Jump to content

Featured Replies

Danas je stigao i mejl od wizza da je let za Rim otkazan (ne mogu da verujem koliki sam maler - juce sam platila, oni ga istog dana otkazali). U mejlu kazu da ce me njihov call centar kontaktirati da popricamo o opcijama.

Da li neko ima iskustva sa ovim? Meni je logicno da mi ponude mesto u nekom od neotkazanih letova, i to bez doplate, jer ne menjam ja let svojom zeljom, vec njihovom greskom.

Da ponovim pitanje, pošto se izgubilo u poslednjih nekoliko odgovara.

Da li su menjali nešto sa check-inom?

Kada krenem na check in nemam nigde opciju da upišem podatke putnika (br. pasoša i ostale stvari), poslednji put kada sam kupovao kartu (početkom januara) pre check-ina mi je tražio podatke od putnika.

Danas je stigao i mejl od wizza da je let za Rim otkazan (ne mogu da verujem koliki sam maler - juce sam platila, oni ga istog dana otkazali). U mejlu kazu da ce me njihov call centar kontaktirati da popricamo o opcijama.

Da li neko ima iskustva sa ovim? Meni je logicno da mi ponude mesto u nekom od neotkazanih letova, i to bez doplate, jer ne menjam ja let svojom zeljom, vec njihovom greskom.

Tebi jos i mogu da ponude neki let koji je tu negde okolo tvog datuma...Meni mogu da ponude samo 2 i po meseca kasnije sto necu prihvatiti...Neverovatno kakav bezobrazluk. Jesu low coster i uvek mozes ocekivati da otkazu neki let, ali da otkazu 40 letova za redom e to moze samo Wizz i to samo u Beogradu...Zreli su za bojkot...

I kako ono bese, vracaju mi 100% para nazad ili 120% kredita na wizz racun pa da potrosim na neki drugi let?

Da, i ja sam imao isto iskustvo. Javiće ti se zanekoliko dana momče sa teškim mađarskim akcentom da ti ponudi moguća rešenja:

-da ti vrate 100% uplaćenih para na karticu sa koje si platila

-uplatu 120% iznosa na wizz račun, koji možeš koristiti za sledeća putovanja (bez doplate za plaćanje karticom ili bankarskom doznakom)

-prebace let na neki od aerodroma u okruženju, bez doplate naravno

Razmisli šta ti najviše odgovara i odmah mu reci, u suprotnom ćeš morati ti da ih zoveš na onaj skupi telefon i rešavaš situaciju. Nema razloga za nerviranje jer smo svi pri kupovini karte prihvatili opšte uslove wizzaira, nego hladne glave izaberi opciju koja ti najviše odgovara.

Kako smo i mi imali rezervisan i plaćen smeštaj, izabrali smo let iz Temišvara koji je u tom trenutku bio višestruko skuplji nego što smo ga mi platili. Dobili smo ga bez doplate a prevoz do Temišvara smo sami platili. Naravno da sam pitao za mogućnost da nam wizz nadoknadi troškove prevoza do Temišvara, što bi bilo logično, i posle nekoliko minuta čekanja (i nekoliko stotina dinara troška) dobio odgovor da tako nešto nije moguće.

du-ki, hvala puno na odgovoru, bas zato sam i htela da cujem necije iskustvo da bih mogla odmah da odlucim kad me pozovu.

Let iz okruzenja mi ne odgovara posto imam ogranicen broj slobodnih dana, ali valjda ce ponuditi kasniji let iz Beograda (Bgd-Rim, po aktuelnom rasporedu, krece od 18. juna). U svakom slucaju, ja cu insistirati na toj opciji, pa cemo videti da li ce proci.

Meni nisu spominjali takvu opciju, jer mi jet let otkazan 02. oktobra 2012. U to vreme nije još bilo letnjeg reda letenja.

Mada mi to sada deluje vrlo logično. Ako se dobro sećam, pomeranje datuma je bilo moguće nekoliko dana pre planiranog leta ili 15-ak dana posle termina.

Prouči malo u Opštim uslovima.

Ne mogu da vjerujem da se to desilo  :( Jutros primam mail da je let otkazan (trebao sam ići 20.4.) i kao i vama, rečeno mi je da čekam poziv njihvog operatera.

Postoji li mogućnost da će ovi termini biti vraćeni i šta im se desilo da otkažu toliko letova?

Meni termin u junu ne odgovara, a nije mi baš zgodno ni da se premjestim na neki drugi aerodrom. Ali možda mi je to najbolja opcija.

Temišvar je najbliži, kažete? Pošto ću 2 dana prije leta doputovati u Beograd, recite mi kako vi iz BG putujete do Temišvara i po kojoj cijeni? Možda putovanje do tamo i nije toliko strašno, ali kako u povratku, ako recimo Wizz dođe jako kasno, a ja u Temišvaru po prvi put i trebam do BG?

Poslali su mi danas i fakturu sa storno iznosom.

Šta da radim?  :(

Moguće je i zahtijevati puni refund, ali šta onda?

