Posted March 15, 2016 Pozdrav! Zanima me da li neko moze da mi objasni nesto u vezi placanja Wizz air karte preko interneta tudjom karticom, posto nemam svoju. Da li je dovoljno da samo uplatim na prijateljevu karticu iznos karte i oni ce da mu skinu iznos prilikom kupovine karte na sajtu? Da li mozete da mi napisete koje sve kartice wizz air podrzava da bih bila sigurna da ce transakcija uspeti? Hvala puno unapred! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 15, 2016 Može treće lice da uplati kartu za Wizz. Prilikom plaćanja mora biti dospeli iznos na računu, (i nešto preko toga). Na sajtu možeš videti koje platne kartice podržava. (Mnoge). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2016 Jel zna neko sa sigurnošću da li propada povratak ako se propusti odlazak? Pošto nisam razmišljao i kupio sam na jednoj rezervaciji bg-bazel oba smera a cena je naravno ista i ništa nisam dobio time, nego mi bilo lakše. Sad sam promenio plan i ne mogu da letim do tamo ali mi treba povratak i dalje. Logično bi bilo da je ovo moguće ali pošto je to wizz kladim se da propada cela karta i da moram da kupujem povratak ponovo. Ako neko slučajno zna, da ne bacam pare bezveze... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2016 Izgleda da ne propada: http://travel.stackexchange.com/questions/11519/if-i-book-a-return-journey-with-wizzair-and-miss-the-first-flight-can-i-still-t Quote Q: [...] The dilemma is that I have to leave later than the original flight I have booked, so it means that I will not use the onward flight but will for sure use the return flight. Do you know if Wizz Air has any specific policy to no-shows at airports etc? A: As with some other low-cost airlines (namely Ryanair), the word "reservation" applies to the one-way ticket per person. That is, if you bought the return ticket, you have made two "reservations". Similarly, if you bought the tickets for several people, then you have several "reservations". I confirmed this with Wizzair by phone and then I also did the exact thing you wanted: I bought another ticket for the outbound flight (another carrier, even) and then just used the return flight. Even more, we were in three to have booked together, and there was no impact on other travelers. That was August 2014. Expand Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2016 kod regularnih kompanija ne bi važila karta u povratku ukoliko nisi odleteo u odlasku, kod lowcastera se svaki let kupuje posebno. tako da možeš da budeš miran. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2016 (edited) Hvala na odgovorima. Da, znam da ne važi kod regularnih što je ok pošto je povratna mnogo jeftinija, nekad i od jednog smera . Tu su oni oštećeni. A ovde je samo puta dva, čak i administrativna taksa je x2. Jedino me brine što je jedan booking code a ako je 1 booking code=1 rezervacija, onda ne važi ovo što je neko poslao na travel.exchange da su to dve rezervacije. Za svaki slučaj ću i da se čekiram za povratak pre nego što bude ovaj no-show. Ili možda na kraju ipak pozovem onaj idiotski call centar da budem siguran. Edited March 24, 2016 by Macphisto Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2016 Pazi, medju navedenim taksama imaju i "cancellation fee" i "flight change fee". Dakle, moze da se otkazuje i menja, doduse, ne znam da li je to obavezno, ili je dovoljno samo da se ne pojavis. Ne znam da li imas opciju da otkazes samo odlazni let online, kad se ulogujes sa svojim rezervacionim kodom, jesi probao? Mozda i se cak i isplati da iskoristis neku od ovih opcija. Naravno, bezveze je jer oni naplacuju svaki kontakt, pa bi za svako objasnjenje morao dodatno da platis. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2016 @Macphisto provereno nemas problema sa povratkom. samo se cekiraj za oba leta, za odlazni nemoj da se pojavis a za povratni sve normalno, nikakav problem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2016 Nema ta opcija Draganče. Barem za otkazivanje mislim da mora kol centar. Cancellation fee je 60 eur , refundiraju ceo iznos (ako je do 14 dana pre polaska) što je u mom slučaju 80 eur. Samo povratak da uzmem sada ponovo je 20 eur, tako da sam na istom minus ta tarifa za 0900. A sećam se jednom sam ih zvao iz roaming-a za neku promenu pošto nije moglo online, i kad mi je stigao račun rekao sam nikad više. Na kraju ću da uradim ovo što kaže vidaknn. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2016 ne brini ništa!!!!! ne moraš čak ni da se čekiraš u odlasku . čekiraj se samo za povratni let i biće sve u redu. biće u redu i ako se čekiraš i ne pojaviš na letu. oni gledaju to kao potpuno dva odvojena leta, čak iako si ih kupio odjednom, odnosno kao povratni let. taksa za otkazivanje, koja iznosi oko 80€ je fora, da će ti vratiti novac u slučaju otkazivanja leta iznos koji je veći od 80€. naime kad otkzuješ let iz bilo kog razloga koji si platio 100€, kada naplate "taksu" vraćaju ti 20€. ukoliko si kartu platio 80€ i manje nema potrebe da se odjavljuješ nibi bilo šta drugo. dovoljno je da se ne čekiraš i/ili ne pojaviš na aerodromu. jer vraćaju 0€ ja sam u nekoliko navrata morao da otkažem letove i uvek su mi vratili pare kada su bili slučajevi navedeni u pravilima za putovanje (smrt člana poridice u jednom slučaju a u drugom bolest jednog od putnika na rezervaciji). nikada ih nisam zvao jer SVE piše u uslovima korošćenja. ako ih i pozoveš na lošem srpskom će ti sve to ponoviti, što si i ovako već pročitao. kada sam otkazivao letove sa razlozima koji nisu u grupi "opravdanih" uvek su mi ponudili iznos preko 80€, što je u mom slučaju uvek 0€ jer ja ne kupujem "skupe" karte. dakle, nema potrebe da ih zoveš, nego prouči pravila na sajtuili savete firumaša srećan put!!!!! On 3/24/2016 at 3:34 PM, Macphisto said: Jel zna neko sa sigurnošću da li propada povratak ako se propusti odlazak? Pošto nisam razmišljao i kupio sam na jednoj rezervaciji bg-bazel oba smera a cena je naravno ista i ništa nisam dobio time, nego mi bilo lakše. Sad sam promenio plan i ne mogu da letim do tamo ali mi treba povratak i dalje. Logično bi bilo da je ovo moguće ali pošto je to wizz kladim se da propada cela karta i da moram da kupujem povratak ponovo. Ako neko slučajno zna, da ne bacam pare bezveze... Expand ako još važi ponuda za opkladu, ja se prijavljujem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2016 Quote nikada ih nisam zvao jer SVE piše u uslovima korošćenja. Expand Ako ćemo realno, ovo za povratnu ne piše nigde Quote ako još važi ponuda za opkladu, ja se prijavljujem Expand Ne važi, to je bila old school navlaka da uključim ljude u diskusiju Hvala ti na savetima. Ne zovem ih i koristim normalno povratak. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2016 Pozdrav svima, Kao sto vidite novajlija sam na forumu i nikad pre nisam putovao avionom i uvek sam bezao od tih kartica a sada je doslo vreme da moram da izvadim neku. Imam par pitanja za vas vezano za placanje putem Interneta tacnije za debitne kartice. Citao sam u prethodinh 100ak postova da najvise preporucujete za online placanje Intesinu karticu pa sam malo prelistao sajt Intese i zbunila me je ova recenica: Celokupna potrošnja zadužuje devizni račun za koji je vaša kartica vezana i obračunava se u evrima. Za potrošnju u dinarima prilikom zaduženja računa primenjuje se kupovni kurs Intesa Hit za efektivu iz kursne liste Banca Intesa na dan obračuna. Inace planiram da putujem Wizz airom i hocu da kupim povratnu kartu i naravno da platim u dinarima ali me zbunjuje to sto pise da se obracunava u evrima po njihovom kursu? Zasto bi mi banka obracunavala Evre kada placam u dinarima? I jos jedna stvar, koju karticu mi pored ove preproucujete za placanje po netu? Koju najbrze mogu da dobijem i gde su najpovoljniji uslovi? Treba mi iskljucivo za kupovinu avio karte Izvinjavam se unapred ako postavljam glupa pitanja ali stvarno sam duduk za te banke Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2016 Dobro si prostudirao i nema potrebe da lupas glavu. Intesina Visa Electron kartica je vezana za devizni racun i sva potrosnja se obracunava u evrima, logicno. Ti ces na taj racun i uplacivati evre. Ako placas negde u inostranstvu, npr u Madjarskoj, obracun ce ti se izvrsiti iz forinte u evro, po karticarskom kursu, koji je priblizan srednjem i uvek se vise isplati placati tom karticom i u inostranstvu, nego menjati kes u menjacnici. Za takva placanja nema nikakvih taksi, to je jos jedna korisna stvar kod te kartice. Ali, nije isplativo placanje tom karticom i u Srbiji, u dinarima, jer tu banka obracunava po tom navedenom kursu, koji je nesto nepovoljniji. Za placanje karticom u Srbiji, preporucuje se neka kartica vezana za dinarski racun. Ako ces samo da platis karte preko Wizzaira, plati ih u evrima i to je to. Ili, plati nekom karticom vezanom za dinarski racun koji oni prihvataju, ako tako izadje povoljnije. Samo za placanja po netu, korisna je i Visa Internet kartica od Intese. Ako otvoris i online nalog, mozes lako da prebacujes novac sa Visa Electron na Visa Internet karticu, onoliko koliko ti je potrebno za odredjenu transakciju. To ti je jos jedan vid zastite, da imas vecinu novca na Visa Electron kartici(tj, racunu vezanom za nju), a placas online samo Visa Internet karticom. Ma da, uglavnom nema problema, ako koristis uobicajene i proverene sajtove za placanje. Vadjenje i odrzavanje obe kartice je besplatno. Jedino sto se naplacuje je ako koristis Visa Electron za podizanje novca sa bankomata u inostranstvu(3% ili tako nesto), pa ako i koristis to, podigni veci iznos odjednom. Naravno, i na bankomatima u Srbiji kod drugih banaka ce ti naplatiti taksu, ali to i ne ocekujem da ce ti trebati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2016 On 3/27/2016 at 3:38 PM, Deja said: Pozdrav svima, Kao sto vidite novajlija sam na forumu i nikad pre nisam putovao avionom i uvek sam bezao od tih kartica a sada je doslo vreme da moram da izvadim neku. Imam par pitanja za vas vezano za placanje putem Interneta tacnije za debitne kartice. Citao sam u prethodinh 100ak postova da najvise preporucujete za online placanje Intesinu karticu pa sam malo prelistao sajt Intese i zbunila me je ova recenica: Celokupna potrošnja zadužuje devizni račun za koji je vaša kartica vezana i obračunava se u evrima. Za potrošnju u dinarima prilikom zaduženja računa primenjuje se kupovni kurs Intesa Hit za efektivu iz kursne liste Banca Intesa na dan obračuna. Inace planiram da putujem Wizz airom i hocu da kupim povratnu kartu i naravno da platim u dinarima ali me zbunjuje to sto pise da se obracunava u evrima po njihovom kursu? Zasto bi mi banka obracunavala Evre kada placam u dinarima? I jos jedna stvar, koju karticu mi pored ove preproucujete za placanje po netu? Koju najbrze mogu da dobijem i gde su najpovoljniji uslovi? Treba mi iskljucivo za kupovinu avio karte Izvinjavam se unapred ako postavljam glupa pitanja ali stvarno sam duduk za te banke Expand sve ti je vec receno, samo jos jedan predlog, ako kupujes karte preko wizza uvek ostavi cenu karte u valuti zemlje iz koje letis(Srbija dinari) inteza ima mnogo bolji kurs od wizzovog kriminalnog, a to mozes lako da proveris kada prebacis cenu iz dinara u evre i izracunas koliko oni uzimaju na kursu a kurs Intesa hit imas na njihovom sajtu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2016 Inace nisam znao da mogu da biram valutu kojom cu da placam Verovatno cu za pocetak uzeti samo Intesinu internet karticu pa imam jos par pitanja. U slucaju da mi otkazu povratni let da li Wizz moze da mi refundira novac na Internet karticu? Da li moze neko iz Srbije da mi dopuni karticu dok sam ja u inostranstvu? Pretpostavljam da moze ali ajde da pitam Koliko puta mogu da je dopunjujem novcem? I kada je porucim koliko treba dana da stigne? Negde ranije sam citao 10-15 dana pa me zanima da li su malo ubrzali taj proces. Jos cu malo da razmislim u kojoj valuti cu da placam Hvala vam puno na odgovorima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2016 nema potrebe da uzimas internet karticu kad je visa elektron mnogo bolja (mozes da placas i na pos terminalima) mogu da ti refundiraju novac na elektron za internet nisam siguran ne moze niko da ti dopuni, ako nema ovlascenje za to mozes da je dopunjavas kolikogod hoces nisu ubrzali proces jednostavno svuda je tako On 3/28/2016 at 9:47 AM, Deja said: Jos cu malo da razmislim u kojoj valuti cu da placam Hvala vam puno na odgovorima Expand nema sta da razmiljas trenitni kurs na wizz