Jump to content

Featured Replies

Meni se ne svidja ova taksa od 15e po pravcu za prtljag!Jos ako nedajboze presedamo npr. u Bergamu jos 30e(racunam za povratne letove)...

Po meni je ovo klasicno poskupljenje,osim u slucaju kad putuje dvoje ljudi(pa potrpaju stvari u ovaj 'novi' veliki prtljag)

Izgleda da hoce da stimulisu ljude da putuju zajedno  ;)

@jovan

Cek malo...Ja sam razumeo da svi koji putuju posle 1.4. moraju da urade web check-in, ako ne misle da placaju naknadu na aerodromu, bez obzira sto su kupovali karte ranije.

Tako npr. ko putuje 4.4, a kupio je karte u martu, po meni mora da uradi web check-in, inace ce biti 10e po letu

Ja sam razumeo da svi koji putuju posle 1.4. moraju da urade web check-in, ako ne misle da placaju naknadu na aerodromu, bez obzira sto su kupovali karte ranije.

Tako npr. ko putuje 4.4, a kupio je karte u martu, po meni mora da uradi web check-in, inace ce biti 10e po letu

Ispada da nije tako, nego da se gleda datum kad si kupio kartu. Bez obzira sto putujes posle 1. aprila, ako si kartu kupio npr. u martu - ne moras da radis web check in. Evo kako pise kod Wizza (deo News):

"Wizz Air has rolled out the web check-in to most of its airports, and this service is free of charge. As it was announced earlier, in case of bookings made after 1 April Wizz Air will start charging for airport check-in, which will be EUR 5 if purchased at the time of booking and EUR 10 if purchased at the airport".

Ja sam razumeo da svi koji putuju posle 1.4. moraju da urade web check-in, ako ne misle da placaju naknadu na aerodromu, bez obzira sto su kupovali karte ranije.

Ispada da nije tako, nego da se gleda datum kad si kupio kartu. Bez obzira sto putujes posle 1. aprila, ako si kartu kupio npr. u martu - ne moras da radis web check in. Evo kako pise kod Wizza (deo News):

"Wizz Air has rolled out the web check-in to most of its airports, and this service is free of charge. As it was announced earlier, in case of bookings made after 1 April Wizz Air will start charging for airport check-in, which will be EUR 5 if purchased at the time of booking and EUR 10 if purchased at the airport".

E sad vise ni ja ne znam  :-[

Ovo sto si ti citiralo/la, ja kontam da hoce da kazu da ce naplacivati AIRPORT check-in, posle 1.4. i to je ok.

Mislim da je cela smisao da hoce da smanje troskove izdavanja karte za ukrcaj,pa da na taj nacin 'stimulisu' ljude da odstampaju to sami od 7 dana do 3 sata pred let.

Nigde se ne kaze da oni koji su kupili karte ranije ne moraju da rade web check-in!(ili ja to nisam video)

Uostalom zasto ne uraditi taj web-check in i resiti problem  ;)

Da li je neko vec radio web check in kod WIZZa?

ja sam radio kad sam leteo BUD- EIN i morao sam na check in salter po pecat.......dakle sada kada biste probali da kupite karte izlazi opcija kako cete se checkirati tako da svi koji su kupili pre 31.3 ne moraju da rade online check in ;) takodje sam cekirao i komsinicu i cini mi se da na boarding passu nije pisalo da mora na proveru dokumenata (let je iz temisvara) sto je i logicno jer prolazi pasosku kontrolu)

Da li je neko vec radio web check in kod WIZZa?

radio sam ja. Let je bio 20. marta i povratak 23. marta

U Zagrebu nam je stampala kartu uz recenicu: pa eto, kad ste vec tu, mada ste mogli da idete pravo ka pasoskoj kontroli...

U Dortmundu je videla na kompu da sam radio online checkin i pogledala je moje stampane papire i rekla da je ok i da na ne mora da nam stampa dodatno. A inace sam video jos nekoliko ljudi sa odstampanim papirima...

Zdravo svima, imam glupo pitanje izgledace vam smesno, ali prvi put putujem avionom i nemam predstave kako i sta ide. Interesuje me kada kupim kartu preko interneta i cekiram je preko neta, gde i kad je podizem?