Postoji li neka druga opcija za povoljno putovanje do Rima, možda voz?

Ako je neko raspoložen, može da me uputi na odgovarajuću temu ili pokoji savjet na pp.

:death:

Verovatnoća da ponovo uvedu polaske je minimalna. Ne bi ih ni ukidali da im dobro ide  prodaja :bang: Nego ti lepo razmisli o drugim opcijama.

-20/04 imaš letove i iz Temišvara i Budimpešte. Do Temišvara imaš kombi prevoz Gea turs, ako se ne varam 40e povratna. Voze sa adrese stana u bg do aerodroma. Može i vozom ali je dosta komplikovano i dugo traje.

Do Budimpešte opet vozi Gaa (60E povratna), a možeš baš fino vozom(26 E povratna). Polazi iz Bg u 06:45, tamo si u 14:54 pa lagano stižeš na let 19:35. U povratku moraš prespavati u Budimpeši (tamo ti je ogromna ponuda jeftinog smeštaja) pa ujutro na voz za Bg. Pretpostavljam da nisi iz Bg pa ti je možda Sofija bliže?

U slučaju da ti ništa ne odgovara u prethodnim postovima sam naveo i mogućnosi vraćanja novca. Ako imaš konkretna pitanja- Slobodno piši.

meni su stigla 2 maila sa atacmentima 1. invoce gde pise da sam kupila 2 karte po 9309 ukupno 18618, i 2. invoce u kome mi vracaju na racun 2 x 4224 ukupno 8448 dinara, sta je ovo?

Verovatnoća da ponovo uvedu polaske je minimalna. Ne bi ih ni ukidali da im dobro ide  prodaja :bang: Nego ti lepo razmisli o drugim opcijama.

-20/04 imaš letove i iz Temišvara i Budimpešte. Do Temišvara imaš kombi prevoz Gea turs, ako se ne varam 40e povratna. Voze sa adrese stana u bg do aerodroma. Može i vozom ali je dosta komplikovano i dugo traje.

Do Budimpešte opet vozi Gaa (60E povratna), a možeš baš fino vozom(26 E povratna). Polazi iz Bg u 06:45, tamo si u 14:54 pa lagano stižeš na let 19:35. U povratku moraš prespavati u Budimpeši (tamo ti je ogromna ponuda jeftinog smeštaja) pa ujutro na voz za Bg. Pretpostavljam da nisi iz Bg pa ti je možda Sofija bliže?

U slučaju da ti ništa ne odgovara u prethodnim postovima sam naveo i mogućnosi vraćanja novca. Ako imaš konkretna pitanja- Slobodno piši.

Ne, nisam iz Beograda, iz Banjaluke sam.

Možda mi je bolja opcija da nekako odem vozom do Rima? Ali ništa ne znam o povezanosti.

Temišvar sa Gea tursom mi ne zvuči uopšte loše, ali sve to mi povećava troškove i vrijeme putovanja, jer ja najprije trebam doći u BG (platiti kartu), pa onda još u Temišvar, pa u Rim. Totalno bez veze. Sreća je jedino što imam kod koga prespavati u BG.

A kad vraćaju novac, vraćaju kompletan iznos?

Edit: Sad kad vidjeh pčelicin post, odmah sam i ja provjerio.

Prva faktura mi je iznosila 23280 RSD, dvije povratne karte. A sad mi storniraju 13160?!

Je li u pitanju neka greška ili...?  :?

I ako se uzme povrat, znači li to da gubimo novce od one "takse" za plaćanje Visa karticom (pretpostvljam da je tako, jer taj novac nije uključen u fakturu)?

Evo da se i ja učlanim u klub :(

Još ne mogu da dođem sebi, besan sam kao ris. Tražiću full refund, jer mi ništa drugo ne preostaje. A posle da platim duplo veću cifru JATu, jer sam uplatio i smeštaj i ne odustaje mi se sad.

Još ako zatežu sa refundiranjem, na glavu ću im se popeti!

Još ne mogu da dođem sebi, besan sam kao ris. Tražiću full refund, jer mi ništa drugo ne preostaje. A posle da platim duplo veću cifru JATu, jer sam uplatio i smeštaj i ne odustaje mi se sad.

Kakvo je kod tebe stanje sa prvom fakturom i ovom sa storniranim iznosom?

Kakvo je kod tebe stanje sa prvom fakturom i ovom sa storniranim iznosom?

Katastrofalno. Prva faktura RSD 16.330, druga RSD - 6.160.

Ne znam ni šta im to znači, to je verovatno samo storno jednog dela, cene samog leta ili tako nečeg.

U pitanju su dve povratne karte, termin 23-27.4.

A sta zapravo znace te fakture, jesu li vama te pare legle na racun ili sta?  I zasto li ih uopste salju kad su u prvom mejlu rekli da ce kontaktirati telefonom radi dogovora? Ja nisam dobila invoice, ali to je verovatno zato sto im jos nije legla moja uplata od juce.

Ma fakture su jako joše urađene, teško se razume šta je šta. Ko je ikada video pravu fakturu, zna da ono ne liči ni na šta!

