Jump to content

Featured Replies

Samo panicim bez veze... Zbunio sam se zato pise mala kabinska torba i u istom redu "prtljag 1"... Vec mi je palo na pamet da nisu mozda "malu kabinsku torbu" upisali u "prtljag"..  :cry22:

Ne bi ova tema imala samo 197 stranica da je sve lako i jednostavno..  clap.gif' alt=':clap:'>

Hvala puno...

gledam karte sad za 8.mjesec,ii dosta su skupljee nego prije..budim-bari je oko 100 E, pa to je ipak previse..nadam se da ce par dana prije leta snizit malo

Pozdrav,

Prelistao sam oko 20stranica ove teme ali mi nikako nije jasno jedno: Da li ja imam jos neke skrivene troskove u odnosu na cenu koja mi pise na wizair.com-u pre samog placanja karticom?

Naime, put za London za dvoje u septembru pise da kosta oko 17.000rsd, dok je na bilo kojem drugom sajtu (i prevozniku) 2-3 puta skuplje.

Pise administrativna taksa da je ukljucena u cenu. A aerodromska? One su oko 40-50e u zavisnosti od aerodroma koliko ja znam.

Hvala,

Nisi dobro prelistao, da jesi shvatio bi da je to ta cena, krajnja cena koja ti izadje, to ces i platiti. U cenu ulaze sve takse kao i naknada za placanje karticom. Posto vidim da nisi dobro prelistavao, da te upozorim da u osnovnu cenu karte ulazi samo rucni prtljag do 10 kg. odredjenih dimenzija. Naknada za prtljag koji se cekira se placa, i maksimalno mozes da poneses 32 kg. Na sajtu wizza mozes naci koja je cena (placa se po letu, znaci za povratno putavanje duplo, i cena avisi od duzine leta i perioda kad se putuje).

Pozdrav svima! Da li mozete da mi pomognete oko sleldeceg, jer mi je ovo prvi put da putujem preko wizz-a.

Upravo sam se check in-ovala online, let mi je za 14 dana. Putujem na Krf, uzela sam povratnu kartu.

U pdf-u sam dobila samo jednu stranicu za stampanje, sa 2 bar koda. Citala sam ranije  na ovom forumu da treba da dobijem 2 stranice, pa mi sad nije jasno da li ovu jednu stampam u 2 primerka ili kako?

Inace, na aerodromu na Krfu cekiranje je moguce samo tamo, da li sam zbog toga dobila samo jednu stranicu?

I da li onda u povratku idem tamo na aerodrom samo sa pasosem? Nemam sta vise da odstampam.

Hvala unapred na odgovoru!!!  :mah:

Sve je u redu, sada je boarding pas na jednoj strani, zato i imas dva bar koda. Ranije su bile dve strane, sad je jedna. U povratku ides na salter za cekiranje, i besplatno je jer ne moze online. Treba da zapamtis broj rezervacije ili da poneses odstampan mejl koji si dobila kao potvrdu rezervacije. Inace, na drugom mestu na forumu sam postavila pitanje, ali posto ti sad ides na Krf, kako si resila prevoz od aerodroma (znam za autobus koji ide do centra grada, ali za manja mesta u to doba nema regularnog prevoza.)?

Hvala @hekata!!!

Sto se tice Krfa, idem tamo sad treci put, ali prvi put avionom. I isto idem u manje mesto, medjutim imam tamo nekog ko ce doci po mene. A mislim da u to vreme jedino taxi mozes naci.

Inace, imam informaciju od drugarice da joj je taxista uzeo od luke grada Krfa do Agios Georgiosa *st.georges south beach, 50 ili 55 eura, tako da stvarno "deru", to je udaljenost od 34 km.

Sad sve zavisi do kog mesta ides, ali eto otprilike da znas koliko uzimaju. Nadam se da ne ides sama i da ces moci da podelis troskove sa nekim, mozda cete moci i da se dogovorite oko cene. Srecno!!!

Znam za ovo, i ide moja prijateljica, ne ja (ja bi radije isla do centra grada prespavala i sutradan isla dalje), ona ide u Barbati :) inace, za one druge, ima i opcija shuttle busa, dodje 10.7 eura po osobi do Barbatija

Nisi dobro prelistao, da jesi shvatio bi da je to ta cena, krajnja cena koja ti izadje, to ces i platiti. U cenu ulaze sve takse kao i naknada za placanje karticom. Posto vidim da nisi dobro prelistavao, da te upozorim da u osnovnu cenu karte ulazi samo rucni prtljag do 10 kg. odredjenih dimenzija. Naknada za prtljag koji se cekira se placa, i maksimalno mozes da poneses 32 kg. Na sajtu wizza mozes naci koja je cena (placa se po letu, znaci za povratno putavanje duplo, i cena avisi od duzine leta i perioda kad se putuje).

Hvala, izgleda da nisam dobro prelistao.