Karta je elektronska, znaci kad je platis online dobices potvrdu na e mail.  I to treba da odstampas. To je ta karta. I, zavisno od destinacije (negde moze, negde ne moze) mozes da uradis prijavu preko interneta sedam dana do tri sata od poletanja aviona. To se zove boarding pass i njega treba da pokazes na gate (na ulazu u zonu rezervisanu samo za putnike). Ukoliko ne odradis to od kuce, pojavis se dva sata pre leta sa onom potvrom koju si dobila na email na salteru kompanije ciju si kartu kupila, i oni ti odstampaju taj boarding pass. Pazi, negde je to besplatno a negde se naknadno placa. U vecinini slucajeva, ako ne posedujes pasos neke od zemalja EU, i pored toga sto si odstampala boarding pass kod kuce moras da se pojavis na salteru aviokompanije da bi ti lupili neki pecat (proveru tvojih licnih podataka). To bi bilo to, a i puno je pisano o ovome na sajtu.

...From 1 April Wizz Air eliminates the excess weight fees and makes booking even easier. The airline will apply in the future a single fee for a piece of checked-in baggage regardless of weight (up to 32 kg per baggage).

The fee will be EUR 15 per bag if purchased at the time of booking and EUR 30 if paid at the airport. Passengers are kindly reminded that the rule concerning the allowance for hand luggage does not change. Wizz Air will be applying a strict EUR 60 penalty for oversized/overweight hand luggage at the gate and these bags will have to be checked in.  :ll:

Vratih se sa puta pa da podelim sa vama moja sveža iskustva. Check in sam obavila preko neta ali mora da se ide u red da se opet čekiraš, svi!!! Niko nas nije odvajao da li smo iy Eu ili ne, svi u isti koš smo išli i kroz iste procedure prolazili. Pri rezervaciji karte kupila sam jednu torbu i imala je 16,8 kg ,niko nije pravio ni najmanji problem zbog viška kilograma. Ručni prtljag niko nije merio i ljudi su masovno unosili kofere veće dimenzije od propisane. Ja sam to iskoristila , te sam pri povratku kupila jedan kofer i lagano ga na točkiće unela u avion a bio je 55x45x30. Putnuici su imali i veće. Unela sam i flašu vode , samo mi je kontrola tražila da moje dete ispije gutljaj iste da se uvere da nije sumljiva. Pr sletanju u Malme , bukvalno nas niko nije dočekao a ja sam tek očekivala kontrolu. Garantna pisma i osiguranje mi uopšte niko nije ni tražio niti je imao ko da traži jer se tretira da ako su putnici u  Budimpešti prošli svi kontrolu, što bi ih pregledali ponovo.

Ako se još nekih yanimljivosti setim javljam vam , ako vas nešto interesuje pitajte.

Voznu kartu od Nugati-a do Terminala1 sam platila 365forinti ili ti 1,5eura.

@duda

Hej, hvala na novim informacijama i ja letim Wizzom za 5 dana na istoj toj liniji BUD - MMX (posla u Kopenhagen na 5 dana :-) ). Mislila sam da od Keleti stanice do Terminala 1 idem na metro pa na onaj bus 200E (tako sam do sada isla), a sad vidim da si ti isla vozom od Nyugati-a to aerodroma. Mozda cu ipak i ja tako  :mah:

sto se tice voza sa Nyugati stanice do Ferihegi je u redu ako nemate mnogo prtljaga, ali ako imate nije bas simpaticno, jer od stanice do aerodroma ina nadvoznjak koji ide preko auto puta, pa se treba popeti prvo uz stepenice, preci nadvoznjak pa se ponovo stepenicama, naravno nisu one pokretne, spustiti ponovo. Jeste da se brze stize, ali sa prtljagom ume da bude zamorno. Pre sam za autobus 200E koji staje direktno ispred aerodrom i vozi o Kobanya kispet, i odatle ima nekih stotinak metara do metro stanice.

sto se tice voza sa Nyugati stanice do Ferihegi je u redu ako nemate mnogo prtljaga, ali ako imate nije bas simpaticno

E, hvala, ipak cu onda do Kobanya kispest pa na bus. Kabast mi je kofer pa da se ne preturim niz te stepenice  ;D

sto se tice voza sa Nyugati stanice do Ferihegi je u redu ako nemate mnogo prtljaga, ali ako imate nije bas simpaticno, jer od stanice do aerodroma ina nadvoznjak koji ide preko auto puta, pa se treba popeti prvo uz stepenice, preci nadvoznjak pa se ponovo stepenicama, naravno nisu one pokretne, spustiti ponovo. Jeste da se brze stize, ali sa prtljagom ume da bude zamorno. Pre sam za autobus 200E koji staje direktno ispred aerodrom i vozi o Kobanya kispet, i odatle ima nekih stotinak metara do metro stanice.

