Jump to content

Featured Replies

Mislim da ne treba da se suvise brines i opterecujes, rekao bih da je sve to sto se tice tih svakojakih racuna, samo iz razloga sto su morali da ispune formu. Nema potrebe da ih zoves i bacas pare.

Prvo ti je stiglo -3504 din, sto formalno znaci da ti je izvrsen povracaj novca. Drugi invoice sto je stigao je 4684,64 din, sto je nova cena tvoje nove karta BG-Rim-Temisvar. I konacno, treci invoice je -1180,64 din, znaci, vraceno ti je onoliko novca do cifre koju si ti prvobitno platila, pre nekoliko meseci.

Dakle, cista formalnost koja se tice njihovog knjizenja, rekao bih, tebe se to ne tice mnogo. Leteces BG-Rim-Temisvar i sigurno neces nista doplacivati, bez brige :mah:

Pa i ja sam mislila da je tako nesto ali me vise hvata tolika panika zbog njih... Najbolje od svega je sto sam ugasila taj racun u banci preko kojeg sam uplatila karte. Sledeci put cemo ici ne Jatom ni ostalima nego Lastom  ;D Hvala Dragance  :)

Nema veze sto si ugasila racun, mislim da oni i nisu bukvalno poslali pare nazad i ponovo naplacivali, vec samo formalno odradili sve to.

Takve stvari se desavaju kod aviokompanija, bilo da su lowcost, bilo da su redovne, nemoj mnogo da se uzbudjujes zbog toga, niti da odustajes da letis :) Ponekad se cak desi da ti ponudjene opcije budu i bolje od onih koje si prvobitno bukirala ;)

Vecini nas se desavalo ovo sto se tebi desilo, pomere let. kasne i slicno, i svi mi kupujemo karte kao i ti, ranije da bi prosli jeftinije. Sve to nosi rizik sa sobom, ali za tu cenu vredi se kockati....Kazes JAT, Lasta :) Evo, jutros citam u novinama nasi putnici ne mogu da se vrate iz Egipta jer agencija nije uplatila novac (odnosno trebalo bi da su doputovali nocac a od juce ujutru su na aerodromu), i verovatno niko od putnika nece dobiti odstetu koja im sleduje, tako da kao sto vidis svasta se desava. Meni je JAT takodje pomerio datume leta (sto sam videla na vreme preko amadeusa) i mogla pravovremeno da reagujem sto se tice daljnih planova, a JAT me obavestio tacno dve nedelje pred put da ne bi placao penale iako su i oni morali da znaju dva meseca (kao sto sam ja i videla) ranije a nije im palo na pamet da me obaveste.

Pozdrav svima! Pre svega da vam se zahvalim i da vam kazem da je forum vise nego koristan, da nema vas na pamet mi ne bi palo mnogo stvari... poput ubrajanja zenske tasne u "rucni prtljag". Putujem Wizz air-om za Pariz (iz Temisvara), pa ako ima nekog ko je skoro isao u tom pravcu, bila bih mu jako zahvala ako bi podelio svoje iskustvo... Prvi put idem wizz air-om, malo me hvata panika i od organizacije, moguceg pomeranja leta i sl.

Hvala!

ja sam proletos letela iz temisvara za pariz, bez problema. Prtljag su proveravali nasumicno u kalupu, ali su svaki komad merili. let je bio na vreme, u povratku mi cak nisu ni proveravali velicinu prtljaga jer su odokativno videli da zadovoljava dimenzije. sto se tice pomeranja letova to je ipak retkost sa kojom se racuna.

Prvi put idem wizz air-om, malo me hvata panika i od organizacije, moguceg pomeranja leta i sl.

Nema razloga da panicis i traumiras se. Kupila si karte, ides u Pariz, opusti se i uzivaj. Ako si  i desi bilo sta nepredvidjeno, moz' misliti, resice se :mah:

Hvala Dragance, u pravu si! Htela bih jos nesto da pitam... Koliko realno treba vremena od Beograda do aerodroma u Temisvaru? Gledajuci samo kilometrazu, 2,5h mi se cini previse, sta vi kazete?

Letela sam wizzair-om vise puta, ali trenutno nema sanse da se setim koliko ranije treba da se bude na aerodromu pre poletanja? Bese oko 1.5 h? :)

Као и на већини осталих летова, 2 сата до 45 мин. пре полетања.