Pozz

Zdravo,

imao bih jos jedno pitanje, koje se ne odnosi na wizair direktno ali posto je preko njihovog sajta, mislim da ce neko znati odgovor ovde  :)

Zeleo bih da iznajmim kola (preuzimanje na aerodromu, ostavljanje na aerodromu). Sad, svuda pise Fuel: Pick up full, return full.. Ok, nemoguce je da dodjem iz grada do aerodroma sa punim rezervoarom, tako da ce oni pri preuzimanju kola morati da mi naplate gorivo (osim ako nema neka benzinska pumpa na samom aerodromu!?). Kako oni obracunavaju to? Da li ce mi naplatiti aerodromsku cenu: ako je litar goriva 1,5e oni ce mi obracunati po 3e ili sa nekom sitnom provizijom. Da li neko ima iskustva sa rent-a-car kompanijama koje saradjuju sa wizair-om?

Hvala,

Stevan

Ti sto ti iznajmljuju autu znaju da je nemoguce da rezervoar bude 100% pun, osim ako nema benzinske pumpe u samoj autokuci. Kad budes uzeo auto, samo ih pitaj gde je najbliza pumpa i tamo natoci.

Ti sto ti iznajmljuju autu znaju da je nemoguce da rezervoar bude 100% pun, osim ako nema benzinske pumpe u samoj autokuci. Kad budes uzeo auto, samo ih pitaj gde je najbliza pumpa i tamo natoci.

Hvala Dragance,

ali malo sam skeptican po pitanju toga. Mislim, nije problem da plati par litara ni po ceni od 5e, ali ne bih voleo da imam puno nepredvidjenih troskova jer planiram da obidjem 4-5 gradova i svuda da uzmem automobil.

Ima li neko sa iskustvom? Ili su ti tako prosao? :)

Mi smo, recimo, iznajmljivali auto u Memingenu, u samom gradu, pumpa je bila relativno blizu, na oko 1km. U povratku natocili, vratili auto i sve ok. Uostalom, posalji mejl tim koji iznajmljuju auto, pa ih pitaj detalje pre nego sto se resis da rentiras.

Da dodam neke stvari što se Krfa tiče. Avion sleće u super vreme, može se opušteno stići na gradski za većinu destinacija. Doduše, ja sam bio u okviru Plave linije koja pokriva udaljenost od aerodroma do nekih 20km. Od aerodroma do glavne stanice u Kerkiri (njihov najveći grad) stiže se za 15min opuštenog hoda. Karte u okviru te Plave zone su do nekih 2,5e, a taksi bi izašao oko 24.

Ne moraš ništa štampati, samo poneseš pasoš na check in i oni ti daju boarding pass.

I moram još da prokomentarišem prtljag. Ko ide na letovanje, ako se ne spakuje u taj besplatni kofer, ne treba da ide na more. Bez uvrede svima, ali u te dimenzije se može smestiti brdo stvari! Provereno.

Da, znam da je lako stici do Kerkire, ali ne i do Barbatija, iako je samo 20 km udaljen, bar ono sto kaze njihov zvanicni red voznje, u 22.00 odlazi zadnji bus....tako da to da je lako, vazi samo za "plave autobuse".

Znam za ovo, i ide moja prijateljica, ne ja (ja bi radije isla do centra grada prespavala i sutradan isla dalje), ona ide u Barbati :) inace, za one druge, ima i opcija shuttle busa, dodje 10.7 eura po osobi do Barbatija

Ovo za shuttle bus je super! Pretpostavljam da idu i na jug, prema Kavosu (treba mi prevoz do Perame). Gde stoje ovi busevi na aerodromu? Kad ima poslednji?

Putujem sa wizz-om 15. 08. na Krf. Avion sleće u 22.05. Toga dana je veliki praznik u Grčkoj, tako da verovatno važi praznični red vožnje. Zbog toga ne računam na gradski, plavi bus.

Hvala unapred na pomoći.

@corto maltese, imam isti problem kao i ti , putujem 15. isto, i buduci da im je tamo svetac Holy Mary, moj prevoz ne moze da dodje po mene. Juce sam bas dobila informaciju da vidim sa Lord Travelom, [email protected]

Probaj sa njima, ja sam im sinoc poslala mail da mi treba prevoz do agios georgios south argyrades, ali su mi rekli da se javim 2 dana pred put.

Svidja mi se ovaj shared shutlle reesorthoppa.ie, jer nije skup, ali bilo bi lepo znati da ce oni biti tamo, na aerodromu, ne bih bas da rezervisem neko odredjeno vreme, jer pre mesec dana ddrugarici je wizz za krf kasnio sat vremena, sleteli su malte ne u ponoc. A ja pratim stanje vec 2 nedelje, juce je poleteo u 20:12, a prosli cetvrtak u 19:57

nemas proble sa njima jer treba da navedes broj leta u rezervaciji, tako da oni znaju ako ima kasnjenja

je l' kupuje neko uspesno karte za wizzair preko intesine internet kartice? I je l' se konacno moze placati i debitnim karticama ili ostaju samo kreditne?  :-\

Kada je sezona putovanja, a kada su karte za prtljag po ceni van sezone? Našla sam nešto da je do 14. decembra van sezone. Hvala unapred.