Jump to content

Featured Replies

ne znam ni ja gde idem, trazim nekog couchsurfera da me ugosti, ili spavam na aerodromu...  :yok:

plasim se da ces debelo zalutati ako ne obezbedis smestaj. belgijanci su jako nezgodni i bolje bi ti bilo da imas sve validne dokumente kojim dokazujes gde ces boraviti u EU i novac, povratnu kartu (kazes neces se vracati iz Belgije, ali ces se valjda vratiti odnekle)....ne verujem da ce kod njih da prodj "spavacu na aerodromu, imam drugi let sutra"...makar pribavi rezervaciju preko booking.com ili nekog slicnog sajta gde mozes da otkazes rezervaciju (rezervises smestaj, odstampas rezervaciju pa je posle ponistis"

Imam problem. Rezervisala sam preko wizz aira 2 karte za Ajndhoven za mart. Rezervisla sam 14. januara da platim bankovnom doznakom. i otisla sam u banku i oni tamo mi rekli da to nikako ne moze. Sad hocu da promenim nacin placanja na visu (imam vizu virtuon) i tako da platim...medjutim ne vidim kako to da uradim. niko mi se ne javlja na one njihove brojeve. popunila sam formular na sajtu i to niko ne odgovara.

Sta da radim?

Jel ima nacin ipak da se plati bankovnom doznakom? i da li mi vazi rezervacija od pre par dana? ili moram novu? Inace, sad je karta skuplja pa mi se ne rezervise opet...al ako nema nacina, izgleda da cu morati.

Jel zna neko sta da radim?

plasim se da ces debelo zalutati ako ne obezbedis smestaj. belgijanci su jako nezgodni i bolje bi ti bilo da imas sve validne dokumente kojim dokazujes gde ces boraviti u EU i novac, povratnu kartu (kazes neces se vracati iz Belgije, ali ces se valjda vratiti odnekle)....ne verujem da ce kod njih da prodj "spavacu na aerodromu, imam drugi let sutra"...makar pribavi rezervaciju preko booking.com ili nekog slicnog sajta gde mozes da otkazes rezervaciju (rezervises smestaj, odstampas rezervaciju pa je posle ponistis"

heh, sto volim ove fore sa mojim nadimkom na forumima, uvek mi se ljudi sprdaju :)

a putujem na tenerife i ostacu mesec, dva, tri, tako da nemam pojma ni kad se vracam, a ni da li cu istom rutom, zato nisam ni uzimala povratnu. dobro, ta lazna rezervacija je najmanji problem, sredicu to, hvala na savetima u svakom slucaju :)

Kad smo nedavno isli za Brisel, nisu nam nista trazili. Ili to kako im padne na pamet, pa random biraju ljude.  :roll:

Imam problem. Rezervisala sam preko wizz aira 2 karte za Ajndhoven za mart. Rezervisla sam 14. januara da platim bankovnom doznakom. i otisla sam u banku i oni tamo mi rekli da to nikako ne moze. Sad hocu da promenim nacin placanja na visu (imam vizu virtuon) i tako da platim...medjutim ne vidim kako to da uradim. niko mi se ne javlja na one njihove brojeve. popunila sam formular na sajtu i to niko ne odgovara.

Sta da radim?

Jel ima nacin ipak da se plati bankovnom doznakom? i da li mi vazi rezervacija od pre par dana? ili moram novu? Inace, sad je karta skuplja pa mi se ne rezervise opet...al ako nema nacina, izgleda da cu morati.

Jel zna neko sta da radim?

Šta sad ti očekuješ od nas?

"U banci rekli da to nikako ne može", dakle nisi bila u "pravoj" banci, akoja je mogla si pročitati na ovom forumu.

Ne vredi da pišeš i zoveš Wizz i bacaš pare jer to ne može da se promeni. Dakle nova rezervacija.

Ocekivala sam savet i malo ljubaznosti, obzirom da sam ja prva ljubazno nastupila...al izgleda da je to od nekih previse za ocekivati. Ne razumem cemu taj stav?

Nisam bila u "pravoj" banci, nisam znala u koju treba ici. sad sam tek videla ovu temu na forumu.

Zanima me samo jel rezervacija istekla i da li sad bi imalo smisla platiti tu doznaku ili zaista istice za 24h kao sto pise na sajtu wizz aira.

Mogu li sa sobom u rucni prtljag da ponesem tablet racunar I da li treba da ga prijavljujem?

Hvala na odgovoru.

Znaci u ponedeljak u Unicredit na NBG da to resim. Zaista se nadam da nece biti nikakav problem sto toliko dana kasnim od rezervacije.

Cena po kojoj sam rezervisala je 235 evra (sad vidim da cu morati da platim 1200din zato sto sam odabrala evre a ne dinare) a kad sam danas proveravala cenu za novu rezervaciju ispalo je 305evra (virtuon)! Usteda je ocigledna...

Ako bude problem, oni vrate novac na racun jel da? Da ga ne gasim odmah?

mozes da nosis tablet racunar ali i on mora da stane u isti kofer, odnosno ne moze odvojeno od kofera. Ja sa sobom uvek nosim carinski list od iPada za svaki slucaj, a kad nosim notebook ili netbook obicno prijavim ako putujem avionom, za svaki slucaj, mada se to danas tretira kao nosenje mobilnog telefona ili foto aparata.

Ajde sve, ali da neko zeza zbog povratne karte nema nikakve logike... Sta ako trazis jeftinu kombinaciju da se vratis kuci a nisi jos siguran kako pa ces u medjuvremenu vidjeti, i ne znas tacno u dan kad ces se vratiti... Jedino iz finansijskih razloga mogu to traziti, eto imas povratnu pa ne moras trositi pare

Umeju da zezaju, i te kako. Zavisi kako ti se zalomi. Ali evo konkretno: pre pet dana umalo nisu deportovali jedan bračni par od 70 godina zato što nisu imali povratnu kartu i minimum 750 evra sa sobom, iako su išli u posetu rodbini. Pustili su ih tek nakon što su kupili povratnu kartu za par dana od tada. No ovo je u sklopu jedne poduže priče, koja će biti na sajtu uskoro...

Pa dobro, ali ako sam samo u tranzitu valjda je drugacije, ne ostajem u Belgiji, pokazem kartu  od Ryanaira kojom dokazujem da idem odmah sutra dalje, pokazem rezervaciju hotela u Belgiji gdje cu da prespavam tu jednu noc, pokazem pare... i ne znam sta im treba vise

i ponijecu 500 evra sa sobom ako treba, nek crknu!  ;D

Ma to je istina da zezaju na tom aerodromu najvise, cuo sam svasta je bilo...  A o kakvoj se to poduzoj prici radi, ako se moze znati :)

Hekata, hvala za odgovor. Stace I on u tasnu. Nadam se da cu ga moci koristiti u off rezimu.

Sad ste I mene bacili u razmisljanje u vezi tog novca. Ja putujem za Memmingen, osiguranje imam za 3 dana i ne planiram vise od 100e kesa da nosim. Da li to predstavlja problem?  I sta se desava ako nemam zadovoljavajucu sumu novca? Par puta sam se tako tripovala kad sam putovala busom pa nikad niko nije trazio.

ne znam ni ja gde idem, trazim nekog couchsurfera da me ugosti, ili spavam na aerodromu...  :yok:

Ako ne nadjes nikoga na couchsurfingu eto nam prilike za kvalitetnu bleju na aerodromu  pijjj

Nesto se ni meni ne placa hotel, jbt. u tom charleroi skuplje sobe nego u Becu  :o

zdravo, letim u sredu, cekirala sam se online ali me muci prtljag. Odabrala sam malu kabinsku torbu zato sto je besplatna naravno medjutim malo je nesrazmerna tj obrnute dimenzije, ali uklopila bi se. To mi je skolska torba, moze se poistovetiti sa rancem, umesto onih dimenzija mislim da ima 32x50x30 cini mi se ili tako nesto cm manje, mislite da necu morati da platim dodatno? :(

pa stavi je obrnuto u kalup. butno je da uspes da je uguras u kalup odgovarajucih dimenzija. i s obzirom da je kao ranac, da se sabiti, samo je nemoj prepuniti

eto nam prilike za kvalitetnu bleju na aerodromu  pijjj

Nesto se ni meni ne placa hotel, jbt. u tom charleroi skuplje sobe nego u Becu  :o

pa nije bas po ps-u aerodroma...pogotovu sto znaju da budu prgavi i nezgodni

Tako da molite se Bogu da sto bolje prodjete.

sta nije po ps-u? sjedenje, setanje po terminalu, ispijanje kafa... obilazak prodavnica? otkunjati malo na stolici?

i dalje im ne radi check-in na sajtu kad se unese 000000 za vizu, lik u call centru mi je rekao da upisem xxx i zemlja izdavanja srbija, ali ni to ne pali i dalje dobijam error 500 :/