Koliko realno treba vremena od Beograda do aerodroma u Temisvaru? Gledajuci samo kilometrazu, 2,5h mi se cini previse, sta vi kazete?

Mene Gea vozila oko 3 sata pre planiranog vremena na aerodromu! Kažu za svaki slučaj ranije, jer ako ti kojim slučajem pobegne avion njihovom krvicom, vraćaju ti pare i plaćaju avionsku kartu. Ja baš bila iznenađena. Dakle, ako je let npr. u 10 ujutro, sa njima sam krenula u 5 ::crazy: tri sata do Temišvara + 2 sata pre leta. Pustila sam korenje na aerodromu :-)

***PROBLEM***

pokusao sam sinoc da kupim kartu na relaciji Bg - Memmingen, za let 9. 10. 2012., preko kompanije Wizz Air.

Novac je skinut sa kartice, a meni nista nije stiglo na mail. Iz Wizz - a su mi rekli, kada sam ih pozvao, da je

novac blokiran...ALI STA DALJE???

Cek, a oni su ti rekli da karta nije kupljena? To je cudno, da ti skinu novac, a da nemas kartu. Sacekaj da vidis da li ces dobiti neku potvrdu na mejl, probaj vidi sa Wizzom, opet, mada kosta da ih zoves, a u svakom slucaju, mozes da odes do banke i blokiras taj transfer verovatno, jer je taj novac samo blokiran na tvom racunu, ali jos nije prebacen na racun Wizza, bice tek za koji dan.

U svakom slucaju, neprijatnost jeste i moraces da se cimas da bi to resio, ali, nemoj da brines, sigurno se nece desiti da ostanes i bez novca i bez karte. Bez zivaca mozda hoces, ali to zavisi samo od tebe, tako da iskuliraj maksimalno koliko mozes :)

Glupo je, ali moze da se desi, pogledaj svoj junkmail folder, mozda je otislo tamo...i da li si gledao sta ti ima na nalogu kod wizza? ima li tamo ikakvog traga?

Hvala na odgovoru...sve sam pregledao i nema nikakvog odgovora. Nesto slicno su mi rekli i ovi iz Wizz-a (kada sam ih pozvao danas).

Transakcija sada ne moze da se obustavi. Mene zanima gde se nalazi taj novac, a malo sam i zabrinut jer prvi put kupujem kartu preko interneta. Zbog cega je to blokirano??

Ne znam, meni sve to nije jasno..gde lebdi taj novac i ko je kriv banka ili ovi iz Wizza...

I kako znas da sad rtansakcija ne moze da se obustavi? Novac ne lebdi nego je uobicajeno da tranfer novca iz banke ka Wizzu traje koji dan, a za to vreme mozes intervenisati u banci i probati da otkazes rezervaciju, uz neki dokaz koji bi imao od Wizza, npr. Ako je to ono sto zelis da uradis.

Jos jedna mogucnost je da si otkucao pogresnu email adresu kad si kupovao kartu, pa ti zato mejl nije ni stigao. Proveri preko call centra, ne preostaje ti nista drugo.

Draganice, znam jer sam kontaktirao sa Bankom...a, takodje i sa ovima iz Wizza i oni su mi rekli da je blokiran novac. Da li si sigurna u to da treba nekoliko dana da se izvrsi transakcija?

Dragance je obicno musko ;D

Siguran sam, iz visegodisnjeg iskustva, da mi novac nikad nije momentalno bio prebacen racun bilo koje aviokompanije, ili bilo koga drugog, vec bude prvo rezervisan nekoliko dana, pa tek onda bude izvrsen transfer.

da... Dragance :)... i suvise sam umoran od svega ovoga, sorry...

Hvala lepo na toj informaciji, nadam se da ce se to uredno izvrsiti...mada, ovi iz Wizza su rekli da je novac blokiran...

ja nemam toliko iskustva sa tim svim tako da ne znam sta im to znaci, gde je blokiran, zasto, kako...

Aj, da ponovim jos jednom, bez panike :) Novac je rezervisan, a ako je tako, logicno bi bilo i da su ti karte prodate. Sad, proveri sa Wizzom ako nisu, zasto nisu, ili ako jesu, zasto nisi dobio potvrdu putem mejla.

Danas sam pozvao Wizz i rekli su mi da se dogodila neka greska..ispravili su to i poslali mi rezervaciju ;D