Jump to content

Featured Replies

Kako? Moraju da ti vrate sve.

Pretpostavljam da su zadržali 29,99 EUR za Wizz Discount Club, a ona 4 eur su kursne razlike ili tako nešto.

Problem je što me je njihov operator uveravao da ću dobiti potpuni povraćaj novca. Čak je izdeklamovao i tačnu cifru koliko će mi vratiti.

Ja sam taj Wizz Discount uplatio upravo zbog ovog leta, a oni nemaju prava da ga zadrže kada nisu pružili prvu uslugu koju sam platio.

Naravno da ti nece vratiti novac za clanstvo u Wizz exclusivu. Ti ga mozda jesi kupio zajedno sa kartom, ali on je posebna stavka i vazi ti i dalje.

A morali bi da ti vrate identican iznos koji si uplatio, ne bi smelo da bude ni 1 cent razlike niti zbog kursne razlike niti bilo cega slicnog.

Wow, Wizz iz Tuzle.

Pošto se zatvara BH Airlines, jedina kompanija koja je vozila sa banjalučkog aerodroma, hoćemo i mi Wizz, dokle god vozio  ::crazy:

Meni su isto vratili iznos, tačno u cent.  ;)

Naravno da ti nece vratiti novac za clanstvo u Wizz exclusivu. Ti ga mozda jesi kupio zajedno sa kartom, ali on je posebna stavka i vazi ti i dalje.

A morali bi da ti vrate identican iznos koji si uplatio, ne bi smelo da bude ni 1 cent razlike niti zbog kursne razlike niti bilo cega slicnog.

Znači mogu da otpišem 29,99 eur, ali ću sa onih 4,06 eur da im sednem na glavu.

Inače, to nije dobra poslovna politika. Trenutno je moj saldo sa Wizz-om ovakav:

Od njih nisam dobio nikakvu uslugu, a naplatili su mi 34 eur. Da sam ih zvao telefonom, izašlo bi sve preko 50 eur. Srećom pa nisam.

Možda ne moraju po slovu ugovora, ali bi svakako sa njihove strane bilo korektno da vrate i novac za Discount klub. Nije da sam ga iskoristio za bilo šta, pa s obzirom da sam to zahtevao i da mi je njihov službenik eksplicitno rekao da će vratiti celu sumu, pri tom navodeći je precizno u dinar - trebalo bi da tako i bude.

Pošto gospoda ne komuniciraju putem mejlova, a telefon naplaćuju više od hot-lajna, napisao sam za početak zvaničnu žalbu kroz formu na sajtu predviđenu za to. Mada sumnjam da ću dobiti odgovor ...

Dakle, kao što reče draganče članarina je tvoj izbor i nema nikakve veze sa kartom.

Možda su ti oni ostalo sve vratili ali postoje kursne razlike. S obzirom da je ovih dana forinta prilično skliznula, a obračun je u forintama, zato si dobio manje.

Sve je meni to jasno, ali sa moje tačke gledišta, u pitanju je klasična prevara.

Ja sam uplatio članarinu isključivo zbog njihovog leta na relaciji Beograd - Rim. Recimo da planiram da letim nekoliko puta godišnje. Onog trenutka kada su oni ukinuli tu liniju, moja potreba da članstvom u tom klubu prestaje. Pri tom nikada nisam iskoristio ni jednu pogodnost, ni jedan popust, tj. nisam aktivirao članstvo.

Znači oni su mene lepo navukli da kupim Wizz Discount Club membership, a onda su otkazali ono zbog čega sam ga kupio. I odbijaju da vrate pare.

Ja kapiram da oni nisu u obavezi da urade tako nešto, ali ozbiljne kompanije nikada sebi nebi dozvolile ovako nešto.

Ali to ti je tako s njima, postoji razlog zbog kojeg si mogu priuštiti da su low costeri.

Uostalom, linija uopšte nije ukinuta, letjeće od juna.

To da li ce leteti od juna to niko ne zna, nisu postojale nikakve indikacije ni da ce prekinuti letove do Rima... Zamalo da kupim kartu, dobro je sto nisam... Wizz je svakako najgori low cost-er, uvek kad letim sa njima strahujem do zadnjeg dana ali sta ces, hocemo svi jeftinije pa trpimo... Ryan je majka za wizz, prava low cost avio kompanija.

Je l moze neko da mi kaze da li u avion mogu da se unesu slatkisi?? Putujem u Belgiju i planiram da donesem dve tri kile cokolade :D ali posto kratko ostajem, ne nosim veliki prtljag, vec samo kabinski.... POZURITE SA ODG. PLEASE :) ZA DVA DANA PUTUJEM

Mogu ako se kupe na aerodromu. :D Prije mjesec dana smo ubacili neke silne cajeve i zacine kad smo dolazili iz Minhena i nisu nam pravili problem. Iz Belgije smo, takodje, poneli, pa ne bas 3kg cokolada, ali 800g sigurno i tu smo glatko prosli.

mozes ako se te dve tri kile cokolade uklope u tezinu prtljaga, a ako kupis na aerodromu, onda nema problema sto se tice rucnog prtljaga, jer se to spakuje u posebnu kesu i ne podleze propisu o dozvoljenoj tezini prtljaga.