Ima nadvožnjak ali ima i lift sa kojim sam se ja penjala i spustala jer sam pored gomilu stvari vodila i dete od 2 godine i još bebu u stomaku  :dance:

Ima nadvožnjak ali ima i lift sa kojim sam se ja penjala i spustala jer sam pored gomilu stvari vodila i dete od 2 godine i još bebu u stomaku  :dance:

Ups, sad me sramota zbog moje izjave o kabastom koferu  :bag:  lol::

ne znam, ja nisam videla nikakav lift.....a mucno mi je bilo pentrati se sa koferom, a jos gore, posle nadvoznjaka do aerodroma po jakoj kisi. Doduse, prijalo mi guiness pivo u jednom irish pubu posle svega, tako da se i to zaboravilo, ipak autobus E200 :)

ne znam, ja nisam videla nikakav lift.....

Ima lift sa obe strane nadvoznjaka...

Imam jedno pitanje za iskusne WizzAirovce...

Naime, nas cetvoro je kupilo karte za let Temisvar-Bolonja-Temisvar za 30. april, povratak 3. maj. Ali nam je danas stigao mejl od WizzAira da je let sa ponedeljka 3. maja pomeren na 5. maj...i sad to mnogo komplikuje situaciju zbog slobodnih dana i tako to...nama je sad ceo put pod znakom pitanja jbg...

Jel imao neko jos ovakvih iskustava sa pomeranjem letova? I sta je u tom slucaju najbolje raditi?

Pisali smo već o tome na temi 1. maj Bolonja, u okviru Akcije i okupljanja... Ima tamo broj telefona koji pozoveš, sačekaš da se automat ispriča dok ne čuješ da li treba nešto da pritisneš kako bi te spojili sa nekim operaterom... I onda kažeš da si dobio/la mejl sa tim i tim, oni traže od tebe onaj kod koji si dobio/la u mejlu i posle sačekaš da provere da li ima slobodnih mesta na povratnom letu za 2. maj... Do sada mislim da su svi sa foruma koji imaju te karte pomerili povratni let za 2. maj

evo linka pomenute teme, pročešljaj sve 4 strane:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=3654.0

Situacija: Htela sam da uradim web check-in. Ubacim kod, ime, prezime, odakle i kuda letim. Procitam one korake i krenem da upisujem informacije o putniku i pasosu. Sacuvam to. Kliknem na  “back to check-in” i u tom momentu mi se restartuje komp. Baksuz. Sad sam pokusala da opet odradim to ali polje ispod departure route-a je prazno. Znaci ne pise nista. Nit da je check-in zabranjen, nit da je odradjen, nit da se moze nastaviti sa koracima. Da li se nekom desilo nesto slicno? Da li postoji neki drugi nacin da se iz pocetka ponovo odradim check-in?

Hvala!

evo i ja imam neka cudna pitanja, posto je moja situacija cudna:

planirao bih da letim wizzom sledece nedelje, ali jos uvek nisam kupio kartu. [cekam da vidim dal cu dobiti pasos! :S]

ako budem leteo, moracu da kupujem kartu samo par dana unapred, ili mozda cak na dan leta, u nekoj suludoj varijanti. pa me zato zanimaju ove stvari:

- obzirom da se karta kupuje online i stize u emailu, kada mogu ocekivati taj email? da li se ceka na njega uopste? sekund? minut? sat-dva? dan?...

- posto bih probao da se online check-inujem, dal se taj boarding pass isto dobija u nekakvom emailu, i ako da, koliko se ceka na njega? ovi papiri ce mi biti potrebni maltene momentalno, zato pitam.

- vidim da wizz mnogo voli da pretumbava letove i menja datume. zanima me, po vasim iskustvima, dal se to moze desiti i sa letom koji kupujem samo 3 dana unapred, ili satro postuju onaj evropski standard da moraju minimum 2 nedelje unapred da obaveste?

- ako uopste budem uspeo da kupim kartu i da se web-checkinujem, dal cu morati da imam sa sobom te isprintane potvrde na papiru, kad se pojavim na aerodromu u temisvaru ili budimpesti? mislim da mi printer nece biti usput.

hvala vam unapred na svaki savet, a i unazad na svih ovih 24 strane [koje sam procito]... clap

dal cu morati da imam sa sobom te isprintane potvrde na papiru, kad se pojavim na aerodromu u temisvaru ili budimpesti? mislim da mi printer nece biti usput.

nisam jos radila web check in kod wizza pa nisam sigurna, ali kad se chekiras normalno ne trebaju ti nikakvi papiri vec samo pasos i taj confirmation code koji ti oni posalju.

ako se chekiras online onda pretpostavljdam da moras sam stampati boarding kartu, kao kod rajana i izija.