Jump to content

Featured Replies

Ne bih da se pravim pametan,ali moram da napomenem zbog budućih transakcija. Plaćajte karte bankovnom karticom. Uplata se vidi odmah, a taksa je ista za sve vrste plaćanja. Razlog nemam karticu nije prihvatljiv. Nemoguće je da niko u vašem okruženju nema bankovnu karticu. Ovde na forumu ima bar tri osobe koje će vam pomoći. Ako lično vi nemate karticu, nađete nekog ko ima. Uplatite novac na njegov (njen) račun što je ekvivalent odlaska u banku, ali nema bankarske provizije i nesposobnih bankarskih službenika. Posle samo lagano kupite kartu.  :banana:

Nije pametovanje, u pravu si. Ja sam se sad zeznula i nikad više. Sad sam sve sredila ali ovu paniku i stres sam mogla da izbegnem

Preporucujem "Unikredit"banku na  Kalenic  pijaci (ako zivite  u Bg),oni su  inace preporucena banka od Wizzair, prosli put sam  placala  on line  kartu - karticom ,a ovaj put  bankarskom transakcijom (znaci direktno u banci),prvo  odradite kod  kuce  on line  rezevaciju sa placanjem  bankovnom doznakom (transakcijom),uzmete svoj broj potvrde za recervaciju i bitno je da dodjete  pre 13h  u banku  i obavite uplatu jer  sve uplate do 13:30h  tog  dana  ce i bit na racunu  Wzza i sutradan ce vam stici  rezervacija na  email.Nakon toga  samo odradite  chek in  on line  i to je sva procedura. U toj  banci  radi jedna divna  divna  devojka po imenu Ivana, i sve  sto vam bude trebalo  ona ce  vam zavrsiti. Mozete je i pozvati  na  telefon pre nego ista  uradite  za bilo koji savet

Ivanu mozete  pozvati na  tel: 0113085398 , a banka se nalazi u ul.Trnska 2, kod skvera  gde je mali parkic na Kalenicu ili  najtacnije preko puta  kafane "Stari Kalenic" , email  za slanje  rezervacije na banku je: [email protected]  :mah:

Ako si sto pua putovala Wizzom onda znas da pravila kabinskih torbi nemaju veze sa cekiranim prtljagom, pravila su ista: JEDNA torba propisanih dimenzija, tako da pored te JEDNE torbe mozes da unese jos novine, kaput, telefon, cak i "pederusu" ako imas moras da spakujes u tu JEDNU torbu.

Ako si sto pua putovala Wizzom onda znas da pravila kabinskih torbi nemaju veze sa cekiranim prtljagom, pravila su ista: JEDNA torba propisanih dimenzija, tako da pored te JEDNE torbe mozes da unese jos novine, kaput, telefon, cak i "pederusu" ako imas moras da spakujes u tu JEDNU torbu.

"sto puta"je trebala  da bude metafora na vise putovanja, ali sam u brzini zaboravila da stavim navodnike, svakako hvala za odgovor Hekata  :mah:

Jeste li videli koje su termine polazaka idioti stavili za relaciju Beograd-Eindhoven od kraja marta 2014?

Iz Beograda za Eindhoven u 05:45!, a Ein-Bg je u 08:50. Pa kako ljudi da stignu na aerodrom u pola 6 ujutru?!

Čak i kolima kad ideš, treba da ne spavaš tu noć, da bi stigao na aerodrom na vreme. -.-

One more reason for avoiding Wizz as much as possible.

Jeste li videli koje su termine polazaka idioti stavili za relaciju Beograd-Eindhoven od kraja marta 2014?

Iz Beograda za Eindhoven u 05:45!, a Ein-Bg je u 08:50. Pa kako ljudi da stignu na aerodrom u pola 6 ujutru?!

Čak i kolima kad ideš, treba da ne spavaš tu noć, da bi stigao na aerodrom na vreme. -.-

One more reason for avoiding Wizz as much as possible.

Ja putujem  14 decembra  za Svedsku u Getheborg i moj  let je u  06:10h, inace  letos  je taj  let  bio u 07:30h, medjtim zbog  verovatno loseg vremena i zbog sletanja na manje  aerodrome lokalnog  tipa  zimi se kao i satnica  pomeraju na raniji period ujutru.Nista nego ne spavati tu noc  ;D  :mah:

Pa ja sam ove godine par puta leteo za Dortmund Wizz-om u 5:30. Skoro su ga pomerili na 6:00. Al ako hoćeš za 20€ tamo-vamo baš me briga dal sam spavao 8 ili 4 sata.

