Jump to content

Featured Replies

Drugari,

Imam jedno , možda , glupo pitanje. Naime, Putovaću wizair-om, nas dvoje odraslih i dete od 2 godine koje će platiti cenu karte kao i odrasli. E sad me interesuje , da li ja mogu da računam da svako od putnika može da ima prtljag od 15kg, odnosno da li se i moje dete od 2 godine računa da može da ima prtljag od 15kg. Znači, na primer, nas troje da imamo ukupni prtljag od 3X15kg(tri kofera od po 15kg)

Hvala vam unapred!

Drugari,

Imam jedno , možda , glupo pitanje. Naime, Putovaću wizair-om, nas dvoje odraslih i dete od 2 godine koje će platiti cenu karte kao i odrasli. E sad me interesuje , da li ja mogu da računam da svako od putnika može da ima prtljag od 15kg, odnosno da li se i moje dete od 2 godine računa da može da ima prtljag od 15kg. Znači, na primer, nas troje da imamo ukupni prtljag od 3X15kg(tri kofera od po 15kg)

Hvala vam unapred!

da ukoliko si platila za torbe :) znaci 10eu je torba od 15kg po smeru sto znaci da placas 60eu za 3 torbe za povratnu kartu

Drugari,

Hvala vam unapred!

ali, svo troje imate pravo na rucni prtljag od po 10 kg, naravno

Pozdrav svima, nadam se da cemo se "pisati" ;) !

Za pocetak pitanje (naravno):

Pokusavam da kupim kartu kod wizzaira i neke cifre mi se ne slazu...Temisvar - Venecija, odlazna karta 19 RON, dolazna 39 - ukupno 100 !? Otkud razlika, hvala na odgovoru !

ipz5f6.jpg

A meni je jedna druga stvar fascinantna.... zasto ljudi kazu da na internacionalne letove mora da se dolazi 2 sata ranije  :? Ja dodjem 30 min pre poletanja, cekiram, i to je to  :banana:

Pozdrav svima, nadam se da cemo se "pisati" ;) !

Za pocetak pitanje (naravno):

Pokusavam da kupim kartu kod wizzaira i neke cifre mi se ne slazu...Temisvar - Venecija, odlazna karta 19 RON, dolazna 39 - ukupno 100 !? Otkud razlika, hvala na odgovoru !

ipz5f6.jpg

Mislim da je cena veca jer placas Viza/Master karticom a WIZZ to naplacuje dodatno 10EUR (5EUR po pravcu) sto izadje oko 40RON koliko je i razlika u ceni koju ti prikazuje

Mislim da je cena veca jer placas Viza/Master karticom a WIZZ to naplacuje dodatno 10EUR (5EUR po pravcu) sto izadje oko 40RON koliko je i razlika u ceni koju ti prikazuje

Hvala, da li je neko pokusao (rodjaci u HUN) da dodje do te Wizz kreditne kartice?

Procitao sam dosta tema pre pitanja i video Slobo tvoju fintu sa OTP bankom...da li otvorim samo devizni racun ili imam jos nekih obaveza prema njima?

Kasnije kada odem na opciju bankovni transfer, da li dobijam neki vid predracuna sa kojim zavrsavam sve u banci?

Koliko znam nije niko. A i morao bi neko stalno tamo da ti uplacuje na racun ono sto zelis da uplatis.

Veruj mi nije vredno cimanja. Ako ces par puta koristi WIZZ jefinije ti je da platis tu "taxu" nego da se cimas da dodjes do WIZZ ili Freedom kartice. Moja devojka je nabavila Freedom karticu ali nema sanse da uplatis novac sem ako nisi iz UK. A za WIZZ ti treba tekuci racnun valjda ili se placa odrzavanje kartice, kako god neisplati se.

HITNO!!!

Treba mi informacija koliko kosta promena imena jednog od putnika?

letim 31.januara iz Peste do Eindhovena

HITNO!!!

Treba mi informacija koliko kosta promena imena jednog od putnika?

letim 31.januara iz Peste do Eindhovena

Name change fee

via wizzair.com Per flight per passenger 40 EUR / 34 GBP

+ mislim da placas razliku u ceni po kojoj si kupio i onoj po kojoj se sada prodaje taj let (ali to proveri imas na njihovom sajtu sigurno)

obicno se vise isplati da kupis novi let......

pa i nije...menjanje imena izadje oko 80 eura, a nova karta je poskupela na oko 125 eura :(

A meni je jedna druga stvar fascinantna.... zasto ljudi kazu da na internacionalne letove mora da se dolazi 2 sata ranije  :? Ja dodjem 30 min pre poletanja, cekiram, i to je to  :banana:

treba da se dodje od dva sata do 40 minuta pre leta.

ja sam tako jednom u londonu stigle 39 minuta pre leta, ali je wizz vec bio zatvorio check in, i avion ode u zagreb bez mene. tako da sada uvek dodjem lepo sat vremena pre. nije lep osecaj propustiti let za koji ne moze da se zameni karta.

Molim one koji znaju da mi kazu:

sta je dozvoljeno da se ponese u prtljagu a sta u rucnom koferu, sto se tice hrane i pica?

mislio sam da ponesem jednu flasu rakijice(plasticna), mozda 3-4 konzerve piva i par konzervi pastete ili ribe?

putujem iz Peste za Eindhoven,pa sta mislite hoce li biti ok da to spakujem,i u kojikofer je bolje u rucni ili veliki??

Hvala svima!

Prvi put kupujem kartu preko Wizza. Da li znate jel postoji opcija da ponesem i platim dve torbe po 15kg, znaci 30kg. Jel mogu da platim dve torbe??

Možeš, ali ti je najbolje rešenje da to učiniš preko sajta, jer je u suprotnom papreno skupo čekiranje prtljaga na samom aerodromu. Cena po jednom čekiranom prtljagu od 15 kila je 10 evra, i na sajtu kada popunjavaš formular sa imenima, imaš i koliko prtljaga prijavljuješ i do koliko kila.

Ako to ne učiniš tako, nego na aerodromu, postoji kretanje cena po kilogramima, npr 1-5 je 40€, od 5 do 10kg je 80€... Nisam siguran za iznose i kretanje kilaže, ali tu je negde.

Naravno, uvek postoji opcija da sa sobom nosiš ručni prtljag do 10 kila, u dimenzijama 52x40x20, ili 55x40x20. 

Daj Boze da moze tako! sad sam gledala na njihovom sajtu i stoji da moze dve torbe da se plate, ali da zajedno treba da imaju 15 kg!!  :? jesam li to dobro shvatila ili ima opcija da se uplate dve torbe, a svaka po 15? smartass thx

I mene to iskreno buni, dobro ste me podsetili. Buni me zato što piše "combined", mada se to možda odnosi na npr. dva ručna prtljaga koja imaju sveukupno 10 kila, odnosno jedna torba i jedna kesa?

15kg koji se čekiraju za jednu osobu da idu u avion, nemaju veze sa 10kg koje nosiš kao ručni prtljag?

Jasno je meni da mogu 10kg kao rucni prtljag da ponesem. Nadam se da ce se javiti neko iskusniji, posto bih uzela kartu jos danas, i ne znam da li postoji opcija da odmah pri kupovini karte platim dve torbe ako je moguce da svaka bude po 15kg, znaci 30. Ukoliko je ukupna tezina torba 15kg, onda nema potrebe da cekiram opciju za dve torbe. Kako spakovati narednih 7meseci u 15kg ,hehe :)))ko zna neka pise,pls

Postoji opcija naravno, ja sam kupio karte pre neki dan, i pored ili ispod mog imena sam meni napisao (tačnije izabrao iz padajućeg menija) da nemam prtljag za čekiranje, a ispod/pored imena devojke sam napisao da ima jedan od 15 kila.

U veliki. U ručni prtljag ne smeš tečnosti preko 100ml. Evo pogledaj ovde detalje: http://wizzair.com/useful_information/baggage/ ali uzmi sa rezervom ova ograničenja za check-in prtljag jer znam ljude koji su svašta nosili bez problema.

ok, mada nisam nigde konkretno video da li moze neka flasa da se prenese u koferu, ili eventualno limenke?

Secam se kad sam prvi put isao wizz-om, u Zagrebu su nam istresli sve limenke lav piva... valjda vole nase pivce :)