Jump to content

Featured Replies

Je l' se ovo dešava samo na letovima za Nemačku ili i na ostalim? Naši kontrolišu na N. Tesli? Pretpostavljam da je to jedna od mera protiv lažnih azilanata jer su Nemci bili najglasniji u vezi sa tim, mada... na znam koliko oni idu avionom... mislim, ti lažni azilanti.

Au sad ste me isprepadali sa tim,ja idem za Nemačku za mesec dana,doduše imam povratnu kartu ali nemam pare,tj nosiću karticu na kojoj ću reći da imam pare!!! Sad ako me budu maltretirali!!!  :bang:

mislim da prolazis lagano sa povratnom kartom, karticom a uplati osiguranje i ponesi kes moras nesto pokazati makar pozajmi

Gledaj prošla 2 puta nisam nosio nikakav keš i niko me ništa nije pitao(ni srbi ni nemci,doduše nemci pitali za povratnu)! A ovo osiguranje mislim da ću da uplatim za svaki slučaj..

Ništa, kupiću danas povratnu kartu, najjeftinija je 40 ojra. Neću da rizikujem.

Vraćam se kolima, pa ta karta nek propadne.

Uzmi obavezno,i ja uvek uzimam povratnu i propada mi povratak jer se nikad ne vraćam tad.. Ali bolje da ti to propadne nego da te vraćaju sa granice..

Propada mi 40 eura kako god okrenem:

-ako me vrate, propada 40 eura koje sam dao za kartu

-ako uzmem povratnu, propade 40 eura kojih ću dati za povratnu.

Ako ti propada onda nije važno da je do Bgd. Može i neko drugo mesto ako je karta jeftinija.:)

Iskrsao nov problem. Ne može brat da mi kupi kartu.

Mogu li ja da je kupim preko internet kartice? To je kartica iz banke Inteze, besplatna je, ne održava se. Preko nje sam plaćao neke stvari iz Kine.

Mislim da se ide na Master ili Visa kad se plaća njome. Može li to da se završi za jedan dan, pošto nisam kupovao nikada kartu?

Može, ja sa tom Intezinom Visa Internet sve kupujem, odlična je. Može sve da se završi i za mnogo manje od jednog dana  ;) Ideš na "Visa" kad plaćaš tom karticom.

okej. Dakle mogu da kupim danas za sutra?

Idem tamo na next next next, necu mesta za noge, privilegije, rentacar itd...posle dolazim do placanja. Tamo popunim kao za visu, i posle kad mi stize na mail karta? Da bih je stampao i spremio za sutra, krecem u sest ujutru iz mog grada.

Nikad nisam kupovao, strano je za mene to. Samo je bitno da prodje uplata brzo

Pa, možeš ako ima karata danas za sutra. Da, samo ideš na next, kad dođe do plaćanja ukucaš podatke sa kartice. Mail ti stiže posle par minuta, a onda moraš da uradiš web check-in. U tom procesu ćeš dobiti dva PDF papira koji su ti zapravo "karta", njih pokazuješ na ulazu. Dakle, kad si kupio kartu ideš ponovo na sajt i tražiš web check-in, tu te pita za kod/sifru (to si dobio u mailu par minuta posle kupovine karte), a možda te pita i za BROJ VIZE (ne visa kartice, nego vize za putovanje). Pošto nama ne treba viza, tu ukucaj šest nula. Ovo ti je ukratko i najvažnije. Samo čitaj, nećeš se zbuniti.

Sad sam gledala na sajtu u srpskoj verziji. To što ti stigne na mail par minuta posle kupovine je rezervacija. Na toj rezervaciji ti piše broj potvrde (obično u većem fontu, boldiran). Odeš ponovo na sajt, klikneš ČEKIRANJE, tu te prvo pita za taj broj potvrde (kod/šifra kako sam ti prethodno rekla) i prezime. Posle podaci, broj pasoša itd. Na kraju dobiješ PDF koji štampaš. To je karta. Pošto kupuješ samo za jedan pravac, biće jedan PDF papir.

uzimam povratnu za 24.april, tad je najjeftinija, 4O eura.

Sad mene buni sledece...

Je l moram povratnu da glasi na ovaj datum sutrasnji, tj. povratna karta da bude povezana sa sutrasnjom kartom?

Ili uzimam kartu kao kartu, iz Nemacke ka Srbiji, 24.aprila?

Hvala vam na odgovorima.

Ako se kao vraćaš 24, kucaš taj datum za povratak. Za odlazak kucaš sutrašnji. To ti je na sajtu na samom početku, kad biraš letove, kucaš datum odlaska i datum povratka. Posle za te datume i dobiješ rezervaciju.

Kod wizza ne postoje povratne karte, već se kupuje svaka posebno i ni na koji način nisu "vezane". Ako je kupuješ pro forme nećeš imati nikakav problem osim možda da u kešu možeš da pokriješ troškove boravka u inostranstvu. Mada i ovo je sve deo teorije, šta sve mogu da te pitaju policajci, može se desiti da ti pored pregledanog pasoša samo požele srećan put bez dodatnih pitanja (povratna, karta, osiguranje, keš...)

Ti imaš već kartu za odlazak. Kupuješ samo kartu za povratak. Bilo koji datum, gledaj kada je najjeftinije. (Naravno ne za tri meseca).

Ti imaš već kartu za odlazak. Kupuješ samo kartu za povratak. Bilo koji datum, gledaj kada je najjeftinije. (Naravno ne za tri meseca).

Nema vise. Ne citas pazljivo. nono

Sad ces skroz da zbunis coveka. :)

Uh, idemo redom.

Imam kartu za sutra u jednom smeru ka Memingenu.

Sad sam uplatio na Intezinu karticu novac i kupio kartu za 17. maj jer je 30 eura, Memingen - Beograd.

Ali, to je to. Sad nista mi nije stiglo na mail, niti znam da li je prosla uplata...nista!  ::crazy:

Ops! Onda ja nisam pazljivo procitala, izvinjavam se pedjalonu.

Ako ti nije stigao mail, onda verovatno nisi odradio celu proceduru do kraja. Sacekaj malo, a ako ne stigne i ako hoces da budes siguran & miran, nazovi ih i pitaj - 0900220227 (60 dinara/min).

Sredio sam, stiglo mi na mail nesto, ali nije karta.

\sad trazim gde je pdf karta  ::crazy:

Odstampaj to što ti je stiglo (rezervacija) i ponesi sutra na aerodrom kao dokaz da si kupio povratnu kartu. PDF kartu možeš da dobiješ samo u procesu čekiranja, a to možeš da uradiš najranije 30 dana pre leta. Pošto si kupio povratnu za 17. maj, najranije 17. aprila možeš da dobiješ PDF kartu. Ako te sutra neko nešto pita, pokaži tu rezervaciju i reci: Kupio sam, čekiranje ću uraditi u Nemačkoj pred polazak nazad.

Hvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaala!!!!

Nosim sutra to!

Da ako stignem sutra!

Hvala i pozdrav!

ode 30 ojra za kartu koju cu da bacim cim stignem hah!

A propo price da su zaostrena pravila na aerodromima, da se trazi povratna karta, inace ne dozvoljavaju ukrcavanje, razmisljam, da li bi uvazili neku voznu ili autobusku kartu, recimo, Budimpesta-BG kao dokaz da ce osoba napustiti EU?

Mislim da je mnogo pametnije uraditi tako nesto, jer se autobuska ili vozna karta moze jednostavno otkazati i dobiti povracaj novca, mozda uz neki mali procenat izgubljen. Svakako bolje nego baciti pare u vetar kupovinom aviokarte.