• 2 weeks later...

Pozdrav svima

Ako može neko da mi pomogne. Rezervisala sam let za Geteborg 20-og decembra iz Tuzle za sestru i sebe. Sestra je maloljetna (tj. ima 17 godina), a tamo u Wizz Air informacijama piše da može putovati samostalno. Zanima me da li ipak ona treba da ima saglasnos roditelja da može da putuje samostalno ili samo pasoš i to je to? Hvala  :D

to je vec pitanje za granicne sluzbenike,  odnosno moras to videti kako to ide sa Bosnom, za srpski je takva situacija da maloletna lica moraju da imaju saglasnost oba roditelja, odnosno staratelja, i to se overava u opstini. S obzirom da je u pitanu stariji maloletnik, to je dovoljno, za mladje maloletnke neophodan je i pratilac.

to je vec pitanje za granicne sluzbenike,  odnosno moras to videti kako to ide sa Bosnom, za srpski je takva situacija da maloletna lica moraju da imaju saglasnost oba roditelja, odnosno staratelja, i to se overava u opstini. S obzirom da je u pitanu stariji maloletnik, to je dovoljno, za mladje maloletnke neophodan je i pratilac.

Hvala, sutra ću nazvati onaj broj za informacije pa pravac opština.. :-\ :'(

Hvala, sutra ću nazvati onaj broj za informacije pa pravac opština.. :-\ :'(

Ne treba da zoveš Wizz, oni su decidirano napisali svoje uslove. Pitanje je vaših propisa za putovanje maloletne osobe u inostranstvo.

Video sam u jednoj poruci na ovom forumu da jakna spada u prtljag i da mora da se spakuje u rucni prtljag da bi se unela u avion.

Jel to tacno ili sam ja nesto pogresno razumeo, posto na wizzair sajtu stoji

Путници такође могу да носе доле наведене предмете:

капут или ћебе

мобилни телефон

штиво за читање у авиону

за децу млађу од две године: храна за време трајања лета, дечја колица која се могу склопити или мали креветац

пар штака за особе са физичким инвалидитетом

Tako da, koliko razumem jakna moze da se unese, uz rucni prtljag.

Putujem u petak, pa da me neko ne skida na aerodromu, ipak je hladno sada :)

Nikad nisam putovala wizzom - jel neko zna da mi kaze kako funkcionise sa prtljagom sa povezanim (vise-manje) low cost letovima. Da li se prtljag cekira do krajnje destinacije ili moram da ga pokupim, pa ponovo cekiram na drugom aerodromu?

Merci beaucoup.

Kod lowcostera nema vezanih letova, svaki segment se kupuje za sebe, tako da bi morala da cekiras svako presedanje. Tako i pise u uslovima putovanja, kao sto i placas za svaki let prtljag odvojeno.

Ne pitam za placanje - svaki segment bih posebno platila, to mi je jasno. Pitam da li bi morala 2 puta cekiram torbu ili ne.

U Budimpesti cu biti 6 sati na aerodromu i vreme mi ne nedostaje... zanima me organizacije pakovanja sa saputnicima, posto ne nastavljamo svi dalje.

pa to ti i govorim, placa se za svaki segment posebno i cekira se za svaki segment, wizzair ne poznaje vezane letove, dakle kao da imas dva odvojena leta, i nema onog, kao sto ima kod regularnih avio kompanija kad imas vezani let da ako prvi let kasni da ti obezbedjuju sledeci slobodan let. Oni to tretiraju kao odvojene letove

Evo sta kaze u njihovim uslovima putovanja:

15.6. ПОВЕЗАНИ ЛЕТОВИ

Компанија Wizz Air не нуди повезане летове. Ви сносите одговорност за све остале летове које ви или ваш пртљаг пропустите.

9.4 Ако је ваш план пута издат за два или више сегмената у једном смеру, приликом доласка на сваки транзитни аеродром, обавезни сте да уђете у земљу (прођете кроз царинску, граничну и безбедносну контролу), преузмете свој чекирани пртљаг и чекирате се за следећи лет у складу са

Ok. Hvala. To mi u ovom slučaju čak i odgovara...

Ne treba da zoveš Wizz, oni su decidirano napisali svoje uslove. Pitanje je vaših propisa za putovanje maloletne osobe u inostranstvo.

Putnici dragi,

putujem za Geteborg krajem decembra, a vracam se pocetkom januara. Danas je nesto jeftinije, za 28. dec je 4.599. Sta mislite, da li da kupujem ili ima šanse da pojeftini? Poslednji popust je bio 12. i 13. novembra...