Ne znam, mislim da su oni u obavezi da naprave tako nešto, a tek nakon kontakta sa klijentom će se odraditi refundacija po dogovoru. Meni ništa nije vraćeno na karticu, a i bolje tako, nego da su mi vratili onu cifru koju su naveli na drugoj fakturi.

Ovo sam našao na netu ...

Cancellations

6. Should we cancel your flight, you will be entitled to:

a) choose from the following options:

(i) cancel your reservation and reimburse the total fare of the cancelled flight at the price at which it was bought, for the part(s) of the journey not made, and for the part(s) already made if the flight is no longer serving any purpose in relation to your original travel plan, together with, when relevant (i.e. in case of connecting flights) re-book onto a return flight operated by Wizz Air or another low-cost airline on the same route to your first point of departure, at the earliest opportunity, subject to availability of seats;

or

(ii) cancel your reservation for the journey not made and re-book onto another flight operated by Wizz Air or another low-cost airline on the same route to your destination;

Verujem da nije prijatno da isplanirate put pa da vas tako ispale, ali, sad ne vredi kukati.

Nevezano za to sta pise na tim fakturama, novac ce vam vratiti sigurno, ako se odlucite za tu opciju. Mislim da je samo problem sto to moze da potraje koju nedelju, pa ako vam je hitno neophodan kes da biste kupili drugu kartu, imajte to u vidu. Nisam siguran koliko ce pomoci da ih zovete, mozete samo jos dodatno platiti skupe telefonske ragovore sa njima, koji, sumnjam da ce imati efekta sto se toga tice.

Dobra opcija je da vam daju 120% na Wizz racun, jer time dobijate barem nesto vise novca od onog sto ste vec uplatili.

Trebalo bi da postoji i opcija da zamenite let za neki iz Temisvara ili Budimpeste, bez ikakve doplate, ali, to cete vec videti.Takodje, trebalo bi da mozete zameniti datum leta, pa leteti iz Beograda, takodje bez doplate, ali, pitanje je koliko to ima smisla ako vam je naredni let 2 meseca kasnije. Spremite se za neku od ovih opcija kad vas bude pozvao operater, ili, ako vam je hitno i bitno da to sto pre resite i ne mozete da cekate na njihov poziv, onda pozovite vi njih.

I bez panike i nervoze, prihvatite da je tako kako je i bice vam lakse.

A za ovu opciju da se uplati 120% na wizz account, moram li ga prvo imati kreiranog? Ili je taj account već napravljen samim tim što sam registrovan na wizzov sajt?

Vidim da pominjete agenciju GEA, pa cu vam dati kao primer moje iskustvo koje nije prijatno.. Pre dve godine sam u julu putovala preko njih kombijem za Zagreb pa odatle za Barselonu avionom.. lepo su nam na pocetku objasnili da idemo preko Batrovaca, bez ulaska u BIH. Da bi u jednom trenutku rekli kako su im upravo "javili iz Beograda da je bolje da idemo preko BIH"   :o

onda smo svi mi iz kombija poceli da se bunimo, jer je taj put za nekoliko sati duzi i uopste nismo isli autoputem, kako je prvobitno bilo planirano... secam se da je jedna zena jeeeedva stigla na njen avion zbog tog razvlacenja preko BIH!!

Ocemu se zapravo radi? oni nemaju neke papire koje im ovi preko srpsko-hrvatske granice traze i onda moraju sve da rade u tajnosti.. i onda smisljaju izgovore u toku puta.. secam se da je carinik na bosansko-hrvatskom prelazu 5 puta gledao papire i trazio da otvaramo prtljage. a vozac je na pitanje gde i zasto putujemo rekao sledece: ovo mi je bratov kombi i mi smo mu svi porodicno krenuli u posetu na more!!!  :LOLLL: mozete zamisliti nase face kada smo to culi.................

Ja sam srecom na svoj let stigla, ali ne verujem da cu ikada vise ici sa njima jer mi je sve to bilo sumnjivo...

Draganče, hvala na mudrim rečima.

Možda znaš i ovo: ja sam prilikom kupovine karata kupio i Wizz Discount Club. Da li mogu da tražim otkazivanje tog članstva (jer svakako ne nameravam da putujem sa njima više, barem ne u narednih 12 meseci)? Na njihovom sajtu naravno piše da ne može, tj. da ne vraćaju pare, ali nada umire poslednja ... Neko iskustvo?

Mislim da ne moze.

A i nemoj da si tako pesimistican, bice prilike da letis njima opet. Eto, recimo, meni je Wizz takodje otkazao prvi let lowcostom u zivotu, pa nisam odustao, naprotiv :)

Da li neko ima info od wizz air operatera u vezi sa otkazanim letovima beograd - rim - beograd?

od juce, od kada su nam svima javili da je ukinuta linija i da se let otkazuje, pokusvam da ih dobijem na 0900010011 ali nikako da uspostavim vezu (uvek sam 2 ili 3 na redu, puste mi muziku 5 min i prekinu liniju)