Jump to content

Featured Replies

On 7/26/2019 at 2:24 PM, pegi said:

DA.. da u pravu si, sad kad se setim ranijih letova, nismo uvek bili zajedno.. ma to i ima smisla, svako dobija svoju kartu, ne pise ko je kupio i pod kojim uslovima.. a i kazu da je neophodno da nosilac bude putnik prilikom REZERVACIJE..

iscitah tamo opet sve, i opet dodjoh do istog zakljucka.. 

e pa dobro to apsolvirasmo, hvala..  :)

samo da potvrdim, ako necu da putujem, doboljno je da se ne pojavim, ne moram nista zvanicno da otkazujem?

pegi evo ti jedan savet. najpametnije bi bilo da ides i ti, jer sta sad, nece muz valjda da crkne bez tebe 5-6-7 dana, a em ces biti sigurna da i prijatelji mogu da putuju, em ces i ti videti destinaciju koju ste planirali...pa ne mora muz bas svuda da ide heheh

Oceeee, ce crkne bez mene :) hahah, salim se, ne bi naravno nista bilo da ja otputujem, a on ostane,  ali s obzirom da je vezan za kucu naredna 3 meseca, nekako nemam srca da ga ostavim tu. Iz gluposti se i desilo, sapeo se, pao i polomio se..Uz rizik da zvucim pateticno ? ali nekako smo timski raspolozeni, planirali smo put zajedno, sad ga zajedno i odlazemo.. samo ga odlazemo, bice Lion tu i sledece godine .. msm, sra*a se desavaju, malo pauze, sta sad.. a nije da sam pukla velike pare za karte, (neka nam zivi zivi Wizz)  i to lako prezalih..

ali hvala na predlogu, i moj zmu misli isto kao i ti, kaze da je to najlogicnije.. a ja nekako mislim da je Lion lepsi u prolece ?

Piši ti wizzu i traži da ti vrate pare za muža. Dostavi lekarsu dikumentaciju. Prolazi sigurno!!! imam iskustva. Za tebe pak, kao člana pordodice nisam siguran da će odobriti povraćaj, ali vredi pokušati i za to.

e drugari, samo da definitivno potvrdim da je vazno da nosilac clanstva bude na REZERVACIJI ali ne i putnik u avionu :) dakle, vazna je samo kupovina karte. Konkretno, to sto se mi necemo pojaviti na letu, ne sprecave ostale da putuju bez obzira sto ja kao nosilac necu leteti.. Msm, onako kako smo i mislili, ali morala sam da proverim da budemo sigurni.

To je potvrdio momak iz WIzza kog sam dobila konktaktirajuci onaj broj telefona, i jeeedva sam ih dobila, zvoni a ne javljaju se..

Kakva je sad situacija oko naknadne kupovine prtljaga? Uzeo bih najjeftinije karte, sa malim rucnim prtljagom, pa bih kasnije, pre online check-ina, dokupio sta mi treba, a trebace sigurno. Da li je doplata za prtljag ista prilikom same kupovine, kao i kasnije? Ako neko ima skorijeg iskustva, bio bih zahvalan, da ne pretrazujem sad po sajtu Wizza. Hvala!

• 4 weeks later...

Pozdrav. Prije mjesec dana ja i drug smo kupili kartu Bg- Ajndhoven. Cene karte sa prtljagom su nas izasle po 80 eura povratne. Medjutim imam problem. Ja najvjerovatnije necu moci da putujem i otkazao bih rezervaciju. Let mi je 18-og i trebao bih da budem u onom roku od 14 dana prije da ne bih dobio kaznu jel tako? Medjutim on bi putovao a obe karte smo uzeli sa mog naloga zajedno. Postoji li mogucnost da se njemu ne otkaze? I sta ako se ja jednostavno ne pojavim na aerodromu a on se pojavi? Hoce li moci da putuje? I u tom slucaju ja dobijam kaznu od 80 e plus kartu sto sam platio jel tako, dakle 160 eura? Jel zna neko kako da rijesim ovu situaciju molim vas?

ne brini!!!!

biće dovoljno da čekiraš kartu samo za njega sa svog naloga i on će udobno putovati bez tebe. 

čak i da čekiraš kartu i za sebe i ne pojaviš se na letu nećeš imati nikakvih posledica ni troškova.

naknada za propušten let odnosno kazna kako je ti zoveš znači da ukoliko odkažeš let zadržavaju toliki izos a ostatak (ukoliko je karta skuplja) ti vraćaju. u tvom slučaju ti ne bi ništa vratili jer si kartu platio manje nego koliko staje naknada za propušten let.

E hvala ti puno bas mi je stres bio oko ovoga. Nego sam ja pogresno razumio pravila. A pravila su kao da ukoliko je karta npr kostala 100 evra a 80 se placa naknada za otkazivanje, oni bi mi refundirali 20 eura jel tako? A ako npr karta kostala 70 evra a naknada iznosi 80 oni mi ne vracaju nista? Molim potvrdu jesam li pravilno skontao :).A ja sam kontao da ima neka kazna 80 eura plus karta koju sam vec platio i koja mi propada. Dakle samo da se ne pojavim? A ja sam kontao da zovem wIZZ jer im na stranici pise da ukoliko je grupna rezervacija ne moze se otkazi samo za jednog preko neta :). Nista, znaci tvoj savjet je samo da se ne pojavim na letu i da za njega cekiram i to je to?

Samo to, ti se ne pojavis, on leti i nikakvih doplata niti drugih posledica nema. Nema potrebe da zoves i bacas pare. I da, sad si dobro rastumacio kako funkcionise ta naknada za otkazivanje.

A najbolje od svega bi bilo da se okolnosti ipak promene pa da mozes i ti da letis?

Edited by Dragance

20 hours ago, Nikola91 said:

E hvala ti puno bas mi je stres bio oko ovoga. Nego sam ja pogresno razumio pravila. A pravila su kao da ukoliko je karta npr kostala 100 evra a 80 se placa naknada za otkazivanje, oni bi mi refundirali 20 eura jel tako? A ako npr karta kostala 70 evra a naknada iznosi 80 oni mi ne vracaju nista? Molim potvrdu jesam li pravilno skontao :).A ja sam kontao da ima neka kazna 80 eura plus karta koju sam vec platio i koja mi propada. Dakle samo da se ne pojavim? A ja sam kontao da zovem wIZZ jer im na stranici pise da ukoliko je grupna rezervacija ne moze se otkazi samo za jednog preko neta :). Nista, znaci tvoj savjet je samo da se ne pojavim na letu i da za njega cekiram i to je to?

tako je. 

samo s

ne zaboravi da sa svog naliga čekiraš druga :)

• 2 weeks later...

Pozdrav

ja planiram da rezervisem karte za suraka i njegovu porodicu, kao i za mene i moju porodicu. Putujemo za Bazel, ali u dva termina, prvo oni a nakon par dana i mi.

Da li je izvodljivo da ja odradim sve preko svog članstva, da se ne placaju dva discounta i na koji nacin?

da bi dobbio popust moras da letis ti sa njima na istom letu, tj da budes na rezervaciji, mozes da probas da u oba termina budes ti pa da vidis da li ti se isplati

Ne moras da letis, samo kupis karte i za sebe za oba termina, ako se isplati. A mozda je najbolje da i surak ili neko od njegove porodice kupi Wizz discount, isplatice im se vec od prvog puta, a imaju jos godinu dana da koriste popust.

Ponovo su poskupeli discount. Preteraše, a secam se da je ranije i na jednom putovanju bila lepa ušteda... Sad je cena za cetvoro ista, sa discountom i bez. Drugim recima ako se ne planira još koje putovanje u roku od god dana discount više nema nikakvu svrhu...

• 5 months later...

Pozdrav, da li se u rucnom prtljagu wizz air smeju prenositi cigarete. Da li je zabranjeno. Hvala. 

Edited by putnik77

Sme, nije zabranjeno.. mada moze da bude ogranicena kolicina, zavisi gde putujes

Ma moze.. ja samo raspodelim po koferu.. msm tako mi lakse stane, uglavim kutije svuda :)

Ma svejedno.. smes :) ja uglavnom uzimam priority da bi dobila kofer koji isto ide u kabinu.. ali trpam i u ranac.. za Ajndhoven konkretno neces imati problem.. bar ne zbog cigara.. ali nama su jedva pustili dva drugara, morali smo da pokazemo i povratne karte  i Rezervisani smestaj, bas su nesto bili zahtevni..

Radim ovde, placam porez, smestaj imam, sve ok sto se toga tice. Drugaru cigarete iz Srbije zamolio me pa zato pitam. Kaze box ili dva ako mogu. Zato sam pitao da me ne bi sta kaznili ili oduzeli. Hvala na odgovoru. 

Edited by putnik77

• 1 month later...

jel imao neko kupljenu kartu a da nije mogao da leti zbog aktuelne situacije?

https://wizzair.com/de-de/aktuelle-reiseinformationen

pise da ako let izostane, uplacene pare ce prebaciti kao kredit na konto onog ko je kartu kupio i to u vrednosti od 120%, ili refuncacija u parama u kompletnoj vrednosti, ali ce transakcija trajati u tom slucaju duze. sve to samo u slucaju da letovi ne budu dozvoljeni u toj zemlji.

mi imamo za celu porodicu kupljene karte iz DE za SRB za sredinu maja i povrtak za DE pocetkom juna. necemo svakako ici, a pitanje je da li ce uopste do tada biti uopste i otvoren aerodrom u BG. kakva je trenutno situacija, ne deluje mi realno da ce se za mesec ipo dana sve vratiti u normalu. :-/ videcemo...

Svi letovi do kraja aprila su otkazani, ja sam imao kupljenu kartu i dobio sam da izaberem izmedju 3 opcije koje si naveo. A ironija je da mi je polazni let bio krajem aprila (taj je otkazan), a povratni pocetkom maja. Taj povratni i dalje nije otkazan. Ali verovatno hoce, obzirom da ce potrajati dok se situacija ne vrati u normalu. Sacekaj, pa ces vec videti.

• 4 months later...

Evo Wizz odložio Barsu i Lisabon za sada za mart 2021. :(

Edit: I ostale koji su bili u istom paketu najavljeni

Edited by golosina