u je 114,8 a intesin hit 119,8 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2016 @milanvuk Hvala na infromacijama, onda cu uzeti Visa electron kada vec imam vise mogucnosti sa njom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2016 On 3/28/2016 at 10:18 AM, milanvuk said: ne moze niko da ti dopuni, ako nema ovlascenje za to Expand Ček, ček, što ne bi neko mogao da dopuni dinarski račun, bet ovlašćenja? Proveri u banci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2016 On 3/28/2016 at 10:18 AM, milanvuk said: nema potrebe da uzimas internet karticu kad je visa elektron mnogo bolja (mozes da placas i na pos terminalima) mogu da ti refundiraju novac na elektron za internet nisam siguran ne moze niko da ti dopuni, ako nema ovlascenje za to mozes da je dopunjavas kolikogod hoces nisu ubrzali proces jednostavno svuda je tako nema sta da razmiljas trenitni kurs na wizz u je 114,8 a intesin hit 119,8 Expand od skora je promenjen taj bankarski zakon, pa je dozvoljeno da ti pare na karticu vezanu za devizni kurs uplate i roditelji i rodjaci do 1. kolena, sto ce reci braca i sestre...to mora da se uvek dokaze podnosenjem izvoda iz maticne knjige , na salteru banke...ali eto, cisto za informaciju, postoji mogucnost...koristio sam je Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2016 Nisam znao da je promenjen taj zakon, ali, ako je tako, odlicno! On 3/28/2016 at 12:37 PM, pedjalon said: Ček, ček, što ne bi neko mogao da dopuni dinarski račun, bet ovlašćenja? Proveri u banci. Expand Na dinarski racun, naravno, moze svako da ti uplati sredstva. Na devizni ne moze. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2016 On 3/28/2016 at 12:53 PM, Dragance said: Nisam znao da je promenjen taj zakon, ali, ako je tako, odlicno! Na dinarski racun, naravno, moze svako da ti uplati sredstva. Na devizni ne moze. Expand banke to ne reklamiraju, rekla mi je zena na salteru, jer im je to cim, sa izvodima...ali moze, valjda jos od proslog oktobra, kad su menjali taj zakon.....tad su nam svima dolazila pisma od banaka, da potpisujemo neke nove ugovore tako nesto....jos su neke stvari menjali u tom zakonu, mada to nije relevantno za ovu pricu heheh na dinarski racun je uvek mogao da uplati bilo ko... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2016 postoji nacin da se izbegne ta glupost tako sto se uplati na dinarski racun, bilo ko u Srbiji,u Intezi bey provizije i onda ako si u inostranstvu odes na e-banking i kupis evre po 2 dinara boljem kursu nego sto je u banci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2016 Pozdrav svima, prvi put letim i kupujem karte preko neta. Citao sam prethodne postove ali nisam naisao na odgovor, pa ako moze mala pomoc. Zbunio me jedan podatak, kada izaberem pregled rezervacije, na dnu pod 'Pregled cene' mi stoji cena povratne karte i cena WIZZ Discount Club-a (3.999,00 din)za koju sam dobio mail da mogu besplatno da aktiviram i aktivirao ga. Sa kartice mi je skinut samo iznos povratne karte. Moze objasnjenje o cemu se tu radi ako neko zna. Da li ce mi ovaj iznos biti skinut kasnije? I drugo nadam se prostije pitanje, da li je portebno samo stampati onaj pdf dokument (faktura) iz maila 'Wizz Air електронска фактура' i sa tim ici na aerodrom. Da li je jos nesto potrebno poneti/stampati (osim pasosa ) Hvala na odgovorima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2016 prvi deo pitanja mi je nejasan pa ne mogu da ti dam odgovor. ne moraš štampati elektronsku fakturu niti bilo koji dokument koji si dobio pri kupovini. 30 dana pre leta potrebno je da napraviš ček in proceduru, kada unosiš broj pasoša i datum do kada važi, ti podaci će biti potrebni za kreiranje bording pasa koga ćeš štampati i poneti na aerodrom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2016 (edited) Probacu da objasnim ponovo. Par dana nakon kupovine karte, dobio sam mail da mogu postati clan WIZZ Discount Club-a besplatno. Nakon potvrde na profilu mi stoji da sam clan. Ali u pregledu rezervacije gore pomenute karte stoji mi iznos od 3999din. Karta me je kostala 12.596,00 din Edited March 31, 2016 by OvoOno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites