Jump to content

Featured Replies

Imajte na umu da kod Rajana ovo ne moze. Ukupna tezina torbi je 15 kg i za ono preko se placa.

Drugarica koja se selila prosle godine iz Portugala nazad kuci za CG platila je tri torbe i dosla sa 45 kg. Rekli joj na aerodromu da to sto je platila 3 torbe ne znaci da u svakoj moze po 15 kg i premerili koliko treba da plati. Kada su joj rekli, jednostavno se prepakovala i gomilu stvari ostavila na aerodromu, tek tako, jer niko nije hteo da uzme da ih pricuva....

Nisam razumeo ovo poslednje? Platila je za tri torbe po 15kg, a rekli su joj da ne može da ima 45?

Jasno je meni da mogu 10kg kao rucni prtljag da ponesem. Nadam se da ce se javiti neko iskusniji, posto bih uzela kartu jos danas, i ne znam da li postoji opcija da odmah pri kupovini karte platim dve torbe ako je moguce da svaka bude po 15kg, znaci 30. Ukoliko je ukupna tezina torba 15kg, onda nema potrebe da cekiram opciju za dve torbe. Kako spakovati narednih 7meseci u 15kg ,hehe :)))ko zna neka pise,pls

Na wizzair sajtu pise da je 15kg ukupna tezina cekiranog prtljaga.

I ima tabela u kojoj je navedeno koliko se placa sve preko toga.

Nisam razumeo ovo poslednje? Platila je za tri torbe po 15kg, a rekli su joj da ne može da ima 45?

Ne platila je za tri torbe do 15kg.

Ne platila je za tri torbe do 15kg.

ona je mislila da je time sto je platila za tri torbe, platila 45 kg. a u stvari platila je tri torbe sa UKUPNO 15 kg (npr 3 torbe po 5kg).

rekla im je da je znala da je samo 15 kg ne bi placala tri torbe vec bi sve strpala u jednu, a oni joj rekli da je jedino sto moze da doplati za sve preko 15kg. kad su joj rekli cenu po kg, odustala od stvari

Moram da priznam da i meni nije bilo najjasnije kada sam popunjavao obrazac, ali mislim da sam dobro stavio - jedan čekirani prtljag do 15 kila. Nadam se da nisam napravio neku glupost!? Idem da proverim...

Edit:

PAYMENT DETAILS

********33.98 EUR Total Fare

*********0.00 EUR Taxes, Fees & Charges

********10.00 EUR Passenger Fee: Web Check in

********10.00 EUR Passenger Fee: Administration Fee

********15.00 EUR Passenger Fee: Checked Bag(s)

********68.98 EUR Total Paid

U veliki. U ručni prtljag ne smeš tečnosti preko 100ml. Evo pogledaj ovde detalje: http://wizzair.com/useful_information/baggage/ ali uzmi sa rezervom ova ograničenja za check-in prtljag jer znam ljude koji su svašta nosili bez problema.

ok, mada nisam nigde konkretno video da li moze neka flasa da se prenese u koferu, ili eventualno limenke?

Secam se kad sam prvi put isao wizz-om, u Zagrebu su nam istresli sve limenke lav piva... valjda vole nase pivce :)

Nisam jos letio sa wizzair ili bilo koja lowcost kompanija (naskoro cu), ali sam nosio u checked-in ranac 4 flasice od 250ml vino sa Aeroflot. Nikakav problem.

A mislim da ako nemaju konkretno navedeno da je zabranjeno nositi tecnosti u checked-in bagaz (kao sto je za rucni), onda slobodno moze da se nosi.

A dali si hteo da nosis te limenke u rucni bagaz mozda? Ili su ti vadili iz onaj koji chekiras? Mislim da je ovo prvo, i tu su oni potpuno u pravu, nikako ne mozes tecnost (u vecu flasicu od 100ml) uneti u avion.

Ta stvar sa tecnostima u flasicama od 100ml vazi u EU i rigorozno se kontrolise. Medjutim ako letis iz Rusije, Srbije ili neke druge zemlje koja nije u EU niko to ni ne gleda. Ja sam prosle nedelje nesvesno preneo flasu sa 750ml vode u rancu na aerodromu u Beogradu i sa njom usao u avion Lufthanse bez ikakvih problema.

Moram li nekome da prijavim netbuk? Smem li njega da nosim u posebnog torbi, samo za netbuk i da sa sobom imam ručni prtljag?

Traze da sav rucni prtljag bude u jednoj torbi cak su poslednji put kad sam putovala pravili problema na aerodromu u Milanu devojkama posto su sve pored ranca imale rucne torbe. Sve sam morala da prepakujem pa sam i jednu kesu stvari dala jednoj Bugarki na cuvanje dok sam se cekirala.

Kad dodjes na skener pitaju te da li imas lap u torbi i valjda moras da ga izvadish posto on ne sme u skener, valjda ga skener ostecuje.

U vezi davanja stvari na čuvanje drugima - kako? Kako ti ona posle doda?

Nisam do sada išao lowcost-om pa ne znam kakva je procedura.

Na regularnim letovima postoji prvo provera karte i pasoša i čekiranje prtljaga koji ide u avion. Pa onda prolazak kroz skener i pasoška kontrola. Pa još jedan prolazak kroz skenere i prostorija u kojoj čekamo da naš let.

Kako funkcioniše kod lowcost-a?

Ne, cekiras se i posle ides na boarding... kad ulazis u terminal zonu retko ti gledaju da li imas jedan ili dva komada prtljaga, smatraju da je to ovaj na checkin-u proverio.

Jedino ponekad, cak i cesto na Ryanair letovima proveravaju velicinu prtljaga kad im se nesto ucini preveliko.

Zna li neko sto se tice konzervi i limenki da li se one vide u velikom prtljagu, i da li se smeju nositi??

Poneo bih neku hranu u konzervama, pa se bojim da na skeneru ne vide predmete od metala i traze da izbacim?

Videćeš da su ljudi ovde imali različita iskustva, nekome je prolazilo da prenese i nekoliko limenki piva i sl. Juče sam čuo od jednog JAT-ovog pilota, da su Rumuni (npr. ako letiš iz Temišvara) tolerantni po tom pitanju, ali da su u drugim zemljama rigorozni...

Ja sam iz Eindhovena preneo u Budimpestu (Wizz) 6 limenki piva od 0.5L, naravno ne u rucnom prtljagu. Niko nije pravio problem.

Mislim da imam problem :(

Naime,prvi put trebam u martu da letim wizzair-om(i uopste nekim low cost-om) i citao sam po forumu proceduru kako i sta da uradim+pratio postupak pri kupovini na njihovom sajtu i mislio da je to to...

Ono sto je ok je to sto sam odmah od Wizzair-a dobio na mail "itinerary" (valjda je to rezervacijski kod)

Sutradan sam od njih dobio i "invoice" (valjda je to racun)

Kartu sam rezervisao 18.1,a novac sa racuna mi je skinut 25.1. (i to je valjda sve ok)

Ja sam mislio da je ovo dovoljno,ali citajuci postove drugih forumasa (elefterosa i nvukelica),shvatio sam da izgleda imam problem :(

Naime,oni spominju neke "mejlove sa confirmation code",a ja takav jos ne dobih.

Takodje,kad odem na my bookings,prikaze mi:

"Trenutne rezervacije

Nisu pronađene nikakve rezervacije za buduća putovanja!"

Cak i kad upisem broj potvrde(tu se nadam da mi traze taj rezervacijski kod) izbaci mi:

"Vi niste ovlašteni za pregled ovog plana putovanja!

Prema našoj evidenciji ovaj plan putovanja niste Vi rezervirali. Ovlašteni ste samo za pregled onih rezervacija koje ste Vi izvršili dok ste bili prijavljeni svojim identifikacijskim kodom!"I posle mi kazu da ako mislim da se radi o gresci da se obratim rezervacijskom centru???