Je l moze neko da mi kaze da li u avion mogu da se unesu slatkisi?? Putujem u Belgiju i planiram da donesem dve tri kile cokolade :D ali posto kratko ostajem, ne nosim veliki prtljag, vec samo kabinski....

Neverovatna si...vucaš 3 kg čokol. u Belgiju ...a belgijanci imaju najbolju čokol. na svetu i ostale slatkiše  ;)

Pa u povratku ti kupi /vrati  barem 1-2 kg da se ne vraćaš praznih ruku...valja se  lol::

Je l moze neko da mi kaze da li u avion mogu da se unesu slatkisi?? Putujem u Belgiju i planiram da donesem dve tri kile cokolade :D ali posto kratko ostajem, ne nosim veliki prtljag, vec samo kabinski....

Neverovatna si...vucaš 3 kg čokol. u Belgiju ...a belgijanci imaju najbolju čokol. na svetu i ostale slatkiše  ;)

Pa u povratku ti kupi /vrati   barem 1-2 kg da se ne vraćaš praznih ruku...valja se  lol::

Pa ja mislim da je to upravo i htela. Zato je i napisala "donesem", a ne "ponesem" :)

Neverovatna si...vucaš 3 kg čokol. u Belgiju ...a belgijanci imaju najbolju čokol. na svetu i ostale slatkiše  ;)

Pa u povratku ti kupi /vrati   barem 1-2 kg da se ne vraćaš praznih ruku...valja se  lol::

Pa ja mislim da je to upravo i htela. Zato je i napisala "donesem", a ne "ponesem" :)

@slatkis, naravno da sam mislila da donesem cokoladu iz Belgije, a ne da je nosim u Belgiju :P

Hvala, ljudi, ja cu staviti u kabinski prtljag u nadi da nece praviti problem :)

Jedan dan nakon mog zvaničnog prigovora preko formulara na sajtu Wizz Air-a, dobio sam mejl od njih u kome mi javljaju da su odmah obrisali moju Wizz Discount Club članarinu i pokrenuli postupak povraćaja i tih 29,99 EUR. Poslali su mi i print screen kao dokaz.

Red je da ih, posle nekoliko pokuda, pohvalim za ovo.

Da li je neko koristio neke dodatne usluge wizzaira, konkretno transporta od/do aerodroma njihovim shuttle busovima? Ako da kakva su iskustva? hvala :)

Wizz увeo летове до Дубаија (из Будимпеште, Букурешта, Кијева и Софије)

Je l moze neko da mi kaze da li u avion mogu da se unesu slatkisi?? Putujem u Belgiju i planiram da donesem dve tri kile cokolade :D ali posto kratko ostajem, ne nosim veliki prtljag, vec samo kabinski.... POZURITE SA ODG. PLEASE :) ZA DVA DANA PUTUJEM

Meni su u Trevizu izbacili sve slatkiše koji nisu bili kupljeni na aerodromu...naravno letela sam wizz-om.

Meni su u Trevizu izbacili sve slatkiše koji nisu bili kupljeni na aerodromu...naravno letela sam wizz-om.

Svasta! Da nisu bili neki tecni slatkisi?

Nas 16-oro se juna prosle godine vracalo iz Sarlroa za BG, Wizzairom, svi smo imali rucni prtljag i svako je imao gomilu slatkisa i niko nam nista nije oduzeo, cak ni na ozloglasenom Sarlroa. Jeste da su par ranaca detaljno pretresli, ali, nijednu cokoladicu nisu oduzeli.

Da li je neko koristio neke dodatne usluge wizzaira, konkretno transporta od/do aerodroma njihovim shuttle busovima? Ako da kakva su iskustva? hvala :)

U Pesti su cesti, ne znam tacno rutu, ali su im minibusevi bas cesti.

Imao sam prilike da se druzim sa vozacima wizz buseva zbog boravka od 26 sati na Budimpestanskom aerodromu, a sve zbog druge usluge koju wizz tamo pruza, a to je wizz parking koji je placen preko njihovog sajta, a koliko sam ukapirao ne postoji. To da ne postoji rekli su mi upravo vozaci wizz buseva koji bi trebalo da pruzaju uslugu prevoza sa istog, a za koji oni nisu ni culi. Zbog moje gluposti i trazenja parkinga, propustim vreme da cekiram prtljag i zaglavim pomenuto vreme na aerodromu. Ako nista drugo, ne planirano vidim malo Pestu :)

takodje sam video u Memingenu da su jednoj zeni izbacili cokoladu iz ruckog prtljaga

Sa kojim obrazloženjem?

Ja bih slatkiše smazao pre ulaska.

Dakle slatkiš ni ne pokušavaj let sa wizzom.  :)