Jump to content

Featured Replies

Pozdrav. Kupila sam kartu ali mi nisu trazili broj pasosa. Jel se broj unosi prilikom check ina? 

On 1/31/2017 at 6:04 PM, Dragance said:

Da, ima neka prica oko menjanja, da, kao, moras bas u tom terminu kad si uplatio. Ne mogu da se setim tacno, ali mislim da ipak ima neke tolerancije, tipa 30-45min, mozda gresim. Ali, kad kupujes karte, ostavis malo "lufta", uzmes kartu za malo kasnije, pa ako stignes pre, samo pitas vozaca i ako ima mesta, nije problem da te poveze, tako sam ja radio. Ili, recimo, u odlasku na aerodrom, malo je bilo kasnjenja, zbog guzve u saobracaju, pa se i nije bas postovala satnica, vec bi vozac kupio prvo one koji imaju kupljene karte za raniji polazak. Dakle, nije bas tako striktno. U svakom slucaju, funkcionise pristojno, a za 2 funte nisam ni ocekivao nista vise :smile:  

Hvala na postu i trudu u svakom slucaju :smile:

Edited by nikita61

Jedno pitanje, kad kupujem karte za let iz Budimpeste, daje mi cene u forintama, mogu da ih promenim u evre. Da li treba to raditi? I da li ce mi uopste zaduziti karticu u evrima ili ce da radi dve konverzije, evri u forinte, pa moja banka ponovo u evre. To ne moze da bude povoljno.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Šta godda izabereš zadužiće ti karticu u valuti koju imaš na kartici. Praksa je pokazala da je najpovoljnije kupovati karte u valuti koju ti prvo ponudi wizz, u tvom slučaju to su forinte. Tvoja banka će izvršiti konverziju i zadužiti tvoj račun u evrima (ako je takva kartica) ili u dinarima, ukoliko plaćaš dinarskom karticom. Po sličnom kursu će ti na sajtu i Wizz ponuditi cenu u evrima, pa ti dođe na isto ako plaćaš karticom na kojoj su evri. Najnepovoljnije prolaziš ako ti je osnovna cena u forintama, ti izabereš cenu u evrima a sve to plaćaš dinarskom karticom. Mada u suštini to nisu velike razlike

Tako sam i predpostavljao. Hvala na odgovoru.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

3 hours ago, du-ki said:

Po sličnom kursu će ti na sajtu i Wizz ponuditi cenu u evrima,

Pa sad, zavisi šta smatraš "sličnim". Eksperiment na brzaka: za let iz Budimpešte koji košta 36,990 HUF Wizzairov sajt je konvertovao u 129.21 €, što znači da im je kurs 286 HUF/€. Gugl mi izbacuje 310 HUF/€, što će biti i dosta blisko Vizinom kursu, koji je 309 HUF/€. Razlika mu dođe nekih 8%.

5 hours ago, du-ki said:

Šta godda izabereš zadužiće ti karticu u valuti koju imaš na kartici. 

To svakako, ali, znacajna je razlika u kursu po kojem ce ti Wizzair izvrsiti konverziju i po kojoj ce ti Visa ili Mastercard to odraditi. Evo, Duya je i sracunao, mislim da nije uopste zanemarljivo.  

Moj je savet, kupuj u valuti zemlje u kojoj si, tj, valuti zemlje iz koje letis i pusti da ti odrade konverziju po karticarskom kursu. 

• 2 weeks later...

Kupila sam povratnu kartu iz Beograda za Dortmund. Nisam dobila opciju za štampanje boarding karte već PDF fajlu na kojoj piše:

ПУТНИЦИ КОЈИ НИСУ ИЗ ЕУ/ЕЕП МОРАЈУ ДА ДОЂУ ДО ПУЛТА ЗА
ЧЕКИРАЊЕ РАДИ ПРОВЕРЕ ДОКУМЕНАТА И ВИЗЕ.

Ispod ovog teksta piše moje ime i prezime, broj pasoša i destinacija sa podacima o vremenu leta. Otići ću na šalter Wizz-a pre poletanja, ali da li sam nešto pogrešno uradila prilikom čekiranja jer nisam dobila opciju za štampanje boarding karte. Živim u Srbiji, iz Crne Gore sam. Prilikom čekiranja navela sam crnogorski pasoš kao ispravu sa kojom ću ići u Nemačku.

Hvala na odgovrima unapred :-)

Edited by MBka

10 minutes ago, JelenaMarko said:

MBka opusteno tako je i meni pisalo :smile:

Ok, znači samo odem sa tim PDF-om odštampanim i pasošem na desk i oni mi daju boarding kartu ili propuste?

Thx :-)

Jaoj ja stv ne mogu da se setim da li su nam oni dali novu kartu ili mislim pre da su nas samo pustili sa tom kartom.. uglavnom nemoj nista da brines jer je to sve ok. 

7 minutes ago, JelenaMarko said:

Jaoj ja stv ne mogu da se setim da li su nam oni dali novu kartu ili mislim pre da su nas samo pustili sa tom kartom.. uglavnom nemoj nista da brines jer je to sve ok. 

Ok, hvala puno :-)

Da li se promena imena putnika placa po letu? Imam povratnu kartu? Jel placam 45 ili 90e ? I da li sw desava nesto ako propustim let? Da li naplacuju ako otkazem?

1 hour ago, Milica96 said:

Da li se promena imena putnika placa po letu? Imam povratnu kartu? Jel placam 45 ili 90e ? I da li sw desava nesto ako propustim let? Da li naplacuju ako otkazem?

placa se po letu, ako se ne pojavis ne naplacuju

• 1 month later...

Da li moze Wizzair-om da se pored prtljaga velikog kabinskog 56x45x25 cm,koji se placa, da se unese i onaj mali kabinski  besplatni prtljag 42x32x25 cm?

18 minutes ago, irenabul said:

Da li moze Wizzair-om da se pored prtljaga velikog kabinskog 56x45x25 cm,koji se placa, da se unese i onaj mali kabinski  besplatni prtljag 42x32x25 cm?

Ne moze, kao rucni prtljag ide ili mali (besplatni) ili veliki (koji se placa). Ne mogu oba zajedno :smile:

Treba li da se posebno doplate sjedišta ili se ona sama dodjeljuj. Da li prilikom ček in-a biram sjedište

Dodjeljuju se, ako biras onda moras doplatiti, ali je bas bas jeftino, mislim da je bilo 1 euro ili 2... i ukoliko se online checkiras onda je chekiranje besplatno, a ukoliko na aerodromu-placas 10 eura.

Ja sam mogla :biggrin: onaj ispod nogu mali, i platila kabinski. Doduse iz Pg nije najbolje regulisano, jer se cak ni jedan prtljag nije placao (ni cekirani!!!!) dok iz milana se moralo platiti. 

Obavezno provjerite na aerodromu u PG da li je i dalje tako. To je bilo 15.10.2016.

Kupila sam avionsku kartu kompanije wizzair za sredu 12. aprila, a povratak je 19.aprila. Htela bih da promenim polazak za petak 14.april umesto za sredu 12.april, a povratak bih ostavila isti datum. Da li je bolje da kupim novu kartu za 14.april ili da promenim datum polaska u rezervaciji karte na sajtu wiizzair-a? Da li cu imati problema prilikom cekiranja preko interneta ako vide da sam kupila novu kartu za petak 12 april, a ostavila isti polazak na staroj rezervaciji za 19.april?

Nije mi jasno kako ne mogu dva prtljaga jedan besplatni a drugi veliki kabinski koji se plaća,  jer bih i dopaltila za ovaj drugi veliku kabinsku 56×45×25 cm.  Na sajtu ovako stoji:

Када летите преко WIZZ-а, можете да понесете:

једну малу кабинску торбу максималних димензија 42×32×25 cm 

до 6 комада чекираног пртљага, при чему тежина сваког од њих не прелази 32 килограма

бесцаринску робу купљену на аеродрому после безбедносних провера

10 hours ago, dijana25 said:

Kupila sam avionsku kartu kompanije wizzair za sredu 12. aprila, a povratak je 19.aprila. Htela bih da promenim polazak za petak 14.april umesto za sredu 12.april, a povratak bih ostavila isti datum. Da li je bolje da kupim novu kartu za 14.april ili da promenim datum polaska u rezervaciji karte na sajtu wiizzair-a? Da li cu imati problema prilikom cekiranja preko interneta ako vide da sam kupila novu kartu za petak 12 april, a ostavila isti polazak na staroj rezervaciji za 19.april?

nece ti praviti problem, a za kupovinu druge karte ili promene datuma stare moras sama da vidis sta se vise isplati

Imam pitanje oko biranja sedista, da li je bolje da platim sedista (posto zelimo da zajedno sedimo) prilikom kupovine karte ili da sacekam check in pa ako nam ne dodele zajedno da onda platim?