Da li neko moze da mi pomogne??

Bez panike, dobices to, ako vec nisi. Neko je spominjao da ta provera rezervacije ne obuhvata wizzair, tako da, nemoj da brines. Trebalo bi da dodbijes ovako nesto, posiljalac je [email protected], a naslov mejla: Your itinerary: VZ3KLT

Proveri spam folder za svaki slucaj, ali sigurno ces dobiti to na vreme, jer taj kod ti je prakticno karta.

@buki,

mislim da ne bi trebalo da bude problem da limenke piva preneses u redovnom prtljagu, samo ako su u ogranicenoj, dozvoljenoj kolicini, proveri koliko komada tacno moze. Ja sam, npr, nosio rakiju, jednu staklenu flasu od 0,75l i jednu plasticnu od 0,5l i niko me nista nije pitao.

Zna li neko sto se tice konzervi i limenki da li se one vide u velikom prtljagu, i da li se smeju nositi??

Poneo bih neku hranu u konzervama, pa se bojim da na skeneru ne vide predmete od metala i traze da izbacim?

ja sam iz rusije doneo 6 flasa votke ukupno oko 4L i niko me nije pogledao iako na moskovskom aerdoromu imaju skenere cak i za checked baggage :) jedini problem sam mogao da imam da su me na nasem aerodromu carinici zaustavili i videli da imam toliko alkohola ;)

takodje sam iz nemacke donosio vise puta po 6,7x0.5l piva u staklenoj ambalazi i niko me nista nije pitao ;)

Bez panike, dobices to, ako vec nisi. Neko je spominjao da ta provera rezervacije ne obuhvata wizzair, tako da, nemoj da brines. Trebalo bi da dodbijes ovako nesto, posiljalac je [email protected], a naslov mejla: Your itinerary: VZ3KLT

Proveri spam folder za svaki slucaj, ali sigurno ces dobiti to na vreme, jer taj kod ti je prakticno karta.

Hvala Dragance,ali mozda me nisi shvatio...

Ja sam takav mail(Your itinerary: VZ3KLT) odmah dobio prvog dana,cim sam rezervisao kartu.Skontao sam ja da je to karta,nego me zbunjuje to sto sad kad udjem u svoj profil na wizzair-u ispada da nemam rezervaciju?A i nisam dobio nikakav confirmation mail,kao sto su oni naveli,pa zbog toga malo panicim  :-[

Hvala Dragance,ali mozda me nisi shvatio...

Ja sam takav mail(Your itinerary: VZ3KLT) odmah dobio prvog dana,cim sam rezervisao kartu.Skontao sam ja da je to karta,nego me zbunjuje to sto sad kad udjem u svoj profil na wizzair-u ispada da nemam rezervaciju?A i nisam dobio nikakav confirmation mail,kao sto su oni naveli,pa zbog toga malo panicim  :-[

probaj ovde da popunis i da nadjes let.......

http://wizzair.com/skylights/cgi-bin/skylights.cgi?sid=&module=C3&language=EN

Ja sam kupio kartu na Wizzair 02.01. i dobio sam ista dva maila koja ti navodis.

Sada sam proverio i kaze da je booking confirmed.

Tako da to ti je to.

Ja sam ovu temu "spamovao" više iz straha da i sam ne zeznem nešto, jer sam takođe po prvi put radio rezervaciju...

U početku sam mislio da je sve u redu kada sam dobio dva mejla, odmah po završetku procedure na sajtu. Mejlovi su se zvali "reservations". Onda mi je nakon par dana stigao mejl sa nazivom "invoicing" i to samo za drugi let, i tada sam počeo da se brinem da nisam negde zabrljao... I ponovo posle par dana, stiže "invoicing" za prvi let.

Na kraju, meni se čini da si uradio sve kako treba... Samo malo strpljenja, što i sebi govorim, al' ponekad slaba vajda od toga :)