Jump to content

Featured Replies

Naime uzeo sam povratnu kartu pri cemu na povratnoj je sve normalno sa bar kodom dok na prvoj karti za polazak mi pise "Ovo nije karta za ukrcavanje"  koja je prilicno prazna i BEZ Bar koda. Zna li ko sta da radim ?

Hvala.

^ Slican problem, cekiranje pocelo pre neki dan, ja sve normalno uradio. Doduse karta u jednom smeru, ali opet ne dobijam pravi boarding card, nego isto to "Ovo nije karta za ukrcavanje". S druge strane, kada pogledam preko njihove app na mobilnom, boarding card je normalna, tj ima bar kod i sve ostalo. Ne znam da li na Beg moze sa time, a opet bez obzira ne bih da rizikujem, sigurnije mi je da imam papir u ruci.

Ako ste odradili online check-in i dobili taj papir, ponesite ga sa sobon, pa cete boarding pass dobiti na check-in desku na aerodromu, besplatno. Tako je barem dosad bilo.

Vazi, hvala! Mene je samo to bunilo sto na app postoji normalni boarding pass, sa bar kodom, itd.

• 3 weeks later...

Odavno nisam putovala avionom, pa me interesuje sto se wizza tice: kupim karte online, stigao mi je onaj inovoice (sta radim sa njim?), sledeci korak je cekiranje (sta znaci to tacno? :blush: tada mi stizu karte ili sta?)... Pomagajte, bas sam sve loncice pobrkala. Let mi je za 11 dana

kada sam pre dve godine putovala u Dortmund, doplacivala sam  onaj Large cabin bag, cije su dimenzije tada iznosile (kako mi pise na toj staroj avionskoj karti koju sada gledam): 56x45x25 max 15kg. Godinu dana kasnije, odnosno okotobra 2017. koliko me pamcenje sluzi, su uveli kao da se taj l.c.b. ne doplacuje vec da je od tog meseca besplatan. Sada, ove godine, uzela sam karte za Rim, i nudi tri vrste prtljaga: onaj koji se ne doplacuje (55×40×23cm max 10kg), checked-in manji i veci. Ja sam odabrala taj najmanji koji se ne doplacuje, medjutim totalno sam propustila taj bitan detalj od 5kg, a centimetri su donekle i zanemarljivi. Mene interesuje, s obzirom na to da tada, 2016, u Budimpesti me apsolutno niko nije maltretirao za prtljag, a nsila sam ranac od 50l, da li su i danas tako opusteni? Bojim se da mi ne premasi pa ranac bude tipa 12kg ili tako nesto. Bas mi se ne daje tih 50eur kaznenih ili sta god. A inace pratim temu ponekad i kolikos am mogla da zakljucim u 90 posto slucajeva u Budimpesti ne proveravaju prtljag, samo me sada inreresuje da li je i dalje tako s obzirom na to da su menjali politiku u vezi prtljaga

S obzirom da je sve češći haos na aerodromima i Wizz letovima sumnjam da će te iko dirati :smile: Nemaju vremena time da se bave. Ali ako baš želiš da budeš sigurna ogrni jaknu ili nešto teže na sebe, pa u kabinu, to ne mogu da ti zamere, a može da smanji kilažu. Mene nisu terali ništa da merim, doduše bio sam sa prepunim rancem od 30-40L blizu 10kg. Ranac od 50L bi trebalo čak da je i po merama malo veći, ali viđao sam ljude kako prolaze sa tim bez problema.

Edited by audioslave

Jel moze u Malmeu da se koristi boarding card preko mobilne aplikacije? Da ne trazim po Kopenhagenu gde da odstampam boarding card.

• 2 weeks later...

Pozdrav, zna li neko da li je moguće poneti sa sobom mušku torbicu za telefon i novčanik ili žensku tašnu? Znam da je moguće uneti dve torbe određenih dimenzija sa priority passom, ovo što pitam bi bila treća torbica. Tehnički po pravilima ne sme da se unese ali šta me sprečava da je stavim ispod duksa i kažem da sam debeo? :smile:

Edit: Ili mogu torbicu staviti u kesu iz duty free shopa?

Edited by SportskiPozdrav

Neka ti ta torbica bude tolika da mozes da je stavis u ranac/torbu rucnog prtljaga, ako bas budu insistirali, tad sigurno nemas problem. A da je sakrijes i pravis se debeo, to nece proci, jer prolazis kroz skener. Ja uglavnom nosim tanku torbu oko struka, za novac i pasos i nikad nije bilo problema. A i da jeste, sigurno bih je mogao staviti u rucni, jer je to prakticno dimenzija a i funkcije kao novcanik.

Baš sam pre minut pronašao slično pitanje koje je neko postavio u februaru tako da vam se odgovori poklapaju. :smile: 
Hvala, ostaviću prostora za svaki slučaj. 

Još me zanima da li se uopšte dešava da putnici bez priority passa zaista ne mogu da unesu ručni prtljag u kabinu ili to samo plaše putnike da bi kupovali priority? Svakako ga kupujem jer mi trebaju dve torbe ali me zanima kakvo je vaše iskustvo.

Kada sam poslednji put išla sa Wizzom SVIMA (sem onih par sa priority) su merili torbe na vagi, i samo nekima sa laganim torbama su dozvoljavali da ih unesu u kabinu. To je bilo u Temišvaru

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Pozdrav narode:smile: verovali ili ne, ja iz zabave iscitah skoro celu temu, pa nema smisla da nesto i ne napisem :biggrin: svaka cast na azurnosti i predusretljivosti

znamo da Wizz svaki let tretira pojedinacno, cak i kad je kupljena povratna karta. Medjutim, ta povratna karta mora imati nekog znacaja i izgleda da ga ima kad se radi o online cekiranju. msm, volela bih da gresim, pa mi recite misljenje..

Kupili smo karte za Bazel i nazad, medjutim ne kao povratne karte, vec sam prvo uzela one za povratni let (jer mi je odgovarala cena u datom momentu) a nakon 20ak dana sam uzela i karte za odlazni let. Znaci uzela sam pojedinacno jedne pa druge a razmak izmedju letova je 7 dana.  Sad mene zanima sledece: Check in za odlazak je otvoren dva dana pred put, a za povratni let je najkasnije 15 dana pre datuma leta. Ali kako se tretira ovaj moj povratni let, s obzirom da je kupljen odvojeno, a ne kao povratni?  da li ce i za njega ,regularno kao i za svaki drugi da bude check in 2 dana pre leta, ili ce ipak da bude u kategoriji povratnog leta sa ovih 15 dana roka (jer sve oni to negde imaju u sistemu) Cini mi se da upravo kod ovog cekiranja ta kupovina  povratne karte dobija smisao, jer za sve drugo je nebitna. 

sve to mi je bitno da znam da li cu morati tamo da se cimam  oko stampanja karte. I da, znam da cu to saznati onog trenutka kad se budem cekirala za odlazak, ali nestrpljivi djavo u meni mi ne da mira, pa ako je ko imao slicnu situaciju ili neku logiku, fino bi bilo da je podeli :rolleyes:

e, vidis, dobro si to napisao, koristim Wizzovu app ali  nisam do sada koristila mobile bording pass i nem pojma ni kako izgleda ni sta se radi, dok ne odradim chek in pa cu isceprkati. A do tad- na moje ime sam uzela 4 karte (2 odraslih i 2 dece).. jel za sve nas mogu da uradim na mom telefonu i onda ja jedna pokazujem za svo cetvoro?

Ljudi mozete i meni da pojasnite.. Uzela sam sinoc karte iz Memingena za Bg. I na mejl mi nije stigla ona faktura sa bar kodom. Kako to da dobijem? 

Faktura je račun i dobićeš je za nekoliko dana na e-mail, a dokument sa bar kodom je boarding pass i dobićeš je kada napraviš check in proceduru. Ako si platila samo osnovnu cenu karte moćićeš da se check in-uješ 48 sati pre leta.

Da, uzela sam karte nisam izabrala sedista, al sam se predomislila pa cu veceras i to da uradim. Sta od toga treba da stampam i da imam kod sebe? 

Ništa!!!!

Štampaćeš, ili ćeš ga imati u elektronskom formatu u svom telefonu, boarding pas (kartu za ukrcavanje). 

Bording pass "dobijaš" odnosno možeš da preuzmeš nakon check in procedure. Mislim da se oni koji biraju (i plaćaju) sedišta mogu čekirati 30 dana pred let, a za one koji nisu izabrali tu opciju čekin počinje 48 sati pre lete.

Ја се извињавам ако постављам питање на које је одговорено у овој теми, али пошто журим и у иностранству сам, морам одмах да наручим лет, а немам времна да исчитавам, молим вас ако може неко да одговори.

Дуго нисам путовала wizzair'ом, па сам се збунила сад са овим пртљазима. Путујем са ранцем који не прелази димензије 40x30x18 cm под којом се подразумева ручни пртљаг мали. Да ли ја приликом резервације лета треба да да чекирам NO BAGS опцију код торби које се доплаћују, и да чекирам Hand luggage 55x40x23 cm тамо где тражи WizzPriority опцију?
И да  ли чекирам приликом укрцавања на авион тај ранац?