centar kazu mi da je nepostojeci br. Nemam pojma sta je u pitanju. Valjda ce mii to do avgusta biti gotovo. Nego imam jos jedno pitanjce.:) Ja sam kupila karte iz Budimpeste do Getborga, a u povratku sam kupila iz Geteborga do Beograda. To mi je bila neka dosta povoljnija kombinacija, nego da letim iz Beograda. Dakle nisam uzela povratne karte iz Budimpese, nego samo u jednom pravcu. Sta mislite, da li ce mi Madjari praviti neki problem oko toga? Mozda je dobro da ja odstampam i rezervacije za povratak, za svaki slucaj, ako mi traze da im pokazem dokaz da se vracam i da nisam nikakav emigrant. :) I jos nesto, da li je u redu da kada navodimo prezime stavimo na kraju IC umesto IĆ (npr.  Peric umesto Perić)? Zaista ne znam posto prvi put letim sa ovom kompanijom.  Jao Kako me nerviraju sve te sitnice na koje moram da obracam paznju i da se opterecujem. :x Ali tako je to kada hocu da letim jeftino...

Nece ti Madjari praviti nikakav problem, a ni Svedjani. Jer, cim udjes na teritoriju Madjarske, na Horgosu, ili gde vec, ti si u EU i vise te niko nista ne pita. Let iz Madjarske za Svedsku je unutar EU, tako da neces ni imati pasoske kontrole na ulasku u Svedsku.

Koristi engleski alfabet, bez nasih slova sa kvacicama.

:banana:  klanj:: super, ekstra stvar.. a kakav je postupak sa kartama kada se budem vracao.. jel opet moram da se chekiram ili sta..

Ako ti je povratak u rasponu od 7 dana od polaska ,onda mozes pre polaska da se cekiras i za povratni let ,i samo istampas te karte (i za tamo i za nazad) i poneses ih sa sobom.

Obavljas sve kod kuce.Dan pre odlaska recimo,udjes na sajt wizz air i cekiras se za oba leta.Znaci popunis podatke sve koje ti traze i onda istampas karte i za odlazak i za povratak.Ove karte za odlazak pokazes na nasem aerodromu i udjes lepo u avion,a karte za povratak pokazes na aerodromu kad se budes vracao i to je to.

Tako je ako je izabrana opcija čekiranje preko neta. A ako je izabrana opcija na aerodromu, onda čekiranje treba uraditi tamo.

da, da.. za chekiranje preko neta naravno.. ovo je odlicno, sto je tako jednostavno i cool.. a tek oktoberfest.... pijjj:eat:

Mozete li mi jos reci da li u Budimpesti na aerodromu moram da odem do saltera za cekiranje da mi lupe pecat posto dolazim iz zemlje koja nije u EU? I sta mi je jos potrebno od dokumentacije osim pasosa i karte koju cu odstampati kod kuce? Hoce li mi na carini traziti zdravstveno osiguranje i novac, ili eventualno neko pozivno pismo? Hvala puno.

Na salteru za cekiranje ne lupaju nikakve pecate  ;D

U svakom slucaju bolje da odes do saltera i predas pasos ,pa ako ti kazu mozes odma u avion sa istampanom kartom onda ok.

Neko je ovde pricao da sad obavezno mora da se ode do saltera za cekiranje i ako imas samo rucni prtljag ali su meni i u Bg i u Rimu rekli da moze odma da se ide u avion.

Velika je verovatnoca da ti nece nista traziti (ni novac ni pozivno pismo) ,osim mozda na aerodromu u Sarloa :D

Zdravsteno osiguranje se ne  trazi nigde.

Aj, sad, jednom za svagda da razjasnimo. Na sajtu Wizzaira lepo pise:

"Путници који нису из ЕУ/ЕЕА морају да оду до пулта за чекирање компаније Wizz Air ради провере докумената пре него што прођу кроз безбедносну контролу до места за полазак. Ако то не учине, путовање им може бити ускраћено."

Sve to lepo, na srpskom, ovde pise!

Dakle, na stranu to sto je neko prosao i bez toga, to je pravilo! Kakvo god da je, koliko god da je glupavo, ono postoji, neko ga je smislio i neko zbog toga moze da vam uskrati pravo na let. Dakle, uvek ga ispostujte i nemojte sebi praviti bespotreban problem. I meni su i u Beogradu i u Charleroi pre mesec dana sluzbenici Wizza rekli, dok sam cekao u redu, da ne treba da cekam na to, ali, to samo da bi korigovali svoju nesposobnost i sporost salterasa i da bi smanjili guzvu. A posle na ukrcavanju, problem, gde je pecat? Pa ti onda objasnjavaj!

Na salteru za cekiranje ne lupaju nikakve pecate  ;D

Da, lupaju i pecate, mozda ne svugde, ali lupaju. Negde samo zvrljnu olovkom, negde ni to. Ali, svakako, treba otici na taj pult, pa nek rade vec sta im je volja.

Ok ja razumem da to pise na sajtu ,ali recimo u Rimu je covek koji radi na njihovom salteru isao duz reda koji smo napravili mi sto treba da predamo prtljag i govorio da oni koji imaju samo rucni idu u avion da ne prave dzabe guzvu.

I ova u Bg na aerodromu je mojoj devojci prilicno nervozno rekla da moze da ide odma u avion u fazonu sta me smarate sad da vam dajem bording pass umesto istampane karte koju ste poneli od kuce.

I stvarno meni nikad nisu lupili nikakav pecat na predaji prtljaga za 9 letenja sa wizz air-om.

Ja cu naravno svaki put da odem na salter za svaki slucaj.

Ok ja razumem da to pise na sajtu ,ali recimo u Rimu je covek koji radi na njihovom salteru isao duz reda koji smo napravili mi sto treba da predamo prtljag i govorio da oni koji imaju samo rucni idu u avion da ne prave dzabe guzvu.

I ova u Bg na aerodromu je mojoj devojci prilicno nervozno rekla da moze da ide odma u avion u fazonu sta me smarate sad da vam dajem bording pass umesto istampane karte koju ste poneli od kuce.

||

||

\/                                                          

I meni su i u Beogradu i u Charleroi pre mesec dana sluzbenici Wizza rekli, dok sam cekao u redu, da ne treba da cekam na to, ali, to samo da bi korigovali svoju nesposobnost i sporost salterasa i da bi smanjili guzvu. A posle na ukrcavanju, problem, gde je pecat? Pa ti onda objasnjavaj!

I stvarno meni nikad nisu lupili nikakav pecat na predaji prtljaga za 9 letenja sa wizz air-om.

Eto, meni su u Charleroi lupili. Sto ne znaci da ti ne verujem :)

Inace, nakon spomenute situacije i svih peripetija u Charleroi, zadrzavanja prilikom ukrcavanja zbog nedostatka famoznog pecata, detaljnog pretresanja, proveravanja dimenzija prtljaga i cega sve ne, ulazimo u avion i konacno, nadamo se da je sve gotovo. Medjutim, prozivaju troje ljudi i mole ih da se jave. Ljudi se vec u neverici pitaju sta je sad? I carica stjuardesa, nasa neka, onako strucno kulerski odgovara:"To je zato sto su malo nesposobni" ;D

Toliko!

Pozdrav svima,

Imam jedno pitanje, izvinite ako se ponavlja. Da li je moguće prilikom putovanja Wizz-om na dan putovanja otići na aerodrom i direktno tamo kupiti kartu po jeftinijoj ceni? Naravno ukoliko ima mesta. Da li je uopšte predviđena ta opcija? Kad gledam na netu, na dan polaska cena ne pada već se samo u jednom trenutku ugasi ponuda kada više nije moguće pazariti kartu.

Hvala unapred...

Ta opcija nije predvidjena i nece da moze :)

Doduse, neko je pricao davnih dana da je kupovao karte za Wizzairove letove negde u nekoj agenciji na aerodromu. Ali, nikako u toj varijanti, pred sam let i nikako nisu jeftinije tako. Kako sad stvari stoje, da li je uopste moguce kupiti negde karte na samom aerodromu, pojma nemam.

Karte se kupuju preko neta, gledaj barem mesec dana unapred, ili moze i par meseci, pa kad ti se ucine dovoljno jeftinim, tad pazari :mah: